- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
phaet0n
tag
válasz
phaet0n #19355 üzenetére
Nos.
HdSentinel szerint 97%-os.
Aztán lefuttattam a samsung EStoolját. Drive diagnosticnál az ilyen Read DMA, Check S.M.A.R.T., Spin Up/Down tesztek Pass!-t kaptak, de aztán a simple surface scannél "ECC error"-t írt, aztán Write verify Pass, és a random surface scannél végig error (ha jól emlékszem) LBA és egy szám ismétlődött kb. 20 percen keresztül. Ezek után leállítottam a vizsgálatot, bad sectort írt ki a jelentésnél.
Ezután még itt az estoolban megpróbáltam low level formatot, erase mbr-t, de mindenre csak ecc errorral reagált, így hagytam az egészet.
Adatok nem voltak rajta, úgyhogy amiatt nem fáj a fejem.
Garanciába visszaküldhetem? -
phaet0n
tag
válasz
liksoft #19351 üzenetére
Sajnos IDE módban sem látta. (bár azt most szeretném kihangsúlyozni, hogy kezdetben látta, aztán kb. a diskpartos próbálkozásom [list vol, list disk, aztán exit] óta van az, hogy semmit nem lát a telepítőben ott, ahol partíciót kell választani az OS-nek)
Le tudnád nekem írni, hogy mivel érdemes esetleg még próbálkozni a lemezkezelőben? (csak nagyon alap szinten értek hozzá)
Ha nem jutok semmire, ez vajon garanciális probléma?
-
phaet0n
tag
válasz
Core2duo6600 #19344 üzenetére
Van AHCI mód a sata2-es lapon.
#19345: letöltöttem egy dossal bootolható hdsentinelt, mert mint mondtam, win7 nem indul el, ha bent van a vinyó, megpróbálom a sata2-es lappal megnézni, hogy minden rendben van-e.Ha HDsentinel azt mondja, hogy rendben van, akkor szintén valami dosos partícionálóval megpróbálom helyrerakni a dolgokat (gondolom, azért nem látja a win7 telepítő, mert valahogy elszúrtam a táblát), ha viszont a HDS azt mondja, hogy nem jó, akkor megpróbálom visszaküldeni gariba.
És itt kérnék tanácsot, hogy milyen partícionáló programot használjak, ha úgy alakul?
-
phaet0n
tag
válasz
Core2duo6600 #19341 üzenetére
Lehet, zavarosan írtam, de az a helyzet, hogy a sata2-es lap BIOSa látja a vinyót, a win7 telepítő nem látja.
Arról viszont nem nyilatkoztam, hogy egyébként a sata2-es lappal akarom használni. -
phaet0n
tag
Üdv!
Segítséget kérnék. Vettem egy új Samsung F3 500GB-os HDD-t (sata2). Nézelődtem google-ben, hogy van-e lehetőség SATA1-es alaplappal használni, azt találtam, hogy lehet, de amennyiben van rá lehetőség, kényszeríteni kell az alaplapot, hogy SATA1-gyel használja. Ilyen lehetőséget nem találtam (MSI K8N Neo) - sem jumpert, sem bios beállítások között. Végül arra a döntésre jutottam, hogy megpróbálom azért.
Bekötöttem, fel is ismerte a gép, win7 installerrel formáztam, majd elkezdtem telepíteni a win7-et, és aztán a fájlok kicsomagolása rész ~25%-ánál error, nem tudja olvasni a fájlokat. Megpróbáltam újra, nem ment. Tettem egy próbát Vistával is, de az sem volt jó.
Áttettem egy másik gépbe (ez már SATA2-es csatlakozójú alaplappal rendelkezik), és van egy rosszul megcsinált USB-s win7 telepítőm, amivel végigmegy a telepítés, de utána nem indítható a rendszer (ez mindig is ilyen volt). Itt végig is ment, és ahogy vártam, nem is volt indítható a windows, de kicsit megörültem, hogy a másik gépben már jónak tűnik. Ezután ebben az újabb gépben megpróbáltam DVD-ről is, de ugyanaz volt az eredmény, mint az első gépben.
Aztán nem tudom, milyen gondolattól vezérelve, beléptem a win7 installer parancssoros részébe, és diskparttal megpróbáltam megnézni, hogy jól van-e partícionálva egyáltalán.
Konkrétan ezeket a parancsokat írtam be: -diskpart -list vol (erre csak a dvd meghajtót jelezte ki, ekkor néztem nagyokat) -list disk (itt pedig azt írta, nincs lemez) -exit
Ezek után kiléptem a telepítőből, kis idő múlva újra megpróbáltam, de ekkor már a win7 telepítő nem is látta a merevlemezt, csak a bios. (azóta egy harmadik gépben is kipróbálva, ott is ugyanez, sőt ott mellette egy másik HDD-re telepített windows el sem indul ha bent van ez a HDD, kékhalál van bootnál.Ezek fényében az lenne a kérdésem, hogy én okozhattam-e a gondot (beismerem, hogy volt egy kis kavar, de próbáltam nem össze-vissza próbálkozni mindennel), ha igen, valahogy lehet-e rajta segíteni, vagy inkább az is elképzelhető-e, hogy maga a HDD rossz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged