Új hozzászólás Aktív témák
-
LSL1337
őstag
válasz
liksoft #13656 üzenetére
wtf, enyém is hd103SJ, és kattog induláskor majd leáll, csak nekem rendszervinyó, szóval windowsig nem jutok el
érdekes egybeesés, én is kb 3 hónapja vettem, én gianninál (itt a fórumon)
kb akkor jött ki ez az f3as generáció szóval mind2önké kb első szériahow about that, érdekes lenne ha semmi köze nem lenne az eséshez...
-
balguru
tag
válasz
liksoft #13638 üzenetére
S.M.A.R.T.
------------
# Attribútum Küszöb Érték Legr.. Adat Státusz Állapotjelzők
1 Raw Read Error Rate 51 100 100 000000000000 OK Hiba-arány, Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus
3 Spin Up Time 0 67 56 000000001680 OK (Mindig rendben) Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus
4 Start/Stop Count 0 94 94 000000001838 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
5 Reallocated Sectors Co.. 11 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
7 Seek Error Rate 51 100 100 000000000000 OK Hiba-arány, Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus
8 Seek Time Performance 0 100 100 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Teljesítmény, Kritikus
9 Power On Time Count 0 100 100 00000008571F OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
10 Spin Retry Count 51 100 100 000000000000 OK Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
12 Drive Power Cycle Count 0 97 97 000000000C62 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
194 Disk Temperature 0 151 94 00000000001D OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Statisztikai
195 Hardware ECC Recovered 0 1 1 00000B065980 OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Hiba-arány, Statisztikai
196 Reallocation Event Count 0 100 100 000000000000 OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Statisztikai
197 Current Pending Sector.. 11 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
198 Off-Line Uncorrectable.. 11 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló
199 Ultra ATA CRC Error Co.. 0 200 196 000000000029 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Teljesítmény, Statis..
200 Write Error Rate 51 100 100 000000000000 OK Hiba-arány, Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus
201 Soft Read Error Rate 51 100 100 000000000000 OK Hiba-arány, Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus -
balguru
tag
válasz
liksoft #13638 üzenetére
Sajnos oszcilloszkóppal nem fogom tudni ellenőrizni a tápot.
Bár műszaki területen dolgozom, ritkán jön velem szembe egy oszcilloszkóp.
Azért köszönöm a javaslatot.Tegnap este újra telepítettem az XP-t, nem segített, a fagyás továbbra is folytatódik.
Szoftverhiba kizárva.A naplóban a reinstall óta a event ID 11: "The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\D" hiba jelent meg a korábbi helyett.
A merevlemez SATA IDE vezérlőről megy, a kábelt már lecseréltem, ez nem lehet probléma.
-
válasz
liksoft #13633 üzenetére
ez természetes, de írtam is, hogy egy másik gépen is szar maradt a kütyü így a bios csere nyilvánvalóan nem oldja a problémát...
wincsit vissza produkálta a hitachi feature tool-ja
de ha beteszem a régi bios-os gépbe akkor rögtön bukik megint, de már ez is megoldva, igaz nem tudom minek következtében oldódott, de most jó... manual-ra tettem és a "rossz" masinában is helyretettem a feature tool-al a dolgot
a vicc az egészben, hogy ez egy 2003 körüli alaplap és 2004-es a legfrissebb bios, namost az előbb emlytett lap az valami 2007 körüli és 2007 novemberében jött meg a frissítés, így ezzel a lappal mindig is problémás lesz az 1 gigánál nagyobb wincsik használata... ez azért elég nagy baki a gigabyte részéről... -
-
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #13549 üzenetére
De! Most hogy irod, szétszedtem még1x és rá van tolva egy passzentos átalakitó!
Valószinű hogy a noti jó mert vinyó nélkül megy!
Reinstall után bolondult meg. De a biost pl nem érinti az install. Küzdök még vele.
Köszi!**********
25000-t a vinyóra irta a kolléga az én olvasatomban. -
blueMerle
veterán
válasz
liksoft #13472 üzenetére
Akkor érhetöen fogalmazok:
Egy 1 hónapos HP ProBook laptopról beszélünk srácok. Nem rosszból, de ugye ti se gondoljátok komolyan, hogy teljesen normális, hogy ezidö alatt megföhet egy HDD rendeltetésszerű használat mellett?
De hogy minden kételyeteket ezzel kapcsolatban eloszlassam: a HDD legfeljebb 40 fokos volt, átlag 34-35 fokon üzemelt. Úgyhogy biztos nem a melegedés volt a baj. A teremtö némi ésszel is megáldott
így természetesen sem paplanon, terítőn soha nem volt a gép, kizárólag fa asztalon.
Tegnap este mielött csomagoltam már 1400 bad sector volt és HD sentinel szerint 6 százalékos volt a vinyó 35 fok mellett
Tehát akkor maradt a táp vagy szériahibás vinyó. Mindenesetre nem Toshiba kerül bele hanem WD ezt a szerviz közölte.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
liksoft #13461 üzenetére
Arra tippelek, hogy az első használat alkalmával (usb-s rackben formázta meg) főhetett meg.
Nem tudom, mit tegyek. Nem fontos, pótolható cuccok tárolására lehet így jó legfeljebb.
(Vagy marad az asztalhoz csapás kikapcsoláskor. Most olvastam valahol.)
Köszi a válaszod. -
Taemon
csendes tag
válasz
liksoft #13446 üzenetére
Maximális PIO átviteli mód,4
Maximális többszavas DMA mód,2
Maximális UDMA átviteli mód,300 MB/s (7)
Aktív UDMA átviteli mód,300 MB/s (5)
Minimális többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY-vel,120 ns -
detroitrw
addikt
válasz
liksoft #13436 üzenetére
azért gondoltam hogy szólok hátha a gyak.tap. alapján ez is ilyen téren rizikófaktoros
volt tuning "persze" de már vagy 3-4 hónapja akkor se világrekordméretűmost így tuningmentesen van ez a irdatlan melegedés
na majd délután még szórakozok vele aztán meggy a lap a garba (remélem)thx
-
stigma
addikt
-
joco80
csendes tag
válasz
liksoft #13386 üzenetére
Szia! Y-nal csatlakoztatom a winchestert, akkor sem gyorsabb az adatátvitel. Megpróbálom elérni a Biost, azt hiszem F4 v. F8. A boltban egyébként azt mondták, ha kevés a táp a winchesternek, akkor csatlakoztassam Y-nal 2 USB-re. Majd meglátjuk, mire megyek. Köszönöm a segítséget, ha valami nem megy akkor, lehet hogy még kérek segítséget. Nem vagyok valami nagy számítógép guru.
-
webmail
csendes tag
válasz
liksoft #13251 üzenetére
nos,tegnap kicseréltem a tápot, kapott egy új 550W-osatt. De gyanítom,h kapufát löttünk.
mára megint növekedett a gyenge szektorok száma, már 10nél jár, valamint önteszt során "sikertelen olvasó egység hiba miatt".és volt egy sikertelen bootolás is.
szerintem a vinyo lesz inkább a bünös...
zárójelben jegyzem meg van táp eladó350-es, garos
-
mArZsi
tag
válasz
liksoft #13268 üzenetére
Nem, csak azt ugatja, hogy ilyenkor még nem garanciális, csak ha rosszabb lesz.
Ezért ijedtem meg, majd mikor minden adatom kipusztul akkor vihetem garis intézésre?
8 hónap után igazán nem tetszik nekem, hogy egy vinyó bades lesz.
Ez már nem a 486-os P2-esek világa, hogy ilyennel kelljen küszködni az embernek. -
webmail
csendes tag
válasz
liksoft #13244 üzenetére
tuning semmi,alapbol is mennie kellene (P31 lap ,quad 2,3,4 gb ram),a táp viszont csak 350W, hütés?! azt hiszem semmi extra.
adatátviteli hibák?!? max az usb csatlakozásnál, van,h 2 eszközt már nem bir el vagy usb-s vinyoval lefagy.max ilyenek jutnak eszembe,de ez meg alaplapi hibára adhat okot,talán.nemtom.a sata-s hdd-vel nem tapasztalok használat közben hibát, ujrainditásnál ill bekapcsolásnál jelentkezik mindig a hiba.nem tudja bootolni a win-t,persze,mert már nincs meg a particio.
-
válasz
liksoft #13222 üzenetére
Érdekes, ezt nem figyeltem. Ezek alapján nem biztos, hogy megoldaná a problémát a kábel csere, de szvsz egy próbát megér, mielőtt szervízbe vinné vagy esetlegesen alaplapot cserélne. stevve kolléga ötlete is jó, ha van másik IDE aljzat nézzük meg először azzal az még nem kerül 500Ft-ba sem.
-
-
fasirTTT
őstag
-
L4rs
tag
válasz
liksoft #13111 üzenetére
Akkor meg hazudott az eladó, mivel forrasztás előtt, amikor hozzányomtam a nem érintkezőt, akkor is rázkódott, (ha nem nyomtam meg, meg se szólalt) csak akkor még gőzöm nem volt mi lehet a baja.
szerk.: azért is kellemetlen, mert azzal jött, hogy nem mondta, hogy van rá garancia, meg hogy nála jó volt
ez esetben ezt is kizárhatjuk -
L4rs
tag
válasz
liksoft #13106 üzenetére
A motorhoz a panelből kijövő négy vezeték valamelyike, vagy több is elengedte a forrasztásnál. Legalábbis ezt mondta, és látszódott is, hogy kókány mód meg lett csinálva. Az is látszódott, hogy az egyik nem fogta meg, újraforrasztottam mind a négyet.
Van egy másik ilyenem is, ugyanis RAID-et akartam, és most látom, hogy az eredetileg nincs is forrasztva. Kezdem elveszteni a fonalat.
-
Veron
addikt
válasz
liksoft #13104 üzenetére
Kimaradt egy fontos karakter, nevezetesen a "3": szóval bő 3 éves a noti.
Volt már a FuSi szervízben, azt mondák BIOS hiba (hogy mitől azt nem tudom) és frissítik majd mikor visszamentem a kész notiért, közölték, hogy nem az volt, és nem tudják mi baja van... de legalább nem kértek pénzt érte. Szóval a márkaszerviz sem tudja mi lehet a gond, én meg empirikus úton arra jöttem rá, hogy a haver HDD-jével működik. Kész káosz! -
Veron
addikt
válasz
liksoft #13077 üzenetére
hello!
lehet az lenne a legegyszerűbb megoldás, de nehezen visz rá a lélek. egy új vinyó szerintem 10 k körül van, szerencsétlen laptop meg kb. 35 k-t ér. persze ha nincs más megoldás, muszáj lesz, de hátha mondd valaki egy lehetőséget amit még kipróbálhatok a vásárlás előtt.
-
ChrissTa
tag
válasz
liksoft #13086 üzenetére
Koszonom a gyors es reszletes valaszt. Megprobalok helyet keriteni a rajta levo adatoknak, es lefuttatom a gyarto progijat.
@Koczka: Nekem is volt egy ilyen Samu vinyom. A kb 20 fokos szobaban 8-at mutatott tobb fele progi is. Bele se merek gondolni, hogy a nyari nagymelegben, amikor 33 fokos volt a HD Sentinel szerint, mennyi lehetett valojaban
Eleg nehez is volt kezzel megfogni.
-
doboa61
csendes tag
válasz
liksoft #13046 üzenetére
Mire lezártam, közben lefutott a "Format", akkor jöttem rá, amit nem tudtam.
Rendszerből kellett particionálnom és formáznom, de az Adaptec AHA 2940U-val nem sikerült felismertetnem a lemezt, csak egy Adaptec AV 2904-gyel.A partició rendben, formatálás rendben lement. De nem hagy nyugodni, hogy miért bénázok a 2940U-val, és miért nem tudom beállítani. Holott a saját biosza felismeri a Winch-t.
Egyelőre a gépben működik, de arra gondolok, hogy a 2904-es nem hozza ki belőle a lehető legjobb sebességet. Vagy ez egy másik gnerációhoz léenne?Köszönet a hozzászólásokért!!!
-
betyarr
veterán
válasz
liksoft #12966 üzenetére
terrás a vinyó (nem földes
) csak elvezetgettem a kábeleket hogy ne legyen szanaszét a házban,meg kikotortam a port.lehúztam a hdd-t is kivettem óvatosan,meg később vissza tettem,aztán már úgy indult a rendszer,hogy felismerte a hardvert,telepítette és írta hogy használatra kész,de a sajátgép nem mutatta.a rendszernaplóban meg valami írási hiba van.
"dmboot: Sikertelen a(z) TnDg0 lemezcsoport auto-importálása. Nem érhető el minden kötet a lemezcsoportban."
meg ilyen:
"dmio: Harddisk1 írási hiba a(z) 1953524976 blokknál: állapot: 0xc0000015"
van neki gyári tesztprogija?vagy a checkdisk-re gondolsz?
Imco: sentinel azt mondja hogy kifogástalanul működik.bár még nem tesztelgettem.
azért nem semmi hogy egy féléves hdd ennyitől megadja magát.a régi samsungomat meg állandóan hordoztam rackben,nem volt kímélve és még most is tökéletesen működik az új tulajánál...
-
noncsika
tag
válasz
liksoft #12932 üzenetére
na igen. lefutott a formázás reggelre 100% lett, tök üres a meghajtó, azonban a winDLG mind3 tesztjére ugyanaz a hiba, fail
a másolás továbbra is eszméletlen lassú (350 megás file 100%nal all 3 perce) ebből bizony szervíz lesz
(csak valahogy azért szerettem volna mélyformázást vagy valamit csinálni, teleírni 1esekkel meg 0kal, hogy ne nézegessék nekem a korábbi filejaimat a szervizese,. ha már ők vissza tudnák nézni esetleg stb)
-
drachos
tag
válasz
liksoft #12921 üzenetére
A BIOS-ban sincs semmi, ellenben (ezt most vettem észre, eddig nem volt, de ugye most raktam be az új vinyót) mikor van a boot képernyő, megy a csík az xp logo alatt, utána fekete képernyő és egyből jönne a bejelentkező képernyő, de nem most, most gondolkodik, nyikorog a HDD, és vagy 10mp után jön a bejelentkező képernyő. Eddig ez nem volt, mielőtt beraktam volna új merevlemezt. Bár gondolom ez is lehet a PIO mód miatt, de hol tudom azt beállítani, ha nem eszközkezelőben?
Eredeti windows ha ez számít valamit, ellenben vírusok nincsenek kizárva.
-
drachos
tag
válasz
liksoft #12921 üzenetére
De, MB, bocsi, csak lusta vagyok "shiftelni". Amúgy eszközkezelőben nem látok semmi infót arról, hogy PIO módban vagy DMA módban van e. Vagy BIOS-ban turkáljak?
És a sípoló hang?:s PIO mód az is?
Azt is el tudom képzelni, mivel egy leggagyibb GABA ház, hogy szimplán a rezonáció miatt a ház adja ki egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest