- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
válasz
liksoft #12121 üzenetére
köszi. lementettem ami fontos.
táp Corsair HX520, nem hiszem hogy a tápellátás miatt lenne. 12-es venti tekeri rá a airét, és így nyáron a hőmaximumban se volt több 33-35 foknál. tuning nem volt, azt se tudom hogy egy vinyót hogy lehet tuningolni. nincs két éves és 114 napot ment, ez egy hdd esetében esetleg kiskamasznak nevezhető. akkor biztos az egyéb lesz
de tényleg nem értem mi miatt lehet ez, szerintem egyszerűen kifogtam egy hibásat vagy valami selejtet.
-
tgtom
tag
válasz
liksoft #12094 üzenetére
Nahát! Ezt jó tudni, nekem is WD-m van, ugyan eddig nem volt vele gond, remélhetőleg nem is lesz, de azért úgynézki sűrübben kell majd menteni. Lenne még valami:
van egy Hitachi 30Gb-os notebook vinyó, ami egyik pillanatról a másikra meghalt. Nos vettem átalakítót, megnéztem asztali gépbe, de BIOS se és egyéb progik(getdataback, HDSentinel, Recover My Files) se látták a vinyót. érzésre és hangra pedig mintha működne. Van esetleg valami mód adatmentésre? Fontos adatok vannak rajta, szóval örülnék, ha tudnátok segíteni
Köszi! -
Imco
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
liksoft #12074 üzenetére
Köszönöm a segítséged, sokat tanultam. Mivel külső adattárolóm az életben nem volt, én naívan azt hittem, hogy "hamm cipó, bekaplak", rádugom a külső vinyót az előlapi USB portra, aztán tökéletesen műxik. Eddig azt hallottam, hogy a 2,5"-os külső merevlemezeknek elég az USB árama, a "nagyoknak" kell külön táp.
Hát, köszi a segítséged. -
-
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #12067 üzenetére
Egy ugyan olyan szériájú tápegység (WD5000AAKS) ugyan azon az ágon ment vagy 150-200 napot sztem a táp kizárható, nem hiszem hogy az egyiknek nem lesz baja ennyi idő alatt sem a másik meg megy benne 40-50 órát és csókolom... Mind1 a puding próbája az evés, majd kiderül. Ha kizárom a gép hibáját, akkor jogosan üthetem a pultot ma addig amíg nem adnak nekem egy másik winyót ugye?
-
BaLee
addikt
válasz
liksoft #12062 üzenetére
Renben köszi az infót. Hát meglátjuk.
Írtam egy e-mailt előtte a szervíznek, ahol leírtam a dolgot, beleírtam, hogy 3 rossz szektor van a vinyón és mennyi idő alatt cserélik. Azt a választ kaptam, hogy amennyiben lehetséges hamar, de álltalában 1-2 hét az átfutás.Mivel nem említettek olyan dolgot, hogy 3 rossz szektor nem garanciális probléma és emiatt rendszert újra raktam másik vinyóra és felküldetem a vinyót Budapestre a szervízbe. Ha ott találják ki, hogy ez így nem garanciális akkor morci leszek.
-
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #12064 üzenetére
Bocsi nem olvastam vissza és mé gegyszer bocsi, de akkor igen vagy nem ha nem tudom megformázni az már használhatatlan legalábbis nekem... Azért nem rakom vissza mert nemsokára mennék be a városba utni a pultot, hogy adjanak nekem ma egy újat, mert 3 napon belül vagyu nk és nekem nagyon kéne az új merevelemez, mert nem tudok dolgozni...
A konfiggal szvsz semmi gond, az adatlapomon ott van... -
kuzzikan
csendes tag
válasz
liksoft #11963 üzenetére
nem környezeti hiba, volt tesztelve más táppal, más lapban, más oprendszerrel, más kábellel, volt raidbe is kötve, alalapon és raidkártyával is, ups-be van dugva... a hiba amúgy egy időszakos lekapcsolás, 3-4x megáll és majd felpörög, de kb havonta csinálja 1, max 2x. 250es samsung winyó, 2éves (3év garis). Ha esetleg ezek alapján valami másik tényezőt be tudnál szúrni, ami miatt lehet, akkor várom azt is szívesen
-
Digitalis
senior tag
válasz
liksoft #11897 üzenetére
Ma reggelre esett megint 15%-ot, meg marhára belassította a rendszert is. Van egy pont ugyan ilyen vinyóm, (hd103uj) ami 1.5 éves és perfekt a mai napig. Mellette egy 7200.12 segate, az is 100/100. Tápom meg enermax infiniti 650W. Szerintem marad az első pont. Visszaküldöm futárral, kíváncsi leszek cserélik-e, (elvileg még nem kötelező cserélniük, mert még nem kampó, de azért bízom az ipon-ban, nem hinném, hogy vaskalaposok lennének.)
-
enerdzsájzer
tag
válasz
liksoft #11859 üzenetére
Hm.Ez volt az első usb-és mobilvinyó amit vettem és tök üres volt, a gép nem látta mekkora sőt cd olvasót írt ki rá.Az eddigieket amiket én raktam össze, meg amiket gépbe raktam bele, mindre kiírta a gép azonnal hogy kifijaborja.
No de akadt itt egy számomra elég nagy gubanc!Paragon partition magic-el akartam xp-ét költöztetni egy 30 gigás öreg vinyóról egy újabb 250-es re a fater gépében.Csakhogy a fater hozzápiszkált, művelet megszakadt és most a 250-ből lett egy 34 gigás merevlemez és a többit nem tudom visszaállítani!Nem látja se a paragon se a lemezkezelő.
Hogyan lehetne visszaállítani???
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
liksoft #11829 üzenetére
Én csak a procit, illetve a memóriák órajeleit piszkáltam, egyéb tuningot nem hajtottam végre rajta. Pontosabban tuningnál még a PCI Express frekvenciát lőttem át 100-ra, úgy tudom olyankor azt is ajánlott.
Mit tudok megpróbálni vele, hogy helyrehozzam? Vagy ez már döglött ló, és mindenképp vissza kell vinnem gariztatni?
ui: úgy hallottam volt 1 bizonyos széria az F1 1TB-osokból, amik sorra mentek tönkre, és ez is az időtájt lett vásárolva. Lehet, hogy belenyúltam én is egy selejtbe??
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
liksoft #11827 üzenetére
Nem a honlapról töltöttem...
Természetesen kipróbáltam, hogy mit tud a gép, talán pár napig ment is úgy, de utána levettem róla, mivel feleslegesnek láttam agyonhajtani, ha nem használom ki, ugyanis suliidőben (szept-jun) napi 24 órában menni szokott, koleszftp üzemel rajta.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
liksoft #11825 üzenetére
Elnézést, elírás volt
Nem pótolhatatlan, csak hosszú idő lenne pótolni. Nagyon hosszú.. A pótolhatatlanok a másikon vannak!
HD Sentinel, A Lemez #1 a kérdéses lemez, bizony nem minden oké vele. Valamint ezt nézd!
Bár a Lemez #0, azaz a 250es is jelenleg RAW, pontosan ugyanez történt vele de már legalább 5-ödször, épp azért azon már nem is tároltam semmi értékes adatot, de sentinel semmi hibát nem mutat rá!Mit javasoltok, mit tegyek vele? Adatok át valahova és full format, esetleg valami más?
-
CSorBA
őstag
válasz
liksoft #11804 üzenetére
Nem, ez egy régi gép, ami venti van az fix 12V és a rendszer vinyóra megy. Kívül a hőmérséklet állandó.
És megnéztem, már legalább azóta 10szer, de szerintem jóval többször megfigyeltem, és mindig így csinál. Sentinel kiírása 40felett sárgába lép így látszik jól.
Mikor nem töltök 44-46 fok, mikor töltök 36-38 fok. Roppant különös -
-
madd dogg
senior tag
válasz
liksoft #11805 üzenetére
Az adatmentés nem fontos, 2 éve itt áll, csak előkaptam, mert felidegesített a windows. Partícionálva van a vinyóm, 120-as, 1*20Gb és 2*50GB-ra. A 20-ason van a rendszer, a többin játékok, meg zenék, képek. Na most a telepítésnél mindig csak a rendszert formázom, a többihez nem nyúlok, és mégis elszállnak a képeim. A fájlok megvannak, de sérültek, nincs villámnézet. 3 év alatt mindig minden működött, de már 3.-jára járok így az utóbbi fél évben.
A kis 30GB-os vinyó alig ment egy évet, és próba cseresznye szerelném, nem nagy érték, főleg romlottan, de ha összejönne valami, akkor nagy hasznát venném
-
lazlo8
tag
válasz
liksoft #11742 üzenetére
hello
hdtune lefutattam már lett egy piros ami damaged szektor az összes többi zőld
rendszereszközök>lemezkezelő ott találom az os lemezkezelőjét? (itt melohelyen semit nem látok me korlátozva van)
vagy hol van os lemezkezelője?
laptop ról van szó tehát ilyen floppy ról bootoló téma sajna nem mukodik...
thx -
pete_21
addikt
válasz
liksoft #11715 üzenetére
Tudom, hogy adatmentéssel foglalkozol, de nem egészen értem a válaszod...
Az üveglemezes IBM gondolom a JMicron lenne.
De arra, hogy a SATA eszközök IDE módban is ugyanakkora sebességre képesek-e, mint AHCI-ban, erre szeretnék választ kapni.SPC3RUN: Kapásból rakj fel egy chipset drivert, ha úgy se látja, akkor Lemezkezelőben adj neki betűjelet. Persze, csak akkor, ha a BIOS látja...
-
válasz
liksoft #11712 üzenetére
Ezzel egyet értek, de nem mindegy hogy egy HDD meddig működik hiba nélkül.
Egyszer vettem rossz HDD-t, a maxtor slim szériás 30-asát, előtte és utána sem volt rossz HDD-m. Seagate volt az első HDD-m és ezen kívül mást nem nagyon veszek már, a WD is szóba jöhet mert az is nagyon jó. Samut soha, tudod milyen idegrohamot kapott haverom amikor lejért a 3 év gar róla és egy ***** nappal utána úgy megállt, hogy fel se pörgött? Fizikailag megsemmisítette a winyót és megfogadta soha többet samut. Mellesleg ez volt az első negatív hír amit hallottam róluk, azóta akadt még egy jó pár. De az F1-esre azt mondják jó.
Nekem van egy 2003-as 80Gb IBM-em, arra is rátenném az életemet. A klasszikus értelembe vett Maxtor és Samu ki van csukva. Kinek ez kinek az.
Megvan, hogy egy adott cég miben jeleskedik. A sony tegyük fel jó hang cuccokban, de digitben nem vennék, van 3 kép a gépemen ami egy méregdrága Sonyval készült. Nem vagyok süsü a beállításokhoz, de nem tudtam rávenni, hogy legalább olyan szintű képet képet kreáljon mint a Samu digitem, és a samu sem a digitek terén jeleskedik.
Folytassam? Asus és az LCD?Inkább Samu LCD-ből, Asust max alaplapot!
Juteszembe! HDD-kről az tud nekem sokat mesélni aki azzal foglalkozik, hogy a megállt winyókról ment adatokat, tehát ha ő azt mondja ilyet ne akkor olyat nem veszek! Szép kis történetet mesélt arról milyen márka mire érzékeny mit nem és hogy....
Kicsit hosszú lett! -
Cimbooora
aktív tag
válasz
liksoft #11644 üzenetére
Szia.
A sentinellben az a beállítás volt az alapértelmezett, sajnos úgy is fagyogat.Nincs valami komolyabb progi, ami megbírkózik az ilyen winyós problémákkal.
Annak idején PQMagic-kal formáztam, eléggé komolynak tűnt, azzal esetleg?Vagy bármi más.
Már az is nagyon jó lenne, ha egy adatmentés erejéig működne, mert van rajta 1-2 fontos cucc.Widowsban nem lehet valahogy letiltani ezt a figyelő fonkciót, mert amikor a total commandernél rámegyek a meghajtóra azt írja ki, hogy nincs benn lemez.
üdvözletem!
-
lacibacsi
addikt
válasz
liksoft #11652 üzenetére
Szia csatlakozóra én is gondoltam. (Volt már dolgom szakadt szálú kábellel sajnos) Ezért azokat cseréltem ki elsőnek. Sajnos ez nem segített. A táp egy (azt hiszem) 320 Wattos. Ez viszi a négy IDE eszközt, a videókarit, meg az Asrock 939Dual alaplapot a 3200-as Athlonnal. Más eszköz nincs a gépben. Lehet, hogy ezeknek kevés lenne a 320W? (Húzva nincs se proci, se memória, semmi)
-
Coolmat
őstag
válasz
liksoft #11646 üzenetére
Köszi, megnéztem ezzel is, de nem működött
Átállítottam, azt mondta sikerült, rebootoltam és még mindig ugyanott maradt. Megnéztem IDE és AHCI módban is. Ezekszerint a gyár letiltotta volna az átállítást
Zeratul: nem kikapcsolni szeretném, hanem beállítani max teljesítményre.
-
Cimbooora
aktív tag
válasz
liksoft #11642 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam több lehetőséget is, de mindegyiknél szinte ugyanazt csinálta. Ha nagy nehezen sikerült is mozognom a sentinellben, nem lehet rákattintani a külső vinyóra, hogy megnézni a diagnosztikáját. Egyszerűen nem reagál az a fül semmire. A laptop vinyóján természetesen tudok információkat nézegetni
[link]Összeségében véve ugyanúgy fagyogat minden.
üdv!
-
Cimbooora
aktív tag
-
Porcupain
aktív tag
válasz
liksoft #11598 üzenetére
A notim valóban nem túl jól szellőzik, de ami előzőleg benne volt hitachi, az sose ment 59 fokig fel. Az új hdd egy wd scorpio blue 320Gb-s. Ezek elvileg már 1 tányérosak. Azért előtte utána jártam a dolognak, ezért is választottam ezt. Több külföldi tesztben is, sokkal alacsonyabbak voltak a hőfokok. Most is 49 fokon megy, pedig itt vagyok az nyitott ablak mellett és jön be a hideg levegő.
-
Zeratul
addikt
válasz
liksoft #11524 üzenetére
Raw error rate: szerinte kritikus állapotjelző, szerintem meg nem. Csak a segatenél kerül kijelzésre, ráadásúl nagyban függ az alaplapi vezérlő, a driver, és vinyó kommunikációjának öszhangjától. Attól hogy szar a vétel még nem a vas a hibás. TV se dobod ki ha a szolgáltató nem ad rendes jelszintet.ó, hanem reklamálsz a szolgáltatónál.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #11479 üzenetére
Aki magyar Windowst használ, akár 15 éve is ehhez szokhatott a szeme, hogy fájl. Ez pont olyan megszokás kérdése, mint az is, hogy én meg magyar irodalmon nőttem fel, tehát ahhoz szokott a szemem, hogy normálisan voltak írva a dolgok, de akik könyveket életükben nem sokat láttak, ezt nem érthetik.
Fórumozó vergődése nem téma, van aki megköszöni az észrevételt, van aki pattog, ez mindig is így volt, pláne az itteni (Prohardver) színvonalon utóbbi a gyakoribb eset.
-
BullZeye
veterán
válasz
liksoft #11453 üzenetére
azt írja 35-40°C közötti hőmérsékleten kell tartani...hát nekem alapjáraton ma, hogy nem is volt túl hideg 45 fokon volt, CM690 gépház, és teljesen nyitott ház....nyári melegben 50 fok is volt
dobjam ki az új terrás WD vinyómat?
vagy home made rakjak rá pár fémdarabot, hogy jobban leadjaa hőt?
-
Johnyy
tag
válasz
liksoft #11215 üzenetére
ha jól tudom az a Hutil jelen esetben, régebben már futattam: link
de most egy kcsit problémás lesz a futtatás, mert nincs floppy meghajtómMost vettem az adatlapomnál lévő gépet, amivel valami nem tökéletes
csak zenét hallgattam és olvastam a fórumot erre a monitor bezöldült és nagyon zúgott, a videókártya hütője meg szerintem 100%on pörgött, nem tudom mi lehet a gáz szóval újraíndítottam a gépet.
-
lesliejr12
csendes tag
válasz
liksoft #11208 üzenetére
Az első kettőre ők is azt mondták, hogy hibás.Az egyik kattogott össze-vissza, a másiknak ugyanezt volt a hibája.Arra érdekes módon azt mondták, hogy tényleg hibás.
Memóriák újak, letesztelték.Jók.Régi vinyót tesztelték, jó.
Videokari jó, mert ha nincs benne a Samsung vinyó, semmi gond.De kértünk mástól próbaképp egy másikat, akkor is xarakodott a Samsung.
Procit tesztelték, jó.Maradt az alaplap, aminek működni kell, mert akkor a többi alkatrésszel sem menne.
Táp hibája logikus lenne, de akkor a régi vinyóval játék alatt, amikor igazán terhelve van, miért nincs hiba?
Samsung vinyót bekötjük, windows betöltődik rajta, semmihez nem nyúlunk és 1 perc után eltűnik és újraindul a gép.
Nekem ezért fura, mert csak akkor van hiba, ha a Samsung üzemel.Egyedül vagy a másik mellett az tök mindegy.Játék alatt ki sem tudjuk próbálni, mert addig el sem jutunk.Az az érzésem van, hogy az üzlet 3-szorra meg akar minket dumálni.
-
lesliejr12
csendes tag
válasz
liksoft #11206 üzenetére
Szóval akkor egy 250GB Seagate-el még elmegy, de egy 500GB-os Samsung-gal már nem?
Hmm...Már csak akkor azt nem értem, miért tűnik el a bios-ból is a vinyó és utána lehetetlen előhozni.Aztán pár kikapcsolás után megint előjön.Majd pár perc és megint sehol.
Volt olyan is, hogy másolni akartunk rá egy 4gb-os fájlt, 2% után kiírta, hogy megtelt a lemez.A tök üres 500gigás vinyó.Aztán el is tűnt, újraindulás nélkül.Ezért gondolom, hogy az a vinyó is rossz lehet, a gyenge táp mellett.Csak az üzlet xarakodik.
-
lesliejr12
csendes tag
válasz
liksoft #11204 üzenetére
Erre én is gondoltam, de mindegy, hogy a Samsung vinyó egyedül működik vagy a másik mellett.
Kipróbáltuk csak a Samsung vinyóval, Seagate-et kivettül, akkor is ugyanazok a gondok voltak.
Tápot mindenképpen fog cserélni, mert egy noname 400w-os táp és én is javasoltam neki, de ha tényleg hibás lenne, akkor a régi merevlemezzel sem működne.Nem? -
csyo
senior tag
válasz
liksoft #11126 üzenetére
Maxtor - láthatóan hibás az elektronika. Kérdés miért? Cserélhető típus egyébként, de ha a mechanika hibás, tönkre teheti az új panelt is. (Ez a többire is igaz).
régen letöltés ment rá ezerrel. éjjel nappal be volt kapcsolva, és a rendszer is ezen futott...
kb 1-2 éven keresztül be volt kapcsolva a gép folyamatosan.Seagate 250 Zárlatos lehet a panel. Talán, de én már ezt a szériát túlzottan nem szeretem.
cincogás erre utal?
WD 800 Felejtős.
ez abszolut kuka? Se a panelja nem jó másikhoz, és ehhez sem ok semmi? Akkor kuka:-S
Seagate 200GB Valószínűleg tiszta téren belüli gond lehet, én hanyagolnám.
ez azt jelenti valami a vákuumba bekerült, és azért kattog?
kb olyan hangon kattog, mint a dvd olvasó, amikor nem taláéja a lemezt, de nagyon keresiSamsung 300GB Az ajánlott programmal tesztelném.
ezt közben kiirtam, és inditom.
remélem most látni fogja, mert reggel nem indult tőle el a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest