- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Khelben #40233 üzenetére
Furmark + CPU 100% stresszel nem tudtam kidobatni. Visszavette az órajelét a GPU-nak. Bár csak 25 percig ment... néha a játék bírja tovább is. Néha 10 perc után lenyomja. Erre is csak azt fogják mondani majd, hogy az Elitebook integrálttal nem alkalmas játékra...Nem a fenéket nem, ismerősi körben 2x 8460p is van és simán ment rajtuk minden amit elbír az i5 GPU-ja. Majd ma kiderül... szerencsére nem az enyém, csak én javasoltam ezt a HP-t, úgyhogy kicsit az én felelősségem is.
Már úgy vagyok a laptopokkal komolyan, hogy inkább veszek két asztalit, mint mégegyszer notit.
Probookomnak most úgytűnik "csak" az akksija halt meg... Tápról néha tölti, néha villog, néha nem... néha levágja akkuról. Már le is sz.rom... akksit kivéve működik. amíg eldöcög addig használom.
-
kmisi99
addikt
válasz
Khelben #39926 üzenetére
Nekem is ez a firepro van benne, de attól eltekintve, hogy meghülyült a hűtés, néha jó néha leáll aztán órákon át nem jó, néha pár percig jó stb. Szóval ez előtt hibátlan és halk volt a hűtés. Igen azt tudom, hogy nem szabad a TDP-t nagyon túllőni. A firepro 35w os, olyan 50w ig talán lehet esély, némi hűtés módosítással. Gondoltam rá, hogy a VGA memória chipekre gap pad helyett gyártok pont akkora méretű réz lemezt. Azaz jóval nagyobb hőátadó felületet kap 10x jobb hővezetéssel.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Khelben #39649 üzenetére
Igaz,hogy nem lehet váltani a videokártyák közt (a HP ezt letiltja az üzleti célú gépeinél,mivel ezekre Xp-t is lehet telepíteni,ami nem támogatja a váltást),de ,hogy melegebb lenne egy IVGA-val rendelkező gépnél ? Nálam pl. a mostani hőmérsékletek,csak nettezés a mai nap : GPU - 43'C, CPU - 56'C, szobában kb. 27'C.
-
válasz
Khelben #39632 üzenetére
Ez nem igaz. A 4MB cache is sokat számít az i5-ös 3MB-jával szemben. Ne írjuk már le az i7-es procikat, én elég jól tudom, mekkora felárat fizetnek érte a vásárlók. Az, hogy szerinted nem éri meg, egy dolog, a felhasználók nagy részének viszont komoly felárat megér, ez tény. És jóval gyorsabb is, mint az i5.
-
-
-
jety91
őstag
válasz
Khelben #39468 üzenetére
Nekem nem kóser a realtek audio driver win10 alatt... (455 G2) Jacken keresztül rá van dugva egy 2.1-es hangcucc és néha elmegy a mély, néha visszajön. Kikapcsoltam a winupdates driverfrissítést mert fel akarta rakni állandóan a frissebb drivert, amivel bekapcsolás után nincs alapból hang csak ha ki-be húzom a csatlakozót a laptopból.
Felraktam a win10es intel graphics drivert is, egy kört volt időm menni lolban, de jobban szaggat néha-néha mint win8.1 alatt bizonyos helyzetekben. Nem mondom hogy bele fogok halni, de van még azon is mit csiszolni.
Ettől eltekintve a többi driverrel nincs problémám.
-
válasz
Khelben #39442 üzenetére
Tényleg, most nézem, hogy i3-3xxx procival van. Ez már a renew programban is őskövületnek számítana, érdekes, hogy új készülékként árulják. Valószínű, hogy ez is renew, esetleg lehet Gold, de baromi régi darab.
Az ára ehhez képes túl magas, nem éri meg megvenni.
Amit írtál a tejfölöspohárról, hát azon jót röhögtem
van benne valami.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Khelben #39323 üzenetére
Nekem 8440P van az gyengébb a linkeltnél de imádom! A fém ház és minden... iszonyú minőségi gépek ezek az üzleti HP-k és megállják a helyüket a mai napig is. Az 1600x900-as felbontás pedig veri a mai gépek nagyon nagy részét is kettévágja a szemed. Én is inkább ilyet vennék használtan garival,számlával. 8GB RAM és SSD-vel repülnek és jók másra is nem csak net,film.
-
zsolthee
senior tag
válasz
Khelben #39237 üzenetére
Nagyon köszi!
(#39232) k.sanyi92
A Modecom Torino egészen jól néz ki.
A munkahelyen ilyeneket veszünk. Ha sokat van földön az alsó sarkai hajlamosak a kopásra, egyébként egészen jó. A töltőn kívül viszont más nem nagyon tudsz bele tenni. -
Ren Hoek
veterán
-
-
-
Khaal
őstag
válasz
Khelben #36369 üzenetére
Alapból külsőleg csak egy matrica jelzi a káván, de a betekintési szögeket ellenőrizve nyilvánvaló lesz, hogy ips vagy nem. Csak full hd-sből volt dreamcolor, de nem minden full hd-s dreamcolor. Esetleg meg lehet nézni a kijelző kódját eszközkezelőben, vagy registryben.
Egyébként elég húzós felára volt újonnan, szóval tényleg elég ritka, de a tesztek alapján megéri hajtani (bár élőben még nem láttam).Én lehet a 8530p helyett is inkább a 8510p-t választanám a jobb kijelző miatt. Van itthon 1280x800-as 8510p és 1680x1050-es 8510w is és egyértelmű az utóbbi fölénye minden téren, a 30-as szériába még elvileg ugyanezek a panelek mentek.
-
dkpisti
tag
válasz
Khelben #36371 üzenetére
Igen ott nézelödök 2gb ram nem lesz kevés? bár szimpi a gép 60körül [ez is szimpi] ,8530p veszélyes lehet a 3650-el? hiba forrás gondolom,meg amit linkeltél eza 3gép között vacilálok,
8530p lenne a legjobb mert a 3650-el koca játék is menne -
picike82
csendes tag
válasz
Khelben #36325 üzenetére
Az a gond, hogy egyszerű "nő" vagyok és fogalmam sincs, hogy akkor milyet kéne vennem.
A legtöbben azt mondták, hogy használtat semmiképpen sem vegyek, mert aksija tuti rossz lesz.
Legalább 4gb ramja legyen és a videokártyára is figyeljek, hogy 2gb-tos legyen.
Akkor ez most nem így van? Milyen oldalakat ajánlotok?
Köszi
-
anonymus89
addikt
válasz
Khelben #36088 üzenetére
De hihetetlen amúgy, hogy amikor 1x feltelepült és ki is próbálom a Tesy my cam honlapon megy szépen, vagy a saját mediasmart webcam alkalmazással, majd egyszer csak office telepítés közben se kép se hang. Újraindítom kék halál és onnantól kezdve hol van hol nincs de legtöbbször inkább nincs.
Csináltam hard resetet is akkor win betöltésnél feldobta, hogy új hardware webkamera telepítve és ezután megint nincs.
Nem hiszem el, hogy pont nálam jön elő ilyen hiba....Esetleg ki lehet lazulva webkamera 6pines csatlakozója?
"Hard Reset:
Sometimes all you need to do is kick the computer. This method works for a variety of connection and ‘stuck’ program issues.
Disconnect all external devices first.
Remove AC power and the battery
Press and hold power button for at least 30 seconds
Reinstall only AC power for first startup ** See Note
Power on - Log in
Next time you shut down the system, reinstall battery." -
Chaser
legenda
válasz
Khelben #35918 üzenetére
Jah megvan, biztos szeretnek több vásárlót, gar miatt eddig is csak dellem volt újból, többi szopóág, elitebooknál ez röhej
SeniorTilla: Rosszul gondolod. De gondoltam ha dellnél ez konzumereknél is így megyen, talán HP-nál elitebooknál is. De megnyugtatott egy bennfentes hogy nem
Nyilván dellnél az anyavállalat fizeti, nyilván meg is éri nekik, nem véletlenül szajkózza mindenki a dell NBD-t. Honosítás más kérdés, azt már a kutya nem tudja nem követni. Egyedül talán HP-nál él, kár hogy papír nélkül bukta az egész. Kérdem én, akkor mért lehet online ellenőrizni a gart, ha papír nélkül érvénytelen? Mert az evidens, ha mondjuk a vásárlóhoz x hó múlva kerül a gép és van papírja, akkor onnan számolják az x évet. Ha nincs papír akkor kellene életbe lépni a gyári garnak. Ez lenne az értelme.
-
stratova
veterán
válasz
Khelben #35887 üzenetére
Akkor HP-nál is tényleg elveszett "valami". Ugyan én csak klimpíroztam az új Elitebook 840 G1-en egy keveset, de nem éreztem sokkal jobbnak a 6570b-nél. Az is lehet, hogy a kiállított darab már viseltes volt (miért jó lelopni a trachkpointot? Vagy maguk az eladók szedik le, hogy ne lopják le?) Persze ez messze van egy hét használattól és nem is azonos modellekről beszélünk.
-
deathtania
senior tag
válasz
Khelben #35850 üzenetére
engedélyezve van, de gombnyomáskor alvóra teszi a rendszer, nem hibernálja.
és nem csak az a bajom, hogy így "betölt", hanem mintha tényleg újraindulna: a korábban megnyitott programok nincsenek megnyitva, és a pl a chrome is azt írja ki, hogy nem megfelelően lettek bezárva a fülek- helyreállítás.
-
válasz
Khelben #35712 üzenetére
ezt a választ vártam
de azért ha megállsz a parkolóban az A6-tal egy A4 mellett, akkor neked lesz jobb érzésed, nem az A4 tulajnak
Főleg ha kiadott 2X annyit az A4-ért, mint amennyit te az A6-ért, erről beszéltél
Egy probook sosem lesz olyan jó, mint egy elitebook. A probook sorozat az alsó kategóriás irodai - vegyél egy ilyet te cég - tömegmodell, tökmindegy milyen proci vagy hdd vagy akármi van benne.
-
-
zsolthee
senior tag
válasz
Khelben #35707 üzenetére
8560p Elitebookról tudok nyilatkozni.
Legalább 2 éve már foglalkozom a típussal és összességében az a tapasztalatom, hogy megbízhatóak. 100-ból 1, talán 2 gépnél fordult elő egy kijelző probléma (háttérfény) meg egy alaplap hiba garanciális időn belül. Szervizelés óta azok is hibátlanul mennek. Típushibáról nem tudok. -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Khelben #33390 üzenetére
Tanácsodon felbuzdulva szétszedtem, kiszedtem a billentyűzetet. Vártam, míg a ventillátor teljesen leáll, nem pörög: a hang ugyanúgy szól. Valahonnan baloldalról jön a laptopból, nem tudom jobban belőni. Az biztos, hogy nem a CD-meghajtóból jön. Vinyó meg nincs benne, csak 1 SSD (amire kicseréltem korábban).
Mi okozhat zajt? Processzor? Vagy a ventillátor úgy, hogy nem is pörög, csak a feszültség alatt is ilyet adna ki?
Közben felvettem 10 mp-et a hangból, itt meg lehet hallgatni
[link]
Jól hallatszik, mi ez az éles hang, ami néha meg-meg szakadozik... -
Ice&Lime
veterán
válasz
Khelben #33372 üzenetére
Ezekre már mindent rá lehet mondani csak az elitebook és probook jelzőt nem.
Egyébként elitebookot jobban megnézve a zsanér, ami számomra a leg-leg ellenszenvesebb és a fedél nyitószerkezete, így valami nagyon olcsó laptopot tükröz vissza. Szerintem nem fog kelleni ez a széria úgy ahogy van, de lehet, hogy ez csak a kezdet és még olcsóbbak lesznek minőségben.(Dell-ből is kiábrándultam, a mostani újjal kapcsolatban).
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
Khelben #33269 üzenetére
Sajnos nálam nem segít. (kb. 1 éves probléma, csak most került vissza a gép hozzám)
Tényleg az a furcsa, hogy hálózatból kihúzva sem veszi le a fényerőt, miközben az ambient light sensor működik (ráadásul szabályozza is a fényerőt).
Abban bízom, hogy én állítgattam el valamit, csak nem tudom hogy mit.
Újratelepítettem vga, touchpad drivert. Frissítettem biost, újra telepítettem a quick launch buttons-t, stb. Állítgattam az energia gazdálkodást. Az is érdekes, hogy magára hagyva a W7-et, nem veszi le a fényerőt bizonyos idő után. (nem is találok állítási lehetőséget)
Próbálkozzak live lemezzel? -
-
válasz
Khelben #32104 üzenetére
Így van, maximálisan egyetértek veled, hogy az igazság a kettő között van.
Csak azért voltam cinikus, mert nem hiszem, hogy bármi köze van a kijelző méretének az üzleti felhasználáshoz. Aki bankárkodni használja, az a legkisebbet fogja venni, amit bármikor előhúzhat a zsebéből és utalhat/tőzsdézhet, stb. vele. Aki tervezőmérnök, annak a nagy felbontás jól jön, és általában a nagyobb méret is. Aki sokat excelezik/matekozik, mint én, annak is jó a nagy felbontás (1920x1200 saját példámon), de ide méret is kell, mert a kis FHD kijelzőkön kifolyik a szemem
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
Khelben #31990 üzenetére
Nem jött be sajnos, feltette a szerinte idevaló drivert, de a jelenség ugyanaz. Amint valami használni akarja a kamerát, lefagy a program és világítva marad a kamera ledje. Mi a fene lehet ez? Hardverhiba? Jó, annyira nem érdekel, mert sosem használtam az előző notebookban sem, de ki tudja, mikor lesz rá szükség.
-
Dhampir
félisten
válasz
Khelben #25067 üzenetére
Ez igaz, hogy előfordulhat egy EliteBook esetében is, de valószínűsítem, hogy sokkal kisebb arányban.
A dv6 ilyen szempontból és eddigi információim alapján "veszélyeztetettebb", de majd kijavít egy szaki, ha nagy marhaságot mondtam.(#25072) sir fg
A SLED miért nem volt jó, avagy nem azt kaptál a ProBookhoz?
-
Tyren
aktív tag
válasz
Khelben #24699 üzenetére
Elég jó áron vettem újonnan (renew gép) és abból a pénzből most nem sok gépet tudnék venni, ezt meg szeretem, mert jó kis masina, kb azt tudja ami nekem kell. (Most nincsen a piacon 13"-os matt kijelzős, 2 kiló és 2 cm körüli gép, különösen nem 200eFt alatt)
Szóval ha egy mód van rá, nekem a gép kéne, hogy tudjak rajta dolgozni és ne a régi VAIO-n kelljen, ami az elődje volt és már nem mai darab. Magával a pénzzel sokra nem megyek, az nem szerkeszt nekem excelt. -
Z86
őstag
válasz
Khelben #24672 üzenetére
Erre van egy fizikai magyarázatom, de csak akkor működik, ha matt kijelzősek voltak a gépek
A lényege, hogy a fényvisszaverést megakadályozó réteg vastagsága összemérhető nagyságrendű a fény hullámhosszával (lambda/4 vagy ilyesmi, nem emlékszem már pontosan), és ez a vastagság általában a látható színtartomány közepére van állítva. Minél jobban eltér a ráeső fény hullámhossza ettől a középértéktől, annál jobban visszaveri a kijelző, és mivel a lilás árnyalat elég távol van a középtől, ezért olyan lesz a visszavert fény színe.
De gondolom voltak ott mindenfélék, szóval ez csak egy hipotézis -
-
-
andreijj
tag
válasz
Khelben #20106 üzenetére
Üdv!
Jaja, tudom h ugy a legolcsobb hha en csinalom, de akkor vesztem a garit nem? Mivel friss a gep, fontos ra a gari, igy megerne plusz 4-5k a szerviz dijnak is. Nem tom hogy mukodnek ezek a dolgok, nem volt meg notim
A notin HDMI, es DSUB is van, a monitoron pedig DVI es DSUB van. Ezert a vacillalas.
Kosz minden infot, lekotleztek -
prezson
tag
válasz
Khelben #20060 üzenetére
Mármint pont ilyen laptopod? Pucoltam a hűtőt, amennyire hozzáfértem, átfújtam, nagy kosz nincs rajta csak nagyon pici por a ventilátor lapátjaira ragadva.
Te mit ajánlasz, érdemes SSD-re váltani? A hőmérséklet ezek szerint nem változik túlságosan, viszont mennyire gyorsul a rendszer, megéri a befektetett pénzt vagy nem különös? játékokat nem használok.
-
rootkiller
őstag
válasz
Khelben #19657 üzenetére
Ha már témánál vagyunk, akkor nekem is lenne egy kérdésem: Anya gépébe tervezem, hogy lecserélem a kicsinyke 160GB lemezt. Ezt néztem ki: Western Digital 2,5" 500GB SATAII 7200RPM 16MB Black Scorpion 5év WD5000BEKT 18.300,- Ft. Viszont említetted, hogy WD-ből az 5400 is hangos. Mindenképpen 7200asat akarok, és lehetőleg minél nagyobbat, hogy elférjenek a cuccai és gyors legyen a gépe. Vélemény? Ez vagy inkább valami más?
-
economist
tag
-
Nikitaa7
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Könyvajánló
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 3
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest