- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Én sem pont debreceni vagyok, a páka most Bodaszőlőn van.
De esetleg egy ütközési pontot ha generálunk a buszvég közelében akkor átadom ha gondolod.Pár hétig most nem fog kelleni.
Van egy ilyen, és egy 50W pillanat.... De a Farenheit erősebbnek tűnik, mint a pillanat ha folyamatos üzemben használod.
-
törölt tag
0http://megaled.hu/hu/webshop/dc-dc-feszultseg-konverter/dc-dc-feszultseg-csokkento-konverter-3a-mini-detail
Ez megér ennyit ha 3-4 valamilyen Cree jellegű ledet akarok hajtani 12V-os riasztóakkuról 3.7V-on?
Több kapcsolás lesz, egy panelre max 2 led jut. -
törölt tag
válasz aviator #48760 üzenetére
Aszondja a google, hogy tipikus vibrátormotor.
-
törölt tag
válasz szabifotos #48792 üzenetére
Részletek?
-
törölt tag
Üdv. Usb-nél mit kell közé tenni az adatvonalnak, hogy átlag Samsung telefon 1A-es töltőként kezelje? Meg lehet jó lenne ez 700mA-re is.
-
törölt tag
Gyakorlatilag egy DC/DC konverterrel szeretnék egy 12V-os akkuról több más dolog mellett telefont is tölteni esetiben. Gyakorlatilag nem akarom, hogy a töltés túl korán merítse az akkut. Emiatt a telefonnak akkora töltőáramot szeretnék amekkora feltétlenül szükséges. Mivel jellemzően feltöltve kerül a bölcsőbe a készülék nincs szükség a dugasztáp által leadott maximális áramra, inkább csak a szintentartás a cél.
Sok telefonnak elég az ellenállás az USB datára, de van amivel ez nem megy, mert extra azonosítás is van benne. Ezért tettem fel a kezdőkérdésem úgy, ahogy.És akkor kicsit tovább gondolva. Még nem kerestem konkrétan utána, de hallomásból (ezért ha hülyeséget írok javítsatok ki nyugodtan) a micro usb meg azért 5 pin, mert a sima usb-hez képest plusz lábon mondja meg a telefonnak, hogy mekkora áram folyhat át rajta... Tehát egy rendes töltőkörben a feszültségforrás, és a csatlakozó kábel is tájékoztatja a telefont a képességeiről, és a telefon ez alapján választja meg a töltőáramot. Szerk.: Mezis ezt itt megerősíteni látszik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
Fényújsággal van valakinek tapasztalata?
Ismerősöm visszavett egy üzletet amit régen bérelt, de időközben felkerült egy fényújság.
Ez jelenleg az előző éttermes műsort tolja. Szeretnénk átírni a feliratot, de semmi tipusjelzés nincs rajta, viszont lóg róla egy usb anya csatlakozó. Úgy sejtem pendrive kell az új szöveghez, de egyrészt milyen formázással, másrészt mivel írom meg?
Kb 150*40cm a doboz, és egy függőleges sor 32 ledet tartalmaz. Vízszintesen nem tudtuk megszámolni, mert rohadt forgalmas az utca.
Ennyi az információ. Ha van valakinek ötlete, azt szivesen fogadom. -
törölt tag
válasz Kernel #60479 üzenetére
60478: Igen tudom, ezért kérdeztem meg, hogy mivel írjak a pendrivre-ra.
Elég érdekes fajta netem van, és most nem jön be az oldal.
Ha a PowerLed V2.37 van ott, azt már letöltöttem tegnap, és nézegettem is.
Elvben ez felismeri a rádugott kijelzőt, de ehhez apa-apa usb kábel kellene. Ez annyira nem megszokott, de van itthon. Ebben a megoldásban annyira nem bízom, ezt hagynám menekülőútnak, mert nincs kedvem egy félig romos 9 fokos létra tetején laptopolni a gyalogosokkal teli nyílt utcán csúcsidőben... De ha ez kell, akkor ez lesz.
Másrészt tud usb-re exportálni *tfu-ban. Ez vajon van olyan gyakori formátum, hogy megeheti a fényújság, vagy ahány gyártó, annyi megoldás. Illetve hogy jut fel a pendrive tartalma?Csak simán rádugom és autorun(Közben betöltött az oldal, ha az ott leírtakat vesszük alapul, akkor semmi dolgom nincs.)
módon beolvassa, vagy van valami woodoo előtte? (pl.: áramtalanítás)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kernel #60482 üzenetére
Nem ez való hozzá. Vagy lehet ez is jó lenne, de a szükséges részek le vannak jelszavazva, így nem tudok felbontást állítani. (Természetesen a jelszavazás megmarad a 2.73->2.77.1 frissítés után is.
Azt elértük vele, hogy már nem a kaját, és a házhozszállítást erőlteti, hanem kiállt hibára a rossz bitkupac miatt. Ez jó, mert kedves elődeim szakmai elhivatottsága miatt csak a fél épülettel együtt lehet áramtalanítani.
Felvettem a kapcsolatot a weboldalon lévő kontakt lehetőséggel, az úriember rendkívül segítőkész volt, de nem ad megoldást amíg a regisztrált email cím alapján nem azonosítjuk be a terméket (ha egyáltalán tőlük van, és megjegyezte, hogy ~40 féle vezérlő van, sok féle led panellel, és téves párosítás esetén lehetnek olyan kombinációk amelyektől végleg leül a gép) de kaptam egy számomra eddig sikerrel nem használható információt mely szerint a Hong Tech Corp (?) Vietnámi cég lesz a megoldás. Az viszont nem derült ki, hogy hw, vagy sw oldali ez a dolog.Szerk.: Aki az éttermet üzemeltette, az nem elérhető, visszament afrikába.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tordaitibi #60493 üzenetére
A programban van jelszó ott ahol felbontást állítanál. Gondolom egyfajta vendor-lock, hogy a hozzá nem értő pulykapetélőgép árús ne tudjon felbontást, vezérlőt állítani.
Most próbálok más, de megbízható forrásból szerezni egyet. -
törölt tag
válasz Lompos48 #60505 üzenetére
Ha hivatalos, akkor nagyfesznél el lehet helyezni a védőtávolság körül is. Ott van akkora sugárzása a vezetéknek, hogy akár valamire használható is. A levegő töltöttséget kellene felhasználni.
Már jártam úgy, hogy átbicajoztam egy mezőgazdasági úton a 750kV alatt, és amikor a fém vázhoz értem a feltöltődött kerékpár meglepően rajtam sült ki, vagy én azon, de csípett egy nagyot. -
törölt tag
a.) Tipustól függ, de jellemzően nem lesz baja.
b.) c.) Szerintem semmiképpen.
d.) 42Ha ilyen jellegű a pánik, akkor
a.) Összejelölöd ragasztócsíkkal, vagy filctollal a bedugás helyes irányát.
b.) Nem húzod ki, hanem raksz rá egy zsinórkapcsolót. -
törölt tag
válasz tordaitibi #60795 üzenetére
Igazából az érvéghüvely sem az ördögtől való találmány.
Ha nincs hozzá szerszám, akkor egy kis rutinnal rá lehet nyomni szinte bármilyen fogóval.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv. Van pár AAA akkum, de ezekből kettő lenne most az érdekes.
Gyakorlatban kerékpár hátsólámpa meghajtására vannak, sok éves Ni-Mh technika. Szerintem 10+ éve vettem.
Feltűnt, hogy gyakrabban kell tölteni mint régen, meg 4 éve volt pár év amikor dobozban voltak, minimális kezeléssel, és gondoltam egyet, beraktam egy nagyon gyenge fényerejű led fejlámpába, mikor lemerült odaadtam kollégámnak, hogy rakja be a töltőjébe, és lássuk mennyi kapacitás megy bele.
Ezt a képet kaptuk:
Na most ezek 600mAh-s akkuk, és ennyitől se lettek D méretűek.
Ha jól érzékelem, akkor nem zárlatos az akku, de van valami zárlatközeli átütés miatt önfogyasztása? Ez lehet kötelezően kémiai probléma, vagy lehet mechanikai is? Azaz a negatív pólus a külső ház, és felül a pozitívra van ráhajtva szigeteléssel. Ez a szigetelés öregedhet valamilyen szintű áthúzásig?
Persze nem vagyok annyira szarrágó, hogy ezen spóroljak, a jelenséget szeretném megérteni. Reggel vették le a töltőről, szerintem holnap reggel majd tudok mérni aktuális kapocsfeszültséget.
Szsrk,:
Amúgy nálam Liitokala-100-al vannak töltve kb egy éve.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hoztak hozzám egy Keep out gamer headsetet. Persze le van szakadva róla mindkét jack, és ismeretlen helyen van a hiányzó alkatrész. Van valakinek pinout hozzá, vagy kezdjek kisérletezgetni? (Utóbbit annyiból tartom aggályosnak, hogy jár hozzá egy 2*jack->usb átalakító amivel hiperszuper lesz a hangzás, de félek, hogy van benne valami extra elektronika ami lekezeli ezt.)
Szerk.:
Ráadásul Vatikáni valitában fognak fizetni...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest