- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
hubi85
csendes tag
Sziasztok!! remélem tudtok segíteni!Van egy problémám!Nemrég vettem egy hp nc 6220 laptopot! win7 van rajt jelenleg de gyárilag ugye xp vel adták!melegedhet a laptop attól hogy nem az xp hanem a win7 fut rajta?amugy tökéletesen megy rajta!Nem nagyon értek hozzá sajnos!De a hozáértők biztos tudnak tanácsot adni mi lenne jobb ha hagyom a win 7-et vagy átrakom xp-re!!??Általába csak net szövegszerkesztő,nyomtatás, flash játékokra használom!A wifi ugyanúgy működik az xpn is?Mi a tapasztalatotok a laptopról?Esetleg tanácsok?Kérlek segítsetek!Köszönöm írhattok PÜ-ben is azt előbb észreveszem!Köszönöm!Aggaszt a melegedése!Everestel ha nézem mennyi a normális?Ha videót nézek nagyon meleg akár 90-92 fok a cpu!
-
zetecR
addikt
válasz
koshmar #17192 üzenetére
Friss állapotához képest a TRIM mellett is lassul (a tesztprogramok alapján), de csuda gyors úgy, is; most tök mindegy, hogy 100 vagy 60 MB/s pl. a szekvenciális írás.
Az oprendszer szempontjából fontos kis fileoknál (4k) összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a HDD. Kb annyival, mint az elérési idő.
-
fkenny
senior tag
válasz
Mr.Skyline #17196 üzenetére
Jó hallani hogy nem kell a gépet meg az akut sem elküldeni, hanem küldenek másikat szó nélkül. Mit mondtak mikorra kapod meg?
szerk: Azért kérdezem mert hirtelen 50%-os elhasználódottságom lett 2 használat után... meg fel sem ismeri a progi... -
Mr.Skyline
senior tag
válasz
Mr.Skyline #17017 üzenetére
Na most már talál hibát a HP tesztprogija is:
Beszéltem a HP ügyfélszolgálatával, és mivel még a gyári garancia idő tart, ezért kapok új akku-t, eléggé gördülékenyen sikerült elintézni.
Annak ellenére, hogy a termékkel baj van HP szolgáltatásaival meg vagyok elégedve.
-
grex4
aktív tag
skacok. Cserélt már valaki merevlemezt egy G62-es notiban?
odaáig megvok hogy kiemelem a vinyós rekeszt a gumitalpakkal de azt a kis kábelt a szalagnál fogva kell felfele kihuzni? (kis ezüstös "fogóka" lehet)
kézikönyvbe szerintem jol értelmeztem de megerősités kell! köcceTibii91
am ssd-n kell egy 10%szabad hely, ha az megvan és ismeri a TRIM parancsot dekát sem fog lassulni soha.
ha megvan szintén a hely de nincs TRIM akkormeg néha ssd defrag progit futtas le és visszagyorsul.
nekem pl trim nélküli van és nem lassult...sőt.. -
koshmar
veterán
válasz
fkenny #17185 üzenetére
Ahan.
Nekem is jó választás lenne egy SSD, mert a 320 gigás winyómon csak a COD6 van, meg a 2 gigás kis mappám. Ennyi. Ja és ugye a W7 Pro 64 bit, ami össz-vissz 21 giga.
Ha lenne rá pénzem, én is vennék..
Most számolgattam, hogy elég lenne-e egy 40 gigás.
Ha azt vesszük alapul, hogy a 40 gigából 7-10%-amúgy sincs meg, plusz még rámegy a W7, plusz még hagyd szabadon a 10-30%-át...kb. 14-15 giga maradna szerintem.Csak nem tudom, hogy az SSD-knél is úgy van-e, hogy minél több dolog van rajta, annál lassabb.
-
fkenny
senior tag
válasz
CharlieDrop #17188 üzenetére
Miért? Én pl 2 19"-os analóg monitort akarok hajtani és mivel csak 1 analóg kimenetem van az átalakító drága, meg ha néha-néha LAN van jól tud jönni, meg így még kevésbé melegszik a gép ha ki van kapcsolva a belső vga ergo halkabb is. Mivel én magam csinálom meg ezt az átalakítót így dokkolóként is szolgál majd.
-
fkenny
senior tag
válasz
adnoctum18 #17189 üzenetére
A régi EB-ken is volt külön gomb mint a thinpadeken. Ha nincs rajta BOCS a beszólásomért
-
fkenny
senior tag
válasz
adnoctum18 #17186 üzenetére
a trackpointokon is megy a scroll, csak tudni kell használni
MÁS: Am ha játszani akartok a notin úgy mint asztali pc-n ajánlom figyelmetekbe ezt a fórumot, itt vannak pár jó kis külső pci-e kivezetések a vga-nak. Tervbe van véve hogy én is beszerzek majd 1-et [link] -
Magnum_
nagyúr
-
koshmar
veterán
válasz
CharlieDrop #17178 üzenetére
Mindig megígérem magamnak, hogy körültekintőbb leszek, de sosem sikerül.
Én minden nap benézek valamit. -
koshmar
veterán
válasz
CharlieDrop #17172 üzenetére
Soká lesz még olyan játék, aminek tényleg kell az 1536 MB-os videokártya.
-
fkenny
senior tag
Hol tudok beépítőkeretet szerezni a dvd helyére a hdd-nek? Mert 1 64GB-s ssd költözne be az optika helyére, mivel az tök felesleges.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
koshmar #17160 üzenetére
nincs recovery visszaszámlálás. van 1-2 rendszer indításával egyidejűleg induló program, de azok maradnak is. nekem fontosabb az, hogy openoffice, skype, stb rögtön induljon és gyorsan indulnak is. nézek egy kikapcsolást, pill
kb 7mp a leállítás. SSD-nél nem érdemes hibernálni.
-
Magnum_
nagyúr
kb 26-27mp a boot idő bekapcsolástól számítva, tehát a gomb megnyomását már bele számoltam és 27mp után már tudom indítani a chrome-ot. a lekapcsolás is iszonyat gyors.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Bobyjack #17156 üzenetére
örülnék, ha jövö héten megérkezne, filmek, képek, doksik miatt. most pendrive-ról nem olyan kényelmes..
de ez a gyári recovery ez igen tetszett, szépen feltett minden drivert, penge nagyon, SSD is teszi roppant gyorsan és hangtalanul a dolgát, akku üzemidöre is jó hatással van
-
koshmar
veterán
válasz
safifoto #17150 üzenetére
Ez anno nekem is nagy dilemmám volt, hogy Core i3 vagy Core i5. Aztán AMD lett.
A Core i5 úgy tudom, hogy csak a Turbo Boost miatt számít jobbnak, a PH! szerint most még nem éri meg az árkülönbözetet.
Bár ez az 560M órajelben is magasabb, mint a 370M, meg ugye ha még a Turbo Boost-ot is ráküldi.Na mindegy, valami szaki majd jobban útbaigazít, meg én nem vagyok az.
spyduck: Akkor minek gyártják a Core i5-öt, ha az i3 is felesleges?
-
safifoto
csendes tag
Abban kérném a tanácsotokat hogy a Core i5-560M-2.53GHz CPU erősebb annyival egy Core™ i3-370M 2,4GHz CPU-nál hogy egy közel azonos DV6 3000szériás gépnél érdemes legyen kb 20-30 ezer ft-al többet adni? (3110eh vs 3120eh) Tudom hogy más a burkolat meg egy lehelettel nagyobb a HDD de mégis csak ez a legszámottevőbb különbség...
-
spyduck
nagyúr
Kíváncsi vagyok, h mikor értitek meg, h az élményidnex kb olyan mint az 1GB-os integrált VGA.
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
ha érdekel vkit vmi az ssd-vel kapcs., írjon, ill mondja, mit nézzek
-
koshmar
veterán
válasz
HoryThePooh #17133 üzenetére
Nálam 20/80.
Ma 8 percet használnom kellett, de iszonyat ideges lettem.
Mondjuk egyébként is eléggé upset voltam, ez meg pluszban rátett. -
Keva22
csendes tag
Sziasztok! Frissen vásárolt HPG62-m produkálja a következőt: időnként elsötétül a monitor rövid időre (1-2sec) aztán visszajön a kép, nem fagy le semmi, szerintem közben sem. Ez külső monitoron tűnt fel, mert ott hosszabb ideig tart, de belsőn is megfigyelhető, pl. UAC figyelmeztetéssel egyértelműen elő lehet hozni, ott mindig jelentkezik. A belsőnél gyorsabban lezajlik a dolog, ott alig észrevehető. Külső monitornál már tovább tart, zavaró. A monitor nem kapcsol ki, egyszerűen csak full fekete lesz.
A notebook core i3-350m-es, integrált grafikával. Frissítettem legújabb driverre, nem segített. Mivel a belsőnél is előjön a dolog, ezért a kábellel/külső monitorral kapcsolatos hibákat kizárnám. Vajon ez valami hardverhiba és vigyem vissza, vagy driver vagy egyéb? Tapasztal valaki ilyet? UAC-ot kapcsolja be és nézze meg bitte. -
koshmar
veterán
válasz
CharlieDrop #17131 üzenetére
Te vagy az első, aki azt mondja, hogy ez a touchpad használható.
-
koshmar
veterán
válasz
bAtt001 #17127 üzenetére
Már az első nap ezzel szórakoztam.
Annyi videót néztem már a 4520/4525s-ről a gép megvétele előtt, hogy már kívülről tudtam, hogy hol melyik interfész van, miket tud ez meg az.
Egyébként tényleg nagyon hasznos kis dolog.
A CQ-61-es Presario-n is ilyen van, csak ott egy kis "tolózár" van. -
koshmar
veterán
válasz
bAtt001 #17125 üzenetére
Igen, az is elég érdekes, hogy a gomboknál is érzékeli az ujjam.
De szerintem a Synaptics izének ez (is) a lényege, hogy a touchpad teljes felülete használható a kurzor mozgatására.
Meg amikor gépelsz,az is nagyon jó, ahogy a kib*szott kurzor folyton elugrik a tenyerem miatt- bár ez valószínűleg más gépeknél is igaz. -
-
koshmar
veterán
válasz
bAtt001 #17120 üzenetére
Én a touchpadot inkább életveszélyesnek nevezném- volt, hogy úgy felidegesített, hogy inkább kútba ugrottam volna, minthogy használjam.
De ez csak egy kis túlzás volt, ennyire azért nem sz*r. Csak eléggé.
De néha-néha, olykor-olykor, hébe-hóba, elvétve, alkalmanként stb. azért elmegy.
-
bAtt001
addikt
hát a linket nem tudom érdemlegesen megtekinteni de pár jó szót tudok említeni a 4520s-ről. augusztusban vettem eddig semmi baj nem volt vele. kis masszív darab, nekem elég gyakran szokott pörögni a venti akkor sem nagyon zavaró, de nem érdekel mert fejhallgató van rajtam úgysem hallom. 530v jelzésű radeon van benne amiről spyduck azt mondta jobban melegedik mint az átlag, hát nálam 50 fok körül van használat mellett játék közben azthiszem 60 körül mozog, proci szintén (i3-350M). a gép nem lassú, kiváló sebességgel futtat mindent amire kitalálták (nem egy játékos gép de laptopokat nem arra találták ki). touchpad mint leírták már többen nem a legkényelmesebb darab de alkalmi használatra megfelelő. akkumulátor üzemideje nem a legjobb, ha jól emlékszem nekem 2 órát kibír filmnézéssel majdnem min. fényerőn, teljesítmény centrikus profilon.billentyűzetét megszoktam és megszerettem
zsanér nem lötyög fél éves használat után sem. egy problémám akadt vele de az a dagadt pendrive-om miatt, hogy nem fér bele a rendes usb-csatlakozóba mert van egy kis szegély ami meggátolja de az e-sata csatlakozóban tökéletes. kijelzője rendben van bár nem sok viszonyítási alapom van és a design nagyon bejön, sokat látom a csili-vili asus műanyag gépeket a lekerekített formákat és meg kell mondjam ez a letisztult szögletes forma sokkal jobban néz ki.
ha szeretnél még kérdezni valami nyugodtan írj. -
Magnum_
nagyúr
megjöttek a HP-tól, Belgiumból a recovery lemezek. telepítsek SSD-re? vagy várjam meg az ODD helyére érkező caddyt?
-
soulf
csendes tag
Hello Mindenki!
Ezt
http://www.ipon.hu/webshop/product/_hp_probook_4520s_xx752ea/171362C] a gepezetet neztem ki magamnak.
Szeretnem megkerdezni a velemenyeteket, ill. ha nem ajanljatok, akkor helyette mit?
Elore is kosz a segitseget! -
HaKo
aktív tag
válasz
koshmar #17110 üzenetére
Jóéjt!
Mai tapasztalat:
HP Power Assist: High
Win: Teljesítménycentrikus
Fényerő max
Media Player - MSN - Firefox -WLAN/Bluetooth bekapcsolvaKicsivel több mint 1,5 óra.
Nem az erőssége az akkuidő úgy érzem, de azért még mindig lájkolom.
Legközelebb full minimumon próbálom. Úgy azért egy 3 óra illene.
-
koshmar
veterán
Na mentem, elég máról az internetből is.
Jóccaka! -
koshmar
veterán
válasz
CharlieDrop #17108 üzenetére
Értem a célzást.
-
koshmar
veterán
válasz
CharlieDrop #17106 üzenetére
Nekem is.
Ez sok vagy kevés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged