- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyepi
tag
válasz
djzolee91 #52291 üzenetére
Szia!
Sikerült valami megoldást találnod a problémára? Én is hasonló cipőben járok.
Vagy esetleg van valakinek ötlete a problémára? Finoman fogalmazva, nem vagyok IT szakember.
Van egy Probook 650 G1-em, amibe vettem egy ilyen vinyót: [link] egy ilyen beépítő kerettel: [link] .
A problémám az, hogy ha beszerelem a HDD-t a gépbe, akkor nagyon lassítja a rendszert, vagy be sem bootol. Ha külső házba rakom és USB-n keresztül használom, akkor működik. Első körben elvittem egy szerelőhöz, aki azt mondta, hogy hibás a HDD. Mivel nemrég vettem, visszaküldtem garanciába, ki is cserélték.
Tegnap megjött a másik, beraktam a keretbe, beszereltem. Először jól működött, 2 partíciót sikerült is szépen leformáznom, de a 3.-ba belefagyott. Utána már nem bírtam működésre bírni a win-t (win 10), csak ha kivettem a gépből a vinyót. Ha leformáztam a külső házban, akkor sem működött. Ha letöröltem a partíciókat, akkor viszont igen.
Lehetséges, hogy egy ilyen keret nem kezel mondjuk 2 TB-s HDD-t? Vagy lehet hibája a keretnek? Gondolom ez csak gyakorlatilag egy csatlakozó átalakító.
Esetleg szoftveres hiba lenne? (emiatt vittem el szerelőhöz, itt már az én tudásom megállt)Előre is köszönöm a segítséget, tanácsot!
-
mrbego
aktív tag
válasz
djzolee91 #52291 üzenetére
Szia,
hansonló beépítő keretet vettem anno én is a laptopmba, és a gyári 1TB-os HDD-t tettem bele, de nem mindig látta a win. Aztán valahol mintha olvastam volna olyat, hogy ezek a keretek nem képesek bármilyen nagy méretű HDD-t kezelni (pl. 1TB és a felett, amit én azóta sem értek és kétkedem).
Viszont ezért vettem csak egy 500GB-os HDD-t, azzal tökéletesen működik mai napig. -
-
-
-
válasz
djzolee91 #52059 üzenetére
Én soha nem ajánlom ezt senkinek, de mások igen
A keretben nem lesz a HDD-nek védelme, sokkal gyatrább a rögzítése mint a belső helyen. Az átviteli sebesség is alacsonyabb általában azon a porton. 7200-ast semmiképp ne tegyél bele, mert zörögni fog, meg fogsz tőle őrülni.
Video rendereléshez inkább SSD javasolt a sebesség miatt.
-
válasz
djzolee91 #50969 üzenetére
Szia.
belépőszintű ssd-k egyikével, amik itt ajánlottak:
WD Green 3D (ugymond picit lassab, mint a többi)
Crucial BX500 (jobban melegszik, mint a többi)
Patriot Burst (ennek a sebessége és a hömérséklete is jó)
PNY (ezzel sem volt még sosem bajom)
ezek közül én mostanában előnyben részesítem a Patriot ssd-t.
Nyilván ezek az olcsó kategóriák, ahogy kérted, de tökéletesek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest