- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
korpicschess
veterán
Tegnap használtam a gépet utazás közben, akkuról a hőfok 40 fok alatt volt, így feltételezem, hogy nem (csak) pasztázási a gond.
Van alulfeszelésre esetleg ajánlott módszer? Akkus üzemben is totál rendben volt a sebesség, ráadásul passzív volt, tehát a venti sem ment.Nyilván jobb a tempó akkuról, de elég hangos a venti. Szerintem az energiagazdálkodási beállításokon lehetne még mit csiszolni, de az energiasémákban elég korlátozott a beállítási lehetőség.
Még azon gondolkozom, hogy fixre bekapcsolni a ventit BIOSban táp esetén, és akkor lehet, hogy mindig lenne hangja, de átlagban kevésbé lenne "zavaró".
-
korpicschess
veterán
Köszi! Majd valamikor ránézek, bár csak több éves Arctic MX2-őm van itthon, de lehet a gyárinál az is jobb. Úgyis berakok még egy RAM-ot. Energiatakarékos/kiegyensúlyozott beállítással egyébként egészen oké.
Majd kiderül, hogy mennyire throttlingol, ha fut rajta a sakk program, full CPU terheléssel, az felér egy stressz teszttel. Azt gondoltam, így utánajárás nélkül, hogy az Intel nem tudott visszafejlődni 5-6 év alatt.
A Support assistant a serial alapján 2 év 5 hó garit ír a gépre. Pasztázás és ilyesmi számíthat ennél? Mondjuk az inkább, hogy csak adásvételim van, semmi papír, de olvasgatva, valamelyik márkaszerviz tuti beveszi, anno is pozitív tapasztalatom volt velük.
-
.mf
veterán
Basszus, hogy ez nem jutott eszembe... Eredeti konfigban update-eltem a Radeon sw-t, de mindenféle csak rosszabb lett tőle, ezért amikor az SSD-t kicseréltem, teljes gyári visszaállítást csináltam és nem tettem fel külön a Radeon sw-t, azt hittem nincs is, csak az alap driver, amit a windows maga telepít. De mégis ott volt a Radeon sw, és a Settings - Display - Vari-Bright csinálta ezt a szarságot.
A másik, amiért eddig nem terelődött erre a gyanú, hogy egy kollégámnak szintén ez a gondja a Probookjával, amiben intel/nvidia van, ezért gyanakodtunk valami rejtett BIOS energiatakarékossági beállításra.
Na mindegy, megoldódott, köszi! -
MATEO6600
őstag
-
-
-
-
Ha állandóan töltve van, az nem növeli, hanem csökkenti az akku élettartamát. Én úgy használom a gépemet, hogy állandóan töltőn van, és időnként lemerítem. Szerintem ezzel lehet a legtöbbet megóvni a kapacitásából. Vannak gépek, amikben állítható, hogy csak pl. 60%_ra töltsön, az a legjobb hosszú távon, nyilván ilyenkor az akkus üzemidő is kevesebb.
-
-
törölt tag
>>>>>> & Pyttawrx
HP-tól leszedve:
-Legutolsó VGA driver - telepítés végén kékhalál, restart, gép megy, szoftver nem telepűlt,
-Audio driver futott két kört restarttal - semmi változás,
-Bluetooth driver van 4 féle - egyikkel sincs (Live Ubi20 sem látott semmilyen kékfog cuccot),
-Volt 2018-as BIOS frissítés - Felraktam azt is (semmi változás)
Eszközkezelőben 2 VGA:
-AMD Radeon HD8500M
-AMD Radeon R5 GraphicsLehúztam a Pano linkjéről a pár napos Radeon csomagot, rendben feltelepült.
Továbbra is ott az ismeretlen eszköz.
Gyanús nagyon a Bluetooth a 4 féle gyártó miatt, vagy ebbe a konfigba pont nem tettek volna? Ahhoz meg nem öreg, hogy BT nélküli legyen. Ezekben már alap volt.
Szóval most passz. Ha van még ötlet, ne kíméljetek.
Köszi. -
kidnou
őstag
Sorozatszám nincs ráírva a garipapirra, ahogy sly189 nek se. Több Hp-s ügyintézővel beszéltem, mind a bolthoz irányitott vissza. Hosszú sztori, a lényeg a bolt 3 év garival, carepackkkal adta el, de erről a HP nem tud, mivel a boltnak kellene regisztrálni ehhez a készüléket a Hp-nál, ami nekik plusz pénz (amit persze kifizettem) A fogyasztóvédelmi törvényeket hagyjuk, kb annyit is ér...
-
hallador
addikt
Ez nem drága. Van hozzá. És lehet venni.
Más márka nem tud ennyit. És nem bővíthető így. A HP azt is megtehetné, hogy nem ad, és kész mint a Dell.
Ha kell, akkor majd a szerviz beépíti, ugye érzed, hogy ez a keret meg a gyári hdd, akkor az kb 60 000 Ft lenne.
Szóval ez nem drága. A magyar árakat meg hagyjuk, mert sem a 355-ös FT sem a 27 % áfa nem magyarázza a szokásos nagykeres nyerészkedést. -
hallador
addikt
Magyarországon sajnos nincs ilyen bolt de beszerzik neked, ha kell:
L44510-001 Hard Drive Hardware Kit (includes hard drive cover and connector)rengeteg helyen meg tudod venni. Magyarországon a Delta, Humansoft behozza neked, de 30 - 40 %-al többé mint kinn.
Egy igen ismert eladó: EUROPARTS
Valamint a rögzítőcsavart amivel hozzárögzíted a notebookhoz érdemes szerezni hozzá, az nincs a csomagban. Amúgy 8 - 14 000 Ft között van az ára, de azért 20 - 30 euróért megveheted az ebay-en.
(#51324) csubuka:
an and heat sink assembly (includes replacement thermal material): Fan 738685-001
738685-001 -
MuMa012
tag
Bal oldalon valóban némileg más, üresebb térben toppanónak tűnik a billentyűzet hangja, de mélyebb utat vagy horpanást nem tapasztaltam. A ház sokkal merevebb, mint a 450-es amit próbáltam egy boltban, sehol sem süllyed be nyomás hatására. Annál az egy betűnél nem tud. Egy 14 colos Dellről váltottam, ahhoz képest kisebb, tömörebb a billentyűzet, de nem bánom, mert megszoktam a kicsi klaviatúrákat (Most is egy Logitech vezetéknélküli touchpad + billentyűzet eszközről írok
)
A HDD inkább szívügyi kérdés volt, mert tartok az SSD-ktől a rövid élettartamú garanciák miatt. Az előző gép gyenge pontja a proci, ram méret és a gép házának anyaghasználata voltak, így mindegyikben tudtam előrébb lépni, úgy érzem. -
ddmb
aktív tag
én csak bedobtam a linket a browserba, amit a hölgy írt, és arról írtam...
http://www8.hp.com/hu/hu/products/laptops/product-detail.html?oid=24463923#!tab=specs
ráadásul csak most nézem, hogy csak 13 hüvelykes kijelző, ami se irodai munkához, se filmnézéshez nem jó
én meg az újonnan megvásárolt laptop tuningolásának/kiegészítésének nem vagyok a híve, de ha te megcsinálod a hölgynek, akkor oké
intel-amd ügyben biztos igazad van, sose volt dolgom AMD-vel, csak a benchmarkok alapján tettem meg a kijelentésemet. Ezek után akkor én is i5-öt javaslok.
a weboldalon csak ennyit írnak: 33,8 cm (13,3 hüvelyk) képátlójú, FHD, csillogásmentes, LED-es hátsó megvilágítású (1920 x 1080) --- én ebből indultam ki, itt nincs IPS
-
-
-
antocian
csendes tag
megnéztem a garanciajegyet, ott üres az 1 év, a 3 év, és az van beikszelve, hogy egyéb, és lejjebb az van beírva, hogy garancia 36 hónap. Bár, szabad szemmel nem tudtam elolvasni, csak nagyítóval, mert a ED ügyesen rápecsételte az ilyen olyan adószámait és hasonlókat.. okosok..
akkor ezek szerint 36 hónap van rajta , ha jól gondolom...
akkor talán megnyugodhatok. Nem tudom, miért nem egy mezei care packkal egészítik ki 3 évre. Ez is valami trükkös játék része biztos. -
indigo
aktív tag
Nekem jelenleg a fenti gép azonosítójában hasonló van, pontosan HP Pavilion 15-ab004nh N6B05EA.
A win 7 esetén nekem szintén voltak problémáim. Hálózatot nem tudtam vele elindítani, hiába telepítettem a gyári HP szoftvereket. Valamint a videókártya drájver sem volt annyira kiforrott, mert SSD-vel több mint 1 percbe került bebootolnia a gépnek, összeakadt a HD5500 és nVidia 940M. Ezért én is 8.1-es Windowst választottam, majd most már 10-et használok. -
-
schulc99
aktív tag
A nyáron volt nálam egy HP Pavilion 15-ab002nh N3W04EA.
Volt hozzá a HP oldalán driver, de miután feltelepítettem rá a win7-et, azután se lan, se wifi stb.
Használhatatlan volt a gép a 7-el.
Miután frissítettem 10-re (akkor még lehetett) gond nélkül ment a gép.
Emiatt is vagyok most gondban.
150-ért vennék egy gépet, de ha nem tudom életre kelteni, akkor megszívtam. -
PlatiaAmos
tag
Köszönöm szépen a gyors korrekt választ.
Laikusként az ember úgy gondolná, hogy óó hát ez i7 ( - Intel Core i7-6500U CPU ) biztos még erősebb is..
Azért vívódok csak, mert szünetmentes táppal, monitorral ugyanolyan ár jön ki mint egy ilyen laptopnál és ha teljesítménybe nem lenne nagy különbség, mindenképp jobb lenne a laptop.
De ha ez csak naiv álom a részemről akkor nem kérdés
-
twine
veterán
Nekem ez azért zavaró,mert egyébként tökéletesen kiszolgál a probook... Edius-al videót vágok...Az intel quicksync jelentősen gyorsítja az i5ben a h264 kódolást. .. Semmi bajom a géppel... Még ilyen magas bitrate mellett sem... A problémám akkor jelentkezik, amikor meg kell mutatnom a megrendelőnek a kész vágott anyagot(ami nem biztos hogy 230V közelében van)...
Így a jövőben kódolhatok duplán... Egyet alacsony bitrate-el bemutatni, egyet meg a végleges magas minőségben... :/ -
-
akela91
addikt
Nah, én is SSD hibára gyanakszom. Nem hagyott nyugodni, a Diskparttal mindent megpróbáltam de egyszerűen nem bírtam mit kezdeni vele. Felettem a HDD-re egy windwost, és itt próbáltam a Lemezkezelőben életet lehelni bele. Annyit ír ki, hogy Nem inicializált, valamint ha megpróbálom akkor azt mondja (A Megadott lemez nem konvertálható, mert kisebb a mérete mint a GPT-lemezek létrehozásához szükséges legkisebb méret. (128GB -os az SSD).
Probook G4 -nél az SSD m.2 foglalat szerintem nem a hdd körül van, hanem ahhoz meg kéne bontani a házat, így ugrana a gari. Vagy tévedek?
-
Nundee K.
tag
Üdv!
A segítő szándékot azért értékeled, ugye?
Saját tapasztalatból írom, hogy az általad is belinkelt weboldalon hiába írom be a saját HP-m teljes PN-jét, mégis ugyan azon drivereket listázza, mintha csak típusszámra keresek (HP 250 G4 T6P88EA-n "tesztelve").
Így ment fel hálózati driverként elsőre a Realtek, ami - mint telepítés után kiderült - nem kompatibilis a gépemmel. A Broadcom volt a nyerő.
Ez az én személyes tapasztalatom.
"fpatrik17"
Nézz szét az eszközkezelőben, mielőtt szétkapnád a gépet.
Feltehetően fogsz látni ott sárga felkiáltó jeleket --> driver hiba szvsz. -
Euripidész
csendes tag
-
Khelben
Pano
Igen, én is erre gondoltam. Nagy hiba egy alapmodellt összekeverni egy olyannal, ami sokkal jobb minőségű. A CPU és RAM nem minden.
Egyébként sok 250-est, 350-est eladok, 450-est is. Van közöttük árkülönbség bőven. 180-190 ezerért 250-est venni szerintem butaság.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest