Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lesliejr12

csendes tag

Egy Samsung hd154ui merevlemezről lenne szó. 2 és fél éves. Egészen máig hibátlan volt (sentinel szerint), ma délelőtt 60%-ra esett vissza a kondíciója.
    Hibaüzenet: 150 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
    Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
    A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 8982 alkalommal.
    Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.

Elkezdtem menteni az adatokat róla és kb a felénél másolás közben a kondíció 0%-ra csökkent. Majd mikor végzett a másolással, újra 60%-ra ugrott vissza. Ilyennel még nem találkoztam. Most akkor a merevlemezem haldoklik vagy vmi más gond lehet?

• lesliejr12

csendes tag

válasz liksoft #11208 üzenetére

Az első kettőre ők is azt mondták, hogy hibás.Az egyik kattogott össze-vissza, a másiknak ugyanezt volt a hibája.Arra érdekes módon azt mondták, hogy tényleg hibás.

Memóriák újak, letesztelték.Jók.Régi vinyót tesztelték, jó.
    Videokari jó, mert ha nincs benne a Samsung vinyó, semmi gond.De kértünk mástól próbaképp egy másikat, akkor is xarakodott a Samsung.
    Procit tesztelték, jó.

Maradt az alaplap, aminek működni kell, mert akkor a többi alkatrésszel sem menne.
    Táp hibája logikus lenne, de akkor a régi vinyóval játék alatt, amikor igazán terhelve van, miért nincs hiba?
    Samsung vinyót bekötjük, windows betöltődik rajta, semmihez nem nyúlunk és 1 perc után eltűnik és újraindul a gép.
    Nekem ezért fura, mert csak akkor van hiba, ha a Samsung üzemel.Egyedül vagy a másik mellett az tök mindegy.Játék alatt ki sem tudjuk próbálni, mert addig el sem jutunk.

Az az érzésem van, hogy az üzlet 3-szorra meg akar minket dumálni. :((

• lesliejr12

csendes tag

válasz liksoft #11206 üzenetére

Szóval akkor egy 250GB Seagate-el még elmegy, de egy 500GB-os Samsung-gal már nem?
    Hmm...

Már csak akkor azt nem értem, miért tűnik el a bios-ból is a vinyó és utána lehetetlen előhozni.Aztán pár kikapcsolás után megint előjön.Majd pár perc és megint sehol.

Volt olyan is, hogy másolni akartunk rá egy 4gb-os fájlt, 2% után kiírta, hogy megtelt a lemez.A tök üres 500gigás vinyó.Aztán el is tűnt, újraindulás nélkül.Ezért gondolom, hogy az a vinyó is rossz lehet, a gyenge táp mellett.Csak az üzlet xarakodik.

• lesliejr12

csendes tag

válasz liksoft #11204 üzenetére

Erre én is gondoltam, de mindegy, hogy a Samsung vinyó egyedül működik vagy a másik mellett.
    Kipróbáltuk csak a Samsung vinyóval, Seagate-et kivettül, akkor is ugyanazok a gondok voltak.
    Tápot mindenképpen fog cserélni, mert egy noname 400w-os táp és én is javasoltam neki, de ha tényleg hibás lenne, akkor a régi merevlemezzel sem működne.Nem?

• lesliejr12

csendes tag

Egy barátomnak próbálok segíteni, mert átvágás szaga van a dolognak.

Vett egy második vinyót a gépébe, amit 2-szer cseréltek már, mert hibás volt.A 3. sem jó, ezért megegyeztünk a bolttal, hogy inkább abban az árban adjanak egy videókártyát, mert nem szenvedünk tovább.
    Most hívták, hogy semmi gond nincs vele, náluk jól működik.Egy 500gb-os Samsung vinyóról van szó.
    Az a probléma, hogy ha rá van dugva az alaplapra, akkor kezdődnek a bajok.A másik 3 éves Seagate tökéletes.
    Nehezen ismeri fel vagy egyáltalán nem, ha fel is ismeri, akkor egy idő után eltűnik a rendszerből.Próbáltuk már úgy is, hogy a régit lehúztuk és annak a helyére tettük az újat.Windows fel, driver fel, gép kék halállal újra indult és eltűnt az új vinyó.Kivesszük a gépből, stabilitás probléma teljesen megszűnik.Egy másik szervizben volt a gép az új vinyó nélkül, mert a többi alkatrész onnan van, tesztelték és semmi hibát nem találtak.
    A másik üzlet szerint nem hibás a Samsung vinyó, máshol kell keresni a bibit.De ez nem igaz.A vinyó számát nem írtuk fel, mert erre nem számítottunk, szóval az is lehet, hogy most kicserélték.Úgy adtuk vissza, hogy Windows XP volt rajta.Állítólag ők raktak fel rá másik rendszert és tökéletes.
    Mi ilyenkor a teendő.Mert mást nem tudok, bemegyünk a szervizes papírokkal és jön a hőbölgés.
    Vki volt már hasonló helyzetben esetleg?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés