Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tkORI225

újonc

válasz King Unique #50267 üzenetére

Szia!

Köszi a választ, lépésről lépésre követtem a Diskpart-os leírást. A partició valóban rejtett, ám a diskpart hibaüzenettel kidob. Nem tudom átállítani.

• tkORI225

újonc

Üdv!

Van egy Western Digital 1 terrabájtos USB-s külső merevlemezem (típuskód: wdbuzg0010bbk-0b), amelyet kb egy héttel ezelőtt sajnos mérgemben (belassult a laptop, lefagyott) kihúztam a biztonságos leválasztás nélkül. A partíció megsérült és a (jogtiszta) Windows 10 nem látta többet (másig géphez csatlakoztatva sem). Az R-Studio programmal mindent sikeresen lementettem róla, majd a Windows lemezkezelőben újraparticionáltam a meghajtót. Viszont itt jön a nagyon szokatlan hiba. A külső vinyóhoz minden áldott bekapcsoláskor új meghajtó betűjelet kell rendelni a lemezkezelőben, addig meg sem jelenik a sajátgépben. Hozzárendelés után hibátlanul működik egészen a laptop újraindításáig. Utána megint a lemezkezelőben meghajtó betűjelet kell hozzárendelni. Az is furcsa, hogy a Windows lemezellenőrzőt ezen a meghajtón (partición) nem lehet elindítani, rákattintok, az egér egy másodpercre karikára vált, majd semmi sem történik akármeddig várok. A legbosszantóbb az egészben, hogy a Sajátgépben mindahányszor ottmarad az előzőleg hozzárendelt meghajtó és nem lehet eltűntetni. A Hard Disk Sentinel sem mutat mégcsak gyenge szektort, vagy adatátviteli hibát sem. Van egy régebbi Verbatim, szintén egy terrás külső vinyóm, amivel soha semmi gond nincs, elindul a lemezellenőrző is és mindig felismeri azonnal minden gép. Az USB adatkábeleket is felcseréltem, de csak a WD vinyó szarakodik (természetesen a vad kihúzás óta). Az adatok hibátlanul elérhetőek rajta betűjel hozzárendelés után (mintegy 500 Gb, 1 db partició). Eddig 3 külön számítógépen próbáltam, mindenhol ugyanez van. Az adatok megvannak a másik külső vinyón, nem gond ha kisérletezni kell vele.

Új hozzászólás Aktív témák