Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spectrum
aktív tag
Az 58 fok, amit a bolt "túlmelegedés"-nek hívhat, az egyszer, másfél évvel a hiba előtt volt. Akkor áthelyeztem a gépet és pár kikapcsolás mellett 24x7-ben ment sokkal hűvösebben, ismétlem, másfél évig, két másik vinyóval együtt, amiknek semmi baja. Az, hogy a bios nem ismeri fel, nem hőmérsékletfüggő, tehát a "smart adatok alapján túlmelegedés" nem okozhatja a mostani hibajelenséget.
Ha a gyártó által a termék adatlapján megadott működési hőmérsékleti tartomány csak vicc (tájékoztató jelleg), akkor a felhasználónak a szájhagyomány útján, fórumokon begyűjtött tapasztalatok alapján kéne használnia a terméket?
-
Spectrum
aktív tag
Sziasztok!
Van egy WD30EURS merevlemezem, amit közel 2 év után egyszercsak nem ismer fel a bios. Egyik nap átmozgattam róla mind a 3 tera adatot, majd a következő bekapcsolásnál áll a boot-képernyő, majd felismerés nélkül továbblép. Illetve 20 újraindításból 1-szer elérhető tökéletetesen, lehet rá másolni stb, majd következőnél megint semmi.
Garanciába visszavittem, és közölték, hogy a smart adatok alapján túlmelegedett. Ez elég kamunak hangzik, ugyanis hdsentinel folyamatosan figyelte, a legmagasabb hőmérséklet talán 58 fok volt egy másfél évvel ezelőtti nyári napon. Ez még messze van a "túlmelegedés" kategóriától, különösen azért, mert ez egy AV-GP szériás vinyó, 24x7-es használatra 0-70 fok között a gyári sheet szerint.A kérdés, hogy létezik-e "merevlemez túlmelegedés" miatti végleges meghibásodás, illetve garanciavesztés ebben a tartományban? Egyelőre nem mentem be érte, csak emailben tájékoztattak, ezért szeretnék felkészülni.
-
Spectrum
aktív tag
válasz
Spectrum
üzenetére
Sziasztok megint, némi felületteszt után az eredmény 480 bad sector átmozgatva, 14 javíthatatlan és 14 gyenge.
A lemez néha normálisan megy, néha nem, de mindennapi használatra alkalmatlan.
Van valakinek tapasztalata, hogy ilyen esetben már hogyan viszonyul a kereskedő a garanciához? Azért kérdezem, mert nem szeretnék felesleges köröket futni és bízok az itteni szakikban.

-
Spectrum
aktív tag
válasz
Spectrum
üzenetére
Lefutott a WD extended teszt, elvileg javította a hibákat, de szerintem nem csinált semmit. SMART
Már 722 weak sector van, quick test továbbra is 5 másodperc után hibára fut és maradt 45%-on a health.A lemez közepe felé teljes a fagyás, ha bármi akarna onnan olvasni. Azt hiszem én megtettem, amit tudtam, innentől foglalkozhat vele a bolt/gyártó. Nagyon csalódott lennék, ha ez nem számítana garanciális problémának..
-
Spectrum
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ~2 éves WD15EARS merevlemezem, ami hónapok óta véletlenszerűen lefagy fél-egy percekre, hdd led világít, teljesen elérhetetlen, majd megy tovább. Adattárolásra van használva, de így egy filmet sem lehet végignézni róla, másra meg végképp nem jó.
14 bad sector, 526 weak sector van rajta. Quick selftest le sem fut, a teljes írás/olvasás teszt így néz ki.
A kérdésem csak annyi, hogy ilyenkor lehet már garanciáról szó? Van még rá 8 hónap az iPon-ba.
-
Spectrum
aktív tag
Sziasztok
Van egy Samsung 1TB-os merevlemezem (hd103uj), ami egy alaplapi (feszültség?) probléma óta felpörgés után duruzsoló/ciripelő hangot ad. BIOS fél perc után nemlétezőnek ítéli.
Rendszerlemezként volt használva egy quietdrive-ban, fizikai behatás nem érte. Emlékeim szerint már párszor adott ki ilyen hangot bootkor, meg is fagyasztva a gépet, de mindig elhallgatott. Sentinel 100%-osnak látta amikor utoljára néztem pár hónapja.
Melyik része szállhatott el?
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital WD Blue 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD40EZRZ) 100/100
- Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest