Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ontheground

tag

válasz SeniorTilla #52327 üzenetére

Hát, régen nem így tolták, hanem úgy ahogy mrbego fórumtárs írja. Régen a Freedos gépekhez is voltak fenn driverek, bios, stb, Windowshoz is. Linuxhoz nem, de az egy egész más világ, sokszor nyíltforrású meghajtóprogramokkal.

Ekkora cégnél nem hiszem, hogy típusonként ne lenne 1-2TB tárhely a szerverparkban. Szerintem ez a gyakorlat egyébként EU kereskedelmi szabályokba is ütközik. Mondjuk a nagy cégek manapság sokmindent megengedhetnek maguknak.

A talált bios update exe egyébként 32 mega körüli, gondolom abban több géptípus biosa is benne van, mert a "HP 15-f0000" elnevezésű hp support gyüjtőoldalon rengetegféle driver van, csak tudnám, akkor mért nem dob át oda a 15s-fq1028nh-ról, ami meg üres. A Win update egyébként tényleg mindent leszedett, még olyanokat is, aminek se híre-se hamva nem volt még a gyüjtőoldalon sem, de az röhej, hogy a Microsoftra tolta a driversupportot Freedos-os gépnél a HP. Ezzel kilőve az esetleges offline Win telepítés.(mondjuk annak manapság nem sok létjogosultsága van, tényleg, lehet még Win-t telefonhíváson keresztül aktiválni?) :D

A Freedos is egyébként maga egy kiskapu, mert muszáj adni a géppel valamit a hatályos EU-s és magyar kereskedelmi szabályok miatt.

Összességében amúgy jó kis masina, 3 év hw garival, de azt hittem eddig, hogy a HP egy olyan cég ami normális supportot nyújt, főleg annak tudatában, hogy eléggé hardverzárasak a gépeik, nem vesznek be minden alkatrészt, sokszor csak a sajátjukat.

• ontheground

tag

Sziasztok. Frissen vásárolt 15s-fq1028nh notebookhoz (i3 10gen, 8GB DDR4, 256GB SSD, Freedos) a gyári support oldal a következőket írja a sorozatszám megadása után az illesztőprogramok keresésekor:

Nem tudok Win 10-et kiválasztani, mert nincs. Ennyire gané lett a HP support, hogy Freedos-os géphez nem ajánl fel Win10 illesztőprogramokat offline letöltésre, csak a Windows Update-re hagyatkozhatok?
    Közben találtam egy "HP 15-f0000 Laptop PC "-t is google kereséssel, ez valami dummy lehet az összes Intel 10. gen notihoz, onnan pl. le bírtam tölteni a termékspecifikációban szereplő Kombinált Realtek RTL8821CE 802.11b/g/n/ac (1x1) és Bluetooth® 4.2, a chipset, és a cpu-ba integrált vga illesztőprogramját, de nem mindet a 20H2 verzióhoz.Még bios is van, 2021 jan 21-ei dátummal, de azt biztos nem merném lefrissíteni

Viszont ez manapság így működik? :D Ez a cég sem a régi.

Új hozzászólás Aktív témák