- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #50336 üzenetére
10 topikba nyilván ne.De például jó példa lehet,ha valaki akar venni Pl egy LG tévét.Szerintem normális,ha beír az Lg és a milyen Tv t vegyek topikba is.Nem tudom hová írt a kolléga,de az azonnali kérdések topikba minden szám tech kérdés mehet a szak topik mellett.
De béke van,ahogy mondják:több szem többet lát.
"De itt is az a lényeg, hogy akkor el kell döntenie, hogy melyik a fontos és annak megfelelően kiválasztani a topikot."Pont ez az,mindkettő fontos.
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #50334 üzenetére
Még most sem értem,hogy egy HDD s kérdést mért ne tehetne fel itt és mondjuk az azonnali kérdések topikban is.Mind kettő releváns,és esetleg két fórum társtól kétféle választ kap.Kipróbálja mindkettőt,eldönti neki melyik a legmegfelelőbb.
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #50331 üzenetére
Mért baj az,hogy több hasonló topikban kérdez?Lehet ott más olvassa,és esetleg ott kap jó választ.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #50320 üzenetére
+(#50321) SP4C3: Köszi, majd alkalomadtán rájuk nézek.
Tegnap eset leállítottam és most amúgy 16%-os a töredezettsége a lemeznek, tehát ennek majd 2 napig tartó folyamatnak gyak. 3%-nyi azaz kb. semmi haszna nem volt.
Szerintem ha hagyom futni, akkor kb. 1 hét lett volna mire befejezi, ha egyáltalán. Azért az USB 2-nek nem annyira kicsi a sávszélessége, hogy ilyen lassúság indokolt legyen, mármint magában ez még nem magyarázat erre. Most egy ideig hagyom, mert nincs kedvem újra kezdeni egy ilyen herce-hurcát.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #50314 üzenetére
Hagytam futni, most 14%-ra kúszott fel. Tehát egész nap alatt 1%-ot haladt.
Azt hiszem most már inkább tényleg leállítom, csak szerettem volna, ha totál rendbe rakja a winyót. Mivel vannak stream-elési gondjaim a notim-ról ezekről a külső winyókról, mert a 40Mbit/s feletti bitrátájú videókat már csak erős szaggatásokkal stream-eli a média lejátszómra (SMB-vel). Ennek persze nem biztos, hogy a winyók a fő okai, hanem inkább a gyenge Etherenet vezérlő a noti-ban (100/100-as), vagy/és a rendszer/proci nem bírja annyira. De gondoltam a winyó is beszámíthat némileg.
Amúgy olyan magasra sose kúszott fel hőmérséklete az egész művelet alatt, 34°C volt a maximum amire felment. De én is félek, ha ez még nagyon sokáig eltartana, akkor valami gebaszt okoz a winyónak a folyamatos járat, úgyhogy kényszerűségből inkább leállítom.
Esetleg valami más töredezettségmentesítőt tudnátok ajánlani helyette, ami valószínűleg gyorsabb, de szintén alapos munkát végez és nem is veszélyes? (Lehet fizetős is, ha az a legjobb). Vagy kb. mindegyik ilyen csiga módon fogja tenni a dolgát?
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50307 üzenetére
Akkor rendelek egy ilyet, de úgy tűnik a bútoralátét is a helyére tette.
Lemezkezelőben kiterjesztetettem a kötetet 2TB-ra, beállítottam a betűjelét D-nek, és most megy.
Kell még valamit csinálnom, ezek kívül a HDD csere után? Leteszteljem valamivel, hogy minden Okés-e? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #50311 üzenetére
Egész éjjel hagytam tovább futni, mostani helyzet: Pass1: 13% Consolidated-et ír ki.
Tehát alig pár %-nyit haladt az egész éjjel. Még ez is normálisnak mondható?
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50305 üzenetére
Az ilyen SSD-re való 7mm To 9.5mm Adapter ?
Most két ilyen kis KIK-es bútoralátét tappancsot ragasztottam a csatlakozók felőli részre, így bement, de ha lenne stabilabb megoldás, azt tenném. -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50300 üzenetére
köszi King, így sikerült.
Most viszont nem megy be a helyére, nem kattan be.
Gondolom azért, mert a régi magasabb, mint az új. (ST1000LM024 vs. WD20SPZX)
Képek.
Ilyenkor mit szoktak csinálni, hogyan ajánlott beilleszteni? -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50285 üzenetére
Köszi, végül sokadikra jó lett, megcsinálta a klónozást.
Viszont most az új D meghajtóm is 1TB-os lett.
Mivel lehetne a partíciót kiigazítani 2TB-ra a legkönnyebben, és hiba nélkül? -
Floyd80
addikt
válasz
King Unique #50295 üzenetére
Köszi, lehet a Win10 telepítésénél csináltam valamit, hogy átkonvertálja ilyenné.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
King Unique #50275 üzenetére
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50287 üzenetére
Köszi, ezt akkor lefuttatom. CHKDSK D: /F /R
Elkezdtem, de bizonyos időközönként feldobja a Win7, hogy kevés a memória zárja be a lemezkarbantartó programot. Ok, Mégse. Van ötleted, hogy ezt miért akarja. 8GB RAM van a képben, az kevés neki?(Reflectben nem találtam meg azt az opciót, hogy átugorja a hibás szektorokat. Illetve az enyém egy régebbi változat, ott egy helyen (az elején, intelligent sector copy), mintha bepipáltam volna, hogy ugorja át, de akkor is Error 9-el állt meg végül.
HDS-ből is csak egy régebbim (4.60) van, ami regisztrált, ott nem oldotta meg a Részletes Teszt a hibát..) -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50285 üzenetére
CHKDSK D: /R parancsot futtassam le, és az kijavíthatja a hibát?
(A részletes önteszt csak regisztrált verzióban működik) -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50283 üzenetére
Az Áttekintés nem sokat segít:
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
További információk: https://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_weak_sectors.php
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Nincs szükség beavatkozásra.
Gondolkoztam a sima másoláson is, de félek, hogy úgy a D-re telepített programok, és a megosztások beállításai elvesznek. Tudsz ajánlani egyszerű klónozó programot? -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50281 üzenetére
Nem, a notiban elvileg az eredeti HDD helyén van a D (1TB) meghajtó, a C (128GB), az egy msata SSD.
Nem tudom miért 99%-os a kondíciója, azt hogyan tudnám kideríteni? (A C meg csak 92%)
A H (2TB), amire költöznék az van USB porton keresztül rákötve egy Orico HDD házban. -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50279 üzenetére
HDD caddy USB-n csatlakozva.
HDS szerint a D 100/99, -> a H 100/100
Most mit csináljak? Próbáljam meg egy másik klónozó programmal? -
zsolt320i
senior tag
válasz
King Unique #50269 üzenetére
délután ránézek.
A windows külön meghajtón van (64 gb emmc).Thx.
-
tkORI225
újonc
válasz
King Unique #50267 üzenetére
-
salmiakki
tag
válasz
King Unique #50264 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
RockHaRD
addikt
válasz
King Unique #50260 üzenetére
Nyilván nem az atom rakéta indító kódok vannak rajta, és nem a túlélésemhez szükséges adatok, csak egyszerűen olyan dolgok, amiket szeret az ember tárolni. A kérdés továbbra is fenn áll; ez normális, vagy egy garanciális cserét megér?
-
macssessz
tag
válasz
King Unique #50256 üzenetére
Igen elolvastam. Nem részleteztem mindent. Nem írtam ki külön, hogy az is belesült. Egyébként egy adatai nagy részét veszthető 320-as WD laptopvinyóról van szó amire a w7 gond nélkül felment és működött. Mivel nem költenék rá és az asztali gép úgyis megy állandóan, így ha van olyan progi amivel akár csak részlegesen is, a hibás részeket vagy legalább azok nagyobb részét egy nem használt partícióba foglalva használhatóvá tehetem a vinyót akkor eljátszom vele. Azért nem írtam egyből részletesen le mindent mert amikor részletesen írva kértem segítséget, nem szokott érkezni. Gondolom mert nem szeretnek litániát olvasni az emberek.
Köszönöm a türelmedet és a segítségedet. A hdd regenerátort még megpróbálom.
Józsi -
macssessz
tag
válasz
King Unique #50254 üzenetére
A HDS csak tesztelni tud tudtommal. A Win cskdsk-je meg nem megy végíg mert javítani akarja amit nem tud megcsinálni ezért belefagy.
Olyan progi kéne ami írás hiba után megjelöli és kizárja a szektort. Annó volt ilyen, csak mivel régen volt nagyon már nem emlékszem a nevére. Még akkor volt amikor a 750MB-os vinyóval küzdöttünk. Kb. 95-96-ban lehetett? Már nem emlékszem. Most sata vinyóhoz kéne ilyen. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
King Unique #50249 üzenetére
állítólag rendellenesen folyamatosan kattog.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #50237 üzenetére
Újra lett indítva a gép és most sem látszik. Közben gondolkodtam miért lehet: Az I: meghajtóra boot után, vagy ha újra csatlakoztatom visít a Win7, hogy "Probléma lehet vele" és hogy futtassa e a karbantartóját. Ezt én be szoktam zárni, mert a chkdks-ról már nagyon sok rosszat hallottam. 1TB-os a Winyó, a procim meg egy T4300, egy örökkévalóság lenne mire végez és olvastam, hogy a Full javítással több kárt okozhat mint hasznot. Szerintem ezért nem mutatja, mert "hibásként" indexeli a rendszer.
Erről mi a véleményetek ereszem rá mégis a lemezkarbantartót? (Sentinel szerint amúgy 100%-os és hibátlan a lemez).
Szerk: közben meglett, ez volt az oka. Ráeresztettem a file rendszer javítóját a chkdsk-nek és rendbe rakta (a bad sector-os javítást nem kellett hozzá szerencsére, mert az ami agyon stresszeli a lemezt).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #50234 üzenetére
-
pecccccccca
őstag
válasz
King Unique #50225 üzenetére
Áthoztam hozzám a hdd-t. Berakom a saját gépembe és megnézem. Köszönöm a válaszod.
-
pecccccccca
őstag
válasz
King Unique #50215 üzenetére
Tehát. A bios mint hdd kiírja bármelyik sata csatlakozóba dugom. Viszont az adatait nem írja ki, csak annyit, hogy hdd.
Windows egyáltalán nem látja semmilyen formában.
Most, hogy írod, mintha nem is pörögne fel.
Tudom, hogy kb nulla köze van hozzá, de mióta ssd is került a gépbe azóta szarakodott és aztán egyik pillanatról a másikra eltűnt. Többször volt pl, hogy simán el sem indult a gép. Akkor egy kis átkábelezéssel rendbejött. Volt olyan is, hogy totál újra kellett rakni a win-t az ssd-re, mert teljesen összefosta magát a windows is. Aztán most meg már nem is látja a gép csak ugye a bios, de az sem írja ki az adatait.
Szóval ez a helyzet.
Egy régebbi h67-es az alaplap. Nem tudom annak lehet e valami rejtett hibája ami miatt elromlott. Bár azt kétlem. -
akyyy
senior tag
válasz
King Unique #50219 üzenetére
vicces, mert az eszközkezelő az egyik ssd-t nem látja, de lemezkezelőben benne van, meg látom, viszont az eegyik vinyó amit nem látok sehol, az eszközkezelőbe ott van.
Biosban mindent lát.
Olyan van a biosban, a Peripherals\SATA Configuration résznél hogy
Integrated SATA Controller: Enabled
SATA Mode Selection : AHCI
SATA Express SRIS capabilities: AutoEzután felsorlva az összes vinyó, mindenhol ugyanaz a beállítás:
Port 0 (,1,2,3,4,5) Enalbed
Hot Plug Disabled
External SATA Disableda port5-nél nincs semmi, de nyilván nem is kell lennie mert nincs hatodik merevlemez, csak öt
talán az AHCI-t kéne átállítani ?
-
akyyy
senior tag
válasz
King Unique #50217 üzenetére
na rá lett dugva a 3 vinyó, de amit az alaplap középső részén dugom rá, azt a vinyót a Windows nem látja (biosban néztem, ott igen). mit tudok csinálni?
-
akyyy
senior tag
válasz
King Unique #50214 üzenetére
mindent úgy csináltam eddig, amit mondtál (ezelőtti toshibánál is, az azóta is működik egyébként), most épp másolom rá a cuccokat, eddig működöképesnek néz ki.
hátra van még egy próba, mert az egyik vinyó helyére dugtam be, de elvileg tudok rá dugni hármat is. (viszont keresőt haználva feltünt (igaz ezer éves bejegyzésnél) hogy valakinek az adatlapja a plusz sata csatlakozó már nem szereti a több terás vinyókat. ezt hol tudnám ellenőrizni?
alaplap, 1.0áskét ssd, két vinyó (1 terás, illetve egy 2 terás ). ő lenne a harmadik, mint 4 terás (van még elfekvőbe egy fél terás vinyó, de azt eddig is afféle vésztartaléknak használom, 4 terás mellé felesleges
)
-
torik
senior tag
válasz
King Unique #50208 üzenetére
Köszi a választ, azóta babráltam vele és egy adott usb portban működik csak, két restart után, mert lefagyott.
Ha így jó lesz akkor nem vesződök vele, úgyis csak filmnézésre kell, a tévé gond nélkül felismeri. -
betegphiu
senior tag
válasz
King Unique #50187 üzenetére
köszi. hát,amit írtál,azt mind próbáltam. ma dobtam egy teljesen másik windowst is a tegnapi helyett.. így sem ok.
nem tudom mi ez,de nem emlékszem,hogy balf@sz lettem volna. mivel ssd-re telepítem a wint,így minden mást le is húztam ,csak az ssd és usb kulcs volt aktív. -
válasz
King Unique #50175 üzenetére
Köszönöm. Akkor erre figyelnem kell.
(#50174) ahantos1963: Van is egy Promise FastTrack 378 Raid sata1 vezérlő rajta. De nincs hozzá win7 driver.
És Pata HDD-t se akarok venni (sőt kapni se lehet), viszont vannak már nem használt Sata hdd-im..
-
válasz
King Unique #50170 üzenetére
"SATA-IDE átalakítót"
Hagy kérdezzem meg hogy ezzel csak SATA alaplaphoz lehet régi PATA lemezt csatlakoztatni, vagy fordítva is megy, azaz egy régi PATA-s alaplapba betenni egy új SATA lemezt vele?
-
Clever0
senior tag
válasz
King Unique #50164 üzenetére
Ez már egy több éves darab, 2015.11. hóban vettem. Nem tudom, hogy felpörög-e, mert a többi zajtól nem hallom. Most látom, hogy a címkéjén több helyen Seagate felirat van, a számlán is úgy szerepelt. A nyákon 3 soros 1V REV.7 20150416 U5 13LM címke van.
-
harley
őstag
válasz
King Unique #50170 üzenetére
sikerült parancssorral lépésenként leírva..
-
harley
őstag
válasz
King Unique #50157 üzenetére
nem, mert hiába törlöm, nem engedi összevonni.
win10 van az egyik partición, de már nem a gépbe van a hdd hanem rack-be. -
AsusBoy
senior tag
válasz
King Unique #50165 üzenetére
Asztali pc-m
Alaplap :ASRock B85M Pro4 (mATX) (Intel s1150)
jelenlegi vinyó : WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue (WD10EZEX)
Mit kell vásárolnom hozzá , hogy rátudjam kötni?
-
AsusBoy
senior tag
válasz
King Unique #50165 üzenetére
Szia.
Asztali PC is rendelkezésre áll.
Koszonom.a.gyors.választ -
gorje
senior tag
válasz
King Unique #50161 üzenetére
Koszi a valaszt! Egyebkent mitol johetett elo ez a problema?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #50158 üzenetére
Plusz ha az újabb (8.X/10) Windowsoknál nincsen kikapcsolva a gyorsindítás (Fast Startup), akkor bizonyos esetekben akár az is okozhat problémát. De annak akkor kellene, ha pl. bekapcsolt gyorsindítás mellett van leállítva a rendszer, majd utána a HDD átrakva egy másik gépbe. Nem menet közben, meg nem ugyanabban a gépben, ugyanannál a Windowsnál történő leállítás-indítás után. De egy próbát megérhet a kikapcsolása, meg ha SSD a rendszermeghajtó, akkor annál úgysem gyorsít annyit a bootoláson.
-
torogyuri
aktív tag
válasz
King Unique #50145 üzenetére
Ez a terv, csak ezzel párhuzamosan próbálok hetek óta feltárni egy folyamatosan előforduló fagyást, akkor meglenne az oka legalább (öröm az ürömben)
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
King Unique #50140 üzenetére
Jogos...
A kábel egy ilyen csodaA winyó a gép kikapcsolt állapota mellett van rádugva, külön programot nem telepítettem kábelhoz.
A rendszer felállása utan a windoz telepítőt keres, majd kiirja hogy az eszköz megfelelően van telepítve.
Intéző megnyitásánál formázást kér... a formázasnál kidobja hogy kapacitás 101 GB.
HDD Sentinellel ellenőrizve a 480 Gigás SSD re pl kiirta névnek helyesen hogy Kingstone xy tipus (439 Giga) de particioterületnek illetve lemeztulajdonságoknak ő is csak 101 Gigát lát... viszont hiba nélkülinek a winyót -
geriwise
csendes tag
válasz
King Unique #50128 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! A HDD megy vissza garira, már válaszoltak is. -
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50134 üzenetére
Megoldva!
Külső partíciós programmal particionáltam, most már látja.
Köszönöm a segítséget!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50134 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50132 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50130 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Nem találom a Windows 10-ben a Lemezkezelőt, pedig azt kerestem legelőször.
-
geriwise
csendes tag
válasz
King Unique #50124 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, elfelejtettem leírni, de hátra a saját kábelével van csatlakoztatva, mert így sem voltam benne biztos, hogy az 5V meg lesz neki. próbáltam többféle méretű fájlt is másolni, de a 2-300 KB-ost is ugyanúgy másolja mint a 8.5GB-ost. A vinyó amúgy tök új, a héten kaptam meg garipapírral, leragasztva. A HDS-t még megkukkantom.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #50124 üzenetére
Egyébként ezt tényleg vadonatúj, boltból lett megvásárolva újan? Mert ha netán használtan, másodkézből, akkor nem lenne meglepő, ha esetleg valami nem közölt hibája van... De akár az előbbi esetben is előfordulhat, hogy gyári hibás a termék, vagy egy ilyennél pl. az USB-kábel. Ezért célszerű másik kábellel is kipróbálni, valamint ellenőrizni a külső meghajtó állapotát pl. a HDS programmal. Ha nem tápellátási probléma és nem a kábel hibája okozza a gondot, akkor lehet a benne lévő HDD hibája miatt is, mármint ha tele van gyenge / hibás szektorokkal. Ez esetben viszont nem érdemes vele vesződni, hanem adja magát a garanciális csere, meg amúgy is 3 év gyártói garancia van rá.
Egyébként a tápellátásra visszatérve, ha csak USB 2.0 portok vannak a gépen, akkor Y-kábelt szokás használni, vagyis egyszerre 2 db portot a stabil tápellátás biztosításához. Az előlapi portoknál erősen javasolt ez, a hátlapon lévőknél viszont akár 1 db 2.0-s port is elég lehet, meg azok amúgy is stabilabbak szoktak lenni ilyen szempontból.
-
Gabesz87
veterán
válasz
King Unique #50114 üzenetére
Rendben köszönöm, ez így sima liba volt.
-
Gabesz87
veterán
válasz
King Unique #50110 üzenetére
Más gépen is kipróbáltam, ráaádsul más OS, de ott is ugyanez.
Mint írtam korábban, szerintem még nem is volt használva ez a HDD, de ha volt is, már nagyon régen. Szóval fontos adat nem volt rajta. APámnak vettük, hogy a gépen lévő sok doksijáról csináljon néha mentést, de persze soha nem csinált... -
törölt tag
válasz
King Unique #50083 üzenetére
Ma visszajött a Toshiba hozzám és megejtettem a vezérlőpanel cserét. Szóval igen, a csoda nem történt meg. Nem is vártuk, de bíbelődtem egy jót.
A Win10 inicializálni szerette volna, mielőtt használatba veszi. Viszont nem tudta inicializálni, hibára futott.
A Gparted Linux alatt is I/0 hibát dobott, ott sem tudtam partíciós táblát csinálni rajta.
Viszont mindkét rendszer alatt 465 GB méretűnek látszott az elérhető terület. Ennyit sem lett volna kár megmenteni, de ha nem megy akkor nem megy.
Vissza szereltem az eredeti panelt mindegyikre, ez az usb-s az működik mint eddig, annyi bad sectorral, mint amennyit mutattam a témaindítóban. Van helyette másik, az adatok biztonságban vannak.Itt hagyok 3 fotót a Toshiba házról, hogy mennyire van kitömve belül szilikonnal. (Egész jól).
-
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #50095 üzenetére
1. Igen akkor nem kattant egyszer se pedig eléggé sok ideig itt ültem a gép előtt és eléggé nagy valószínűséggel hallottam volna. Viszont amikor végzett a formázás megnyitottam a hds-t hogy az említett adatokat csekkoljam akkor rögtön kattant párat.
Köszi értemTesztelni jó lesz így is.
2.Természetesen önálló 3.0-ás portra van dugva a vinyó. Boot linux alatt ezen a gépen volt már próbálva. Más gépen (megbízható) / usb kábellel egyelőre nem nagyon lesz lehetőségem sajnos :'(3. Természetesen ha mindennek ellenére is kattog akkor a vinyó hibája. Ami egyszerre nyugtató is meg szomorú is. - Legalább nem a gépemnek van 3.0-al baja.
Ez esetben meg majd előveszem a régi vinyót ami a gépbe volt és keresek hozzá egy külső vinyó beépítő keretet -
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #50093 üzenetére
Nem derült ki egyelőre számomra se bármi zavaró tényezó.
Nincs is sok eszköz a gépre dugva (1 egér + 1 billentyűzet egy hubról fut egy porton + a 3.0-ás porton a vinyó)Aktív művelet esetében is kattan, kattog. Hallgatok zenét, nézek videót a vinyóról akkor néha kattan néha nem.
Megnyitom az intézőben akkor is néha kattan, navigálok a mappák között akkor is kattan néha.
Ezek eléggé olvasási műveletek. Gondolom ilyenekre (is) gondoltál.
Ettől függetlenül is megpróbáljam azokat amelyeket írtál ?
Az APM kikapcsolásánl hogy érted azt hogy állandó alkalmazásához ? Kikapcsolásig megtartja ? Mert akkor tesztelni lehetne legalább vele -
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #50090 üzenetére
Konklúzió, hogy nem lehet vele már mit kezdeni ?
Azt meg nem tudom, hogy hogy tudnám eldönteni, hogy tápelleátás gondok vannak-e.
Nyilván bedugom a gépbe és megy, de volt már rá példa, hogy csak kattogott orrba szájba és nem is tudtam megnyitni a windowsban.Szerk.:
A formázgatás clean all, chkdsk /f /r /x /v alatt egyszer sem kattant. Amikor végzet hds-el ránéztem akkor egyből kattant néhányat. Néha igen néha nem. -
törölt tag
válasz
King Unique #50083 üzenetére
Persze, nem csodát várok tőle. Az adatok már le vannak mentve mindkét lemezről. Csak alkalom nyílik egy kis bíbelődésre. Gari nincs, a ház bontható.
A vezérlő panelt 6db kis csavar rögzíti a lemezhez, egyéb beavatkozás nem kell az adatátviteli portok csatlakoztatásához. -
törölt tag
válasz
King Unique #50076 üzenetére
Van itt ez a weboldal, itt emlegetnek lehetséges donor lemezt, hogy satás legyen az integrált usb-s lemezből.
[link]Bakker, nekem itt van egy ilyen donornak való tosi. Szintén kritikus állapotban, de ahogy értelmezem az oldalt, ha átszerelem a komplett panelt. Akkor talán satás lemezként meg lehetne hajtani.
Jól gondolom? -
törölt tag
válasz
King Unique #50076 üzenetére
Uhhh, hát ilyenek is vannak? Nem is gondoltam volna.
-
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #50077 üzenetére
3.0-ban használom.
Próbáltam már 2.0-ban is és használtam már ott is.
Viszont tényleg lehet, hogy nem kap elég tápot (adok neki egy kis pörköltet), ugyanis már olyan is volt, hogy a laposban valamelyik portba a gép fel se ismerte. Viszont egy pendrive-t simán. Bár gondolom annak kevesebb is elég.Hogyan tudhatnám meg, hogy ez-e a probléma ?
Ezek a külső vinyó kábelek standardok ? -
törölt tag
válasz
King Unique #50072 üzenetére
Mondtam neki, hogy vegyen sürgősen másikat és az cuccot tegye fel róla az új notijára. Elvileg ráfér, mert 1TB-os lemez van benne, ezen meg van ha jól emlékszem 400 GB anyag. Ha lessz neki másik, elkérem bíbelődni.
Köszi szépen a segítséged.Szerk.
Nekem volt olyan esetem, hogy maga a ház és a vezérlőpanel volt hibás, viszont az a lemez ma is ketyeg másik házban. Bár ott nem volt ennyi bad sector, sőt semennyi. Kibányászom majd a házból és közvetlen SATA portról is megnézem. -
törölt tag
válasz
King Unique #50069 üzenetére
A lemezt 2014-ben vették, így közelít az 5 éves korhoz. Nem esett le, nem koccantották oda semmihez. Az origi kábel is meg van, azzal használták. Ez csak most keveredett ide, a költözés utáni káoszban. Blokk, számla nincs már meg, ha lenne 5 éves gari, ezek hiányában felejtős. Kifogtak egy rossz példányt, mondhatni.
-
törölt tag
válasz
King Unique #50069 üzenetére
Igen, ezért lepődtem meg a kábelen. Ezekhez nem ilyen való. Az aljzaton nem látszik sérülés, ha sokszor is használták vele. Jól beletaláltak a helyére.
Ma okosabb leszek, ha beszélek a kollégával. -
törölt tag
válasz
King Unique #50067 üzenetére
A Windowsos HD Sentinel is ezt az állapotot mutatja pontosan. A kábelt nem kell erőszakolni, mert az aszimmetrikus aljat szélesebb része az pont ez a méret. Gondolom a 3-as szabvány miatt van kiegészítve a kisebbik résszel, a megnövelt tápellátás miatt.
Sérülés nem látszik a házon. Holnap kikérdezem a kollégát az előéletéről. -
törölt tag
válasz
King Unique #50065 üzenetére
Nem tudom az előéletét a lemeznek. Ránézek Windows alól is nemsoká.
-
válasz
King Unique #50058 üzenetére
Sikerult latszik NTFS kent megformatalta. koszi!
-
válasz
King Unique #50054 üzenetére
Nincs rajta semmi fontos, Set top boxhoz vettem anno, tudjak musort rogziteni.
Win 10em van, hogy tudok ilyen rendszergazdai parancssort nyitni ?
THX! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #50054 üzenetére
Egyébként pontosan milyen Windowsról van szó? Ha 10-es, akkor esetleg nem lett tárolóhelyként, illetve tárolókészletként beállítva? Bár akkor máshogyan jelenik meg a lemezkezelőben, olyankor tárolóhelyek védőpartíciója szerepel a kötet típusánál (példa).
-
Ricko
tag
válasz
King Unique #50044 üzenetére
A 2.5" esetében üres állapotban teszteltem, nem volt rajtuk adat. De terheléses (másolás közben végzett teszt) esetében is közelítőleg azonos eredményt kaptam. Ami még fura volt, hogy másnap újra futtattam mindegyiken és valamivel rosszabb értékeket kaptam még a 3.5"-k esetében is. Nem érzem pontosnak a CDM alkalmazást.
Akkor igazából esetemben felesleges próbálkoznom a SATA3-s külső keret cseréjével, mert nem lesz tőle gyorsabb, mivel maguk a HDD-k képességei ennyit tesznek lehetővé.
Köszönöm, hogy részletesen foglalkoztál a problémámmal és hogy világosabbá tetted számomra a miérteket! -
Brogyi
őstag
válasz
King Unique #50014 üzenetére
Köszönöm.
-
nihill
őstag
válasz
King Unique #49996 üzenetére
Igen, minden normálisan látszik a vinyóról, csaképp nem volt "hova" partíciót készíteni. Win7. Még a diskpart-al is próbáltam, de az sem tudott mit kezdeni vele, amellett hogy az is tökéletesen mutatta az 1TB kapacitást a vinyón.
Viszont az AOMEI partition assistant ugyan ilyen képernyőjében pár kattintás és kész is voltam, szóval itt valamit a win nem tudott értelmezni. -
MrBazsi
senior tag
válasz
King Unique #50000 üzenetére
Majd teszek azért egy kört a seagatenél hátha.... olcsó volt így nagy kár nem ér viszonylag, az akkori bolti ár 1/3adáért vettem, szóval nincs nagy anyagi károm, viszont a kevés élettartam miatt azért bosszantó a hiba. miután vettem elég sokat teszteltem az utánalévő napokban, és azért vigyáztam h mindig rendesen le legyen választva ha csatlakoztatva volt, és leejtve sose volt. ennyit bírt ezekszerint, kb másfél éve van nálam.
na de a kérdés h akkor ezután milyen márkájút vegyek? maxtort passzolom ezekután, marad a wd elements vagy a toshiba canvio amik még árban elfogadhatóak... melyik a jobb választás vajon? -
MrBazsi
senior tag
válasz
King Unique #49997 üzenetére
A seagate oldala szerint is garis sorozatszám alapján, de se számlám, se garijegyem... itt vettem az aprón használtan még 2017ben... működik most is, és nem is volt semmi baja eddig, karácsony körül néztem hogy áll sentinelben, de akkor még minden rendben volt... nem volt sem áramszünet sem semmi rendellenesség amig géphez vagy tv-hez volt csatlakoztatva, és tényleg nem ment sokat, 100 nap szerintem nagyon nem sok, ezért is lepett meg h ilyen hamar ennyire leromlott a kondíció... a rajta tárolt adatok is megvannak még, de mivel nem akarom elveszteni őket, kénytelen beszek beruházni egy újra.... csak bosszantó na...
-
Norberto666
tag
válasz
King Unique #49991 üzenetére
köszönöm a segítséget!
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #49986 üzenetére
Köszi, meg is csináltam.
OFF
pjen
Inkább az lett volna a lényeg, hogy a belakott rendszer maradjon meg. Úgy emlékszem W8-cal vették a gépet, aztán frissítettek W10-re. Lemez nincs hozzá, anno az enyémhez még kaptam kettőt is. Egyébként az is megérne egy misét hogy mennyire nehéz szerelni egy konzumer laptopot, de azért valahogy csak szét tudtam szedni. -
rekahh
csendes tag
válasz
King Unique #49968 üzenetére
Kipróbáltam és a hiba valóban az volt, amiről nemrég volt szó, a SATA / USB particionálás a ludas.
Futottam egy kört úgy, hogy USBn keresztül csatlakoztattam a windowshoz és formáztam meg, így egyből felismerte a particiokat a pi.
Viszont SATA-n keresztül nem ismeri fel teljesen a windows. Érdekes, hogy USB-n keresztül én GPT-t hoztam létre, de SATA-n kersztül MBRnek látja és szétbontja egy formázott 2 TB-os és egy unallocated 750 GBos részre. -
belinho
senior tag
válasz
King Unique #49927 üzenetére
Üdv!
Próbáltam minél egyszerűbben írni, hogy mindenki megértse. Nyilván úgy kellet volna írnom, hogy nem látszik a sajátgépben a meghajtó.
Egy darab 3TB-os partícióként lett formázva, minden gép így látta a külső házból, de most a gépbe téve egy 2TB-os és a 746GB-os nem allokált rész van.
Valószínűleg az van amit írsz, szóval veszek egy másik külső házat, csak inkább előbb megkérdeztem, hogy megoldható-e nélküle.
Ezt a topikot dobta fel először, azért írtam ide. -
válasz
King Unique #49927 üzenetére
"a külső ház USB-n a szokásostól (512e) eltérő (4Kn) logikai és fizikai szektorméretet használ, azért nem lehet SATA-n hozzáférni a lemez tartalmához."
Arról van valami infód hogy melyik gyártó vagy mely usb házak művelnek ilyet..?
Csak hogy ne kerüljön senki ilyen helyzetbe.. Az ilyen házakat meg se venném lehetőleg. Kezelje csak rendesen, ne konvertálgasson semmit, legyen sata kompatibilis. -
ngyjns
tag
válasz
King Unique #49909 üzenetére
Köszönöm, jogosultsági probléma volt, minden adat megvan úgy néz ki. Minden program látja akár képek, videók. Kivéve a Where is it! progi nem akarja frissíteni a merevlemez katalógust, jogosultsági probléma miatt. Próbálom a katalógust töröln és újra beolvastatni, de szerintem a proginak nincs vmilyen olvasási engedélye. Bocs, hogy idegbajom miatt sok topikba írtam. Még egyszer köszönöm.
-
Vicegeci
újonc
válasz
King Unique #49888 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam jól, elnézést, a másik csoportban megmosták a fejem és próbáltam most jobban körül írni a problémát.
De igen annyi hogy látják a merevlemezeket csak új betűjelet akarnak hozzá rendeltetni... de viszont a solo dokkolóból amiből kivettem és látta, és olvasta azt át rakva a dual dokkolóba már csak látja hogy van, de ezen kívül semmi csak ha új betűjelet adok neki, viszont ha ezt megteszem utána meg megint ott vagyok ahol a part szakad, mert a dual dokkolóbol vissza rakom a soloba megint kezdhetem előröl. -
nFlex
tag
válasz
King Unique #49870 üzenetére
Köszönöm a választ!
Vigyáztam rá keveset használtam,mostanában töltöttem tele félig játékkal és itt kezdődött a probléma! Fagyogatott fura hangot is adott néha.Hát visszaküldöm. -
kuka01
csendes tag
válasz
King Unique #49862 üzenetére
Rejtett volt a hdd!nem tudom hogy mert nem csinaltam vele semmit!de mar most mukodik! 1000 koszonet!
-
Morgó Ceruza
újonc
válasz
King Unique #49858 üzenetére
Nem figyeltem oda biztos párszor a hardver biztonságos eltávolítására, de abszolút precíz ember nincs , aki mindenre akkurátusan ügyelne.1-2 szer le is esett az 1 TB-os Winchi, sajnos. nem dobáltam
DE utána még működőlépes volt. Aztán minden csatlakozáskor csak kattogott. Hely hiányában tároltam ott adatokat, nem biztonsági okokból. Naívan azt hittem, ott biztonságos helyen vannak. Anyagilag nem telt volna plusz merevlemez beszerzésére. Az adatmentéssel kapcsolatban csak annyit hogy akkoriban, réges-régen 1 budapesti cégnél igen borsos áron vállalták volna az adatmentést, már ha van értelme. A második, 500 GB-os HDD-t max 1 évig használtam , utána romlott el. Az írásomat tanulságként írtam. Az ember nem vigyázhat mindenre úgy mint a hímes tojásra. Amit használ az ember, az ugye el is romolhat. Lehet gyári hibás is valami. Mindenesetre mindkét HDD ugyanaz a márka és típusszámú volt, kivétel a tárterület! A most használatos géphez is van külső HDD-m, kérdéses, hogy ez is meddig húzza. De bizonyos dolgokat most már, ha tudok DVD-re mentek. Egy nagy tárterületű belső és külső HDD beszerzése tudom nem egetverő összeg de mégis pénzkiadás. Sajnos az öreg 5-6 éves PC-m nemrég megadta magát. Az új gép nem volt olcsó. Persze kinek mi az olcsó, ez relatív. Tudom, süket szöveg amit írtam, meg lehet mondani rám, hogy ez bolond, de úgy éreztem, hogy a külső HDD-kel kapcsolatos "rossz tapasztalataimat" meg kellett hogy osszam.
-
maestro87
őstag
válasz
King Unique #49848 üzenetére
A régi HDD-vel működik.
Tegnapelőtt raktam be először a kikapcsolt, áramtalanított gépbe, akkor betöltött a Windows. Lemezkezelőben formáztam, teszteltem és másnap reggel tapasztaltam, hogy nem indul vele a gép. Most kipróbálnám, hogy NTFS-re formázom, de bekapcsolt gépnél a SATA kábelt rádugva nem ismerte fel. Le kellene venni a tápcsatlakozót is, majd vissza? A mobile rack-et sajnos még nem vettem meg. -
maestro87
őstag
válasz
King Unique #49838 üzenetére
5 percet vártam, nem bootolt, lefagy az elején ahol meg kellene nyomni az F2-t az UEFI-be való belépéshez.
Elsődleges meghajtó az SSD, másodlagos a DVD-ROM (még van ilyenem).
Egyébként egyszerűen csak kicseréltem az egyik régi HDD-t rá.
HDD, csatlakozó hibát kizárnám és több portban is kipróbáltam.
Ez a Hot Swap pontosan hogy működik? Előbb kellene csatlakoztatni a SATA kábelt és utána a tápkábelt vagy mindegy? Mert fordítva már próbáltam és nem működött.
És ACHI mód kell ehhez, nem?Azért exFAT mert úgy tudom, hogy az Android nem támogatja az NTFS-t és egyszer majd egy Androidos TV box-ra fogom rákötni. Legalábbis NTFS-re formázott SD kártyát nekem a telefon nem ismeri fel.
(#49837) butch3r: Érdekes, akkor lehet, hogy az alaplap nem támogatja, vagy tényleg rosszul van valami beállítva...?
-
butch3r
senior tag
válasz
King Unique #49840 üzenetére
a tippeket köszi csere lesz.
a kérdés inkább azért és akkor volt amikor még csak hdsentinel volt ő 1 hibás sectort írt és 99%.os állapotot ami miatt számomra fura volt az egész.
wd saját tesz programja meg egy másik aminek most nem ugrik be a neve mind 2 jóval hibásabbnak ítélte így már nekem is egyértelmű -
Bandiahegyro
tag
válasz
King Unique #49843 üzenetére
így van, mindenki boldog hehe
-
Bandiahegyro
tag
válasz
King Unique #49841 üzenetére
Az előbb is írtam, szó szerint ezt: "Restart után format ok," Arról ennyit, lehet bekavart a friss eszköz. Azóta próbáltam MBR helyett GPT-vel is hátha... De nem.
Azért ennyire nem vagyok lama, nyilván megtaláltam a hibaüzenetet, de az, hogy vagy csatlakozás, vagy kábel, vagy hdd hiba, az igen aranyos leírás
Az a baj rendszerváltás előtt használtam utoljára jumpert kis túlzással, most nem akarok fabrikálni, majd kotrok valahol.MOD:
na van ezen az elcseszett dell gépen 6 port, egy a mágikus dvd-nek fenntartva a leírás szerint, a következő porton ssd, és utána pár hdd feliratú sata. Nyilván végigpróbáltam az összeset, mielőtt írtam, persze egyet nem. ODD eldob hátra, annak a helyére rá, és természetesen egyből megy.
hogyaza+%+!"+@ -
Bandiahegyro
tag
válasz
King Unique #49836 üzenetére
azóta formáztam már mindenre, sikerrel. Csak a hiba maradt.
A cikket miért hagyjuk? Annyiban ugyanaz a helyzet, hogy extended hiba nélkül lefut, a gyorsteszt meg az említett hibával.
Még egy dolog, elvileg lassabb porton is simán kellene menniük, ugye?
Mégis nem lehet, hogy jumperelni kellene? -
válasz
King Unique #49822 üzenetére
Á, nem is viszem gariba, mert tényleg én csesztem el. Tápcserénél az előző sata tápkábelt bent hagytam. És mivel szépen csatlakozott a tápba, nem is fordult meg a fejemben, hogy megvariálták a lábkiosztást. És hát meg...
-
válasz
King Unique #49818 üzenetére
Egyelőre az adatmentés környékén sem vagyok, pusztán technikai szinten járok. Hol vannak még az adatok. Hagyni fogom veszni a tartalmat, valószínűleg.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #49802 üzenetére
Az előbb lemaradt, de azt pont írja is Linuxon a Disks alkalmazás hogy 1 (vagy ki tudja mennyi) szektorhiba van a lemezen. Vagyis a SMART-ot kellene jobban megnézni. Tehát esélyes lehet, hogy maga a HDD hibás, kezdett el megindulni a lejtőn és amiatt van a mostani probléma.
-
GreenIT
tag
válasz
King Unique #49802 üzenetére
A cel a hasznalatba vetel, ha az nem lehetseges, akkor nyilvan ujratelepites kell, amihez eloszor tudni kell, milyen adatok vannak rajta, elvileg mindketto tiszta telepites volt, de fontos segedprogramokkal, legalabb azt kellene latni, van-e rajta olyan, amit erdemes lenne menteni.
Persze, ha egyszer elvileg ugy latszik, hogy minden jo, csak eppen nincs semmilyen hibauzenet, csak annyi, hogy nem mountolhato, illetve a win eseteben nem kap valaszt a lemezkezelo, akkor ott nyilvan valami komoly gubanc van.
Nyilvan nem lehet RAW, mert akkor azonnak megjelenik egy win-es uzenet, hogy "a meghajtot formazni kell hasznalatba vetel elott" - ilyen uzenet nincs.
Remelem, a linuxos kep alapjan mar kezded erteni a helyzetet, ha nincs erdemi valasz, holnap csinalok par kepet win-es feluletrol, hogy lasd, hogy igenis, valami nagyon egyedi eset van, ezert csak nezek, hogy mi legyen.
-
GreenIT
tag
válasz
King Unique #49798 üzenetére
Ha mar valamiert meghalt, az adatokat kellene rola lementeni, majd megprobalni ujraformazni az egeszet.
Ilyennel meg nem talalkoztam, hogy elvileg minden ott van es minden szep es erintetlen - alig nov17-e ota, ez a datum van a rendszerfajlokon - csak eppen semihez nincs hozzaferes.
Amint irtam, kulsokent probaltam tobbszor is, linux alatt a disk kezelo latja, de egyiket se kepes mountolni.
Win alatt egyedul a 100 mb-os rendszer particio jelenik meg, ott latni a fajlokon az utolso hasznalat datumat, de a lemezkezelo teljesen ures, csak alul egy sor, hogy probalja olvasin az adatokat, de nincs valasz, meg a C hdd se jelenik meg.
Ilyennel meg nem tallakoztam, hogy linux nem volt kepes mountolni egyiket se - plane, ha egyszer win alatt a 100mb-os siman mukodik, legalabb azt el kellene tudni erni vele, vagy nem?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
King Unique #49766 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy a sötétebb még nem rossz, de azért nem is megnyugtató, hogy egy teljesen új merevlemeznél ilyesmi jön elő. Az ellenőrzés alatt a gépen semmi más komolyabb dolog nem futott, csak a Windows folyamatai, az Eset Smart Security, az Asus AI Suite és a távoli asztal kapcsolat, amin keresztül időről időre ránéztem az ellenőrzés folyamatára a másik gépemről.
Lefuttattam a Western Digital saját programjának hosszabbik tesztjét. 5 óra 53 perc alatt végzett és nem jelzett hibát.
Mellékelek egy képet a SMART értékekről.
Van még esetleg bármi tanácsod vagy ötleted?
-
Zoli1303
csendes tag
válasz
King Unique #49768 üzenetére
Szia sajnos azt nem tudom, hogy jók-e a csatlakozói ha be kapcsolom a gépet akkor felpörögni felpörög de azon kívül csak kattog. Arról a tápról amit bele dugok a másik hdd megy.
-
Newlachka
őstag
válasz
King Unique #49762 üzenetére
á rájöttem.. eltörtem a külső ház paneljén egy kis ellenállást.
veszek egy másikat és OK lesz -
Yeffy
veterán
válasz
King Unique #49758 üzenetére
Ha ez most meg lett volna oldva, akkor nyilván nem lenne téma az adatmentés.
Ezzel tisztaban vagyok, nekem megvannak a fontos dolgok mentesei felhoben, meg kulon vinyon, nekik meg hiaba mondtam, nem foglalkoztak vele, mig be nem utott a krach.Ezert mondtam nekik, hogy surgosen szerezzenek be egy masik vinyot, errol meg majd mentsek ki, ami kell.
Atadom nekik a tobbi informaciot.
-
Yeffy
veterán
válasz
King Unique #49756 üzenetére
Hali,
koszi a valaszt.Igaz, az lemaradt, hogy ez adatvinyo, a rendszer SSD-n van. Es mindket adat particio RAW, viszont a meretuk valid, nem valtozott. Meg is jelennek a fajlkezeloben, csak nem nyithatoak meg.
Ha sikerul oket helyreallitani, az mar megfelelo, az adatok tobbsegere nincs szukseg, csak kb ~50 GB-nyi fotokra, videokra, ami azonnal megy ki kulon mentesre, ha sikerul a particiokat visszaallitanunk.
Utana ugyis kap egy formazast, kesobb meg egy uj vinyot a gep.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Philips LCD és LED TV-k
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged