- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Roxkex #50094 üzenetére
Azt írtad, hogy formázás közben nem kattogott, ami aktív és folyamatos írási műveletet jelent. Ha esetleg a fejparkolás miatt kattan, akkor az az előbbi válaszban említett módszerekkel kikapcsolható, vagy legalábbis mérsékelhető. Az APM átállításánál az állandó alkalmazás úgy értendő, hogy csak a program futása esetén érvényes a beállítás. Ellenben, ha pl. újracsatlakoztatod az eszközt, vagy újraindítod a Windowst és nincs beállítva a programban az állandó alkalmazás, akkor visszaáll a gyári (pl. 128-as) értékre.
Ha az USB-elosztóhoz (hub) van csatlakoztatva a 2,5"-os külső merevlemez és a hub nem aktív (külső tápos), hanem passzív, akkor amiatt lehetnek tápellátási problémák USB-n. Ellenben ha egy külön USB 3.0 porthoz, akkor nem kellene gondot okoznia. De azt hardvere is válogathatja, hogy melyiknél milyen anomáliák jelentkeznek. Ilyenkor a másik USB 3.0 port és kábel mellett célszerű lehetőség szerint másik gépen és másik operációs rendszerrel is kipróbálni az eszközt, hogy meg lehessen állapítani, avagy ki lehessen zárni az eredeti hardver- és szoftverkörnyezet hibáját.
Ha mindent kipróbáltál, leteszteltél, kizártál, de továbbra is kattog a külső merevlemez abnormális módon, akkor passz. Illetve ez esetben esélyes az eszköz hibája. Az utóbbi esetben viszont kérdéses, hogy érdemes-e vele tovább szórakozni, ha már nincsen rá garancia és nem cél az adatmentés... Vagy nem-e lenne célszerűbb inkább egy másik külső merevlemezt venni és használni, ami normálisan működik.
-
King Unique
titán
válasz
Roxkex #50091 üzenetére
A tápellátási problémát USB-n értettem, de mivel az írtad, hogy USB 3.0 porton használod, meg a gyári rövid kábelével, ezért az nem valószínű. Hacsak nincs valami egyéb zavaró tényező, ami eddig nem derült ki...
Ha aktív lemezműveletek közben nem kattan, akkor esetleg meg lehetne próbálni pl. a HDS-ben az APM kikapcsolását, vagy a lemezek leállásának tiltását. Viszont az előbbinél a beállítás állandó alkalmazásához a program regisztrált változata szükséges, de az utóbbi a regisztrálatlannal is működik.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #50091 üzenetére
Amúgy a hds-el részletes öntesztet nem toltam, csak a a fent említett chkdsk-et.
Szerk.:
Gondolom olyan sok különbség nincs közte.
Nekem akkor is furi, hogy nincs bad sector és ilyet csinál egy vinyó.
Az asztali gépbe levő vinyó az meg már megy vagy 5 éve és semmi hasonló jele sincsen.Elképzelhető, hogy a laptoppal van valami ugyanis a sata 2 portjára kötött vinyó (amivel adták a gépet) is rakoncátlankodott (ezért ki szereltem - és innentől kezdve a külső vinyó vette át a helyét). 100kb/s írási olvasási sebesség de 100%os lemez használtatot produkált. Bár nem hinném, hogy ez bármilyen szinten ki kéne, hogy hasson a külső vinyóra.
-
King Unique
titán
válasz
Roxkex #50087 üzenetére
Én mondjuk azt nem értem, hogy ha a korábbi hozzászólásod alapján nincsen szektorhiba a merevlemezen, egyes attribútumoknál a Samsung / Seagate specifikus értékek ellenére ~ oké a SMART, akkor mégis mit akarsz javítani ezzel az ide-oda formázással, törléssel
Bőven elég volt 1x a lassú formázás, clean all, + pl. egy részletes önteszt. Aztán az látszik a HDS screenshot alapján az üzemidőből és az indulások / leállások számából is, hogy azért nem mai darab ez a HDD, van már benne egynéhány km. Ha nem szűnt meg a kattogás és USB-n nem csatlakozási, tápellátási probléma az oka, akkor azzal jó eséllyel úgysem fogsz tudni mit kezdeni. Otthon megfelelő eszközök, tisztakamra és gyakorlat híján pedig eleve nem javasolt megbontani, valamint piszkálni benne az olvasófejet. Vagyis saját felelősségre végül is mindenki azt csinál amit akar, de akkor nem kell meglepődni, ha esetleg nem jól sül el...
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #50085 üzenetére
Nos.
Jelenleg ott állok, hogy linux mint boot pendrive alól sikerült adatokat másolnom rá / törölnöm róla.
Ott csináltam egy gyors formázást így Windows alatt is tudom már formázgatni, resetelni. (Direkt nem linux alól csinálom a teljes formázást, hisz így tudom használni a gépet, rendesen)
Jelenleg a "DISKPART" al resetelem a vinyót. Mégpedig a clean all paranccsal!
Elvileg ez a command tudja azt, hogy mindent letöröl a vinyóról teljesen s inicializálja is a rossz szektorokat (ha van - bár a hds nem azt mondta, hogy bármi baja lenne).
Ezután majd újra kell inicializálni a diskmgmt.msc-ben a vinyót (Kiválasztani, hogy mbr / gpt és formázni.)Egyébként a clean all és a nem quick format között mi a különbség ?
Azért kérdezem, mert a tervem az az, hogy most a clean all végezte után (ami 1TB és külső hdd esetén nem fog bekövetkezni egy hamar) egy formázás is kell neki. Viszont ha a kettő ugyan az akkor elég lenne egy quick format miután végzett a clean all. Ugye ?
Így is a linux az 20 órát írt rá. Akkor gondolom a Windows se fog sokkal hamarabb végezni. (A diskpart command semmiféle visszajelzést nem ad, hogy hol jár -.-")Régebben már csináltam a vinyón clean allt de akkor ezek szerint az se segített csak ideig óráig oldotta meg a "kattogás" problémáját.
Neten kicsit utána néztem. Valaki teljesen szétkapta a szeretett vinyóját és az olvasó fejet konkrétan vissza emelte a parkoló pozicióra. Ez mennyire járható út ? Én azt gondolnám, hogy ezt megcsinálja magától is. - Szerintem egy időután újra előjönne ezzel a megoldással is a kattogás.
-
King Unique
titán
válasz
Roxkex #50079 üzenetére
Ha USB 3.0 porton használod most is, akkor nem valószínű, hogy tápellátási gond lenne. Max. akkor, ha pl. a kábel túl hosszú. De ha a gyárilag mellékelt rövid kábellel csatlakoztatod, akkor a kábelhossz sem lehet ilyen szempontból probléma. Meg ha eleve elégtelen USB-n a tápellátás, akkor jellemzően fel sem pörög rendesen a külső merevlemez és már akkor kattog. Viszont a leírtak alapján nálad nem ez a helyzet. Vagyis ez esetben egyéb oka lehet, lásd az előbbi választ. Aztán a HDD állapotát sem ártana lecsekkolni pl. a HDS programmal, meg hogy nincsenek-e a SMART-ban hibára utaló bejegyzések.
-
King Unique
titán
válasz
Roxkex #50074 üzenetére
A kattogás lehet USB-n elégtelen tápellátás miatt is, tehát USB 3.X porthoz csatlakoztatva javasolt használni. Aztán az USB-kábel hibája, illetve csatlakozási (érintkezési) hibák is tudnak gondot okozni, tehát szükség esetén másik kábellel, másik portban is érdemes kipróbálni az eszközt. Továbbá alkalmanként lehet egy-egy kattanás a fejparkolás miatt is, de azt azért nem folyamatosan kellene csinálnia. Ha esetedben nem az előbbiek a probléma oka, akkor vsz a HDD hibája miatt lehet a folyamatos kattogás. Azzal viszont sok mindent általában nem lehet kezdeni, ráadásul a tied is integrált USB-s modell, amiről pont nemrég volt szó. Ez esetben a garanciális csere lenne célszerű, de az gondolom már lejárt, meg a Samsung néven futó M3 Portable sorozat már amúgy is régebbi.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #48727 üzenetére
A helyzet az az, hogy persze amikor kibontanám a mentéseimet tartalmazó .rar fájlt a vinyóra akkor minden összeomlik és újra jelenik a probléma...
100%os használat istentelenül lassú kibontás, iszonyatosan nagy válaszidő..kigyi_23 és kolor hasonló a helyzetem nekem is ....
Szerk.:
De persze az istenverte HDsentinel semmilyen hibát nem mondott ..... 2szer is végig ment rajta egy javításos olvasásos dolog de akkor egyszer sem jelzi.
Szerk2.: És ugye előtte is nem egy teszt ment már végig DE AZ semmit nem ad hibának .... -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #48726 üzenetére
Nos az este folyamán 2 pillangó javításos teszt is végig ment. Eredménye 20000 JÓ blokk úgy hogy amikor legelsőnek teszteltem (amikor elsőnek jelent a gond) akkor 100%os kondíció volt (pedig hibás volt) de most a friss windows formázta a hddt s megint jelentkezett a baj.
Ennek hatására volt az említett 2 teszt az este de ekkor már 92%os kondival.
Viszont most (még) nem jelentkezett a baj.Kérdés továbbra is fennt áll! Mi a fene ez ?
Illetve a kondit mikor csökkenti le ? Csak mert az első gond megjelenése után 2 teszt is ment (újra init majd read szekv) s akkor semmi kondi csökk nem volt s hibát se jelzett a HDS de mégia volt...
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #48717 üzenetére
Most akkor mégis mi a fittyfene van itten !?
Mivel szépen zölden végig ment a újrainit majd a szekv. olvasás SŐT még random olvasását is toltam (Aida64-el) ezért a Windows telepítését abszolváltam az SSD-re DE amiután felraktam s majd szerettem volna használni a gépet, miszerint a HDD-t formázom és megcsinálom a kötetet (1tb) ki stackelt 100%os használatnál 100kb/s sebességgel és 2-5000ms válaszidővel..
Jelenleg is ott van s nem tudja megunni magát a drága ...
VISZONT! A HDsentinel nem mondott rá semmi gondot .. Kérdés, hogy akkor most mégis mi a.... van ?Elképzelhető, hogy a következő kérdésem az "hülyeség" lesz:
Mivel szombaton takarítottam a gépet és vasárnap jelent meg ez a gond... Elképzelhető-e az a helyzet, hogy valamit nem jól raktam vissza avagy valami kár keletkezett azon szegmensébe a gépnek amely ezt kezelné ?
(És NEM! a HDD-re gondolok!)
(Egyébként egy Dell Inspiron 3537 gépről van szó még mindig)Valaki aki tud az segítsen ha kérhetem, már kezdek eléggé morci(ca) lenni erre a csudálatos hibára ...
-
krealon
veterán
válasz
Roxkex #48718 üzenetére
SSD-re van Secure Erase ATA parancs, amivel egy programozasi menetben torlodik a teljes tar tartalma.
How To Securely Erase Your SSD Without Destroying It -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #48716 üzenetére
Nos végig ment a "Lemez felületének újrainicializálása" s végig zöld minden. 1-2 helyen van picit sötétebb zöld viszont minden ok!? (Képen látható a végeredménye az újrainicializálásnak!)
Most rá fogok küldeni egy szekv. olvasást és ha ott sincs sehol piros/sárga akkor tényleg okéDe egyébként ez furi
Tegnap este toltam rá az említett chdsk-et majd ma reggel azzal kezdtem, hogy egy random readet. Egy bizonyos idő után belassult és 100kb/s és 100%os használata volt a hddnek :\ Az MS meg magas volt!
Most akkor mégis mi volna a helyzet ? -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #48711 üzenetére
Bocsi az lemaradt, hogy:
HDSentinel szerint:
Müködési idő: 1034nap 22 óra
Becsült hátralevő élettartam: több mint 634 nap
Összes indulás/leállás száma: 6 811Illetve, hogy tegnap volt a laptop szét szedve és takarítva! Persze nagy körültekintettel csináltam mint mindig s eddig sose volt gond.
Most arra konkrétan nem emlékszek, hogy a videó amelynél meghal (mert a rossz szektoron van) pontosan mikor került rá. A szét szedés előtt vagy után. Bár szerintem inkább az, hogy egy kis része a szét szedés előtt majd a többi után.
Talán segíthetnek ezen információk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest