- Macrodroid
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
válasz
SeniorTilla #52472 üzenetére
Ilyenekre gondoltam, hogy :
- meghibásodási hajlam
-összeszerelés minősége
-szerelhetőség, bővíthetőség -
Hínár929
tag
válasz
SeniorTilla #52463 üzenetére
Köszönöm, neked is Pyttawrx!
Bios frissítés volt már párszor, ddr4 van benne, csak annyit tudok, hogy alaplap lett cserélve.Mivel még garis én rábíznám a HP-re.
Szerintetek van rá esély, hogy meg tudják javítani, elvárhatok tőlük ilyet? Hogyan fussak neki a szervízzel a dolgoknak? Nekem úgy rtűnik, hogy őlet nem zavarja, hogy többször kell küldözgetni a gépet és nincs meoldás.
-
sssirius
tag
válasz
SeniorTilla #52466 üzenetére
Valóban eléggé patkolós megoldásnak tűnt nekem is
kissd nevű kolléga is jelezte, hogy ugyan ilyen problémája van zbookokkal. Ő nem fedezett fel összefüggést a teljesítményleadással. Nekem nincs meg a gép még túl régóta, szóval mondhatni még tesztelem, de az már biztos, hogy fennt áll a probléma és zavaró.
Keresgéltem a neten is, de nem találtam releváns infót, ha bárki előre tud mozdítani valamilyen irányba, hálás lennék -
csokito13
friss újonc
válasz
SeniorTilla #52456 üzenetére
ne haragudj, ezt nem tudtam, köszönöm!
-
csokito13
friss újonc
válasz
SeniorTilla #52454 üzenetére
jogos bocsánat, 2017
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #52446 üzenetére
köszi, teszek egy próbát.
-
Petyás
tag
válasz
SeniorTilla #52441 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
SeniorTilla #52441 üzenetére
Rémlett, de lehet rosszul, hogy akkor is csinál lyet, ha nem tud bootolni, és hibaüzenet nélkül, de lehet rosszul emlékszem. Elvlik mi lesz ha jelez a kérdező
-
Sanyabá
senior tag
válasz
SeniorTilla #52428 üzenetére
Nos , próbáltam utána nézni de gyakorlatiasságom hiányában nem leltem meg.
HP Probook 4720s 17.3 vs. HP EliteBook 8540w 15.6 lenne szó.
Te lehet hogy fejből is tudod, amit én keresgélés után sem leltem meg. -
kisskd
tag
válasz
SeniorTilla #52430 üzenetére
Teszek egy próbát, de kicsit tartok tőle, hogy mivel a dokkolók nem garisak, nem fogunk sok helyre jutni.
-
Remekelek28
őstag
válasz
SeniorTilla #52412 üzenetére
1 db kell belőle. És ugy igen. Valoban volt 4000 ft ért legolcsóbbsn,de holnap hozzájutok ingyen. Szülőknek vsn készlet. Ezért sok a 4000. Annyi értelme lett volna h ma meg tudtam volna csinálni. De már kibirom azt az 1 napot.
-
válasz
SeniorTilla #52412 üzenetére
-
KRoy19
őstag
válasz
SeniorTilla #52391 üzenetére
Először azzal csináltam, de semmi. Utána csináltam rufus-al.
Egyébként mintha egyszer láttam volna, hogy kiírta, hogy "firmware failed to load usb driver", úgy meg nehéz lesz usb-ről bootoltatni.
-
KRoy19
őstag
válasz
SeniorTilla #52380 üzenetére
Mégiscsak Ips paneles a gép, így el is hoztam, viszont az Istenért nem tudom rávenni, hogy bootoljon usb-ről.
-Megcsináltam a rufussal egy UEFI-s boot drive-ot.
-biosban kilőve a secure boot (alapból szürke és disabled)
-boot választásnál nem lehet kiválasztani, csak a belső ssd-tmikor újraindítom akkor kidobál egy csomó üzenetet, hogy "Acpi bios error (bug)", meg hogy failed to load intel firmware
-
KRoy19
őstag
válasz
SeniorTilla #52380 üzenetére
Sejtettem, köszi.
-
KRoy19
őstag
válasz
SeniorTilla #52378 üzenetére
Igen, olvastam a leírást, viszont sem a gyártó oldalán sem másik webshop-ban ahol árulják ezt a típust nincs feltüntetve, hogy Ips paneles lenne ez a modell.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #52375 üzenetére
A régebbi ProBookok viszont egész jól bírták a játékot.
-
kisazzab
csendes tag
válasz
SeniorTilla #52371 üzenetére
Azért mert egy webshopban sincs, nem árulják. Tudsz esetleg helyet ahol kapható?
-
Andris_2
aktív tag
válasz
SeniorTilla #52353 üzenetére
Igen, majd az lesz.
-
anonymus89
addikt
válasz
SeniorTilla #52335 üzenetére
Nem tudom, hol ellenőrzhetném még?
Köszi, ezt már néztem de semmi infó arról, hogy milyen sata portok vannak.
-
anonymus89
addikt
válasz
SeniorTilla #52333 üzenetére
Bakter akkor úgy látom ez sajnos nem megoldás ennél a laptopnál .....
Ez akkor nem is sata 2-es port? -
ontheground
tag
válasz
SeniorTilla #52327 üzenetére
Hát, régen nem így tolták, hanem úgy ahogy mrbego fórumtárs írja. Régen a Freedos gépekhez is voltak fenn driverek, bios, stb, Windowshoz is. Linuxhoz nem, de az egy egész más világ, sokszor nyíltforrású meghajtóprogramokkal.
Ekkora cégnél nem hiszem, hogy típusonként ne lenne 1-2TB tárhely a szerverparkban. Szerintem ez a gyakorlat egyébként EU kereskedelmi szabályokba is ütközik. Mondjuk a nagy cégek manapság sokmindent megengedhetnek maguknak.
A talált bios update exe egyébként 32 mega körüli, gondolom abban több géptípus biosa is benne van, mert a "HP 15-f0000" elnevezésű hp support gyüjtőoldalon rengetegféle driver van, csak tudnám, akkor mért nem dob át oda a 15s-fq1028nh-ról, ami meg üres. A Win update egyébként tényleg mindent leszedett, még olyanokat is, aminek se híre-se hamva nem volt még a gyüjtőoldalon sem, de az röhej, hogy a Microsoftra tolta a driversupportot Freedos-os gépnél a HP. Ezzel kilőve az esetleges offline Win telepítés.(mondjuk annak manapság nem sok létjogosultsága van, tényleg, lehet még Win-t telefonhíváson keresztül aktiválni?)
A Freedos is egyébként maga egy kiskapu, mert muszáj adni a géppel valamit a hatályos EU-s és magyar kereskedelmi szabályok miatt.
Összességében amúgy jó kis masina, 3 év hw garival, de azt hittem eddig, hogy a HP egy olyan cég ami normális supportot nyújt, főleg annak tudatában, hogy eléggé hardverzárasak a gépeik, nem vesznek be minden alkatrészt, sokszor csak a sajátjukat.
-
mrbego
aktív tag
válasz
SeniorTilla #52327 üzenetére
Az én 2015 végén vett Pavilion 15 gépem is FreeDos-os és mégis van hozzá support, letölthető driverek.
Meg azért legalább a BIOS fent lehetne, hiszen az OS független.Meg ha belegondolok, hogy ha pl. régi gépemen lévő Reatil Win10-emet vinném egy új HP laptopra, akkor nyílván OS nélküli laptopot néznék. Szóval szerintem az nem lehet válasz a driver hiányára, hogy win nélkül adták el.
-
WaterWawe
őstag
válasz
SeniorTilla #52323 üzenetére
Igen, csak az hogy gyenge elég relatív megfogalmazás. A 4 órás gyári állapothoz képest az 1 óra is lehet gyenge, de valóban az 5-10 perc is.
Köszönöm a segítséget. -
WaterWawe
őstag
válasz
SeniorTilla #52319 üzenetére
Köszi, ma később ránézek.
-
Truman
senior tag
válasz
SeniorTilla #52308 üzenetére
A legújabb van rajta. És nem minden indításnál csinálja, csak nagyjából minden 10-15. indításnál.
-
fecaga21
senior tag
válasz
SeniorTilla #52299 üzenetére
X360-al jobban járnék mint ezzel az Elitebook-al?
-
válasz
SeniorTilla #52258 üzenetére
Nemtom, Lenovohoz simán rendelhető mindenféle mechanika Kínából.
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla #52258 üzenetére
Nekem jó így. Főleg úgyis külső billentyűzetet használok. Plusz a gomb működik, csak kényelmetlen a használata, de ezért új billentyűzetet venni nem fogok.
-
JohnD
tag
válasz
SeniorTilla #52211 üzenetére
Bill csere sokba lenne, nem lehet mégis azt az egy billentyűt valahogy megpeckelni? Kontakt spray? Vagy az még rosszabb?
Amúgy kösz! -
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla #52245 üzenetére
Live linux-al szerintem megoldható a tesztelés anélkül, hogy a háttértárhoz nyúlna.
-
ludla
őstag
válasz
SeniorTilla #52245 üzenetére
Na csak nem ment végig, a Befejezés résznél egyszerően megállt
Holnap a CD meghajtó helyén tesztelem ha ott sem működik a beépítővel én akkor alaplap hibára gondolnék. -
ludla
őstag
válasz
SeniorTilla #52240 üzenetére
Igen próbáltam úgy is ugyan úgy elkezdi olvasni a pendriverrol a Windowst és az első kép nél HP logónál ugyan úgy csak pörög.
-
ludla
őstag
válasz
SeniorTilla #52238 üzenetére
-
válasz
SeniorTilla #52205 üzenetére
Köszi az infót! Végül reggel felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy majd a kiérkező kolléga eldönti, hogy benne maradjon-e. A szervizes srác azt mondta, hogy maradhat nyugodtan, nem fognak hozzá nyúlni, ebből kifolyólag csak a hardveres hibát javítják, a szoftvereset nem.
-
dewill79
tag
válasz
SeniorTilla #52223 üzenetére
Szia!
Gyári HP centerpines átalakítót használok évek óta, ezt: 762495-001.
Lehet nem a legjobb megoldás, de mégis a HP forgalmazza, szó sem volt himihumi adapterről.
Vegyünk egy konkrét példát, amit használok jelenleg is.
Hp elitebook 840G5 Ultraslim 2013 dokkolóban.
Dokkolóhoz gyárilag milyen adaptert adtak? 18.5V 90W
A dokkoló alján 18.5V-ot ír, a laptop alján 19.5V.
Lassan 3 éve gond nélkül működik, akksi sem degradálódott, semmi hibája nincs.
Könyörgöm magyarázzátok el, mert hülyén halok meg! -
válasz
SeniorTilla #52223 üzenetére
+1 neked is a kiemelés miatt is. Köszi.
-
Messzilátó
csendes tag
válasz
SeniorTilla #52200 üzenetére
Megnéztem, de sajna nincs benne ilyen opció. A neten talált kalibrálást megcsináltam, de nem változott a helyzet. A gépen a legfrissebb 2020. júniusi bios van.
-
zala005
tag
válasz
SeniorTilla #52187 üzenetére
Köszönöm!
-
zala005
tag
válasz
SeniorTilla #52185 üzenetére
Lehajtva sosem használtam még.
-
válasz
SeniorTilla #52174 üzenetére
Jahj Tilla
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla #52149 üzenetére
Köszi :)!
-
Atter
csendes tag
válasz
SeniorTilla #52131 üzenetére
Köszi, de nem nyomom az altgrt, amikor azt a billentyűt nyomom.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #52115 üzenetére
Köszi. Szépen, szólok nekik.
-
csubuka
addikt
válasz
SeniorTilla #52102 üzenetére
Oké, de az is bolond... most éppen OK-ot ír. Lehet, hogy pár kalibrálást rá kell tolni és megnézni, hogy hova jut... Másfél órányi memtest-el nehéz elképzelni, hogy tényleg rossz volna. Ilyet még nem láttam.
-
djzolee91
tag
válasz
SeniorTilla #52064 üzenetére
A cd-s egység a vastagabb oldalán 1 cm, a véknyabbikon 0,5 cm, a laptop egy HP ProBook 450 G1. Ehhez keresek beépítő keretet hdd-hez.
Pár fotó a jelenlegi cd-s egységről:
-
Bilux
veterán
válasz
SeniorTilla #52087 üzenetére
Küldtem
-
Bilux
veterán
válasz
SeniorTilla #52084 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla #52079 üzenetére
Néha nem. Pl egy kijelzőnél nem mondod meg fotó alapján, hogy melyik van benne. Némelyik típusnál lehet 3-7 opció is, és sajnos van közöttük nagyon gyenge minőség.
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla #52077 üzenetére
Sajnos nincs, és nem is adnak erről tájékoztatást. Reménykedtem hátha, mert régebben volt "valamilyen" hozzáférés ezekhez az információkhoz.
köszi!
-
djzolee91
tag
válasz
SeniorTilla #52060 üzenetére
Az adatátvitel mitől, valamint mennyivel alacsonyabb itt? Úgy hallottam, hogy itt is sata csati van.
-
Pferi
senior tag
válasz
SeniorTilla #52044 üzenetére
Hát, csodát nem is vártam, csak annyit hogy kezeljen egy olyan HDMI-D-sub átalakitót amit másik 6-8 cuccnál már használtam, és egyszerűen csak bekapcsoljon amikor szeretném...
Ezeket az akadályokat még egy nagyon alja hulladék gépnek is gond nélkül kellene vennie.
A HP 250 egyébként meg ajánlott belépő kategória a " Milyen notebookot vegyek?" fórum összefoglalójában... -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #52044 üzenetére
+1
-
Pferi
senior tag
válasz
SeniorTilla #52042 üzenetére
😃 Nem is mondtam hogy a Black Friday miatt van hibája...
Nagy elvárásom nem volt, mert csak filmnézésre netezésre kellett valami, a kis 8510W már nehezen bírta a FullHD filmek lejátszását külső monitoron.
Egyébként meg úgy voltam vele alapból hogy ha bármi gond lesz vele akkor megy vissza az Emagnak...
Van itthon Elitebook-om is úgyhogy van rálátásom a laptopok minőségére. -
csubuka
addikt
válasz
SeniorTilla #52018 üzenetére
Rendben, rákérdezek náluk.
-
válasz
SeniorTilla #52015 üzenetére
Az tuti
-
csubuka
addikt
válasz
SeniorTilla #52015 üzenetére
Köszi! Azt látom, hogy itt aprón van egy pár opció pl.
Guglizgattam, utángyártottat 8k-t találtam párat. Eredetit annyira nm sikerült túrnom.
Swissparts-on én nem találtam ilyen akksit.
-
Pano
addikt
válasz
SeniorTilla #52010 üzenetére
Igen, ez sajnos így van. Emiatt "parázok" is, hogy a gyártási nehézségek miatt a felső kategória felé fog kilőni az ára. Nem lesz sok belőle, de az mocsok drágán. Mint ha szotyit vennél pisztácia és mandula árban.
akit érdekel, a belsejébe egy 450 G8-nak már bele tudunk nézni. -
Pano
addikt
válasz
SeniorTilla #52004 üzenetére
Csak gondoltam hátha van valami launch date, vagy ablak mert azért általában a piacra bevezetésnek van egy terve (ami nem titok). No de mindegy, akkor várás van.
-
válasz
SeniorTilla #52006 üzenetére
BIOS-t már updateltem, factory reseteltem, Win frissen telepített. Downgrade BIOS-t nem próbáltam, mert a régivel kezdte.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #52001 üzenetére
Találtam végül is.
[link]
Csak ez annak ellenére, hogy 2,5"-os az ATA csatija normál és nem mini ami a notikhoz volt.
De el is vetettem a gondolatot, mert egyrészt drága. Meg csak 32bites a proci az öreg notimban. Nem nagyon lehet vele vigéckedni még egy 32bites Linuxal se. A vinyója még jó.
Egyszer tett jó szolgálatot kb.2 éve. Mikor hoztak egy nagyon régi bekotlott notit ilyen lemezzel. Beletettem és live linuxal lementettem mindent. Volt nagy öröm. -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #51999 üzenetére
Egy gondolat villant fel bennem. Voltak a régi ATA-s noti vinyók még a SATA-sok előtt. Gyártottak olyan csatolóval már SSD-t?
-
sandró60
addikt
válasz
SeniorTilla #51997 üzenetére
Lehet,hogy erre gondolt? [link] micro sata
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla #51990 üzenetére
De, pontosan Elitebook 840 -es laptop. Én úgy tapasztaltam minden Bios frissítésnél van egy ilyen fázis a vége felé, ami elsőre igen ijesztő. Legalábbis EliteBook esetében.
Egyébként a support oldalon 2016-től, 18 update van a 2020.11.06 -án kiadott utolsóig. Szóval, mind végig vinni elég sok és "remegős" feladat. -
pigiboy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #51986 üzenetére
Kösz mindenkinek, hogy foglalkoztatok vele, már elengedtem a gépet.
-
nagybá
senior tag
válasz
SeniorTilla #51969 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
SeniorTilla #51940 üzenetére
Ma hozta meg a futár, fel is szaladt rá a W10. Szóval eddig minden rendben. Fura hogy alapértelmezésben a secure boot, a tpm chip, meg az akkumulátor időkijelzés, tiltva van.
Egy "hátránya" van, a 0,3Mpixeles kamera. Nem megy vele a Windows Hello.
Csekkoltam a garanciát, és
Aktív: A gyártó garanciája alá esik, 11 hónapig érvényes még.
Kezdeti dátum: August 28, 2020
A gyártás dátumától indul a garancia?
Vásárolható hozzá plusz garancia? -
Gergello
addikt
válasz
SeniorTilla #51948 üzenetére
Az megírnád még, ha már úgy is láttad, hogy a hosszú Í hol van az új Omen 15-ön?
-
Gergello
addikt
válasz
SeniorTilla #51946 üzenetére
Nekem is ez a véleményem, az új Omen 15 design az eléggé általános lett, lehetne akár Acer vagy Lenovo Idapad is.
Ez a kedvenc kinézetem, ahol még középen volt egy nagy zsanér, nem a két kicsi.
-
Gergello
addikt
válasz
SeniorTilla #51944 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy 17-ben is ez a design lesz-e.
-
Gergello
addikt
válasz
SeniorTilla #51942 üzenetére
Milyen vga van benne ? RTX2060 ?
-
cigam
titán
válasz
SeniorTilla #51940 üzenetére
Köszi! Eddig úgy néz ki, hogy 5-én szállítják.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
SeniorTilla #51933 üzenetére
Aha , köszi. Hát azt egyelőre nem tudom megszokni.
Az érzékenységen lehet állítani valahogy , vagy mit kellene , mert sokszor úgy érzékeli a rendszer mondjuk a bal gombot ha lenyomom , mintha "megfognám" az adott dolgot , legyen egy fájl , vagy más egyéb és ha közbe elhúzom az ujjam a tapipadon akkor húzza azt a dolgot magával , pedig csak ráklikkeltem kijelölés miatt bal gombbal.
Nem tudom mennyire érthető amit kérdezek
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla #51930 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
carr
őstag
válasz
SeniorTilla #51923 üzenetére
Érdekes, de korábban nem csinálta. Egy ideje viselkedik így, kb 8 hónapos a rendszer, kb 3 hónapja csinálja. Amúgy Lehet. Még klónozom a 10et aztán kap egy 7et a gép, ha azzal jó akkor marad, ha nem megy vissza a 10 klónról... F@szom amúgy a w10be. Másik 2 gépen is csak szívok vele.auok is.mennek vissza 7re.
-
djnyakesz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #51920 üzenetére
A dokkolón van 2 dissplay port, 1vga, és 4 usb...ennyi!
Ha a dokkolóra dugod a két monitort display portba, és mondjuk simán a laptopba (mert hogy azon van +1 HDMI) a 3. monitort akkor az eredmény = a display portosokon van kép, a HDMI-sen nincs.Ha a dokkolón lévő 2 display portba dugod a 2 monitort + az 1db VGA-ba dugom a 3.-at akkor mnindhármon van kép (itt van a szín gondom ugye)...
És a harmadik variáns, amikor a 2 display portba bedugom a 2 monitort, és a harmadikat USB to HDMI adapterrel próbálom...akkor nincs semmi kép a 3. monitoron az eszközkezelőben viszont látok egy egyéb ismeretlen ezsközt ami "MUSB VIDEO" névre hallgat. Gyanítom ha lenne valami driver talán felismerné, de ez csak feltételezés... Nem találtam semmit hozzá!
-
djnyakesz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #51918 üzenetére
Ha a gépbe rakom a kábelt közvetlenül, akkor semmilyen kép nem jelenik meg a harmadik monitoron, csak a másik kettőn. Amint kihúzom a gépből, és a dokkoló hátuljába dugom (pl VGA-n at) megjelenik a 3. monitoron is a kép.
Esetleg nincs olyan csatlakozó aminek egyik fele display port (ezt bedugnnám a dokkolóba) és a másik fele 3db hdmi és azt meg a 3 monitorba? Vagy ilyen megoldás nem létezik ?
-
l.skywalker
titán
válasz
SeniorTilla #51892 üzenetére
Érdekes rengeteg más márkát/cég eszközét veszem igénybe és ott nem pattintanak le úgy, hogy egy fénykép alapján állapítják meg a dolgot.
Nem én használom, hanem a feleségem. Az elmúlt 10 évben ez a 9. laptopunk itthon és az első amelyiknek kitörik a gombja. A "nézz magadba" mondatot most elengedem a fülem mellett, de hasonlóan megértő vagy mint a hazai support. Netalántán van valami közöd hozzájuk? Az aláírásodból ítélve nem lennék meglepve.
Mindenesetre nem, nem engedtem el. Írtam Twitteren a nemzetközi Supportnak és lám a közösségi média ill. a nem "magyaros" környezet megtette hatását. Elkérték az adatokat és kivizsgálják az esetet.
-
l.skywalker
titán
válasz
SeniorTilla #51876 üzenetére
Hogy érted? E-mailben egy change ticket-et, amin elindult a javítási folyamat.
-
l.skywalker
titán
válasz
SeniorTilla #51866 üzenetére
Ezt természetesen megtaláltam. Én azt a lehetőséget kerestem hogy a regisztrált terméket online tudjam hibajeggyel garanciáztatni ahogy sok más marka esetében is működik
-
l.skywalker
titán
válasz
SeniorTilla #51864 üzenetére
Köszi. Ezt látom:
Ezek szerint van, csak kérdés hol adok fel igényt
-
Dreadloord
senior tag
válasz
SeniorTilla #51852 üzenetére
Már mindent is nyomkodtam
fn-el, anélkül, windows gombbal, de sajna egyik sem játszik, pedig f1-f12-ig végigtoltam, hátha
-
Analog303
tag
válasz
SeniorTilla #51849 üzenetére
Köszi
nem láttam hirtelen a választ
matatok még rajta hátha lesz változás.
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #51846 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #51844 üzenetére
A névjegy részről is feltennél egy képet? A driver verzió is érdekelne. A gyártónál elérhető változatot raktad fel (17.8.0.1065 Rev.G), vagy az Inteltől elérhető legújabbat, ami 17.9.valami?
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #51841 üzenetére
Megkérdezhetem milyen típusú gépbe kerül a modul, milyen verziójú drivert tettél fel (HP-től, vagy közvetlenül az Inteltől?) és mik a tapasztalatok, működik-e?
Köszönöm!
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #51839 üzenetére
Intel RST-ből csak a driver kell, a program már nem. Azt az Intel is kivezette, egyszer talán üzenet is jött róla. A Microsoft Store-ból kell feltenni az Intel Optane Memory and Storage Management alkalmazást.
-
válasz
SeniorTilla #51834 üzenetére
Na megpróbálok egyet megkaparintani.
Én is úgy gondolom hogy jó ár érte. Jó lesz nekem itthon.
Bőven lesz előrelépés a jelenlegi géphez képest, igaz picit nagyobb és nehezebb lesz de úgy sem cipelem -
válasz
SeniorTilla #51829 üzenetére
Hm hát valóban nem olcsó, de nyilván akikihasználja, az megfogja venni.
Köszönöm -
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #51829 üzenetére
Igen, az lesz az.
Képek:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=514Optane4.png
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=151Optane3.png
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=376Optane2.png(elnézést, képtelen vagyok beágyazni a képeket)
Az utolsón látszik, hogy már az Intel Optane Memory and Storage Management szoftver van az RST helyett, ráadásul a legújabb, 17.9-es, azonban erre a notebookra még nincs újabb driver, a 17.5 verzión ragadtunk jelenleg. Pedig az új, lehet hogy pont a 17.9-es verzióban már nincs ez a pinning-es vacakolás és ütemezett feladatból való fájl áthelyezés a 32GB-s területre, hanem a háttérben intéz mindet.
-
válasz
SeniorTilla #51827 üzenetére
A fotó engem is érdekel, még én sem láttam.
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #51825 üzenetére
Az enyémben van és egy olyan megoldás, hogy egy NVM "kártyán" van az 512GB-s Intel SSD is és az Optane is. Így utólag nem vagyok benne biztos, hogy megérte megrendelni az SSD mellé, de valami 10 dollár volt a felára és úgy voltam vele, hogy annyiért tegyék bele.
Egyébként 13-as a notebookom. -
válasz
SeniorTilla #51812 üzenetére
Így van, nem kell sok idő a megszokáshoz.
-
válasz
SeniorTilla #51810 üzenetére
Lehet, hogy az Apple-t másolják, de ők legalább gyártanak rendes ISO kiosztást.
De amúgy az új Acereken látszik, hogy ők ilyen hibrid megoldást használnak, de legalább a gombok a megszokott helyükön vannak. -
atika88
senior tag
válasz
SeniorTilla #51798 üzenetére
Köszönöm a tippet, ha megnézed a típusra külön rákeresve érdekes módon a billentyűzet menüpont alatt sem található ilyen driver, de ez még csak egy dolog. Még csak a korábbi windows verziókhoz sem. Ettől függetlenül feltettem mindent külön-külön, semmi változás (van már mindenféle HP asszisztensem is oda vissza).
A friss Windows 10 érdekes alapesetben simán kezeli amúgy a hangerő, wifi, billentyűzet világítás kapcsoló, média gombokat, de a a fényerőjét pont nem. Továbbra is talány, hogy vajon miért nem!? -
fordjee
aktív tag
válasz
SeniorTilla #51785 üzenetére
Nem tudom, mire kell neki, csak Omen Ryzenes gépet nézett, arra válaszoltam, nekem mindegy, melyiket veszi
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
SeniorTilla #51779 üzenetére
Lázam olyan videót, hogy dedikált gombja van
És élő jön valami menü.Közben nézegetem a HP laptopok házatáján.
Ezt találtam HP omen 15 4800h RTX 2060
Igaz nem 17" de tényleg jobb nak tűnik mint az Asus tuf gaming a 15 / 2060.
https://youtu.be/fyaUXFQNcAoRemélhetőleg 400 k sokkal nem haladja meg.
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
SeniorTilla #51765 üzenetére
Hp saját menüje az magyar vagy angol?
-
principali
csendes tag
válasz
SeniorTilla #51760 üzenetére
Az a baj ,hogy nem tudok belépni a bios-ba, már minden félével próbálkoztam ,minden billentyű kombinációval ,de nem jár sikerrel. Már arra is gondoltam, lehet ,hogy a beépített memóriája hibás lehet, de akkor nem adna képet. Most megpróbálok a HP-s kollégákkal konzultálni, hátha tudnak mondani valami okosat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ASUS ROG Ally
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Macrodroid
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest