- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
rostiron
őstag
válasz
King Unique #52290 üzenetére
Mert a nasba nem tudom, nagyon furcsa. Mintha rossz lenne a hdd és nem tud vele mit kezdeni. Teljesen megkergült és ezért nulláról szeretném kezdeni.
A nas elindul kiirja hogy a hdd -vel gond van, és nem lehet ott particionálni / formázni. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Korábban írtam a nas-om hdd hibájáról, amiről az adatokat sikerült lementeni.
A gondom most az , hogy ezt a hdd-t nem tudom "letörölni".A nas nem látja a hdd-t ezért nem tudok mit kezdeni vele ott. Beteszem az asztali win gépbe, letörlöm a partíciókat , leformázom ext3 -ra.
Visszateszem a nas-ba, ráteszem a qnap rendszerét, és mint ha nem csináltam volna semmit. Nem tud vele mit kezdeni. Visszateszem az asztali gépbe, és mintha nem is formáztam volna. Ott vannak a filmek, fotok stb. Már kétszer eljátszottam.Hogy tudom úgy letörölni mintha most vettem volna ?
-
rostiron
őstag
válasz
King Unique #52280 üzenetére
Szia.
A paragon ExtFS sikerült lementeni, de pendriveról egy ubuntu nem látta a hdd-t . Az mitől lehet ? HDS szerint 100/100 a hdd. Smart adatok is rendben. -
rostiron
őstag
válasz
King Unique #52280 üzenetére
Köszi, sikerült
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy qnap nas-om aminek az egyik merevlemezével történt valami. A nas valami olyasmit ír, hogy helyrehozhatatlan irás olvasási hiba.... A nas elindul de a hddn lévő fájlokat nem látom. Ha windowsos gépbe teszem az RAWnak látja a particiókat. De csak a win, mert a másik jó hdd-t is raw-nak látja. Azt hiszem ext4 a hdd. Hogy láthatnám win alól a fájlokat ? Tudtok segíteni ?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy ismerősömnek a régi gépe időnként nem volt hajlandó boot-olni, Bejött az alaplap logója valamit kiirt , de nem indult. Ezt játszotta teljesen random időközönként. Volt hogy hetekig semmi gond , aztán volt hogy naponta szarakodott. ( alaplap, vagy hdd hibára gyanakodtunk )
Új gép vásárlása lett belőle, ami ssd-t is kapott, de a régi hdd-t is beletettük. Ez januárba történt. Tegnap a gigabyte logó után megállt , és a gép nem indult. Az ssd-ről indul a rendszer, a hdd csak az új gép beüzemelése utáni napon került be. Mostanáig semmi gond nem volt.Létezhet ilyen hdd-hiba, hogy megzavarja az indulást úgy hogy nem is azon van a rendszer ? És miért csak 5 hónap után jött elő? Számomra teljesen érthetetlen a dolog.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyen járok-e, de majd megmondjátok. Történt hogy : Kivettem a gépemből egy 320GB hd-t ( teljesen jó ntfs vinyó adatokkal) mert rá akartam kötni a router-re. Betettem egy külső házba, majd a router-be dugtam. Openwrt -be ext4 re akartam formázni, de valami történt ( nem tudom mi ) azóta nem akar mműködni.
Ha visszadugom a gépbe a particiónáló program BAD DISK -et ír. Utána parancssorba próbáltam törölni de ott is valami gond van. Az adatok nem fontosak, csak szeretném használhatóvá tenni.
Van valami ötletetek ?? -
rostiron
őstag
válasz
liksoft #44941 üzenetére
Köszi.
A sata kábelt már cseréltem, az nem hozott változást. A tápom elvileg ok ( xfx ts 550 ) multiméterrel mérve is rendben van . Akár hogy leterhelem a gépet ( furmark, aida teszt, prime95 ) akár egyszerre futtatva is tápügyileg rendben van.
Mit lehet még megpróbálni ?Milyen szoftverrel lehet a hdd-t terhelni ?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy WD 10EZRX hdd-m, ami ha sokat dolgozik egy furcsa hangot sípoló hangot ad. Ilyenkor le is fagy a hdd, legtöbb esetben csak a pc kikapcsolás segít. ( Nagyon nehezen áll le ilyenkor a gép )
Sokat dolgozik alatt azt értem, hogy elindítom az utorrentet és kb 10 perc után kezdi. Ha nem megy a torrent semmi baja soha. Volt rajta pár hibás szektor, ami valószínűleg akkor keletkezett amikor régebben ilyenkor mindig leállítás helyett egyszerűen áramtalanítottam. A sentinel szerint 100/100 de volt a kondíció 96% is, de ahogy áthelyezte a szektorokat ujjra 100 lett.Szóval ha torrentezek egy folyamatosan sípoló hanggal behal. Mi lehet ez ???
Ez lenne a hangja [link] -
rostiron
őstag
Kicsit korán örültem. Bár sokkal jobb lett a helyzet az az aggasztó hogy a sentinel-be a smart szerint folyamatosan nő a Raw Read error rate érték.
Gondolom ez nem jó ?? -
rostiron
őstag
A helyzet a következő, A lemez elejéről lekaptam 45 GB a végéről 150 GB visszatettem a laptopba, és lám a win max 10 perc alatt fen van.
De most nézem hogy valahogy elsiklottam liksoft hozzászolása mellett miszerint "A felület írás és olvasás tesztjét 4-5 alkalommal kell egymás után végigfuttatni egy menetben."
Most mi lenne a helyes döntés ?? Maradjon a laptopba és használjam, vagy próbáljam meg amit Liksoft javasol?? -
rostiron
őstag
Nem hagy nyugodni a dolog, kb fél órája megy a win telepítés, 14%-nál tart
Arra gondoltam mivel a lemez első 40 GB része volt baromi lassú a sentinel szerint, meg a végén volt egy kis lassulás, mi lenne ha ezeket a részeket nem használnám ?? Javulhatna elméletileg a dolog ??
Itt a kép amit az újrainicializálás után volt. -
rostiron
őstag
válasz
Lacielvtárs #40475 üzenetére
-
rostiron
őstag
válasz
Lacielvtárs #40473 üzenetére
Szia.
Igen közbe rájöttem, már kész van mindgyárt csinálok egy sebesség tesztet hdtune-val.
-
rostiron
őstag
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Adott egy asus laptop ami szarakodott, ezért újra akartam telepíteni. ( win 7 ) Telepítés iszonyat lassan megy a fájlok kibontása résznél kb 15 perc után még csak 1 % -nál tart.
Mondom itt valami nem kóser. A hdd-re gyanakszom hogy rossz, átraktam az asztali gépembe és megnéztem . A hdd sentinel ugyan 100/100-nak mondja, de valami érzem hogy nem jó.Ez a kép mond nektek valamit ?? Ha másolni próbálok egy nagyobb fájlt a hdd-re először megugrik, szépen másol a következő pillanatban meg szinte megáll. A második képen a másolás 26% -ig egy pillanat alatt elment onnan 29%-ig kb 4 perc. Van ötletetek ??? SOS !
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy 320 GB samsung hdd kondícíója 49% volt. Csináltam egy felület tesztet és a lemez elején és végén volt 4 hibás blokk,összesen 103 hibás szektor. A rossz részek újrainicializálása után minden jónak tűnik, a kondíció felugrott 96% -ra, hibás szektort sem ír már. Biztonság kedvéért a lemez elejéről és végéről lecsíptem 10-10 GB-ot,
A kérdésem az lenne, hogy telepíthetek rá Win 7-et ?? Mennyire befolyásolja a működését ?Üdv.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Csak egy gyors kérdésem lenne. Egy sata-s laptop vinyót be tehetek simán egy asztali gépbe ?
-
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A napokba került hozzám egy laptop, amire az volt a panasz, hogy időnként magától kikapcsol, és az egyik partíción ( két részre volt osztva c,d ) a d-n lévő fájlokat nem mindig lehetett megnyitni, később a win még látta a d meghajtót , de ha rákattintottak azt írta " nincs ilyen meghajtó ".
Újra telepítettem a windows xp-t, mert már halálán volt, a d- meghajtót a win lemezkezelőjével leformáztam ( gyorsformázás) mert arra panaszkodott hogy nincs formázva. Minden jónak tűnt.DE, amikor a d-meghajtóra visszamásolták a külső merevlemezre mentett dolgaikat, a fájlok ( nem mind ) mintha sérültek volna nem lehetett őket megnyitni. Ma hívtak hogy a gép megint kikapcsolt, és komplett mappák tűntek el a d meghajtóról.
Ha megint nálam lesz, mit nézzek meg mi lehet a baja ??
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Tetem a gépembe egy új 1TB hdd-t. A windows megkérdezte hogy MBR vagy GPT legyen MBR választottam , majd NTFS gyorsformázás jött.
Utána kivettem a gépből és átvittem egy haverhoz. Az ő gépe Uninitialized - nek látta.
Valamilyen particionáló progival leformázta, adatokat tettünk rá, hazahoztam most nálam látja Uninitialized-nek.Most az Acronis Disk Directornál kiválasztom az MBR-t, a tipusnál basic vagy dynamic-t válaszak ???
Mi lehetett a baj ?? -
rostiron
őstag
Sziasztok
Ma vettem egy asus X55V laptopot , A win 7 lemezzel töröltem a winyót utána telepítettem a win 7-et. A loader ( DAZ)
nem működik " Unsupported partition table " üzenettel.
A lemezkezelőben a lemez egy EFI -rendszerpartícióval kezdődik nem tudom mi hozta létre .
Tud valaki segíteni ?? -
rostiron
őstag
válasz
liksoft #19254 üzenetére
A hangok egyértelműen a vinyóból jönnek, tuning nincs- tápellátás ?
Ha az általad javasolt teszt sikerrel jár, biztonságban érezhetem az adatokat?Jelenleg egy másik HDD -n fut a javasolt teszt, amin a rövid önteszt fej hiba miatt nem tud lefutni.Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Az is samsung
-
rostiron
őstag
Helló.
Megtudnátok mondani, hogy mi lehet a vinyómmal ?
Egy Samsung 320GB a sentinel szerint jó állapotban van, viszont baromi furcsa hangok jönnek ki belőle. A rövid önteszt nem hajlandó lefutni rajta. Nagyon kerreg mikor dolgozik, mintha mechanikus hiba lenne. Lehet valamilyen programmal segíteni rajta?minden megoldás érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest