- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Nem tudom jó helyre írok-e de hátha.
Vettem egy 1TB-os WD black vinyót a gépembe a régi haldokló Seagate 500GB-os helyett csak játékoknak. Na a probléma annyi, hogy nekem hangos. Viszont csak játékok vannak rajta így nagyon örülnék neki, ha valahogy ki lehetne kapcsolni, hogy ne menjen feleslegesen, ha nem muszáj. Van erre valami jó megoldás? Windows energiagazdálkodásban van ilyen, de hiába nincs használva róla semmi, néha fogja magát és elindul.
Betehetném rack-be és kikapcsolom ha nem kell, de abban nagyon melegszik minden vinyó (legalább +10°C a normálishoz képest) így azt nem preferálom.
Van erre valami pro tipp? Vagy vegyek SSD-t?
-
BaLee
addikt
"Ebben az esetben a merevlemez és a vezérlő közötti adatátvitel során fordul elő probléma. Adatvesztést ez általában nem okoz, mivel ilyenkor a vezérlő észleli a problémát és javítja azt, de csökkentheti a teljesítményt és a rendszer teljes stabilitását.
Általában az adatkábel vagy annak csatlakozója a problémás, pl. laza, lötyögős SATA kábel okozza ezt.
Gyakori ok lehet még a nem teljesen stabil tápellátás, túlmelegedés (nem csak a merevlemezé), túlhúzás (overclock) vagy memóriahiba is.
Ezeket érdemes ellenőrizni, lehetőség szerint javítani (pl. adatkábel csere, tápkábel elosztó mellőzése, esetleg másik táp-ág használata, stb.)Fontos, hogy ilyen esetben a probléma-számláló (mivel valamennyi előforduló hibát számolja) alapban nem áll vissza 0-ra, de ha tovább nem növekszik, akkor a Sentinel-ben visszaállítható 0-ra (a S.M.A.R.T. oldalon, az Ultra ATA CRC Error count sorban kell az "Eltolás" mezőben megadni a problémák mennyiségét negatív előjellel, jelenleg -20653-at), így ezek a problémák már a későbbiekben nem kerülnek kiértékelésre és a program csak akkor jelez, ha ismét előfordulnak ilyen (vagy más jellegű) problémák."
-
BaLee
addikt
Érdekes dologra lettem figyelmes. Az uTorrent nem volt hajlandó letölteni egy fájlt, kiírta hogy I/O eszközhiba miatt nem tudja tölteni.
Elindítottam a HDsentinelt, 100% kondíció, 100% teljesítmény, viszont ilyet ír, hogy: A lemez és a számítógép között előfordultak hibák 29002 alkalommal.
Na most ez mi? Miért? Hogyan tudom megszüntetni?
-
BaLee
addikt
válasz
liksoft #12062 üzenetére
Renben köszi az infót. Hát meglátjuk.
Írtam egy e-mailt előtte a szervíznek, ahol leírtam a dolgot, beleírtam, hogy 3 rossz szektor van a vinyón és mennyi idő alatt cserélik. Azt a választ kaptam, hogy amennyiben lehetséges hamar, de álltalában 1-2 hét az átfutás.Mivel nem említettek olyan dolgot, hogy 3 rossz szektor nem garanciális probléma és emiatt rendszert újra raktam másik vinyóra és felküldetem a vinyót Budapestre a szervízbe. Ha ott találják ki, hogy ez így nem garanciális akkor morci leszek.
-
BaLee
addikt
Beírom ide a kérdést, nem találtam jobb topicot.
Ha a HDsentinel kiírja, hogy 3 bad sector van a vinyón akkor az tuti, hogy rajt is van ugye? Magyarul nem kell több órás teszteket futtatnom, hogy biztos legyen, magyarul nem szokott hülyeséget írni a program?
Igazából már visszaküldtem gariba a vinyót 3 bad sectorral de azért érdekelne a dolog, mert így belegondolva mással nem teszteltem le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest