- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique
üzenetére
Dell Letitude E4310 Sata/eSata portba most próbáltam (eredeti USB kábelével) és bár lassan, de stabilan másol oda/vissza és kezeli mind2 HDD-t.
MSI GT73VR 6RF Titan Pro USB csatikkal lenne gond, vagy driver/szoftverrel?
Mind2 gépen a Win10 x64 1909 verzió van.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Type-C amit eddig használtam, de Type-A se jó, mert ott is eldobja másolás közben.
Kábel az minőségi.
Most csak eredeti kábellel volt próbálva Type-A és ott is eldobta.
Adapter csere maradt már csak, de nem tudom jó-e hozzá a másik eszköz adaptere.
Dokkoló:
Power connector Wall power supply: AC: 100-240 V
50-60 Hz / 1,5 A; DC: 12 V / 3 AIcy Box:
Power connector External power supply:
AC: 100 – 240 V, 24 WTöbb infóm nincs róla.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Ma próbáltam a 2 HDD-t a dokklóba és most USB 3.0 portra csatlakoztattam, ment minden szépen és kb. 60%+ (másolásnál , gépről külső HDD-re) aminél megállt és ezt írta ki ami a képen van. /eddig USB-C / Thunderbolt porton használtam + USB to USB-C átalakítóval/ a dokkolónak érdekes csatija van, nem tudom hol lehetne kapni olyan csatit aminek a gépbe menő fele USB-C / Thunderbolt.
Kép:
Érdemes tovább próbálkozni másik kábellel (az még új, külső 5.25 USB 3.0-s ODD -hez van) - elvileg csatija ugyanaz, csatlakoztatható a dokkolóra - nem néztem még

Kábel csere után másik adapterrel? (ezzel, ha egyezik az "A" érték)USB-s Dokkoló
USB-s ODD eszköz
Mind2 "RaidSonic" termék. -
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, igazad van.
Próbálgatom kellene amiket írtál.
Sajna nem cseréltettem és már a 2 év gari is lejárt.
Van másik RaidSonic eszközhöz adapterem [link] és lehet azzal is megnézem, ha legalább 3A-s. Kábelt is megnézem, de ha eleve ezzel lenne a gond, akkor egyel sem menne.
-
Floyd80
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, megnézem ezt a sentinelt. Sorry, nem is figyeltem, hogy pár sorral lentebb ugyanez volt a probléma.
A WD Datalifeguard elsőre hibát írt ki quick testnél a 2TB-snél, de utána lefutott mindkét WD-n. Gondolom ez a soft vagy hard reset parkolási hiba miatt jött elő.
Test Result:FAIL Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 02 (Interrupted by hard or soft reset), Failure Checkpoint = 102 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 2!
-
xandus
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Üdv. Segéd program nélkül nem lehet állítani a windows-ban? Mint írtam energiagazdálkodási beállításánál sohá-ra van állítva, de még is mikor rá megyek a lemezre vár valamennyit megnyitáskor. Robi
-
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Valószínű a szoftveres leválasztás hiánya tett be neki, sajnos elmaradt mostanában. Ezen az LC-Power mobile rack-en van bekapcsoló-kikapcsoló gomb, lehet ezek szerint nem elég ha ott kikapcsolom, utána még szoftveres leválasztás is szükséges lehet.?
Az adatok amik rajta voltak már nem fontosak, éjszaka újra letöltöttem őket, így formázni fogom a lemezkezelőben.
-
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hogy tudom legegyszerűbben újraformázni a RAW-á lett partíciót GPT-ben? Lemezkezelő, jobb gomb a nem lefoglalt partícióra majd az új egyszerű kötet választása?
-
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nyilván az a cél hogy az eltünt partíciót újra eltudjam érni a rajta lévő adatokkal együtt. De mivel gondolom ha egyszer valami eltünt "magától" visszahozni már nem igen lehet. A lemezkezelőt megnéztem a tanácsodra és nem lefoglalt területként kezeli az elérhetetlen partíciót, gondolom ez azt jelenti hogy kampó, RAW lett és újra kell formázni GPT-ben.
A HDS szerint a megmaradt másik partíció 100%-os, tehát tökéletes. A rack egy LC Power LC-35USB3 típus, gondolom kezeli a 2TB+-os lemezeket mert ebben volt 6 évig és mindkét partíció rendelkezésre állt amíg RAW nem lett az egyik partíció. Amit megjegyeznék fogalmam sincs mitől történik, 2 éve RAW lett egy egész 2TB-os HDD-m.Mi a véleményed? Milyen hasznos dolgot lehetne még itt csinálni? Vagy marad a partíció újraformázása hogy használni tudjam?
-
aakosch
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
-
rostiron
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Mert a nasba nem tudom, nagyon furcsa. Mintha rossz lenne a hdd és nem tud vele mit kezdeni. Teljesen megkergült és ezért nulláról szeretném kezdeni.
A nas elindul kiirja hogy a hdd -vel gond van, és nem lehet ott particionálni / formázni. -
rostiron
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia.
A paragon ExtFS sikerült lementeni, de pendriveról egy ubuntu nem látta a hdd-t . Az mitől lehet ? HDS szerint 100/100 a hdd. Smart adatok is rendben. -
rostiron
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, sikerült
-
exabit
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi szépen, ismételten sokat segítettél.
(És bocs hogy olyat kérdeztem ami máshol már volt, de tényleg nem találtam) -
aakosch
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ! Most újabban csak egy asztali gép egyik előlapi portja esetén hallatja a gép az új eszköz csatlakoztatva hangot, de nem jelenik meg a betűjel ill. nem reagál a gép a kattintásokra, csak akkor hajtja végre a parancsot, amikor kihúztam a HDD-t. Egyéb portokon semmi nem történik, csak felpörög a HDD. Annak ellenére, hogy nem hardveres probléma, valami adatmentéssel foglalkozó cég tud vele kezdeni valamit?
Köszi a választ előre is!
-
podcast
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Még annyi, hogy vállalatnál hotspare-ként használták, amire gugliznom kellett erősen.
Befolyásol ez bármit is?Egyébként 2015-ös darab, 5e ft volt, annyit talán megér nyüstölésre.
King Unique+ Beba Snake
, valóban laikus vagyok a témában.Adatvisszanyerésben nem gondolkodtam.
Céges lévén nem is látom értelmét. -
wolfman
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Ok, bocsi, csak gyorsan kerestem hogy hova írhatok, és ez volt a legkézenfekvőbb így is.
Amúgy az SSD problémákat hova írnád? Ezekbe a 3-20 kommentes topikokba értelem szerűen nem írok, mert már akkor megdöglöttek, mikor megírták őket, külön SSD problémák topik meg nincs.
-
zorzy4
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Mint írtam minden ok. Csak úgy tudtuk 500gb van a gépben. Használva is jól volt a formázó.
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Itt is köszönöm válaszod! Most egy kicsit a kánikulában el vagyok havazva, de ha ez elmúlik, sorrendben kipróbálok mindent amit írtál.
Amúgy szerintem egy hiba: "...egyrészt a mellékelt screenshot alapján majdnem fullra tele van másolva" kizárva, mert:
TotalCommander- F5-el, 1sz. rendetlenkedő HDD-ről töredezettség mentesítés után átmásoltam mindent 2sz. ikertestvérre, tehát mindkettő fuulra van másolva. Majd ugyanazon xx GB méretű fájlt másoltam USB3 csatlakozással egyszer 1, utána 2 HDD-ről PC-SSD-re. TC-ban így kaptam a kb. 1=40 és 2=100 értéket. -
viharhozo
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Lefuttattam a HDTune-t.
Itt latszik a pontos tipus is. A drajv 7-8 eves lehet, nem mai csirke. Nem egeszen az a problemam, ami az elobb volt, nekem vagy fel eve lassult be a drajv, de nem nagyon hasznaltam, ezert nem foglalkoztam vele.
Az viszont biztos, h az atlagos valos masolasi sebessege 25 MB/s volt. Ami meg erdekes, h fajlonkent valtozott a sebesseg, tehat ha vmi gyorsan ment, az vegig gyors volt, ami lassu, az vegig lassu.
Ha lemenekulok rola, mivel erdemes ujraformazni?
-
podcast
tag
válasz
King Unique
üzenetére
szóval mit gondolsz?
512n szektoros vinyóval lehet sebesség vagy kompatibilitás gond Win10 alatt?
Hitachi 7k6000 4TB. Csak 512n verziót tudok venni, emiatt irányul erre a kérdésem.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, ott folytatjuk.

-
HENE
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
HENE
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
A merevlemez ext4 fájlrendszerre van formázva. Ezt Windows alatt tudom vizsgálni?
Természetesen az OS-ben kapcsolnám ki/tolnám ki az alvó üzemmódot. A Debiant (és általában a Linuxot) sajnos egyáltalán nem vágom, csak leírások alapján tudtam konfigurálni a rendszert (pl. torrent, webmin). Van tanácsod arra, hogy tudom beállítani? (vagy menjek át a Debián topicban?) -
tisn
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
koszi. programozo vagyok, az adatok mentve vannak rola. pcx 12+24 gari van ra, ebbol a 24 meg el (gondolom ez gyartoi garancia)
-
podcast
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ennek fényében mit gondolsz?
512n lassabb lesz?
Lehet belőle egyéb bajom? -
podcast
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hitachi 7k6000. Csak 512n-t tudnék venni.
Lehet ebből gond 4tb esetén? -
Ottó58
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Ottó58
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az eddig minden Vinyót így formáztam és nem volt semmi probléma.
Milyen programmal formázzam? -
Ottó58
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egy 500GB-ot cseréltem, gépbe tettem, föl sem ismerte, biosban néztem, ott 3GB.
Föltettem a Win 8-at rá próbaképp, ott is 2 GB-ot lát. -
Ottó58
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem lett elállítva semmi, hiszen nem is tudom, hol kell.
1hete vettem újonan. A "K"meghajtóra 2047,7GB-ot ír, a szabad területet a gép 1,99TB-nak látja. -
MartinHU
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Megvagyunk:
Alaplapom: Gigabyte Auros Gaming 5 --> led világítás drivere: Gigabyte RGB FusionŐ volt a ludas, program induláskor is leállította mindkét HDD-t.
-
MartinHU
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Telepítem vissza őket sorba, hivatalos weboldalról manuálisan leszedett driverek, ha kiderült, hogy melyik az jelzem!
-
MartinHU
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Tovább mentem, letöröltem az összes drivert, most szüzen csak a programok vannak. Megszűnt a probléma. Kérdés, hogy melyik lehetett a sok közül...
-
MartinHU
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
UPDATE:
Bios-t visszaállítottam, nem segített.
Megállapítás: akár előlapi akár hátlapi USB portból húzok ki külső perifériát, mindkettő HDD leáll, tehát nem csak a Toshiba.
-
MartinHU
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Be állítottam HDS-ben ugyan az a szituáció, bekapcsolás után leáll és elindul, illetve ha az egeret kihúzom és csatlakoztatom, de pl pendrive-nál ez nincs csak az egérnél. Hihetetlen....
-
MartinHU
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ én nem akarok fut, nem vagyok az a garanciázgatós típus, inkább megoldom magam sőőt 6 éves vinyó, már nincs is rá!

Az energia gazdálkodás megvolt, a másikat megpróbálom még.
Egyébként most úgy figyeltem meg, ha az egeret kihúzom leáll, majd miután visszadugom megint leáll
-
*Ropi*
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Jogos, azt nem írtam, hogy minden RED-nél azzal kezdtem, hogy wdidle3-al 5 percre növeltem a fejparkolási limitet.
-
*Ropi*
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
A saját (szintén Asrock, igaz P67) lapom csinált ilyet (bár azok egy RAID tömb HDD-i voltak), azért kérdeztem biztos ami tuti.
-
TomiLi
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Jelentem igen! Bios-ból a legfrissebb van fent. Ezzel vettem a lapot: b450-es chipset révén kértem bios frissítést az üzlettől, mert G3200-as ment bele, és nem akartam lukra futni.
3.70-es van fent, ennél frissebb nincs.Hdd-k pörögnek, és ugyanezen gépre usb-s külső házba rakva tökéletesen működnek.(laptopban meg alaplapra kötve is!)
Sata adat vezetékből többet mind a négy portban kipróbáltam. Táp vezetékből is két félét kipróbáltam. Mindig pörögnek a hdd-k, csak nem látszanak (már a bios-ban sem)
Két Samsung HDD-vel van probléma (1,5TB és 2TB), a kisebbekkel nincs gond: HGST 1TB, Seagate 500Gb. -
Zolás
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm még egyszer, sikerült.
Win alól a diskpartos trükkel újraindítás után még mindig ott volt a meghajtó, de az AOMEI programmal sikerült megoldani.
Igen a rendszerpartíciós 100Mb kapott betűjelet, amit abszolút nem kellene piszkálni, már ettől is ideges voltam, hogy csinálni kell vele valamit.
Ha jól látom UEFI telepítést csináltam, megvan a 3 kisebb rejtett partíció, és a nagyobb amin a rendszer van. -
Zolás
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Azért tettem fel ott is, mert nem voltam biztos benne, hogy itt kapok segítséget, a másik topik meg kimondottan partícionálással kapcsolatos.
Köszönöm a segítséget. -
KisTücsök
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Megnéztem másik kábellel is. Hátsó kék portokba dugva.. Nagyon mást már nem tudok, mindenféle körülmények között ezt csinálja.
Marad a gari. Gondolom.
Köszi neked is!
-
KisTücsök
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Gyári kábelével használom és próbáltam több porton is. Bedugom, a led folyamatosan világít és jön a csipogás. kb 1.5 másodpercenként csipog egyet. Win érzékeli am, vagyis h bedugtam, de persze nem jeleníti meg. Se a csipogás se a led világítása nálam nem marad abba, amíg ki nem húzom. Csatlakozással azt mondanám, hogy nincs gond.
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
A lényeg, hogy megoldódott.
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Kb. 20x lefuttattam, mielőtt beírtam akkor ide.

Addig nem is kértem segítséget. De bírtan ezt is.. De köszi még egyszer a javaslatokat! Mint írtam korábban másik lejátszóval már jártam így, akkor megoldottam ezekkel a fogásokkal.
Ebben az esetben is megcsináltam azokat. Sőt több Windowsos géphez kötve is próbálkoztam.
Parancssorból, illetve a Lemezkarbantartóból is.Végül is tök mindegy, a lényeg hogy ez a program megoldotta. Ha más is belefut ebbe a problémába ajánld bátran ezt, nekem EZ oldotta meg!
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Természetesen rendszergazdai módban futtattam mindent, illetve a W10-es gépen a hibernálás nálam mindig ki van kapcsolva. Továbbá mindig leválasztom a meghajtót lecsatlakoztatás előtt.
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
De a másik kettő általad javasolt program csak 2,1TB foglalást ír ki. És a számításaim szerint ez is a reális.

Kb. 500GB szabad helynek kellene lennie.
És a számítás alatt ne csak a mappák méretének összeadását értsd, hanem azt hogy követtem a szabad hely alakulását a lemezen. És tegnap meglepve láttam, hogy csak ~ 210GB szabad hely van.
De valszeg az Openwrt kavarhatott be valamit. -
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Windows 10 alatt volt csekkolva, karbantartva.
"Elvileg" - azért írtam ezt, mert valami csak nem kerek. Az összes mappa méretét összeadtam - így jött ki hogy elvileg ennyi hiányzik. Meg követtem, tudtam mennyi a szabad hely, és meglepődve tapasztaltam a hirtelen csökkenést.
De meglesem a javasolt programokkal is.
És átnézek a másik topikba. -
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Természetesen közvetlenül gépre kötve néztem, ugyanez a helyzet, és elvileg törölve lett, nem látható. Amit írtam azt úgy értettem, hogy Windows alól, olyan géphez kötve néztem.
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
NTFS fájlrendszer van rajta. lemezellenőrzés, töredezettség ellenőrzés is volt. Nincs semmi "unlocated" jelzésű terület.
GPT rendszerű, 2 patcició van rajta. 3TB-os vinyó.
Most a playeren van, OpenWRT így látja:
Durván 2,2TB foglalt, szabad területnek 210GB-ot jelez.
Én a Transmission torrentre gondolok, ami az OpenWRT alól fut a Zidoon. Ugyanis volt több olyan nagyobb, több 10GB-os letöltés, amit a telós alkalmazásból töröltem....
-
Gyöször
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha már így áramerősség. Írjátok a 2 Ampert, egy vinyóra ez gondolom biztosan elég. Mert van egy Sharkoon drivelink combo nevű usb3.0 wincsi csaktalkoztató kütyüm ami sata, pata2.5 és pata 3.5 winyók csatlakoztatására való. Egyszerre 2 winyót is rá lehet dugni, ennek megfelelően 4A tápja volt, de meghalt. Pont ilyen szabvány dc dugója van ami a biztonsági kameráknál elterjedt, biztos van valahol 3A 12V tápom is de hirtelen kellett és 2Amperosat találtam. Sose tettem még rá 2 winyót, nem is fogok, ez így gondolom oké lehet hosszú távon is?
-
gabor222
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nézegettem már ebay-t is csak azzal is az a baj, hogy már küldtek teljesen mást is, mint amit hirdettek. Pl. P9 telefontokot rendeltem erre, P8-hoz valót küldtek, aminek teljesen mások voltak a kivágásai. És jó értékelései is voltak az eladónak.
Majd hétfőn megyek fateromhoz, van neki egy Maxtor D3, hátha annak jó lesz a tápja. Ha az se akkor bepróbálkozok ebay-el hátha jót küldenek.
Ezt se értem miért kell ennyi féle fejet gyártani. Meg, hogy ez a retek WD minek használja ezt a hw titkosítást. Még nagyobb szarban van az akinek a PCB hal meg. Majd ha én akarom titkosíttatom. Amúgy az összes előre összerakott külső HDD használ ilyet? Mert akkor soha többet nem veszek ilyeneket.
Ropi: köszi, de veszprémben lakom és mostanában nincs tervben pest.
-
gabor222
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem tudtam, hogy így titkosítja. Még megvan minden része, de pont ezért vettem inkább új "házat" mert nem szeretek adaptert cserélni, arról nem is beszélve, hogy pont ugyan olyat találni csak szenvedés. A Mybook adaptere és az Axagoné se egyezik meg. Az Axagon OUTPUT 12 V, 2.0A a régi meg 12V, 1,5A, ráadásul a csatlakozófeje se megy bele a Mybook PCB-ébe. Rendelni így nem merek, mert lehet annak is olyan feje lesz, ami nem megy bele, a környéken meg nem is tudok olyan boltról, ahol lehetne nagy választékban kapni adaptert.
-
Messi1983
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen. Köszönöm!

-
nyozo
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
köszönöm a gyors választ!
-
afi0903
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem pörög fel benne, olyan, mintha be sem lenne dugva.
Akkor felejtős, igaz?szerk:
Töbszöri próbálkozásra felpörög, de hamar (5-10másodperc) leáll. -
kona005
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ja közben, már langyos volt mostmár látja, de köszi

Viszont ha a hírhedt 3,5"-os Barracuda, annál ki tudja.
Ne idegelj kérlek
Egy WD Blue nálam 2 évet sem bírt jó mondjuk az volt csak a gépben, előtte egy Samsungoom volt mindakettő 1TB az legálabb 5évet húzott. Remélem nem hal meg hamar 
-
bugizozi
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
D@reeo
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ismét köszi a hasznos infókat King Unique !
@ (#51858)*Ropi*
Ez pont a cold backup lemezem, így remélem nincs igazad
Persze a fontos adatok két másik helyen is megvannak, de örülnék, ha ez se döglene be.Ha FW hibás, akkor egy FW frissítés nem tudna ezen segíteni? Naprakészen tartom az SW-eimet és a FW-eimet, de ha segíthet rajta, akkor utána nézek még egyszer, hátha van frissebb.
Illetve ha jól értem, gyakorlatilag sok bad sector lehet a lemezen és ez a probléma. Bár a HD Sentinel 100/100-asnak mondja, ha indítanék egy felület tesztet, az megmondja, nem?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Krealon, King Unique, köszi szépen Srácok a segítséget, sikerült megoldani.
-
concware
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Utólag is elnézést a láma leírásért.
A helyzet a következő:
- Csatlakoztattam az asztali gépemhez közvetlenül SATA kábellel
- Előtte USB 3.0-ás kábellel volt csatlakoztatva egy LC-Power LC-25U3-Becrux rack-ben
- kb percenként kattan egyet
- BIOS-ban többször ellenőriztem és egyszer felismerte, a többi alkalommal nem
- Windows egyáltalán nem ismeri fel, eszközkezelőben sem jelenik meg a driveElőre is köszönöm a segítséget!
-
D@reeo
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia King Unique,
Köszönöm a bő és részletes hozzászólásodat.Nyilván, nem SSD sebességet várok tőle, de furcsán lassú (a többi külső lemezhez képest), illetve az a kisebb problémám, inkább a hardstyle technot megszégyenlőtő kattogása zavar picit (ha valaki lépegetni szeretne vagy nagyon kíváncsi rá: [link] )
Azt nem tudom, hogy ez gyárilag ilyen kattogós, vagy sem.Őszintén, nem emlékszem, hogy én formáztam-e exFAT-ra vagy gyárilag így érkezett, 2-3 éve megvettem, rámentettem a dolgaimat, aztán időről időre elővettem szinkronizálni. Én is gondoltam rá tegnap, hogy NTFS-re formázom, de jelenleg macera lenne illetve nincs is annyi tárhelyem, hogy szedjem le róla a cuccokat, formázzam, majd másoljam vissza.
Valóban inaktív a Windows gyári alkalmazásában, egy Smart Defrag nevű alkalmazást engedtem rá, reméltem, hogy a töredezett fájlok miatt kattog, de egyelőre még fut a program. Meglátjuk, ha befejezte.A írási gyorsítótárazás tippet köszi, belőttem, de egyelőre nem indítottam újra a gépet, később megnézem, mennyit segített, most még egy jó ideig fut ez a smart defrag.
Ezt meg csak így ide beteszem, a felső egy 2.5-9s WD MyPassport Ultra 1TB, a lenti a MyBook
Essential 8TB
[link]C:\Users\user>fsutil fsinfo sectorinfo e:
LogicalBytesPerSector : 512
PhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
PhysicalBytesPerSectorForPerformance : 4096
FileSystemEffectivePhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 512
Device Alignment : Aligned (0x000)
Partition alignment on device : Aligned (0x000)
Performs Normal Seeks
Trim Not Supported
Not DAX capable
Not Thinly-Provisioned -
NONPLUSULTRA
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Más HDD-ket az eset után rendesen kezel a dokkoló. Tehát nincs csatlakozási probléma. A dokkoló megfelelően működik. Pillanatnyilag. Tegnap viszont 2 dokkolt HDD tartalma törlődött egyszerre. Igen, eszközhiba lehet. De nem tudom biztosan mi idézte elő. Arra gondoltam ha valaki találkozott hasonló esettel talán megoszthatja a tapasztalatait.
-
NONPLUSULTRA
tag
válasz
King Unique
üzenetére
A HDD hiba a kérdésem lényege, csak éppen adatmentés közben esett meg. Az Adatmentést mint olyat ezért figyelmen kívül lehet hagyni.
A partíciók megmaradtak de a Windows nem tudja megnyitni, azt írja, hogy formázni kell használat előtt. Nem volt csatlakozási hiba sem áramkimaradás. Más HDD-ket gond nélkül kezel a dokkoló.
Ami furcsa volt, hogy a túlterhelt lemez amire a kelletténél több adatot akartam másolni eléggé átmelegedett és itt hűtés nem volt mivel ez csak egy dokkoló 2 slottal.
Régóta használom ezt a dokkolót, rendszeresen cserélgetem benne a lemezeket és azért kérdeztem mert soha ilyen problémám nem volt, nem is hallottam róla. Az nyugtalanít leginkább, hogy mindkét HDD törlődött pedig csak egyik volt használatban.
Ha egyik HDD hibás volt akkor miért szállt el mindkettő és hasonló kérdések nyugtalanítanak.
Pl hogy használjam ezentúl bizalommal a dokkolót (évek óta jól teszi a dolgát egyébként). -
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszodat!
Próbáltam különböző gépeken, különböző portokon, ugyanaz a hiba. Egyedül a kábelcserét nem próbáltam - igen egyedi kábele van és nekem abból sajnos nincs másik - de mivel mindig ugyanaz a hiba, tartok tőle, ez nem kábel gond lesz.
Igen, a garancia sajnos már lejárt.Létfontosságú adat nincs rajta - ami pótolhatatlan volt, arról két, másik helyen is volt backup -, így akkor már nem adatmentésre költenék, hanem az évek óta halogatott NAS-beszerzésre. De dühít a dolog, mert jó szolgálatot tett, főleg most a HO időszakban, s így most néhány anyagot innen-onnan újra be kell szereznem-lementegetnem, ami szintén nem tragédia, csak sok idő, főleg mert elég szépen rendezve voltak a dolgaim (és annak a backupja persze nincs nálam - felhőbe pedig nem tehettem).
Még egyszer köszönöm - Ropi, neked is!
-
z123456789
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Persze hogy sikerült. A neked adott válaszban meg is köszöntem. Én ennyivel le is zártam volna.
Magyarázkodás? Semmi magyarázkodás nincs a hsz-eimben. Reagálok a te hozzászólásaidra. Erőltetett az amit te csinálsz, hogy túl akarod magyarázni az egyszerű kérdésre adott válaszodat.
Vajon miért kérdeztem meg egy ehhez jobban értő topicban? Mert nyilván nem volt egyértelmű, és nyilván bíztam benne, hogy majd lesz megoldás, és lesz olyan kábel.
Miért fontos az, hogy nekem miért kell ilyen kábel? Miért nem kérdezted ezt meg egyszerűen tőlem a kioktató hsz-eidet mellőzve? De látom nagyon érdekel, mert most is kiemeled, hogy nem teljesen világos. Ja, tudom, nem érdekel.
Kiforgatod a szavaimat. A mobilitásba nem tartozik bele az utazás?
Ja, de...akkor lényegében mindegy, hogy mobilitást, vagy utazást írok. A lényegen abszolút nem változtat, hogy konnektor nélküli használat érdekelt volna.
Részemről bármelyik, a kérdést követő hsz-emet ki lehet innen törölni, ahogy a tiédet is, mert azok ugyanolyan totálisan offok, tudálékos, témát ádámtólévától kezdve boncolgatóak. Tök feleslegesek.
Csak valamiért nem hagyott téged nyugodni, hogy akkor mégis miért kell nekem egy ilyen kábel....
Segítettél már nekem más topic-okban is, mindig megvolt a közös hang. Most valahogy nem jutottunk el odáig. Holott, igyekszem mindig a kérdéseimmel a lehető legjobban segíteni a válaszadót, ahogy szerintem ezt illik egy hasonló, nagy tudású szakmai fórumcsaládban.
Mindegy... Hogy egy nagy embert idézzek:"Ezt a beszélgetést...befejeztük!"
-
z123456789
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ki határozza meg hogy kik vannak többen?
Gyakorlata annak van, aki használja, sűrűbben, mint te. Én nem használom ennyire gyakran.
Nem nézegetem végig a piacon kapható összes terméket.
De van miről beszélni. Visszakanyarodnék arra, hogy mivel ha valaki nincs tisztában a dologgal, akkor számára nem egyértelmű, hogy egy 3,5-eshez kellene adapter. Sata, sata.
De, noname a dolog. Nincs honlapja a gyártónak.
De, képzeld, valami leesett. Ezért jöttem ide megkérdezni azt amit megkérdeztem, mert a kábellel nem működtek a 3,5-esek. Ekkor ránéztem a rackre, azzal meg igen. És amint látod, az volt a kérdésem, hogy létezik-e olyan kábel, ami viszi a 3,5-est, ugyanilyen formában. Nincs problémám azzal, hogy ennek ez a rendje. Ez van. Elfogadom. Azért nem baj, ha megkérdeztem, ugye?
Leragadtál az utazásnál. Ami nem feltétlenül az utazást mintsem inkább a mobilitást jelenti. És ha hiszed, ha nem, nem feltétlenül azért kerestem ezt a fajta megoldást, mert annyira utaztatni akarom, és utazás közben használni a 3,5-eseket. Egyszerű kérdés volt, létezik-e vagy sem. Ha megkérdezem, akkor nyilván nem egyértelmű számomra. -
z123456789
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Hát ha az egyesek többen vannak mint te. Akkor igen, az nem nyilvánvaló.
Látom tetszik hogy a specifikációban utólag észrevettem.
Mert amúgy az összes ilyen aliexpress-szes hirdetés, egyértelmű mindig, és véletlenül sem próbálják elrejteni azt az infót ami miatt amúgy pont nem vennéd meg. Ja, nem.
Aztán van, hogy kiszúrod, van hogy nem. 800 Ft-os terméknél néha lehet hanyag az ember.
Ha nem tudom hogy amúgy kellene adapter, és előtte nem nézegettem adapteres kereteket, akkor továbbra sem lesz egyértelmű, hogy kellene hozzá adapter. Mert akkor nézegettem volna eleve adapateres kereteket, ha ilyet keresnék. De az feltételezi, hogy már tudom hogy kell adapter, és nem lenne ez a bájcsevegés itt.
Nekem praktikus a 3,5"-os. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Töröltem mindkét partíciót és készítettem egy újat a Lemezkezelőben. Simán csak azt gondoltam, hogy a második partíció (560 MB) valamiféle gyári szoftvert tartalmazott, ami mondjuk egy backup készítéséhez lehetett volna segítség. Gyakorlatilag semmi különleges kérés nem volt a dolog mögött, egyszerűen csak szeretettem volna úgy visszaadni a tulajdonosának, mint ahogyan anno a dobozából kibontotta. Ha két partícióval és egy gyári szoftverrel, akkor úgy.
-
z123456789
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ki mondja meg hogy a köztudatba kinek a tudata számít bele? Az enyém nem? Vagy nem értem.
Mert ha beleszámít, akkor nem köztudott.
Olvasd el még egyszer hogyan írtam le a kezdő hozzászólásban azt a hirdetést, légyszíves!
Nem érdekelnek az adatok. Igen, nemre voltam kíváncsi. Az végül is meglett. Számomra praktikus egy 3,5"-os is. Szóval annyira nem nyilvánvaló, hogy mi a praktikusabb. Nyilvánvalóan mindenkinek más fér bele a praktikusság határain belülre.(#51790) pjen
Dehogy akarom. Leszarom.
Ha lett volna 800 Ft-ért egy kábel ami megoldja, az érdekelt volna. Így csak az érdekel, hogy a kérdésemre a válasz az, hogy nem létezik ilyen kábel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Igen ezeken már jár az eszem egy ideje. Ez egy régi, gyenge laptop, nem érdemes már bele feccölni, de a 2.4GHz-es C2D-s gépem még jó lesz egy ideig, ha arra áttérek hamarosan akkor az kap egy rendszer SSD-t, ezt a notit meg nyugdíjazom. 4 külső winóval így is csak egy aktív HUB-on keresztül tudom megoldani, hogy letöltő+server+net-ezős (mindenes) gép legyen, amihez már harmat gyenge a T4300-as procija (és a 100-a Ethernet adaptere is sok CPU-t zabál). A noti meg megmarad ilyen utazós talon cuccnak.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Win 7 és amint látod az időpont alatt, pont a poszt előtt futtattam le az összesre egy elemzést. A rendszer winyó 1%-os, a többi adattár, videó stream-elő és torrent letöltő külső USB-s winyók. Na mind1, meglátom mi lesz reggelre.
-
z123456789
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Mi alapján gondolod, hogy nem akarom megérteni? Rögtön az első válaszod után nyugtáztam a dolgot.
Ugye ez a köztudott dolog nem komoly?
Ha köztudott lenne, akkor nem jöttem volna ide kérdezni. Ugye?
Hogy mi praktikus az meg egy szubjektív vélemény. És én nem azt kértem.
-
z123456789
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Leírtam már feljebb. Nem világos miért nem érted.
-
z123456789
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nahát ez az, hogy olyat nem akarok. Olyanom van itthon. Utazás közben kicsit macera a konnektor keresni.
Hát akkor marad a rack.
Kösz. -
Gergello
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a válaszodat !
Eladás előtt szerettem volna rendesen letörölni a merevlemezt.
Megkérek valakit, hogy segítsen, csak ezért nem veszek új külső házat. -
Senquist
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Mindkét HDD -nél a kondíció és a teljesítmény is 100% os, ugyan a vinyok kb 3-4 évesek már de ezek csak adattárolók.
Ezek szerint célszerű a kondíciót néznem inkább?Van egy előlapi panelem ami ventilátor szabályzó: NZXT Sentry 3
Alapon 30-33 Fokig szokott felmenni
Játéknál van hogy 36-40 is van ez az érték.És 6db ventilátor van a gépben ill. a Proci hűtőt is kicseréltem kb 2 hónapja mert az inteles gyári elkezdett zúgni, hiába fújtam ki, nagyon zúgott így vettem egy: BE QUIET! Pure Rock típusú hűtőt, és ez alá van bekötve a szabályzónak a hőmérője.
Jelenleg ahol a többi vinyo helyezkedik el ott a gépházban van beépített 2db venti és ezek közvetlen hűtik, de a Black -et egy előle lapi panelbe helyeztem el HDD kerettel természetesen, közvetlen hűtést nem kap, de tőle kb 20 cm re fenn van egy ventilátor ami lefelé fúj, bár kétlem hogy kapna belőle nagy dózist.
Ház: be quiet! Silent Base 600
Táp: Be Quiet! Pure Power 10. 500WPjen amit tanácsolt, azt átállítottam 55re a Black HDD nél.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ez olcsó volt, és közel két év után jött elő először ez a probléma. Ha megint előjön, már tudom mit kell tenni. Inkább nagyobb méretűre kellene lassan váltanom. Adatveszés is ha előfordulna, nem nagy gáz mint írtam. Ez van. Lehet a kábel egyre rosszabb, első körben azt fogom cserélni. Leválasztás körülményes, kihúzni nagyon ritkán szoktam, kb fél évente teszek rá nagy mennyiségben újra adatot. Inkább az van hogy néha egyszrűen megszűnik a tv tápellátása, mintha kihuznád a konnektorból ( ez kamion sajátosság, néha mikor beindítom mondjuk tv-nézés közben, akkor leesik annyira a szivargyújtóban az áram hogy a tv kikapcsol, ez ritkán fordul elő de volt már rá példa. vagy hogy véletlenül kihúzódott. amugy fixre van kötve)
[kép] -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az volt a gondom, hogy amit írsz azt értem, de nem minden részét tudom hogy kell megcsinálni. PL letöltöm az adott programokat de hogy azt onnan hogyan tovább, hogyan kell használni azt már nem minden esetben tudom.
Adatmentést azért nem tudtam csinálni mert nem volt annyi szabad helyem máshol, mint amennyi adat van a külső tárolón. ( nem értékes maga az adat ezért mertem máshogy próbálkozni)
Az meg egyébként abnormális, ha a külső HDD csatlakoztatásakor nem indulnak, kifagynak a programok
Tulajdonképpen csak nagyon sokáig töltött a fájlkezelő, majd egy idő után rákérdezett hogy formázza a a merevlemezt ? a lemezkezelő meg nem tudom miért nem indult el, lehet az is ment volna csak nem vártam olyan sokáig.
Attól, hogy pl. RAW lett, még nem kellene az előbbinek előfordulni. Ha esetedben igen, akkor ott fennállhat USB-n a csatlakozási/érintkezési, + tápellátási probléma is
Ez lehet a másik ok! mivel a kábel már nem tökéletes előfordult hogy lecsatlakozott a tv-ről , de nagyon ritkán. Nameg kamionba van, azért kapja az ívet fizikailag is. (rajta vagyok egy új kábel beszerzésén)
HD sentinel ezt mutatja, nem tudom ez mennyire tragikus.

....csatlakozó, vagy az USB-kábel hibája miatt, a fizikai eltávolítás (kábel kihúzása) előtt nem volt szoftveresen leválasztva a külső HDD a tévén futó OS-ről, akkor ezek okozhatnak problémát.
Hát akkor maradhatunk annyiban, hogy biztosan ez volt a gond, de én nem tudtam hogy ez ilyen problémát tud okozni. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha be van dugva, a lemezkezelő nem indul el sem a hd sentinel.
a toshiba lesz az. Nincs annyi szabad helyem máshol hogy kimentsem az adatot ha tudnám hogyan kell. és időm sincs újra letölteni.
Van rá mód hogy hozzá másoljak valamilyen programmal még adatot?
Amit korábban említettél pendriveról futtatható linux járható lehet ? -
válasz
King Unique
üzenetére
Bocsánat,hogy élek.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Elolvastam. Meg is csináltam ahogy írtam a gyorsindítás kikapcsolását, mégis semmi. Akármit nyomkodtam nem engedett a BIOS-ba. Most annyit sikerült elérnem, hogy ismét felraktam a Windows-t úgy hogy csak az SSD volt a gépben. Eddig minden működik...szépen frissítget. Viszont amint belekerült az 1TB-os új HDD ami ugye a korábbi (szűz) telepítésnél benne volt...azt megint rendszernek fenntartott cuccként írja. Most szépen formázom,ill. particionálom. Remélem így megoldódik. Köszi a segítséget.

@pjen: Köszi neked is.

-
válasz
King Unique
üzenetére
Mint utóbb kiderült...a D: meghajtó az USB stick volt amint a Windows volt. Tehát a normál gépben lévő HDD totál nem is látszott....
Most viszont elcsesztem az egészet. Mert felpattintotta a Windows-t ismét...de nem települt a fele sem annak ami először.
Közben kikapcsoltam a gyors indítást is...de így se jelenik meg a lehetőség,hogy BIOS-ba lépjek...ugyanolyan gyors. Azt hiszem feladom és sírok.
-
kerobi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen usb sata cserelgetes volt. Valahogy éreztem hogy gond lesz, de mit yem torodve vele leformaztam a dinamikus lemezt es atalakitottam alapra. Soha többet dinamikus lemezt... A kulso lemezt atalakitoval ertettem. Ment a lemez a desktop pcbe satara. Namost az easeus sok fájlt vissza tud hozni a dinamikus lemezről, kb 80%. De nem tudom ramasolni az exfat lemezre helyhiany miatt...
Ja a levalasztas ugy történt hogy laptop kikapcs. Exfat lehuz. Lehet ha az exfatot visszadugnam az atalakitora ujra latna az adatokat?
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Korábban volt egy problémám amiről beszéltünk, arra válaszolok most.
Nem tudok olvasni egy külső winchestert win10 alatt miután egy philips 22pfs5403 tv-ben használtam sokáig. Eleinte simán ment ide oda dugdosva, minden olvasta. Most meg már csak a TV.
A [link] használati utasításban az áll hogy:
Adás szüneteltetése vagy felvétele előtt csatlakoztatni és formázni kell az USB merevlemezt. A formázás törli az USB merevlemezen található összes fájlt.
ATV-készülékre telepített USB merevlemezt a számítógéppel való használathoz újra kell formázni.Eszerint az én értelmezésemben nem lenne rajta semmi. De mivel rajta vannak a filmek, így nem teljesen értem mi történhetett, mivel én nem használtam rögzítésre.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
HoReSz1975
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ahogy nézem a reinstall óta nem is látja a WIN10, de most már a biosban se látom.... felraktam a legfríssebb bios-t, de semmi egyenlőre
-
Erwinke
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Bocsi csak ennyit ir. Ha rákattintok kifagy a program és bezárja magát.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, később foglalkozok vele. Még felmerült google alapján hogy a kábel lehet rossz, bár akkor a TV-be se menne szerintem ( amugy nem okos tv, nem tudom ez számít-e)
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Oké, oké, teljesen jogos a sok kérdés, meg hogy nem írtam le amit kéne.
Tehát win 10 van ami jogtiszta, és nincs szét telepítgetve. 2 játék és pár kiegészítő program van fent.Eszközkezelőben látom
Lemezkezelőben nem látomFájlkezelőben megjelenik a betűjele, de nem nyitható meg.
A 2.5 külső hdd amint hallom felpörög, és világít.
jelenleg egy TV-be dugva megy róla film, ebből gondolom hogy valami szoftveres gond van a laptopon.
Az hogy 3.0 aljzatba dugom-e azt se tudom, mert elvileg van a gépen usb 3 de én nem tudom megállapítani melyik az (eddig azt hittem hogy a kék besejű, de ez mind fekete), Mind3-ban próbáltam azért.
-
PishT
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon köszönöm!
Viszont WIN-beállításra gondolnék. (vagy alaplap/bios?)
Energiagazdálkodásnál SOHA van állítva, HDS-ben beállítottam a lemezek leállásának akadályozását, de hiába. Win-bejelentkezésnél hallani, hogy leállnak HDD-k (azaz a HDS indulása előtt), majd indulnak,ahogy elkezdi használni vmelyik program. jó lenne kímélni a +leállás-indítástól. HDS felül tudja írni a rendszerbeállításokat? de nem tudom milyen funkció lehet ez.. -
evko
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nos, linux alatt tesztelve. Semmi nem változott, csak az oprendszer.
És, csoda, nem csoda, de gyors lett a vinyó.
KB 100MB/s, a korábbi 5MB/s helyett. Ez irás. Az olvasás lassabb, vagy az SSD ír lassan, amire erről másolom (lehet az SSD-t nem kezeli jól a linux, nem Tom...).
A másik próba hdd-t is betéttel, az pedig read only lett valami miatt... Fene sem érti...
Ugyan az a sata... De linuxhoz főleg nem értek... Viszont olvasni arrol is 50mb/s, de ez nem lényeg...Nos, most, hogy normál sebessége kapcsolt a HDD linux alatt, win alatt mit tudok tenni?
Mert ugye ugyan ezen a sata-n a másik vinyó (más márka) tök jol megy.
Alaplapi driver, vagy BIOS friss, chipset driver friss, vagy tök más?Köszönöm.
-
korcsi
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Garanciás igen. Néhány gyenge szektor kevés szerintem a garanciáztatáshoz.
Valami érdekeset találtam még amit nagyon nem értek:Az alsónál stimmelnek a hibás szektorok, dd nem olvassa.
we@kodi-server:~$ sudo smartctl -x /dev/sdc | grep failure
|______ P prefailure warning
# 1 Extended offline Completed: read failure 90% 11039 7508068362
# 2 Short offline Completed: read failure 90% 11039 7508068366
# 3 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068360
# 4 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068362
# 5 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068364
# 6 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068366
# 7 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068360
# 8 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068362
# 9 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068364
#10 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068366
#11 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068360
#12 Short offline Completed: read failure 90% 11037 7508068362
#13 Short offline Completed: read failure 90% 11037 7508068364
#14 Short offline Completed: read failure 90% 11037 7508068366
#15 Short offline Completed: read failure 90% 11036 7508068360
we@kodi-server:~$ sudo smartctl -a /dev/sdc | grep failure
# 1 Extended offline Completed: read failure 90% 11039 3213101066
# 2 Short offline Completed: read failure 90% 11039 3213101070
# 3 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
# 4 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101066
# 5 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101068
# 6 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101070
# 7 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
# 8 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101066
# 9 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101068
#10 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101070
#11 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
#12 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101066
#13 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101068
#14 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101070
#15 Short offline Completed: read failure 90% 11036 3213101064 -
jeni
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
igen de nekem valahogy az a része nem jön be.
-
jeni
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Köszi
Odáig sikerült elmennem rendszergazdai hozzáféréssel,hogy a totalcommanderen keresztül hozzá férhetek a fájlokhoz,az adatokhoz,,de maga az "F" meghajtóra még mindig nem tudok belépni,megtagadja a hozzáférést.
A lemezkezelőn keresztül ki is írja amennyi szabad hely és mennyi foglalt van. Windows felületen továbbra is megtagadja a belépést.
Ha nem találok erre megoldást ,marad a hentes módszer! Valamire elkezdem kimásolgatni az adatokat, és az F meghajtót leformatálom. Igaz lesz mit kimásolni. el telik sok-sok időbe. -
evko
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen!
A SATA kábel, csatlakozások már jók, de az igaz, hogy voltak régen gondok...Annyit tudok most hirtelen, hogy egy másik HDD-t ugyan erre a helyre, ugyan ezekkel a kábelekkel tettem, HGST márka, cache méret is ugyanez, az a hdd viszont hasít.
Tehát, így elsőre érdekes.
De ki kell próbálni a live linuxot... Gondolom
Köszi
-
evko
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Pá
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Sajnos lemezkezelőben ismeretlen.
Először történt velem ilyen, gondoltam első körben kiderítem, hogy tényleg kuka-e vagy egyáltalán mik az opciók. Vissza lehet-e hozni valahogy az életbe.
Ha nincs más hátra akkor jön az adatmentés a megfelelő topicban.köszi a hozzászólást
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 500GB I DVDRW I DP I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 32GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Egy WD Blue nálam 2 évet sem bírt jó mondjuk az volt csak a gépben, előtte egy Samsungoom volt mindakettő 1TB az legálabb 5évet húzott. Remélem nem hal meg hamar