- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
válasz
liksoft #11804 üzenetére
Nem, ez egy régi gép, ami venti van az fix 12V és a rendszer vinyóra megy. Kívül a hőmérséklet állandó.
És megnéztem, már legalább azóta 10szer, de szerintem jóval többször megfigyeltem, és mindig így csinál. Sentinel kiírása 40felett sárgába lép így látszik jól.
Mikor nem töltök 44-46 fok, mikor töltök 36-38 fok. Roppant különös -
CSorBA
őstag
Nem feltétlen probléma, csak érdekesség:
Van egy WD 250Gb-s winyóm. (WD 2500KS-00MJB0)
Ilyen backup winyó, ritkán használom. Most épp vmit töltök, ezért rádugtam a gépre, de nem a gépházban van, csak így mellette.
Nah az érdekesség pedig: Nem csinálok semmit, csak megy a gép, akkor olyan 45-46fokos. (meleg van no...) De ha elkezdek tölteni, egy (50Gb-os torrentet), akkor pedig 36fok környékére lehűl. (HDD sentinel szerint, de kézzel is érezhető eléggé).
Nem fordítve kéne lennie? -
CSorBA
őstag
válasz
Stalker-2572 #5600 üzenetére
ha jól tudom, pl. speedfan default beállításnál 50fölött emelné fel a ventiket rá.. Szal szerintem 50fölött számít melegnek...
-
CSorBA
őstag
válasz
Thunderzolee #5500 üzenetére
Szia!
Az eltűnés nem azért lett, mert megcserélődtek a meghajtók, és nem találta őket? (vagyvmi ilyesmi, más ötletem nincs..)
Amúgy cseréld vissza..
START-> Vezérlőpult-> Felügyeleti eszközök-> Számítógép kezelés-> Lemezkezelés
ott jobb katt mondjuk az E vinyón, meghajtóbetűjel módosítása, add meg mondjuk h. H (vagy bármit amit enged), majd jobb klikk a D winyón, add meg neki h. E, utána a H-n jobb klikk és add meg neki h. D.. És már vissza is vannak cserélve a betűjelek... -
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
Ha ennyire fontos dologgal dolgozik, én ajánlanám a tükör raidet is..
jah látom Thrawn kolléga is ezt javasolta fentebb..
és tényleg jó megoldás az olyan backup, amire az említett pogival mindig lemented a partíciót (mondjuk hetente, vagy fontosabb változások után).szerk.: Ajánlom ezt a wikipedia szócikket: [link]
-
CSorBA
őstag
Get databack for NTFS (vagy FAT, de asszem inkább előbbi lesz neked).. arra vigyázz, h. eredeti kell h. legyen (vagy legalábbis kell érvényes serial hozzá) különben nem engedi a végén copy-zni.. Jah és ha ezzel csinálod, mindenkép úgy csináld, hogy partició/format módban.. ilyenkor nem mutatja a törölt fileokat..) de ez tényleg másik topic, remélem azért visszanézel ide..
-
CSorBA
őstag
Nem értelek teljesen, de lehet h. volt egy rendszerwinyó rajta, nem?
Berakod az xp telepitőjét, mikor bejön és látja a winyót, akkor nyomsz egy olyat h. partíció törlése, kitörli, majd nyomsz olyat hogy partíció létrehozása, majd olyat hogy formázás (teljes), és kész.. Telepítheted az xp-t rá.
-
CSorBA
őstag
válasz
fiATHaLON #5399 üzenetére
Hi, ha érdekel még, most olvastam lokál topicban egy ilyen hozzászólásról, miszerint:
Hiren Boot CD-ról:
"ajánlom a HDDRegenerátor progit. Tetű lassú, de kijavítja a BAD sectoros vinyókat. Ha nem szaporodnak a hibás szektorok, javítás után nem lehet megmondani, hogy rossz volt."Én ugyan nem ismerem, de jól hangzik... próbát megérhet..
-
CSorBA
őstag
válasz
SS-Wittmann #5411 üzenetére
nincs mit, örülök h. megoldódott a probléma..
nekem is így van, egy kisebben a rendszer, 1 nagyobbon meg a tárolás.. -
CSorBA
őstag
válasz
SS-Wittmann #5409 üzenetére
-
CSorBA
őstag
azért nem mutatja, mert dinamikus disck-re van formázva, nem alaplemez
(legalábbis tapasztalataim szerint én így tudom)
a nevében normális, nekem is így van az összes... -
CSorBA
őstag
válasz
SS-Wittmann #5404 üzenetére
nah megy ez
végülis hogy csináltad? -
CSorBA
őstag
utánanéztem:
(Vezérlőpult) -> Felügyeleti eszközök -> Számítógépkezelés -> Lemezkezelő
-
CSorBA
őstag
válasz
SS-Wittmann #5393 üzenetére
Szia!
(milyen oprendszert hasznalsz?)
A lemezkezelőben nézd meg..
hol találod a lemezkezelőt?
itt:
vistanal: Vezérlőpult, beírod mondjuk a kis keresőbe jobb felső sarokban h. partí (és már ki is adja a lemezkezelőt)
xpnél: Vezérlőpult -> (nah erre nem emlékszem így hírtelen) de vmi olyan h. számítógépkezelés -> lemezkezelés
ha ott látszik, akkor jobb katt rajta, és új kötet, vagy elöször konvertálás, vagy importálás, valamelyik és menni fog (feltéve ha ott látja) -
CSorBA
őstag
de, Acronis nem is látta. azaz kiírta az elején, h. nem támogatja, és ezért nem csinált vele semmitsem, meg sem jelenítette...
szerk.: Jah és én 4 gépben megnéztem, volt ahol már el sem inult miatta az xp, sőt volt ahol az alaplapi smart rögtön hibát jelzett.
jah és megnéztem a wd bootolos drive tooljával, ott nem is engedte letesztelni az írta h. "The drive is locked"
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
válasz
Attila444 #5368 üzenetére
Ezt vki okosabb úgyis megválaszolja, de szerintem:
ha rossz lenne, akkor el sem indulna semmi, mivel a stripe (raid 0) wikipeida link megvalósítása, hogy sávokra van bontva. így ha az egyik elszáll, akkor repül a másikról is az adat, mivel gyakorlatilag ott csak a fele van meg..
Szerintem próbálj nyomni mindkét meghajtóra egy lemezellenőrzést (CHKDSK). Hátha talál valamit..
Szóval nekem elég érdekes a hiba, mivel raid 0-nal ha egyik kiesik, akkor el sem indul semmisem, ami rajtuk van... -
CSorBA
őstag
Sziasztok!
most vettem használtan egy 74es GD-s raptort, postán kaptam, nagyon korrektül be volt csomagolva, nem tudom h. az eladó letesztelte-e (egyébként nagyon korrekt eladó, ezért most nem nevezem meg, nem az ő hibája úgysem)
szóval:
Kipróbáltam elöször úgy, h. csak simán rádugtam az egyik SATA portomra, de a windows nem látta. BIOS látja, windows is látja a lemezkezelőben, az eszközkezelőben is. De a lemezkezelésnél ismeretlen-nek írja és ezt is odaírja: "olvashatatlan" Így mint a képen:
Nem lehet új kötetet létrehozni. Majd ezután kipróbáltam úgy, hogy lehúztam minden winyót, csak ezt raktam fel, be xp cd-t, xp egyáltalán nem is látott merevlemezt. Beraktam a Vista lemezt, ő látta, de Új kötetet nem engedett létrehozni, ezt írta ki:
"Nem sikerült új partíciót létrehozni a megadott használaton kívüli helyen [Hiba: 0x80042453]"vmi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged