- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
ontheground
tag
válasz
SeniorTilla #52327 üzenetére
Hát, régen nem így tolták, hanem úgy ahogy mrbego fórumtárs írja. Régen a Freedos gépekhez is voltak fenn driverek, bios, stb, Windowshoz is. Linuxhoz nem, de az egy egész más világ, sokszor nyíltforrású meghajtóprogramokkal.
Ekkora cégnél nem hiszem, hogy típusonként ne lenne 1-2TB tárhely a szerverparkban. Szerintem ez a gyakorlat egyébként EU kereskedelmi szabályokba is ütközik. Mondjuk a nagy cégek manapság sokmindent megengedhetnek maguknak.
A talált bios update exe egyébként 32 mega körüli, gondolom abban több géptípus biosa is benne van, mert a "HP 15-f0000" elnevezésű hp support gyüjtőoldalon rengetegféle driver van, csak tudnám, akkor mért nem dob át oda a 15s-fq1028nh-ról, ami meg üres. A Win update egyébként tényleg mindent leszedett, még olyanokat is, aminek se híre-se hamva nem volt még a gyüjtőoldalon sem, de az röhej, hogy a Microsoftra tolta a driversupportot Freedos-os gépnél a HP. Ezzel kilőve az esetleges offline Win telepítés.(mondjuk annak manapság nem sok létjogosultsága van, tényleg, lehet még Win-t telefonhíváson keresztül aktiválni?)
A Freedos is egyébként maga egy kiskapu, mert muszáj adni a géppel valamit a hatályos EU-s és magyar kereskedelmi szabályok miatt.
Összességében amúgy jó kis masina, 3 év hw garival, de azt hittem eddig, hogy a HP egy olyan cég ami normális supportot nyújt, főleg annak tudatában, hogy eléggé hardverzárasak a gépeik, nem vesznek be minden alkatrészt, sokszor csak a sajátjukat.
-
ontheground
tag
Ujjlenyomatolvasóhoz/touchpadhoz is csak ott találtam -
-
ontheground
tag
Sziasztok. Frissen vásárolt 15s-fq1028nh notebookhoz (i3 10gen, 8GB DDR4, 256GB SSD, Freedos) a gyári support oldal a következőket írja a sorozatszám megadása után az illesztőprogramok keresésekor:
Nem tudok Win 10-et kiválasztani, mert nincs. Ennyire gané lett a HP support, hogy Freedos-os géphez nem ajánl fel Win10 illesztőprogramokat offline letöltésre, csak a Windows Update-re hagyatkozhatok?
Közben találtam egy "HP 15-f0000 Laptop PC "-t is google kereséssel, ez valami dummy lehet az összes Intel 10. gen notihoz, onnan pl. le bírtam tölteni a termékspecifikációban szereplő Kombinált Realtek RTL8821CE 802.11b/g/n/ac (1x1) és Bluetooth® 4.2, a chipset, és a cpu-ba integrált vga illesztőprogramját, de nem mindet a 20H2 verzióhoz.Még bios is van, 2021 jan 21-ei dátummal, de azt biztos nem merném lefrissíteniViszont ez manapság így működik?
Ez a cég sem a régi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged