- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
noncsika
tag
válasz
noncsika #40625 üzenetére
csak mások okulásáért azért visszajöttem és megosztom a tapasztalataimat...
szóval az adott típusú vinyó (samsung HD103SJ) a korábbi Gigabyte EP43-DS3L típusú lapon enermax 525w modu82+ táppal gond nélkül életre kelt újból, szaladgált (lementettem róla mindenféle adatot egy külső vinyóra szerencsére) azonban amint átraktam az új gépembe ami egy Asus H97-PLUS és egy FSP raider S 550w táp hajtja, na abban csak egy felpörgésre tellik meg a végtelen kattogásra. amit továbbra sem értek miért csinál, hiszen van még egy másik hd103sj a konfigba és az hiba nélkül muzsikál mindkét konfigban. szóval ha valaki esetleg még így járna NE ADJA FEL!óriási szenvedés volt, de megvan minden adat ami kellett...és még működik is a vinyó (de csak a régi gépben
)
-
noncsika
tag
sziasztok!
olyan problémám akadt, hogy a hétvégén upgradeltem a gépem (mb, cpu, ram és táp csere (525W-os enermax modu82+ről 550W-os fsp raider s-re) volt), beraktam egy SSD-t rendszer telepítésre, utána bekötöttem szépen a többi (5db) HDD-t. első vagy második újraindításnál az egyik HDD (samsung HD103SJ - ilyenből 2 is van a gépben, de csak az egyik produkálja ezt a jelenséget) el is kezdett kattogni úgyhogy lehúztam. visszatettem és akkor jó volt, ment rendesen, majd a következő bekapcsolás óta meg megint csak ez a felpörgés-kattogás amit csinálkérlek mondjátok, hogy nem a kürt kft lesz az egyetlen opcióm
-
noncsika
tag
sziasztok!
van egy 80gigása hitachi sata vinyóm (HDS72808 0pla380) valamiért scsi driveként ismeri fel az xp, nem tudom az előéletét most került hozzám a gép és újra kéne húznom.
namost az xp (sp2) telepítőm nem ismeri fel a vinyót, nem tudok sehova se telepíteni. próbáltam egy win 7et rárakni, de az se látjabios viszont lája third ide driveként
van valami ötletetek? -
noncsika
tag
sziasztok!
gyors kérdésem lenneadott egy vadi uj wd mybook essential 500gb külső vinyó, de baromi lassú a másolás rá. vagyis a másolás még csak-csak elmegy, de szüttyög a file 99%nál vagy egy fél percet mire elkezdi másolni a következőt. van valami opció, vagy pipa amit be kéne állítani? elég gáz ez így
-
noncsika
tag
válasz
liksoft #12932 üzenetére
na igen. lefutott a formázás reggelre 100% lett, tök üres a meghajtó, azonban a winDLG mind3 tesztjére ugyanaz a hiba, fail
a másolás továbbra is eszméletlen lassú (350 megás file 100%nal all 3 perce) ebből bizony szervíz lesz
(csak valahogy azért szerettem volna mélyformázást vagy valamit csinálni, teleírni 1esekkel meg 0kal, hogy ne nézegessék nekem a korábbi filejaimat a szervizese,. ha már ők vissza tudnák nézni esetleg stb)
-
noncsika
tag
sziasztok!
500 gigas wd essential kulso vinyorol van szó, pár napja lement 97%-ra hdsentinelben, másnapra felment 98%ra és azóta is ott tanyázik, de ha másolok rá akkor minden ok egészen addig amíg el nem jut a filemásolás ~95%áig, mert ott megáll és vagy 2 percet szöszmötöl aztán végül befejezi, mintha semmi gond nem lenne. engem kicsit aggasztott ez, úgyhogy lementettem róla mindent, formáznám is, hátha azzal rendbe jön vagy nem tudom. leszedtem a wd oldalárol a dlg diagnosztizáló progit és egyik teszt se fut le
Cable Test:: Write Sector Error!
hibával
kipróbáltam más usb portokon is, mindenhol ez a hibajelenség, azonban más kábellel nem tudom kipróbálni mert csak ezt kaptam hozzá
okozhatja hibás kábel ezt a hibát? (ez járt hozzá és már egy éve megvan)
ti mit tennétek? -
noncsika
tag
ide is beírok, hátha tud valaki valami okosat mondani. 500gigás külső wd mybook az alany, win7 telepítés volt és állandóan pörög pedig se nem olvasok róla, se nem másolok rá. indexelést kikapcsoltam a sajátgépben, viszont a kék led állandóan ég rajta és ha ráteszem a kezem, érzem, hogy pörög
mit kéne még beállítanom, hogy ne pörgesse nonstop? vista alatt úgy ment, hogy x idő után leállt, ha nem volt adatmozgás rajta, most viszont hiába állítom be pl energia opcióknál is hogy álljanak le a vinyók 15 perc után, rá se hederít.
a másik kérdésem szintén ezzel kapcsolatos - többek között emiatt is, hogy állandóan pörög, elég magas a hőmérséklete. amikor nem pörgött nonstop akkor is 40-45 fok körül ment, de most 50 fölé is kikandikál...mivel nagyon sok fontos adat van rajta nem tudom, mennyire életbiztosítás ez neki (mi az optimális hőmérséklet ilyen külső vinyóknál?)
letöltöttem ezt a western digital data life guard nevű progit hozzá és lefuttattam egy gyors-tesztet rajta, viszont az eredménnyel nem tudok sokat kezdeni, mert nem értek hozzá
kép
most akkor ez mit jelent? hangsúlyozom fontos adatok vannak a vinyón. jobban tenném, ha azonnal elkezdeném lementegetni a dolgaimat, vagy semmi gond nincs ezek alapján? hd sentinel szerint 100%-os, de ez a magas működési hőmérséklet és nonstop pörgés nem hagy nyugodniamúgy 2008 tavasz óta használom és kb sose volt ennél lényegesen hűvösebb :/
köszi a segítséget -
noncsika
tag
sziasztok lenne némi problémám megint
van egy 500gigás mybook külső wd vinyóm, és most h dugtam volna rá gépre látom, hogy nem is villog a kis ledje elöl...áramtalanítottam és újra bekapcsoltam, de így sem megy, felvillan egy pillanatra elöl a kék led, aztán kialszik, a vinyó felpörög pár másodpercre aztán kész vége se kép se hang
van ötletetek, hogy mi lehet a bibi/megoldás? pár órája még működött bent melóhelyen
-
noncsika
tag
sziasztok
kellene egy kis segitsegadott egy 250gigas seagate vinyo (7200.10 asszem de nem mernek megeskudni ra) a heten winamp hallgatas kozben elkezdett szaggatni a zene, aztan teljesen meg is allt es tovabb is ugralt az osszes szamon, a vinyot hirtelen nem latta tovabb az xp. gondoltam mar hogy itt valami komolyabb bibi lehet, hd sentinelt hasznalok, az ugyan meg mindig latta, gondoltam ujrainditom a gepet, hatha az segit. bootolas utan fogadott a lemezellenorzo vagy micsoda es kiirt nehany hibat (tudom, hogy nem egy pontos leiras de nem tudtam megjegyezni mindent) a lenyeg h valami "4 kb in bad sectors" szoveget lattam es kicsit megijedtem. xp felallt, hd sentinel 100%rol mar csak 98%nak minositette es azt irta h talalt 1 hibas szektort. vettem egy 500gb-os kulso wd vinyot, szinte mindent at tudtam menteni rola, gondoltam akkor egyesitem a particiokat (kb 190+60 gb felosztasban voltak a particiok) es utana egyben leformazom. partition magic jott, particioegyesites elindult, es valahol a folyamat kozepen kapott egy errort, es utana hozza se nyult, megint nem latta az xp. gondoltam megin restart megoldja. hat nem segitett, se totalcommander, se sajatgep nem latta a vinyot, hd sentinel viszont igen. partition magic indit, folytassuk ahol abbamaradt. aha, megahogy en elgondoltam...
valam #xy init failed es mar el se indult tobbet a partition magic. kozben az 500gigas wd vinyonak a segedprogramja is feltelepult es az latta a vinyot. azzal lefuttattam az osszes tesztet, ilyen formazas olyan iras, este magarahagytam es reggelre mar a partition magic is latta, ujraformaztam egy lathato ~250 gigas lemezkent, a hd sentinel most ujra 100%oskent latja. namost itt jon a kerdes, es elnezest a hosszu postert, de nemtudom mi hasznos belole pontosan es mi nem, de az a lenyeg, hogy ezek utan nyugodt szivvel hasznalhatom tovabb a vinyot, nincs semmi baja, jobb mint ujkoraban, vagy elobb utobb megint elo fog jonni ez a badsectorosodas es szabaduljak meg gyorsan ettol amig lehet? valamint ez a bad sector fizikai serules vagy ezzel a formazassal meg is szunt vegkepp a problema? koszonom a segitseget elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- VoLTE/VoWiFi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- RAM topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged