Új hozzászólás Aktív témák
-
rekahh
csendes tag
válasz
King Unique #49968 üzenetére
Kipróbáltam és a hiba valóban az volt, amiről nemrég volt szó, a SATA / USB particionálás a ludas.
Futottam egy kört úgy, hogy USBn keresztül csatlakoztattam a windowshoz és formáztam meg, így egyből felismerte a particiokat a pi.
Viszont SATA-n keresztül nem ismeri fel teljesen a windows. Érdekes, hogy USB-n keresztül én GPT-t hoztam létre, de SATA-n kersztül MBRnek látja és szétbontja egy formázott 2 TB-os és egy unallocated 750 GBos részre. -
rekahh
csendes tag
Sziasztok!
Egy itthoni NAS szervert próbállok fellőni egy raspberry pi 3b+-al, a kis málnával már rendben is mennek a dolgok, viszont a héten vásárolt 3 TB-os WD30EFRX-et sehogy nem tudom megfelelően megformázni.
A pihez (raspbian) egy sata-usb átalakítóval csatlakoztatom, az asztali géphez (win10) sata3-al.
A probléma az, hogyha az asztalin formázom meg akár disk managerrel, akár EASEUS-al GPTre, akkor a raspbian nem látja se fdisk-el, se parted-el a partíciót, így felmountolni se tudom.
Ha mkfs-el vagy gparteddel formázom meg, akkor pedig a windows lát 3 különböző partíciót belőle, egy 350 GBos healty GPT-t, és egy 1700 GB-os és egy 750 GB-os unallocatedet, amin viszont nem tud műveletet végezni.Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy a windows is tudja kezelni és a pi is.
Köszönöm!//ha rossz topik, akkor bocsánat mindenkitől!
Új hozzászólás Aktív témák
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged