- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
craine12
tag
válasz
Core2duo6600 #7849 üzenetére
Sajnos nincs. Bíztam benne, hogy az alaplap BIOS-a tartalmazza a vezérlőét is, de sajna a Gigabyte vezérlő nem firssült, pedig láttam, hogy máshol/másnak van újabb. A JM weboldalról leszedettet meg nem merem rárakni, hiába egy és ugyanaz, mert mi van, ha mégsem... Azért köszönöm szépen a segítő szándékot.
-
craine12
tag
válasz
Core2duo6600 #7677 üzenetére
Na hétvégén sort kerítettem rá, és megnéztem (#7669). Másik HDD-vel remekül működő port, kábel került a Samsungra, a helyzet változatlan, eltűnik, ha nem elsőre, akkor másodikra. Következő manőver, vinyó át a JMicron (Gigabyte) vezérlőre, a helyzet javult, volt, hogy 4 standby-wake up ciklust is kibírt, aztán tűnt csak el. Láttam, hogy van újabb BIOS az intel ICH8R-hez (nekem 1.07 08042006 van rajta), illetve a JMicron/Gigabyte-os sem mai (1.06.59 asszem). Ezekhez honnan lehet szedni frissítést? Adnék nekik egy esélyt, de nem találom őket (JM oldalán van 1.06.70, de fogalmam sincs, az jó-e nekem: ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Option_ROM/jmb363_1.06.70_raid_card.zip ).
Ha valakinek van ötlete, legyen szíves segíteni. Köszönöm.
-
craine12
tag
Először is köszönöm. A BIOS F6-os, ehhez a laphoz a legújabb, tehát itt nincs hova tovább. Mint írtam, a 2-es porton van, ami az ICH8R-nek a 3. csatlakozója, 0-s a rendszer, és az 1-esen is van már egy másik HDD, azok mindketten túlélik a standby-t. JM-on nem próbáltam, ha nincs nálam IDE vinyó, letiltom, ebből kifolyólag nem szoktam rá pakolászni, de majd megnézetem, arra mit reagál.
SATA portok AHCI módban vannak, S3-ra téve a standby típusa (esetleg egy IDE módot megér a dolog, szintén megnézetem).
SATA vezérlők FW frissítésén már én is gondolkodtam (a problémámtól függetlenül is), de nem találtam az ICH8R-hez semmit (mondjuk annyira nem is törtem magam, most 1.07 04082006, ha jól rémlik, nem vagyok otthon), JM-hoz meg a fentiek miatt nem is kerestem. Driver szinten mindegyik "friss", nem hiszem, hogy augusztus közepe óta forradalmi fejlesztések kerültek a driverbe. Write cache letiltását nem szeretném, bár nem tudom, mennyivel vetné vissza a teljesítményt.
A BIOS/Windows beállításról annyit, hogy ismereteim szerint csak globális állítási lehetőség van (feltételezve, hogy azonos vezérlőre dugott eszkötökről beszélünk, márpedig nálam a 6 inteles portból 3-on HDD-k, egyen pedig egy DVD-RAM van), és a másik 3 eszköz tökéletesen működik sleep után is.
Csak a Samsungot nem tudom bedugva hagyni, mert az OS nem azon van.Amúgy találtam kábelcserés megoldást is (keresztbe csere, meg kicserélés is), még az lesz egy lehetőség,
-
craine12
tag
Sziasztok!
Adatlapomban szereplő gép, belekerült egy 1TB-os Samsung F1. Minden szép és jó, egészen készenléti állapotba kerülésig. Visszatérés után nem látszik a HDD (@ port #2), míg a másik két HDD (@ port #0-1) rendben működik. Újraindítással a dolog megoldódik (hardverváltozások keresése nem segít...), de nyilván ez nem megoldás, mert nem akarom a gépet kapcsolgatni. Augusztusban lett a gép újratelepítve, SP1-et alapból tartalmazó Vista Business x64, akkori legfrissebb driverek, BIOS, szóval valószínű szoftveresen nem tudok már vele mit tkezdeni. Ahogy google-öztem, láttam, hogy nem egyedi a probléma, sem gép, sem HDD, sem OS függőnek nem tűnt, de konkrét, működő megoldást sehol nem találtam a problémára. Várom a segítő ötleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged