Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ahantos1963

kezdő

válasz torogyuri #50148 üzenetére

"Meg ugye az a durva hogy nem is terhelés alatt fagy le hanem pl ha megnyitom a böngészőt vagy csak hagyom a gépet torrentet seedelni és hozzá se nyúlok órákig.."

Simán SSD/HDD probléma lehet, akár egy gyenge szektoron.

Az, hogy bekapcsol: BIOS beállítások: Event Wake UP: minden DISABLED legyen. De az "alvó üzemmód is csinál,időnként furcsaságokat. (Én konfigurálás folyamán mindet ki szoktam irtani,)

• ahantos1963

kezdő

válasz torogyuri #50146 üzenetére

A fagyás: simán lehet a gyenge szektoroktól olvasási művelet közben.

Ahogy előttem írták: adatmentés.
    A 640 gigás sata2-es HDD-ről én egy WD10EZEX-re átklónoznám a rendszert Macrium Reflect-tel, ha kell, akkor kiterjeszteném a rendszerpartíciót is (Win7 tól 10-ig szépen, gond nélkül működik), azután adatpartíció létrehozás a WD10EZEX-en és a rendszer után mehet a többi adat másolása.

Aztán azt a WD 640 GB-os AAKS vinyót az összes partíció törlése és egy új egybefüggő partíció létrehozása után lehet lassú formattálással "gyógyítani".
    Gyanús, hogy csak gyenge szektorokat jelez a HDS, főként táp és adatkábel (kontakt) hibák szaporítják ezek számát.
    Lehet, hogy egy lassú format után 90% vagy fölé megy az "egészségi állapot" akár 100%-ig is. A WD Blue SATA2-es szériákból elképesztő élettartamokat lehet kihozni , kell hozzá minőségi táp, jó kábelek, jól szellőző ház. 2 db SATA2-es WD Blue 1 TB-os vinyóm van, 1 WD Green 1 TB, 2 db WD5000AAKS, ezek mind idősebbek 8 évnél.
    WD5000AAKX (SATA3-as) 2 db megy kb 5 éve, WD10EZEX most 2 db.
    Eddig mindegyik WD halkan, megbízhatóan, 100/100% kondícióval megy a 8 évestől a fél évesig. Igaz, hogy precizitás mániákus műszaki mérnök vagyok, úgy vigyázok a gépeimre ( IS ) , mint a szeme világára. (.assza meg a ló, 10 éve már 1 dioptriás olvasószemüveget kell használnom közelre.)

Konfigod írd le, táp nagyon lényeges, SATA kábeleket gyanú esetén könyörtelenül irtani/cserélni kell.

Attila

--------------------------------
    szerk.:
    - AMD FX6100,
    - ASRock 970 Extreme-3,
    - OCZ 128Gb SSD Vertex 4,
    WD 600 GB - (ez a neuralgikus pont !/?)

A proci nem volt igazán jó, a lap meg baromi gyenge volt AMD FX-ekhez. Az OCZ vertex ssd-i (kommentek alapján) korán halnak. SSD haldoklás is okozhat (?) hisztériát a rendszerben.

• King Unique

titán

válasz torogyuri #50144 üzenetére

Ha ennyi gyenge szektor van a lemez felületén és a kondíciója is így leesett, az nem éppen jó... Ha fontos adatok vannak rajta, akkor célszerű lenne elkezdeni lementeni őket egy másik fizikai lemezre, amíg még lehet! Majd utána esetleg lehet próbálkozni a HDS különféle tesztjeivel, vagy a Windowsban egy lassú formázással. Ezek valamelyest stabilizálhatják a merevlemez állapotát, de hibátlan már nem feltétlen lesz, ahogyan arra sincsen garancia, hogy később nem fog tovább romlani. Ez esetben célszerű lenne egy új, egy hibátlan állapotú HDD-t venni a helyére, ami manapság azért nem akkora tétel. Valamint még mindig olcsóbb, mintha profi adatmentésre kerülne sor, meg a hibás merevlemez miatti bosszúságok megspórolása sem utolsó szempont. :)

Új hozzászólás Aktív témák