- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morgó Ceruza
újonc
válasz
King Unique #49858 üzenetére
Nem figyeltem oda biztos párszor a hardver biztonságos eltávolítására, de abszolút precíz ember nincs , aki mindenre akkurátusan ügyelne.1-2 szer le is esett az 1 TB-os Winchi, sajnos. nem dobáltam
DE utána még működőlépes volt. Aztán minden csatlakozáskor csak kattogott. Hely hiányában tároltam ott adatokat, nem biztonsági okokból. Naívan azt hittem, ott biztonságos helyen vannak. Anyagilag nem telt volna plusz merevlemez beszerzésére. Az adatmentéssel kapcsolatban csak annyit hogy akkoriban, réges-régen 1 budapesti cégnél igen borsos áron vállalták volna az adatmentést, már ha van értelme. A második, 500 GB-os HDD-t max 1 évig használtam , utána romlott el. Az írásomat tanulságként írtam. Az ember nem vigyázhat mindenre úgy mint a hímes tojásra. Amit használ az ember, az ugye el is romolhat. Lehet gyári hibás is valami. Mindenesetre mindkét HDD ugyanaz a márka és típusszámú volt, kivétel a tárterület! A most használatos géphez is van külső HDD-m, kérdéses, hogy ez is meddig húzza. De bizonyos dolgokat most már, ha tudok DVD-re mentek. Egy nagy tárterületű belső és külső HDD beszerzése tudom nem egetverő összeg de mégis pénzkiadás. Sajnos az öreg 5-6 éves PC-m nemrég megadta magát. Az új gép nem volt olcsó. Persze kinek mi az olcsó, ez relatív. Tudom, süket szöveg amit írtam, meg lehet mondani rám, hogy ez bolond, de úgy éreztem, hogy a külső HDD-kel kapcsolatos "rossz tapasztalataimat" meg kellett hogy osszam.
-
Morgó Ceruza
újonc
Járt-e így valaki LG External HXD5 külső winchesterrel?
Én szaküzletben vásároltam ezt az LG márkát régebben. Sajnos kb. egy év múlva egy 1 TB-os a PC-hez csatlakozás után csak kattogott, több gép sem érzékelte és érzékeli meghajtóként. A rajta lévő nem kevés adatot hogyan és miből tudom visszaszerezni? Az utána vásárolt 500GB-os készüléknél pedig szó szerint eltűntek az előtte rámásolt adatok. Nem merek rá semmit sem átmásolni, vagy áthelyezni, "mert köddé válik". Sőt, itt előfordult olyan, hogy csak akkor volt hajlandó működni, ha formattálom, mert a PC kiírta, hogy tele van, vagy üres? , ismeretlen fájlformátum, az eszközön lévő adatokat nem lehetett megnyitni. Így itt is adatok távoztak az örök vadászmezőkre. Formattálás után a gép is érzékelte meghajtóként. "Megjavult"? Jó lenne adatmentést végrehajtatni adatmentő céggel, az 1 TB-os merevlemez esetében, de nagyon sokba kerülne és lehet, hogy nem lenne értelme. A hibákat nem hiszem, hogy a készülékhez mellékelt segédprogram vagy driverszoftver hiánya okozta, vagy okozhatta, a termékek dobozaiban nem volt emlékeim szerint, az eladó csak az USB-s Y kábelt mutatta nekem. A merevlemezek USB-s mivoltára tekintettel a PC-k plug und play felismerik. Mindig azt ajánlják, hogy fontos adatainkat lehetőleg külső meghajtókon tároljuk, készítsünk biztonsági másolatot külső meghajtókra. Vásároltam egy 64 GB-os pendrive-ot. Működik hibátlanul. A csomagolása hátulján szerepelt az , hogy a készüléken tárolt adatok "meghibásodása" miatt (tehát, adatvesztés esetén) semmilyen felelősséget nem vállalnak! De legyünk "nyugodtak, hogy adataink megbízható helyen, külső tárolókon "biztonságban" vannak!
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest