- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Asztali gép, Win10 (Pro 1909), két vinyó. Egy 500GB-s M2-s Kingston és egy 3TB-s Toshiba P300.
HD Sentinel szerint mindkettő tökéletes állapotban van, azonban az elmúlt napokban a háttértárhoz (D:) egyre döcögősebben, lassabban férek hozzá, hosszú másodpercekig tart, míg beolvassa a tartalmát, akár Total Commanderben nyitom meg, akár intézőben, akár most pl. Excelből egy, a D-n tárolt fájlt.A 3TB durván 40%-a foglalt csupán.
Hőmérséklet stabilan 33-36 fok között, a rekordot épp tegnap mérte, 37 fokot.Mi lehet a gond? Gondolom, hogy ez nem feltétlen normális, mert tavaly ősszel raktam össze a gépet, de eleddig ez a probléma nem jelentkezett.
RAM van bőven (16GB), a processzor nem egy csoda (Ryzen 3200G), de eddig minden remekül muzsikált.
Előre is köszönöm a tippeket, segítséget!
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #51831 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszodat!
Próbáltam különböző gépeken, különböző portokon, ugyanaz a hiba. Egyedül a kábelcserét nem próbáltam - igen egyedi kábele van és nekem abból sajnos nincs másik - de mivel mindig ugyanaz a hiba, tartok tőle, ez nem kábel gond lesz.
Igen, a garancia sajnos már lejárt.Létfontosságú adat nincs rajta - ami pótolhatatlan volt, arról két, másik helyen is volt backup -, így akkor már nem adatmentésre költenék, hanem az évek óta halogatott NAS-beszerzésre. De dühít a dolog, mert jó szolgálatot tett, főleg most a HO időszakban, s így most néhány anyagot innen-onnan újra be kell szereznem-lementegetnem, ami szintén nem tragédia, csak sok idő, főleg mert elég szépen rendezve voltak a dolgaim (és annak a backupja persze nincs nálam - felhőbe pedig nem tehettem).
Még egyszer köszönöm - Ropi, neked is!
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Egy 2GB-s WD My Passport (Ultra Metal edit.) külső vinyóm van, s egyik pillanatról a másikra megadta magát. Felpörög, próbálja látni a gép, de a Total Commander is csak label kiosztásig jut - a lemezkezelő pedig csak homokóráig. Zümmögés van, azon felül se kép, se (egyéb) hang.
Volna ötletetek, mivel lehetne életet lehelni belé?
Bár a legfontosabb adatokról van máshol backupom, elég fontos lenne életet lehelnem belé - arról nem is beszélve, hogy most sajnos nem igazán tudnék új vinyó beszerzésére áldozniElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49530 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam.
Magam is jobban örülnék, ha kiderülne, hogy a kábellel van gond és nem a csatolóval, ugyanakkor minden más gépen gyönyörűen működik a vinyó, azonnal felismeri. De az előfordulhat, hogy ott is mindig a 2.0-s portokat használom és 3.0-sokon már szintén gubanc lenne. Na erre még ránézek, ezzel így kvázi ki is lehetne szűrni a hibát. -
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49528 üzenetére
Igazad lehet, tény hogy valóban nem annyira stabil a csatlakozás, mint amikor pl. egy PD-t dugok a portba. Lötyög, bár hiába mozgattam a csatolót, változás nem történt.
Próbáltam most (kétszer is) a host controller és a gyökérhub eltávolítását, sajnos nem jött be. A gyártói eszközillesztő eltávolítása után sem.
Maguk a portok működnek, minden mást felismernek, csak ezt a külső vinyót nem. (más külső vinyóval még nem próbáltam, de telefon és PD kivétel nélkül mind működik). Feleségemnek hasonló gépe van, ott az oldalsó portok is gyönyörűen működnek, talán tényleg az áramfelvétellel lehet gond és simán működne a vinyó, ha külső tápja lenne.
Úgy látom, nem igazán akar ez működni sehogy sem, szerencsére nem kell kidokkolnom sem így, hogy az egyik hátsó port még "engedelmeskedik". Jobb híján ez azért így is közel tökéletes megoldás lesz.
Gyári kábelt használok, de megkérdezem jövő héten az IT-sokat, hátha van hasonló külső vinyójuk és vagy azt kölcsönkérni (más külső vinyó megy-e), vagy legalább a kábelt (azzal megy-e az enyém).
Köszönöm szépen a türelmedet és a segítségedet!
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49526 üzenetére
Az érintkezési problémát csak azért nem gondolom, mert telefont és pen drive-t simán tudok ott csatlakoztatni (és tölteni is tudja a telefont). Driver frissítőt a legutóbbi Windows reinstall óta nem használtam, a vezérlő+gyökérhub letiltást+újraengedélyezést (újratelepítést) csak részben próbáltam, nem tudtam, melyiket kell eltávolítani, így végül csak a Renesas 3.0-t távolítottam el és hagytam, hogy újratelepítse (de az nem vált be).
Mindet el kell távolítani? -
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49523 üzenetére
A dokkoló két, hátsó portjából az egyiken működik a külső vinyó (erre eddig a hangfal volt rádugva), így már-már egész jól sikerült orvosolni a problémát, még egyszer köszönöm a segítséget
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49523 üzenetére
+ontheground: Értem és nagyon köszönöm a segítségeteket! Azt hiszem igazatok lesz.
Oldalt 3.0-s portok vannak, azok nem működnek. A hátsó, 2.0-s portok viszont igen. És valóban, nincs külön tápja a külső vinyónak, így lehet, hogy tényleg itt lesz a gond!
Marad akkor a kidokkolásos verzió, ez még mindig egyszerűbb, mint ide-oda rohangászni és ide-oda másolgatni a cuccokat gépről-gépre, külső vinyóról-PD-re.
Még egyszer köszönöm!
-
Peterhappy
őstag
válasz
Peterhappy #49520 üzenetére
Nem tudom, fura véletlen-e vagy a driver uninstall-reinstall és újraindítás miatt, de a 360 Total Security most dobta fel, hogy egy driver frissíthető (máskor is szokta, de az előbb említett múltkori eset miatt eddig mindig ignoráltam).
A Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller-t szeretné frissíteni. Merjem neki engedni? Nagyon nem szeretnék belesétálni egy múltkorihoz hasonló Windows reinstallba...
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49517 üzenetére
+Doky586:
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Épp most kapcsoltam vissza a gépet, eddig tesztelgettem. Dokkolóról levéve, a hátsó porton valóban sikerült csatlakozni, az oldalsók pedig valóban nem működnek - azokra dugva az eszközkezelő sem hozza fel a vinyót (a diskmgmt.msc alatt sem találtam).
Más kütyük, telefon, pen drive azonban szokott működni az oldalsó portokon is, így gyanítom, hogy inkább driver probléma lehet (nem tudom, ezek 2.0 vagy 3.0 USB-k-e az oldalán).
A Windows szerint a legfrissebbek az USB driverek, de pár hónapja megpróbálkoztam egy driver frissítő programmal (Easeus vagy EasyDriver vagy ilyesmi), az talált az USB-hez (is) újabb verziót, a vége Windows reinstall lett... -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Van egy céges Western Digital 2tb Silver My Passport vinyóm és a HP8560b notim egyik USB csatin sem hajlandó felismerni (Win10).
WD Drive Utilities felment régebben, azt követően felismerte, majd megint nem. Legutóbb hiába volt telepítve a WD DU, megint nem ismerte fel, reinstall után valahogy csak sikerült neki (nem emlékszem már, hogyan.
Most ismét nincs adás, hiába van fent a WD DU... reinstall és semmi.A céges gépen (Win7) működik, másik notin (Win10) úgyszintén, de itt semmi.
Dokkolót használok, de arról levéve sem szokta felismerni.
Van ötletetek, mitévő legyek? Mivel céges cumó, a "vágd ki az ablakon!" dolog sajnos nem megoldás
Most gyorsan átmentettem pár cuccot a másik notiról, PD segítségével, de jó eséllyel most napi rendszerességgel kell majd hoznom-vinnem a külső vinyót, sokkal jobb volna, ha felismerné a HP.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati kábelek és szerelésük
- OLED TV topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Milyen TV-t vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- VMware
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest