Hirdetés
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkenny
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem lesz már VAN, mivel már szépen belaktam az adataimmal meg munkára kell a gép és a gariztatás jó esetben 2hét de amilyen szerencsém volt eddig az idén ezzel a géppel lesz vagy egy hónap...
-
-
fkenny
senior tag
Nagy gond van a gépemmel. Valószínűleg BIOS gond. Hol és hogy tudok usb-ről újra flesselni a BIOS-t mert kép nincs se külső se belső monitoron! HELP!
-
-
zoli121
aktív tag
Megtaláltam! Indításkor meg kell nyomnom az ESC-et. Akkor előjönnek menüpontok és ott nyomok egy F11-et.

-
zoli121
aktív tag
Én csak ESC-et tudok nyomni, de azért köszi a segítséget

-
zoli121
aktív tag
Nem
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy fél éve vettem egy HP Pavilion dv6 notebook-ot. Szeretném újratelepíteni de elvileg járt hozzá eredeti Windows 7. DVD nem volt a dobozba. Aztán megtaláltam a Recovery partíciót. Azzal hogyan tudnám újratelepíteni? -
norot
csendes tag
Akit érdekel: egy ideje nincs netem otthon (és nem is lesz egy darabig), ezért egy Mekiből szoktam netezni. A gép egy 8440p, 3100m videókártyával és 4 giga rammal, és eléggé jók a tapasztalataim. Most pontosan 2 órája megy, és 25% akku van hátra, minimális fényerővel és wifivel használom. Nekem ez teljesen megfelel, főleg úgy, hogy még mikor új volt, úgy emélkszem nem is bírt ennyit. Lehet, hogy kellett neki pár ciklus. A gép 2010. augusztusi.
Ja és továbbra is meleg: 50-53 fokos most is a cpu (a burkolat viszont kifejezetten hideg). Viszont csak ezért nem akarom bevinni, hogy aztán hetekig üljenek rajta. -
pumukli23
senior tag
válasz
Brian_RL
üzenetére
Nem hinném, hogy feszültségingadozás lehet.
Két dologra tudok tippelni, egyik, hogy olyan beállítással használtad, hogy pl egér mozgásra is feléledjen..
A másik a wake on lan funkció, amikor egy megfelelő csomag hatására távolról be tudod kapcsolni a gépet.
Biosban lehet találni ilyeneket, régen volt egy olyan asztali gépem, ahol nagyon pontosan be lehetett állítgatni ilyeneket, pl melyik billentyűk hatására éledjen fel, vagy egér kattintás stb...Bár ez nem ad magyarázatot arra, hogy hogyan kapcsolt ki...hmmm
Gondolatmenetem végére arra jutottam, nem tudom miért csinálta
Rootkit vírus.. nemtom
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
koshmar
üzenetére
Én először UFO-ra gyanakodtam, mondom itt repked egy az ablaknál, és kéken villog nekem. Aztán felültem és láttam hogy csak a laptop az
és egyből ki is kapcsolt. Biztos megijedt hogy felébredtem 
Köszi az infókat, akkor megnyugodtam hogy nincs semmi baja. Én is ilyen feszültséges dologra gondoltam először, de félig se volt lemerülve reggel, szóval nemértem. Furi dolgokat tudnak csinálni ezek a gépek.

-
grex4
aktív tag
válasz
Brian_RL
üzenetére
hello. nemtudok neked segiteni de már nekemis csinálta párszor a laptopom régebben.
Pedig emlékeim szerint sosem hibernáltattam, biztos van a windows-ba valami hibernációs beálitások, ott nézz körül. Lehet valami feszültségingadozás az elektromos hálózaton, vagy az akksi merülne le és elment dolgokat. Nemhinném h komoly gond lenne.
(Anno nekem az asztali gépem is feléledt éjjel nemegyszer...pedig az kivolt kapcsolva!
-
polip
addikt
-
fkenny
senior tag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Kösz! Én totál más számon beszéltem velük és küldtek hogy én vigyem be Szolnokra... Remélem kapok újat, mert nem szeretném ha már az új aksit megbontanák. Nah majd suli után kiderül

-
Mr.Skyline
senior tag
válasz
fkenny
üzenetére
Én a HP Support Assistant -ból nyertem ki a telefonszámot:

Majd mondtam, hogy ezen a progin belül lefutattam a Battery Check opciót és ezt írta ki:
és ezután kérték tőlem a gép sorozatszámát, cikkszámát, mondta az ügyintéző, hogy tartsam egy kicsit a telefont, 1-2 percen belül visszajött és azt mondta, hogy megrendelik az új akku-t mondjam a címet hová küldhetik, megadtam, majd megkérdeztem, hogy a rossz akku-val mit tegyek, azt javasolta vigyem el a legközelebbi speciális hulladékgyüjtő helyre és dobjam ki.
Ennyi volt. Remélem segítettem neked
-
koshmar
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mi meg magyaroknak születtünk- itt kell élnünk, ezt kell elfogadnunk.
De szerencsére külföldön is lehet nyomulni magyarként.

-
koshmar
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Egy kétezres alap dízellel kis híján 9 millió forint.
Erről beszéltem- ez nem csak a laptopoknál igaz. -
koshmar
veterán
Hát én nem hittem volna, hogy ilyen jók az AMD-k, meg hogy ilyen jókat írnak róla.
És ezzel párhuzamosan nem értem az Intel istenítését.
Youtube-ról idéznék: "AMD sucks, get Intel, dude!!".Hát igen, csak külföldön az itteni AMD-k áráért egy i5 460M-mel felszerelt gépet adnak. (1 év garancia hozzáteszem).
Már elnézést a kifejezésért, de Amerikában sz*rért-h*gyért adják a jobbnál jobb gépeket. -
-
Nitz
tag
sziasztok.
a segítségeteket kérném. laptopot szeretnék venni max keret az 100 ezer Ft. legfőképpen keverőpultot akarok összekötni vele meg hangprogramokkal fogok rajta dolgozni. pl virtual Dj meg a keverő pulthoz használatos programokat fogom használni. még használnám videóvágásra esetleg meg film nézésre meg kicsit játszani mondjuk cs1.6 hobbiból . ezek a feltételek. és gyors legyen, megbízható . és persze win7-et akarok rá rakni
remélem nem írtam sokat lécci írjatok. előre is köszönöm mindenki segítségét és válaszát.
Üdv. -
fkenny
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
AMD-s gépeim voltak, meg lesznek is. Akit meg tudok megtérítek hogy elég neki főleg mióta ATI-val "közösültek"
azóta netezős facebook-os gépeknek AMD-t rakok össze... Persze ha olyan az igény akkor Intel. -
CharlieDrop
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ezzel tökéletesen egyetértek, ha nemmunkagépnek kellene, nem intel cuccot vettem volna, már elég régóta AMD gépeim voltak

-
HaKo
aktív tag
Mi a fenétől lehet ez: "A képernyő illesztő nem válaszol és utána helyreállt..." Érdekes, mert az elején többször csinálta, aztán újraraktam egy régebbi ati driverrel, azóta nem csinálta, ma meg megint előjött egyszer.
-
-
chege
aktív tag
Igyekszem teljesen szimmetrikusan elé ülni.
Mondjuk ennél az 500HZnél ha letakarom a balt akkor sokkal élesebben hallom mintha a jobbot takarnám le. Ezt észre lehet még venni ha meghallgatod a jobb és a bal hangszórót tesztelő pink noise-t akkor is érezni lehet a különbséget.(#17241) SeniorTilla: ennek örülök
. Lehetséges az lesz az oka. -
-
fkenny
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Már elve új korában is 5%elhasználódottságot írt de mivel 3órán telepítettem a gépet és 25% alá nem merítettem így nem vertem a nyálam, de most már egyre kevesebb pedig csak 3 ciklus van az aksiban ami édeskevés. (Acerem 1.5éves korában 68ciklussal is 3%elhasználódottságú volt mert vigyáztam rá...) most 30%-ot ír de ha lehúzom a tápot 5perc múlva hangosan könyörög... a tápkábeléért.
-
fkenny
senior tag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Ma felhívtam én is a HP-t de nekem nem küldenek új akut hanem be kell vinnem Szolnokra 1 céghez ahol tákolnak rajta valamit. esetleg ha meg tudnád mondani, hogy hol intézted az aksi dolgot nagyon megköszönném.

-
koshmar
veterán
válasz
fkenny
üzenetére
Enyém:
AMD Turion II 2.4 Ghz Dual Core, W7 Pro 64 bit, 320 GB 7200 RPM HDD, 3GB RAM, ATI 5470. 165-ért vettem táskával és 3 év garanciával a NBS-tól.A szar akksi alatt nem tudom, pontosan mit értesz, de sejtem.
Az enyém max. fényerőn, telj. cent. profilon 70-80 perc alatt kihal.Az, hogy melyik alkalmazás hány szálon fut, nem tudom.

Szerk: Ha majd szétvet a pénz, szeretném felturbózni egy SSD-vel.
-
fkenny
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Am. kicsit igazad is volt, mert a régebbi AMD-s notik melegebbek voltak, de fejlődtek azóta
(nem visszafelé)
Majd este ha kikapcsolom megnézem neked pontosan hol van. Az én notim 150+futár volt eredeti win7 prfo64bit, 4gb ram, 5470, 320gb 7200hdd, meg a szar aksi és táska
Egy szálat használó alkalmazások terén a a tied jobb, de ha mind a 3-at ki tudja használni az enyém a jobb. -
koshmar
veterán
válasz
fkenny
üzenetére
Ugyan már, dehogy bántottál meg. Sőt, okosabb lettem a kis szemináriumod által.

Én a számítástechnika terén könnyen elhiszek bármit mindenkinek (
)- pontosan így hallottam azt is, hogy az AMD meleg. De most már tudom, hogy nem minden esetben. 
A BIOS-ról épp csak annyit tudok, hogy van. Belenyúlni nem szeretnék.
De ha valaki megmondja, hogy KONKRÉTAN mit csináljak, akkor belövöm, amit kell.Sokat gondolkoztam korábban azon, hogy te hárommagos Phenom-od mennyivel jobb, mint az én kétmagos Turionom.

Anno 10000 forint többlettel azt is simán megvehettem volna. -
fkenny
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Attól még hogy AMD nem biztos hogy jobban melegedik mivel van olyan tulajdonsága a prociknak hogy TDP. (fogyasztás) Pl a te és az én gépemben egy 25W-os TDP-vel megáldott proci van de sok Intel i3 i5 i7 sajnos az 35W-os TDP osztályba sorolható. (AMD-nél is van/volt/lesz). De mivel, hogy az Intel prociban benne is van a grafikus mag így közel ugyan olyan a fogyasztása ergo a hőmérséklet is szinte ugyan az.
Am. nem tudom mi bajod a gép hangjával, mert ha hallottad volna az én Acer-em hangját már bekapcsolás után ez a gép hozzá képest hangtalan
. Am. meg a BIOS-ba be lehet állítani hogy ha AC-n van ne menjen állandóan a venti, meg ugye az energiagazdálkodási sémákat is be kell configolni és nem lesz a ventinek hangja. Az meg hogy a 7200RPM-el megáldott vinyó "hangos" cserébe gyors.
Nem kioktatás akart ez a hsz lenni, (egy picit az
) megbántani nem akarlak. -
fkenny
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Így van! A hangszórók ugyan azok, de ha a ház kialakítása miatt nagyobb "doboz" részben van az egyik a másik meg nem, akkor előfordul. Pl az én Acer Aspire 5536G-m is ilyen volt, de zenénél vagy nem teszt hangoknál észre sem vehető. (Én csak akkor vettem észre mikor javítottam)
-
-
koshmar
veterán
Ez annyit jelent, hogy vannak nagyon-nagyon csendes laptopok. Pl. EliteBook 8540p és társai. De annyi pénzért legyen is csendes.

Ez valamennyivel hangosabb- például a 7200-es winyó forgását állandóan hallani, meg egy nagyon pici ventillátor zaj.
De ismétlem, ez a 4525s, és AMD proci van benne, ami állítólag egy kicsit melegebb, mint Intel barátunk, és ennek lehűtése talán egy kicsit több zajt von maga után.
De mondom, én 4520s-t még sosem füleltem élőben, ezért bAtt001 kollega véleménye a hangosság téren mérvadóbb.
Vagy esetleg spyduck-ot vagy SeniorTilla-t is megkérdezheted, ők legalább tudják mihez hasonlítani.
-
chege
aktív tag
Mit gondoltok az lehetséges, hogy az Envy 14-ben jobb és bal oldalon más hangszóró van?

Olyat vettem észre, van ez a progi, beállítod rajta Generator -> Pure tone test. Ide beírsz mondjuk 500 Hz-t, elindítod és letakarod az egyik hangszórót, másikat. Másképp hallod, legálábbis nálam, vagy lehet nálam van a hiba

-
koshmar
veterán
Ajánlom figyelmedbe ezt a hozzászólást, bAtt001 kollega elég sok mindent leírt a gépről.
Bár az övé i3 350M-es, és ATI dedikált kártya van benne, de egyébként ugyanaz.
Nekem egyébként a 4525s van, ami dettó ugyanaz, csak AMD Turion-nal.
Meg vagyok vele elégedve, erős, nem a legcsendesebb, de azért egy asztalitól így is sokkal jobb.
Ha bármi konkrétabb érdekelne, kérdezz nyugodtan/ akár privátban is/
Szerk:: üzemidő nem a legjobb, de szerintem minden létező beállítást a minimumra véve egy 3 órát talán ki lehetne belőle csikarni.
Az AMD proci alapterhelésnél is simán van 52 fokos, de agyonterhelve sem ment még 65 fölé.
A gép alja nekem csak egyetlen ponton melegszik jobban, a proci alatti rész.
Máshol tán még kéz melegnek sem nevezném.
Szerintem 190-ért megéri, elég bika az a 380M, meg az op. rendszer is elég jó.
Nekem egyedül az integrált VGA nem tetszene, mert az a játékokat úgy tudom nem szereti, de egyébként minden másra az is megfelel. -
soulf
csendes tag
Hello Mindenki!
A kovetkezo ajanlattal szemezgetek:
HP Probook 4520
Processzor: Intel Core i3-380M (2.53GHz, 3MB Cache);
Kijelző: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 3GB DDR3 1333MHz;
Merevlemez: 320 Gb SATA 7200RPM;
Grafikus kártya: integ.;
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer Lightscribe;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11b/g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó; HDMI™; VGA; Webkamera: 2,0 Mpx; E-SATA; ExpressCARD; Bluetooth; LAN: Gigabit; üzemidő: 4 óra
Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 Home Premium 64bitMindez 190 hufert.
Elso sorban az erdekelne, hogy megeri <-> nem eri meg, ill. ha valakinek van hasonlo vagy ugyanilyen tipusa, akkor tapasztalatok (uzemido, melegedes, zaj!!!, stb.)
Amennyiben nem eri meg, akkor mit tudnatok ajanlani helyette?
Elore is kosz!!!
Udv.:
s -
Brian_RL
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP 4510s laptop [link]. Be van neki állítva, hogy amikor lecsukom a fedlapot, hibernálja magát (ugyanonnan folytassa legközelebb a munkamenetet, ahol befejeztem), és ez működik is szépen, DE!
Este szokás szerint lecsuktam, és hajnali 2kor arra ébredtem, hogy felpörgette a ventillátort, kicsit villogtak a LEDek, pötyögött párat, aztán leállt. Én meg csak pislogtam ott félálomban. Ez normális szerintetek, és ha igen, miért csinálja? Reggel megnéztem, hibátlanul működik. Lehet máskor is csinálta már csak nem hallottam.
-
bAtt001
addikt
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
ha jól látom akkor a wear level a fontos itt, ami 35%-os, magyarul ennyire van elhasználódva az akku. nem tudom milyen öreg az akku de ha friss akkor nem valami jó érték.
-
Mr.Skyline
senior tag
HWiNFO nekem ezt írja az akku-ról.
tudja valaki, hogy itt mit kell nézni:
-
hubi85
csendes tag
Köszönöm a segítséget!Szétszedtem és a ventilátor meg a hűtőborda között szép porfal volt
!Remélem valamennyit segít majd
!Mennyi lehet alapjáraton a cpu és videó nézéskor tehát terheléskor a cpu hőmérséklete everestel mérve
?köszi 
-
grex4
aktív tag
válasz
koshmar
üzenetére
hát nemtudom mikori vétel de az enyém olyan volt mint egy karácsonyfa.
a C meghajtón volt egy hp-s software mappa, abban egy olyan mappa hogy drivers. Ujratelepitett oprendszernek csak ebből a driver mappából tettem fel a dolgokat és minden működött, mindent felismert. innentől kezdve saját progik fel.win7, 1hetes gép.
-
Z86
őstag
válasz
hubi85
üzenetére
Remove (larger) screws from the underside that have a keyboard icon next to them.
Between some of the f-keys are 4 small black strips, these are the restaining clips; gently push them towards the bottom of the keyboard. Once all 4 have been pushed downwars, lift from just above the f-keys and the keyboard will detach.
Be gentle as the connections between the keyboard and the system board will come away fairly easily and are fiddly (if easy) to put back in place.
vagyis alul ki kell csavarnod azokat a csavarokat, amelyek mellett billentyűzet ikont látsz
-
blu3
tag
Hali! Megrendeltem a 4520s-t [link] Intel X25-M 80GB vinyót hozzá, de még mindig fosok, hogy zajong majd a ventije
Tapasztalatok? -
fkenny
senior tag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Akkor holnap felhívom őket, hogy meg kellene dobni egy jó aksival, mert lassan szünetmentesnek lesz jó. 2hét nem is sok idő. Jónak tűnik a HP support is. 
-
Mr.Skyline
senior tag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Ezt mondták, hogy 10 nap mire Magyarországra ér utána 1-2 nap mire ők kiküldik nekem.
azt, hogy miért magamnak válaszoltam ne kérdezd

-
fkenny
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Hát csak az elektronikát veszem, meg a házat 2mm-es alumíniumból csinálom. Kb úgy néz majd ki mint egy Mobile rack csak nagyobb. A táp meg notitáp lesz
Mihelyst meg lesz rá a suska neki is kezdek. Legalább rend lesz majd az asztalomon, mert most csupa kábel.... -
hubi85
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
szia!De sajnos olyankor mint a repülő olyan!alapesetben mikor netezek olyan 50 körül van a cpu!akkor lényegében mivel jobb a win héttel vagy xp-vel?
-
fkenny
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Lesz benne 10usb ebből 1-en beépített hangkari, 1 meg lan a netnek, meg ugye a vga. fel lehet ezt fogni egy dokkolónak is, csak kicsit több annál.
Látom a szerk részt. Nem szoktam tákolni. Majd ha meglátod rájössz 
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hővezető paszták
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Arc Raiders
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ezt írja: "Új frissítések telepítése: Minden nap, ekkor: 2:00" Képesvolt ezért bekapcsolni? Ennyire komolyan veszi?

!Remélem valamennyit segít majd
?köszi ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tapasztalatok?
Pyttawrx