Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #45028 üzenetére
Én sem értettem, hogy mi köze van egy Windows alatt működő programnak a Linux működéséhez, de nem csak abban okozott problémát, amit írtam, hanem abban is, hogy leállítás után újból bekapcsolva a gépet, nem reagált az F8 billentyűre, így nem tudtam boot eszközt választani, csak ha újraindítottam Windows betöltése után a gépet.
Ha nincs fenn, vagy csak azt a két lehetőséget választom, amit írtam, akkor nincs ilyen gond.
Köszönöm a tanácsot, megkérdezem ott.
-
törölt tag
válasz
King Unique #45024 üzenetére
Sajnos Live Linux alatt is bekavart a program, csak akkor működött normálisan Live Linux alatt a másolás, ha teljes áramtalanítás után bekapcsolva bootoltam be róla, illetve akkor is jól működött, ha olyan Windows 10-et használtam, amire még nem telepítettem fel a Samsung programját.
Egyébként azt is kipróbáltam, hogy mikor kavar be: ha az OS Optimization menüben Maximum Performance beállítás van választva, a másik kettő esetén semmi gond sincs.Viszont lenne még egy kérdésem, hogy SDD működik-e Raidben akkor, ha sem az SSD, sem egy másik merevlemez nincs tömbben, de egy harmadik és negyedik azonos márkájú és típusú merevlemez tükörben lesz használva. Okozhat ez gondot?
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #45024 üzenetére
Nekem még szerencsére nem okozott gondot.
-
törölt tag
válasz
King Unique #45015 üzenetére
Köszönöm a választ.
A Samsung SSD programja okozta a gondot.
-
V60
aktív tag
válasz
King Unique #44995 üzenetére
Szia.
Köszi, megnézem. Az biztos, hogy nem töröltem csak formáztam. -
attila206
tag
válasz
King Unique #44964 üzenetére
Win7->Win10 frissítés után eltűnt a HDD-m. Lehet, hogy kontakthiba is volt a beépítőkeretén, nem tudom, de amikor elkezdtem a frissítést már akkor is 99 adatátviteli hiba volt.
Beletettem egy másik gépbe kábelen és azt írta ki a gép indulásánál, hogy "AHCI Port 2 Device error."
A lemez jelenleg nem inicializálható I/O eszközhiba miatt, hiába nyomok rá többször. A laptopomnál és egy segédprogramnál viszont azt írta ki, hogy a winchester állapota: LOCK (a többi meghajtónál unlock volt).
Mi titkosíthatta le? Hogy lehet unlock-olni? Vagy csak arról lenne szó, hogy elektronika hibás?SP4C3: Nem engedi, nem csinálja meg...
-
bb0t
őstag
válasz
King Unique #44912 üzenetére
Csatlakoztatva van, ha a másik ki van húzva akkor látja is. De most megcsinálom amit Doki mond.
Vertigo18, még reggel leszedtem róla azt a 100 gigát így nem para formázni.
-
Orgi
addikt
válasz
King Unique #44894 üzenetére
Szia,
nem írtam, hogy újak voltak és két különböző tulaj ugyanolyan külső vinyója volt, teljesen függetlenek egymástól. Ami közös a típuson kívül az az, hogy mindkettő biztonsági mentésnek volt használva, nem mindennapos használatban, hanem kb 2 hetente csak rámentettek új fényképeket, fontosabb dolgokat és utána ment vissza a fiókba. Az elsőt az edigital már ki is cserélte gariban, a másik külföldi, szóval az megy RMA-ban.
Értesítésként megjelent, de lemezkezelőben nem, másik kábellel sem, másik usb porton sem. Viszont most kiadott egy nyekkenő hangot és el is tűnt, mostantól ez is full halott. -
Mukucs
senior tag
válasz
King Unique #44885 üzenetére
CD ről próbálom telepíteni. Kötben talán megvan a megoldás, miszerint kell az alaplapi sata driver. Csak melózok, így még nem jártam utána. Nem tudom, hogy mi az és hol fogom megtalálni.
-
ddanger
aktív tag
válasz
King Unique #44864 üzenetére
Sajnos, azt nem tudom.
-
ddanger
aktív tag
válasz
King Unique #44862 üzenetére
A win frissítés után particionált és formázott HDD-knél jelentkezik ez a hiba. A korábban létrehozottaknál nem. Nekem is csak az újonnan vásároltnál jött elő. A régi HDD-k mentek szépen mindkét rendszerrel (Win7 és 10). (a legbosszantóbb, hogy a Win7 pont a HDD kipróblásának reggelén frissítette magát, és már azzal sem tudtam rendbe hozni, csak a fenti megoldással)
-
gzozo72
csendes tag
válasz
King Unique #44860 üzenetére
Rendben, meg fogom nézni
(csak most nincs nálam, öcsémnél hagytam hagy ügyeskedjen...)
Talán van remény
Köszi mindenkinek -
ddanger
aktív tag
válasz
King Unique #44845 üzenetére
Szia, köszönöm a segítséget sikerült megoldanom. Egy kb. egy hete kijött windows frissítés okozza a hibát.
A következő lépéseket kell megtenni, természetesen csak 1x.
- nyisson meg egy parancssort ha lehetséges adminisztrátori jogkörrel. (cmd)
- a következőket írja be természetesen idézőjelek nélkül és mindegyiket ENTER billenyűvel nyugtázza:
- "diskpart"
- "list volume"
- "select volume N" - ahol N a list volume parancs utan kiírt partíció sorszáma, pl select disk 1
- "attributes volume clear hidden" - ezen parancs kiadása után elméletileg a partíciónak automatikusan fel kell csatolódnia.
- "exit"
- "exit"a parancsok bevitele után, a parancssor ablak bezáródik. Egy újraindítással ellenőrizze, hogy mostmár felcsatolja a partíciót a windows.
Üdv. ddanger
-
gzozo72
csendes tag
válasz
King Unique #44856 üzenetére
Ezt a GPT-t nem értem. Mit tehetek? Lehet az a gond,
-
gzozo72
csendes tag
válasz
King Unique #44856 üzenetére
Furcsa hogy öcsém Toshiba merevlemezét a "gagyi" Hyundai TV felismeri........
Még elhozom majd az övét hogy megy-e a tévémen.
Összességben akkor tárolásra jó csak........? -
ddanger
aktív tag
válasz
King Unique #44845 üzenetére
Köszönöm, nálam elméletileg be van kapcsolva. Holnap még kipróbálom egy régebbi USB-s rackben. Üdv.
-
ddanger
aktív tag
válasz
King Unique #44843 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ a meghajtó betűjelét hozzárendeltem és megjelent a sajátgépben. Ki-be kapcsolás után viszont mindig el kell játszani ezt, mert nem marad meg a beállítás.
Van tippen mitől lehet ez?Sajnos, nem y kábel van a rackhez. Van egy külső tápos megoldásom azzal is csinálta, de holnap még kipróbálom.
A notin (Dell D630) USB 2.0 csati van a rack, USB 3.0 -
raskolnikoff
őstag
válasz
King Unique #44833 üzenetére
Köszi. A C érdekesen hangzik, még sosem hallottam ilyesmiről.
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44826 üzenetére
Eddig nem tapasztaltam a működésben problémát, csak a teljesítmény lett pár hete a HDS szerint 100-ról 99%, kondíció továbbra is 100%.
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44824 üzenetére
Na igen, én is alvó állapotban szoktam, de nálunk nem mindenki hallgat a szép szóra... Ami a S.M.A.R.T.-ot illeti, nálam is vannak fura dógok, a write error rate nekem 37529 , calibration retry count és load/unload retry count pedig 410 , úgyhogy még egyelőre én vezetek
-
válasz
King Unique #44793 üzenetére
Köszi.
Kisebbiknél kötet törlése, nagyobbiknál meg kötet kiterjesztése, és ha minden igaz akkor kész is van.
Megnézem a linkelt programokat is. -
Vanek úr
csendes tag
válasz
King Unique #44762 üzenetére
Üdv !
3. pont szerint végigcsináltam mindent, és működik mindkét hdd !
Még az előlapi usb2 is látja rendben !
Köszönöm a segítséget, örök hálám ! -
Vanek úr
csendes tag
válasz
King Unique #44762 üzenetére
Üdv,
Igen, ezek vannak, amiket linkeltél.
Dél körül összeraktam, kipróbáltam, addig jutottam vele amit leírtam, aztán nem volt több időm, rohantam délutánra dolgozni.
A formázást jobb gomb / formázás -csináltam.
Este annyit kipróbálok, hogy átdugom a hátsó alaplapi usb-be.
Ha nincs változás, a javaslatod alapján próbálok továbbmenni.
Az eszközkezelőt, lemezkezelőt megnézem, csinálok róla képet.
Addig is köszönöm! -
INTELligent
senior tag
válasz
King Unique #44755 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
Dan-szan
senior tag
válasz
King Unique #44724 üzenetére
Nem fogalmaztam pontosan
,igen törölni akarom a c meghajtót és kiterjeszteni a d meghajtót. Ehhez akkor külső progi kell ha jól értem. Egyszeri alkalom lesz tehát egy ingyenes is elég ,valami ajánlott ezek közül?
Úgy látom a fentebb említett progi nekem való lesz.
-
Sleed
aktív tag
válasz
King Unique #44672 üzenetére
Az eszköz eltávolítása gombra kattintva nem történik semmi, kiríja hogy eszköz eltávolítása.. de itt megáll. Bár most épp a meghajtót sem tudom megnyitni Windows intézőből. Teljesen véletlenszerű hogy épp működik-e vagy sem. (Közben sikerült megnyitni intézőből, de továbbra sem történik semmi az eltávolítás gombra nyomva)
A Windows a legújabb verzió, amit írtál.
A vinyó hasonló, 2.5"-os, csak a kódja STBX1000201.Közben észrevettem még egy dolgot:
A rendszer SSD-n és ezen a külső lemezen kívül még van egy HDD a gépben. Ez csak néha jelenik meg a lemezek között a sajátgépben (kb minden 5. indításra). Amikor ez megtörténik, akkor a külső vinyóval sincs semmi baj. A bootolás pedig tök random ideig tart, van amikor tök gyors, valamikor percek telnek el. Van egy olyan érzésem, hogy az alaplapi SATA vezérlővel lehet valami probléma, és amikor linux alatt próbáltam épp szerencsém volt. Mit gondolsz erről? Azt nem értem egyedül, hogy ennek miért kéne befolyásolnia az USB-s háttértár működését. -
junior11
veterán
válasz
King Unique #44680 üzenetére
Ezért csodálkoztam én is, másik gépben nincs lehetőség kipróbálni. Mindegy, a HDS figyeli, ha vmi, jelez...
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44676 üzenetére
Na igen, pedig kb. 105 órát ha ment összesen az elmúlt 2,5 év alatt, na mindegy. Viszont, ma ezt írta ki a HDS a notebookban lévő Seagate-Samsung Spinpoint M8 1TB esetében, mely a DVD meghajtó helyén van:
99% lett a teljesítmény, s van pár bejegyzés a naplóban, de 0 értékkel, most ez mit jelenthet? Vagy nincs gond? Köszi.
-
gxcman
tag
válasz
King Unique #44676 üzenetére
SATA-s a külső rack , és igen az OS felismeri a WD lemez nélkül is " cserélhető lemez (F) " abba házba használom a WD lemzet
Viszon az IDE házat magába nem ismeri fel az OS, csak ha benne a 20GB-s lemez..úgy rendesen ki is írja nevét.
Lehet emiatt nem működik a beltérivel, mert mivel a a WD-t nem látja nem is tud rá felveni...
Pendrive 100% O.K. 20GB-s IDE rack O.K., csak a SATA-s nem ok.
-
Sleed
aktív tag
válasz
King Unique #44669 üzenetére
Linux Mint alatt tökéletesen működött az asztali gépen.
Tehát valamilyen USB driver probléma a valószínű, jól gondolom? -
Milán82
csendes újonc
válasz
King Unique #44665 üzenetére
Először is köszi h válszoltál! :-) Szal' szerinted a filerendszer lehet a gond. Win10 fut a gépen, arra is elérhető a fent említett program? Ez tulajdonképpen mit csinál? Nekem fontos h az iMac is lássa a háttértárat, szal mindenképpen úgy szeretném h mindkettővel használni lehessen. Egyénként még 1 gond: A wines laptop random ledobja a Wi-fit egy idő utan, és csak újraindítással lehet működésre bírni. Ha megterhelem egy kis torrenttel, még hamarabb. Erre van valami ötlet esetleg? Hardveres is lehet a problem? Bocs, h ennyit kérdezek, gondolom észrevetted h nem vagyok szakavatott.
-
csadi0011
őstag
válasz
King Unique #44643 üzenetére
+ Doky586.
Köszönöm ismét a segítséget!
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44647 üzenetére
Nálam tegnap múlott a notebookban a Seagate-Samsung M8 Spinpoint 1TB HDD 3 éves, kb. idén február elejéig rendszervinyóként működött, azóta már a DVD meghajtó helyén van adattárolásra és torrentre.
Nos, az alábbiakat olvasva ránéztem én is kíváncsiságból mi a helyzet vele ilyen téren:
Start/Stop count 8258
Load/unload cycle count 108229 -
nonsen5e
veterán
válasz
King Unique #44651 üzenetére
SSD-t szeretnék majd beletenni én is, de még van rá garancia és semmi információm nincs arról, hogy az én modellemben hol vannak belül sunyin elrejtett matricák, esetleg hol van befestékezve rajta egy-egy csavar.
Egy tonna pénzt meg nem vagyok hajlandó kifizetni a szerviznek egy olyan rutin műveletért, amit én is elvégeznék otthon 5 perc alatt. -
nonsen5e
veterán
válasz
King Unique #44649 üzenetére
Fél óra alatt még ment rá 50, pedig végig használatban volt (videolejátszás).
-
nonsen5e
veterán
válasz
King Unique #44647 üzenetére
Köszönöm!
Majd megpróbálkozom ezekkel az opciókkal, sosem használom olyan mértékben utazás alatt, hogy számítana az a kis fogyasztás többlet.
A fejparkolás vajon a Load/Unload Cycle Count akar lenni? Az 266744-nél tart.
-
nonsen5e
veterán
válasz
King Unique #44643 üzenetére
Üdv!
Mennyire egészséges (egy laptopnál), a 7288 indulás/leállás nem egész egy év alatt?
196 nap a működési ideje, ebből volt, hogy 25-30 napig is folyamatosan be volt kapcsolva, mert otthoni médiakiszolgálóként üzemeltetem a gépet.
A Windows energiagazdálkodási lehetőségei is első naptól kezdve teljesítménycentrikusra vannak állítva, elvileg sosem lenne szabad kikapcsolnia a merevlemezt.Egyelőre még nincs semmi probléma a lemezzel, 100/100, csak kicsit sokallom a felpörgések számát. Esetleg ez laptopoknál teljesen elfogadható érték?
HGST HTS541010A9E680 modell. -
csadi0011
őstag
válasz
King Unique #44640 üzenetére
Csak akkor választom le, ha ki is akarom húzni. Ki-be kapcsolásnál folyamatosan be van dugva. Nem igazán hordozom. Be van dugva a gépbe, mellé van rakva és ritkán kell kihúznom.
Megvan a lényeg:
Stage 2: Examining file name linkage ...
"
Fixing incorrect information in file record segment 9837.
Correcting error in index $I30 for file 9837.
33154 index entries processed.
Index verification completed.
CHKDSK is scanning unindexed files for reconnect to their original directory.
428 unindexed files scanned.
0 unindexed files recovered to original directory.
CHKDSK is recovering remaining unindexed files.
428 unindexed files recovered to lost and found.
Lost and found is located at \found.000
A found.000 mappában egy dir0000.chk mappa van és egy file00000000.chk fájl. ~50 GB adat van benne. Ezekkel a fájlokkal van tennivalóm? Visszaállíthatom, vagy inkább töröljem le? Úgy látom ezek mind Jóbarátok epizódok. -
csadi0011
őstag
válasz
King Unique #44636 üzenetére
Helyi Lemez-ként írja a windows intéző, de ha megpróbálom megnyitni, akkor el is tünteti onnét egy idő után.
HD Sentinel ezt látta: [kép]
Jobbklikk tulajdonságok: [kép]
Tulajdonságokból a CHKDSK nem ment. Ezt a hibát dobta: [kép]Indítottam egy rendszergazga parancssort és "chkdsk /f /r E:"
8-9 órát futott. Lementettem a parancssorból mindent, mert nem tudom, hogy mit kell nézni. Ezzel zárta:976760000 KB total disk space.
969587252 KB in 7454 files.
3752 KB in 836 indexes.
0 KB in bad sectors.
127868 KB in use by the system.
65536 KB occupied by the log file.
7041128 KB available on disk.
4096 bytes in each allocation unit.
244190000 total allocation units on disk.
1760282 allocation units available on disk.Újraindítottam a gépet, és most működik rendesen. Látszólag nem változott semmi. Bármit próbálok, minden rendben olvasható. Lett egy .Trash-1000 mappa, almappákkal, de fájlok nélkül. Ennyi változást vettem észre.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A Checkdisk-re sosem gondoltam volna, hogy azt használjam. Ment volna a formázás.
Szerk: Ja meg itt egy found.000 mappa. Ezt csak a total commander látja, de a benne lévő fájlokat nem engedi megnyitni. Sok videofájl. 427 fájl, majdnem 50 GB.
Na ezekkel mi a helyzet? Ha kimásolom őket a rejtett mappából, akkor meg tudom nyitni. Próbálom megkeresni, hogy hol volt eredetileg. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #44637 üzenetére
A CHKDSK futtatása inkább parancssorból ajánlott. (Előtte amit lehet még elérni, menteni kell. Sőt, ha van fontos de nem érhető el, azokat adatmentő programmal célszerű biztonságba helyezni. Még parancssori esetén is!) Az automatikus meg a grafikus felületű többet ront mint a parancssori. Ez ugyebár azt jelenti, nem ugyanazok a modulok és beállítások futnak. Erre viszont azt tudom mondani, hogy van egy világos színű bezárt hűvösvölgyi intézmény. Na ez is olyan.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #44636 üzenetére
Windows alatt esetleg még a CHKDSK futtatását is meg lehet próbálni, ha van a külső meghajtónak betűjele. Használata: [link], [link].
Persze vigyázni kell vele, mert van, hogy képes elbarmolni ezt-azt [link]! Viszont ugyanakkor más esetekben külső meghajtóknál is megoldhat rejtélyes hibákat: [link], [link].
-
válasz
King Unique #44631 üzenetére
HA neked a Matematika poénos - vicces tudomány akkor az..
-
válasz
King Unique #44629 üzenetére
Igen. Biztos.
de ha Te más matematikát ismersz akkor írd le a kiszámolási képletet..!
-
qwertly
addikt
válasz
King Unique #44620 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat
sajnos megy a kukába,mert mint írtam van róla mentés. További szép napot.
Üdvözlettel: qwertly
-
qwertly
addikt
válasz
King Unique #44611 üzenetére
Szia!
Már próbáltam linux alól is és ment asztali gép hátsó usb csatlakozójára is.Sajnos nem is merte fel a Parted Magic sem hiába akartam a TestDisk használni látta de semmire nem ment vele.De ha kihúztam az usb kábelt és utána újra csatlakoztattam akkor egy rövid ideig látta sőt a hdd nevet is beolvasta de nem jelenítette meg több adatott.Így szerintem hardver hibás még jó,hogy van mentés róla.
Más: mikor széteszedtem a WD My Passport hdd tokját akkor vettem észre nem szabványos a csatlakozó,vagyis nem satás felület így nem tudtam egy dokkolóba betenni.Minden hordozható WD hdd így alakítva van? -
skyli
senior tag
válasz
King Unique #44615 üzenetére
Bocsi, MB igen. De 64MB puffer hogy dobja meg úgy, hogy majdnem 1GB adatig tart a gyors sebesség?
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44611 üzenetére
Na igen, amúgy nemrég említettem a notebookban a Seagate-Samsung M8 1TB vinyónál a Drive calibration retry count 403 érték volt a HD Tune Pro szerint sárgával jelezve "warning", a HDS szerint szintén ennyi az érték rajta, de nem figyelmeztet hibára.
Nos, megnéztem ezt a dolgot az asztali gépemben lévő 8 éves HDD-n, ahol 0, ahogy a 4 külső HDD-k esetében is... Eddig nem tapasztaltam vele semmi gondot, adattárolásra és torrentre szolgál, a rendszer SSD-n van. Fura, most azon agyalok, hogy vmi baj lehet/lesz a Samu vinyóval a notebookban vagy sem....
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44587 üzenetére
Na az adatmentés megvan, viszont azóta a HDD ismét működik
De persze bármikor ismét beadhatja a kulcsot, akár végleg, de legalább az adatokat sikerült lementeni.
-
válasz
King Unique #44599 üzenetére
Bocs nem neked ment..
-
válasz
King Unique #44596 üzenetére
"a panaszolt hibát azonban nem tapasztalta, az hibátlannak bizonyult, ezt követően küldte vissza"), de nem állapítottak meg hibát..."
Azért megnézhetnéd újra, hátha azóta újra működik, pl másik gépben, csak nálad van tápellátási probléma.
-
Málni
csendes tag
válasz
King Unique #44596 üzenetére
Köszi a választ!
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44592 üzenetére
Persze, tudom, 45° fölé amúgy is nagyon ritkán szoktam engedni, bármelyikről is legyen szó.
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44587 üzenetére
Na megy a mentés nagyban, csak többször megállok inkább, mert egy idő után mind2 My Book eléri a 42-44°C-ot, utánna várok kb. 20-25 percet s folytatom. Holnap, ha sikerül, be is tudom fejezni, már ha ismét gond nélkül fog működni a "haldokló" 2TB-os Book... Remélem a 3TB-ossal nagyobb szerencsém lesz, mint ezzel...
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44585 üzenetére
Igen, vannak hibák, viszont ezeket jelezte már február vége fele is, nem gyarapodtak tovább azóta, azért is furcsálom, hogy ma mi a baja... De gondolom a hibás szektorok miatt van. Hát lementeni a tartalma nagy részét a belsőre nem tudom, mert alig van rajta hely, csak max. a másik külső My Book-ra, melyet nemrég vettem. Megpróbálom, ha lesz rá időm, minél hamarább.
Ami a belső Seagate-Samsung HDD-t illeti, igen, olvastam a HDS-ben, hogy mi okozhatja a hibát, ha az adott érték emelkedik, viszont ott is 403 van nekem, s a progi továbbra is zöld pipát rak mellé "rendben van", csak a HD Tune Pro jelzi figyelmeztetésként, ezért is kérdem, hogy ez gond-e most...
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #44583 üzenetére
Köszi, hát a HDS szerint továbbra is minden OK, viszont még a rövid önteszt sem fut le, úgyhogy akkor mégsem. A HD Tune Pro-t próbáltam még, az error scan damaged blocks volt egy rakás.
Amúgy most ismét ráköttem, s egy csapásra elindult, beolvasta a tartalmát a mappáknak, most a HD Tune Pro is a scan alatt már nem jelez hibás blokkokat, nem értem én ezt...
S ránéztem a progival a belső HDD-re is (mely az ODD-ben van a notiban a DVD helyett), s itt is jelez vmit (megjegyzem, ez az érték a HDS-ben is szerepel, ugyanennyi, de ott zöld pipa van mellette) - ez gond?
-
Andie
őstag
válasz
King Unique #44528 üzenetére
Most bedugtam a régi 1 terrás Samsung HDD-met (USB3.0), amin a filmeket tartom. Rámásoltam egy 4 gigás file-t minden gond nélkül. Átlag 70-80 körül másolt.
Tehát csak ezzel a WD-vel, vagy a rack-el van gond ezen a laptopon... Ha lementem róla az adatokat (mert olvasni tudom ugye), és leformázom, akkor az segíthet vajon?
Vagy rendelek egy másik tipusú rack-et, és azzal is kipróbálom... -
Andie
őstag
válasz
King Unique #44526 üzenetére
Szia!
Hüha, köszi a részletes segítséget! Átolvastam amit írtál a másik topicban, és próbáltam kizárni néhány lehetőséget.
Rádugtam egy másik laptopra, amin win7 van. Leszedtem róla egy 1,5gigás filmet a laptopra, ezt szépen olvasta, mint amott is. Majd egy másik könyvtárba visszamásoltam. Az elején ez is kb 25%-ig elsuhant, 100 mbyte/s sebességgel, majd belassult, 22-25 mbyte/s -re, és szépen végigírta, a végén, 99%nál állt pár másodpercet, gondolom akkor ürítette ki a cachet, amit az elején teleírt. De ez szépen megcsinálta.
Tehát valami ezzel a laptoppal vagy win10-el van... -
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #44500 üzenetére
Gondolom ez a kép mindenre magyarázatot ad....
Összesen 4 óra használat (kínlódás), 14 indítás .... Szép mi?Eddig is ódzkodtam a WD vinyóktól (volt/van 3 db és mindegyikkel kisebb nagyobb gondok voltak/vannak), de ezek után szinte biztos, hogy többet ilyent nem veszek ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #44491 üzenetére
A neten, az ms support oldalán, találtam egy javítási leírást a 0x8007057 hibakód esetére, de sajnos ez sem segített, úgyhogy marad a garanciális csere ..-
Ui. ez a hiba egyaránt jelentkezett a win7 és a win10 telepítése (kísérlete) közben is.
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #44491 üzenetére
A HDS nem mond semmit mivel, mint már előzőleg írtam, amikor a WD Blue a géphez van csatlakoztatva, akkor "tetű" lassú lesz a gép és hosszú idő alatt sem tudott megnyitni programokat.
A kábelezéssel nem lehet gond mert két különböző gépnél is (más-más kábellel) hasonló a jelenség.
Hétfőn viszem vissza a vinyót ...., csak azt nem tudom, hogy maradjak e a WD-nél, mert az eddigiek mindegyikével volt kisebb-nagyobb gondom ... -
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #44487 üzenetére
Vadi újan, originál csomagolásban vettem az Aqua-ban ...
-
Ghost84
aktív tag
válasz
King Unique #44466 üzenetére
Köszi szépen megpróbálok egy linuxot feltenni egyébként usb 2-vel tökéletesen mennek az eszközök.
-
Ghost84
aktív tag
válasz
King Unique #44464 üzenetére
Bocsi teljesen igazad van
Win 7 ultimate 64bit van a gépen és a következő eszközökkel próbáltam
a legfrisszeb driver van telepítve ami az Asus honlapjáról letölthető
-
Ghost84
aktív tag
válasz
King Unique #44461 üzenetére
A gépem a következő:
Alaplap Asus Z170 Pro Gaming
CPU: i7 6700K
Ram: 2x8gb Corsair ddr4 2166
1 db intel ssd 128gb
1db HDD 2 tbaz usb eszközök sharkon házban egy 2tb-es WD-red, kingstone 16gb pendrive
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #44442 üzenetére
A részletes öntesztet 7 és fél óra után meg kellett szakítanom, mert amikor már csak 1 perc lett volna hátra, és az ablak fölé vittem a kurzort, csupán a kék karika tekergett, ezt kb. fél órán át csinálta. Úgy tűnt, valahogy elakadt. Eddig a pontig nem jelzett hibát. Mi történhetett? Talált valami "csúnyát" és belegabalyodott?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #44442 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget és mindkét linket, figyelni fogom a promókat (ide is érdemes naponta bekukkantani).
A rövid önteszt nem jelzett hibát egyik vinyón sem, 43 perce fut a részletes, hiba nélkül, remélem, így is marad.
Igazad van a HDS verziójával kapcsolatban, de ha frissítem, ugrik a liszenc és a tesztek futtatásának lehetősége. Valamit veszítenék, valamit nyernék.
liksoft:
Szia!
Persze, hogy nem!
Ami pótolhatatlan, az megvan máshol is. A többi pótolható, de jobban örülnék, ha nem kellene megejteni.
rokafiu77:
Néha úgy érzem, minden HDD vacak. Olvasgattam a "Milyen winchestert vegyek?" témát, és egyiknél sem éreztem azt, hogy Ő az igazi. Inkább azt, hogy egyik sem. Le vagyok törve. Valamit muszáj lesz vennem sürgősen!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #44439 üzenetére
Végül kifutottam az időből. Az előző végére is írtam Neked, csak eléggé elsikkad.
Köszi a linket, remélem, sosem lesz rá szükségem, de azért megjegyzem.
Ez teljesen ingyenes, mindenféle korlátozás nélkül? (Nem szeretem, ha telepítés után jön az "apróbetűs" rész.)Szerk.: Ja, látom már, ez próbaverzió. Így mennyire korlátozott?
-
chapo
tag
válasz
King Unique #44410 üzenetére
Igen, az lemaradt. 2,5-es a winyó...
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #44405 üzenetére
Na hali, megpróbálok válaszolni a Win-es mentési kérdésekre.
Hogy a Windows lemezkezelő mit mutatott a korrupt partícióra, azt sajnos akkor nem néztem meg. Elsősorban a Linuxból történő helyreállításra fókuszáltam.
A chkdsk javítás előtt, az biztos, hogy a Win-ben betűjelet kapott a meghajtó. Az Intéző a meghajtón lévő szabad/foglalt helyet már nem tudta megjeleníteni. Nem vagyok benne biztos, hogy RAW partíció volt-e. Viszont, a chkdks látta!
Linux alatt csak az NTFS partícionálás látszódott, de nem lehetett felmountolni és a fájlrendszer sem látszódott.A chkdsk javítás után, a Windows már felismerte hogy NTFS, és az Intéző a szabad/foglalt helyet is megjelenítette. Azonban, az Intéző állandóan homokórázott és belassította az USB kapcsolatokat.
A Linux ekkor már probléma nélkül látta a fájlokat.Viszont!
Nagyon örülök neki hogy leírtad a kommentjeidet, ugyanis mióta újrapartíconáltam a vinyót, azóta még a Windows-on nem néztem meg, szerencsére még a fájlokat sem kezdtem el rá visszamásolni. Most hogy rádugtam a Windows-ra (a már chkdsk-val javított, majd Linux alól újrapartícionált) vinyót, kiderült, hogy még mindig nem jó. A Windows továbbra is gondot észlelt, ugyanúgy mint a chkdsk javítás után. Az Intéző állandóan homokórázott és belassította az USB kapcsolatokat.
Megnéztem a lemezkezelő-ben, és RAW partíció van! Pedig azóta már egyszer EXT4-re, majd NFTS-re lett formázva Gparted-ből.Szóval fogtam diskpart leírásodat és nyomtam egy clean-t!
diskpart
list disk
select disk 7
list disk
clean
exitEz rakta most rendbe!!! A diskpart clean után a Win Lemezkezelőből MBR-re inicializáltam, majd létrehoztam az NTFS partíciót, és azóta korrektnek tűnik! Már nem homokórázik az Intéző és nem lassul be az USB.
Mindenesetre, az biztos hogy a chkdsk javítás után, majd Linuxból történő EXT4-re majd NTFS-re formázás után a vinyó még hibás maradt! Csak a diskpart clean rakta helyre.
Érdekes, ahogy olvasom a diskpart clean elvileg az MBR-t törli. Szóval lehetséges, hogy az MBR-rel volt az eredeti problémám, csak esetleg a TestDisk-kel nem azt generáltam újra! Erre tippelek.
(Legalább kipróbáltam, hogy a Win8.1 is jó szektorhatárokon (2k aligned) hozza létre a partíciókat. Azelőtt mindig gparted-ből formáztam. A Gparted amúgy a lemez végéig hozza létre mindig az MBR-es partíciókat, míg a Windows a lemez végén mindig hagy egy kis Unallocated helyet. Állítólag ez a GPT mentés miatt van. Mindegy ez most nem lényeg.)
A PhotoRec programot Linux alól én is próbáltam, és működött is, de a fájlokat ömlesztve és generált fájlnévvel mentette le, szóval nem őrizte meg a mappastruktúrát. Valamikor persze ez is több mint a semmi.
Azt bánom, hogy Linux alól a "ntfsfix /dev/sdc1" parancsot nem próbáltam ki. Bár még lehetne, ha a kimentett image.dd-t felmountolnám... Sőt az MBR regenerálást is ki lehetne próbálni ha az image.dd-t fel tudnám mountolni?
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #44405 üzenetére
Szerbusz!
Asmedia chippel kapcsolatban, megnéztem és reprodukáltam.
Ezt az USB3 adaptert régebben a gagyi kékszínű rackből szereltem ki.
HW: ASM1053
VID/PID: 174C/5136
FW: 110922110000 (eléggé régi)OpenSUSE 13.2, kernel 3.16.7:
sesame:~ # uname -r
3.16.7-35-desktop
sesame:~ #Hátsó USB3 portba dugva, alapból nincs semmi hiba, de amint olvasok róla, vagy írok rá, teledobálja a dmesg-et nekem (az utolsó 6 sorban lévő xhci_drop_endpoint hibaüzenet ismétlődik. Az eleje a sima felcsatolási üzenet, ez nem ismétlődik):
[May18 20:59] usb 4-2: new SuperSpeed USB device number 2 using xhci_hcd
[ +0.011881] usb 4-2: New USB device found, idVendor=174c, idProduct=5136
[ +0.000012] usb 4-2: New USB device strings: Mfr=2, Product=3, SerialNumber=1
[ +0.000003] usb 4-2: Product: AS2105
[ +0.000002] usb 4-2: Manufacturer: ASMedia
[ +0.000012] usb 4-2: SerialNumber: 00000000000000000000
[ +0.000563] usb-storage 4-2:1.0: USB Mass Storage device detected
[ +0.000848] scsi9 : usb-storage 4-2:1.0
[ +1.003754] scsi 9:0:0:0: Direct-Access ASMT 2105 0 PQ: 0 ANSI: 6
[ +0.000252] sd 9:0:0:0: Attached scsi generic sg4 type 0
[ +0.597018] sd 9:0:0:0: [sdd] 976773168 512-byte logical blocks: (500 GB/465 GiB)
[ +0.000378] sd 9:0:0:0: [sdd] Write Protect is off
[ +0.000004] sd 9:0:0:0: [sdd] Mode Sense: 43 00 00 00
[ +0.000354] sd 9:0:0:0: [sdd] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ +0.011574] sdd: sdd1
[ +0.001313] sd 9:0:0:0: [sdd] Attached SCSI disk
[May18 21:01] usb 4-2: reset SuperSpeed USB device number 2 using xhci_hcd
[ +0.011217] xhci_hcd 0000:00:14.0: xHCI xhci_drop_endpoint called with disabled ep ffff8801e5450640
[ +0.000004] xhci_hcd 0000:00:14.0: xHCI xhci_drop_endpoint called with disabled ep ffff8801e5450688
[ +1.145709] usb 4-2: reset SuperSpeed USB device number 2 using xhci_hcd
[ +0.011184] xhci_hcd 0000:00:14.0: xHCI xhci_drop_endpoint called with disabled ep ffff8801e5450640
[ +0.000004] xhci_hcd 0000:00:14.0: xHCI xhci_drop_endpoint called with disabled ep ffff8801e5450688Mikor keresgéltem ezt találtam , itt az oldal alján írták hogy ASM1051-es chip okozza, és hogy kernel 3.17-rc5-ben van
javítvaegy workaround.Lehetséges hogy az újabb 1153 és/vagy újabb ASMedia firmware-ekben ez már javítva van.
A diskpart részre külön válaszolok majd, mert nagyon jó hogy leírtad, majdnem szétszívattam magamat.
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #44402 üzenetére
EXT3 vs NTFS kérdésben sokat keresgéltem neten, hogy érdemes-e EXT3 vagy EXT4 fájlrendszert használni média tárolásra, ha a Windows-on is használjuk. Mert nálam is pl. a NAS és a médialejátszó is kezeli az EXT3-at.
De aztán arra jutottam, hogy az NTFS jobb, ugyanis a Linuxban az NTFS kezelés nagyon stabil, ugyanakkor Windows-ban az EXT3/EXT4 kezelés meglehetősen instabil és hiányos még mind a mai napig.
Az EXT2IFS journal-t nem kezel, így megbízhatatlan.
A Paragon ExtFS-t ahogy láttam sokan szidták sokféle fórumokon. Nekem tapasztalatom nincs vele.Ext2FSD: Ez se megy PlugAnd Play, hanem egy tool-t kell hozzá használni ha az ember fel akar mountolni egy partíciót. Nem tudom mennyire megbízható.
Általánosságban, szerintem Windows-ból nem érdemes Linux fájlrendszert kezelni. Főleg írni rá.
-
MájMekk
tag
válasz
King Unique #44382 üzenetére
Köszi szépen a választ.
A „lassan kuka” teljesen jogosnak tűnik, csak furcsa 5 nap futás után. Még ilyen vinyóm (szerencsére) nem volt, ami ennyi után meghalt volna.
A másik gondom az, hogy nem igazán lehet vele „játszadozni”: mert nem engedi sem particionálni, sem formázni. A BIOS látja, a Windows már hol igen, hol nem...
De ahogy látom, ez a WD Green sorozat eléggé gázos, rengeteg panaszt találtam róla. Így legalább egy tanulsággal gazdagodtam. -
Hurkafej
aktív tag
válasz
King Unique #44364 üzenetére
Köszönöm, az AOMEI DDC-vel sikerrel jártam! 2 napig mentegettem és szelektáltam az adatokat, azt hittem komolyabb művelet lesz, de a dinamikus - alaplemez átalakítás kimerült 2 másodpercben, adatvesztés nélkül.
Köszönöm a program ajánlásod! -
adika4444
addikt
válasz
King Unique #44355 üzenetére
szia!
diskpart+clean parancs is azt írja írásvédett, eseménynaplót tekintsem át... Korábbiak már megvoltak, HDS hibátlannak mutatja... Épp gondolkodtam hogy kell vennem egy új HDD-t, hát sajnos akkor eljött az ideje
Mit lenne még érdemes megpróbálnom?
Köszi!szerk:
Bonyolódik a helyzet. Rákötöttem egy másik gépre, ott engedte a clean-t, de visszakötve a mostani Dell gépemre már nem engedi újrainicializálni a lemezt, nem tudom megadni hogy MBR vagy GPT legyen...
Melyiket választanád egyébként? -
xyvz2
tag
válasz
King Unique #44299 üzenetére
Ok kösz, BIG THX
Siker egyben a 750 GB...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
King Unique #44290 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
King Unique #44288 üzenetére
Menyibe szokott kerülni egy komolyabb adatmentés?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
King Unique #44278 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Mindenképpen 1 terrást akarok legalább.
Ma már ott tartunk, hogy nem olvassa be a külső vinyót. Sentinel 77%-os kondíciót ír rá a 90% helyett, de ez a program is csak egy kérdőjelet ír a tárterületre.
A probléma, hogy fontos adatok vannak rajta. Ilyenkor mit lehet tenni?pjen: Ezt én is tudom, csak nem akartam volna új ssd-t és új hdd-t is venni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #44284 üzenetére
"Ha a QuickPort DUO eSATA dokkolóban USB 2.0-án partícionálod, akkor is ez a helyzet?"
Ugyanez a helyzet
Sajnos harmadik dokkoló vagy külső ház nem volt kéznél sem pedig másik asztali gép, ahová közvetlenül tudtam volna kötni próba erejéig. A winyó már nincs kéznél, elvitte barátom, de gondoltam utánakérdezek mi lehet a probléma, nehogy tényleg beadja a kulcsot a dokkoló aztán nézhet, mint borjú az újkapura.
Mondjuk ahogy most nézem a berakott képet, hozzárendelhettem volna betűjelet a 112GB-os részhez megnézni egyáltalán látható-e valami a rámásolt adatokból (kb. 90GB került rá, de másolás előtt is ugyanezek a méretek voltak láthatóak amúgy)
A Combo dokkolóval más winyó (IDE és S-ATA felületű is) gond nélkül üzemel és azok nem a dokkolóban lettek kialakítva. Ami még esetleg közbeszólhat, hogy a DUO dokkolóban eSata módban HDS-el inicializáltattam a WD RED felületét (kb 10 óra volt mire végzett) és csak azt követően particionáltam a Win10 lemezkezelőjével MBR módot választva, mikor rákérdezett.
Ezt a "tiszta" particionálást észben tartom, ha majd lesz egy kis időm beszélek barátommal és újra nekifutunk, hátha
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
King Unique #44273 üzenetére
Szummázva a dolgokat, akkor azt mondod vegyek inkább egy új hdd-t? Mert arra gondoltam, hogy a gépembe veszek egy új ssd-t, a régit meg megkapja ő, mint írtam korábban. Eme ötletemet inkább kukázom a sok személyes/fontos adat miatt.
Köszi a segítséget.
-
oncsi
őstag
válasz
King Unique #44269 üzenetére
Probáltam Linux alatt, és ott sem látta. És igen, külső wincsi, egy WD házban. Nem szoktam leválasztani, mert amíg megy a gép sosem húzom ki az USB-ből, megvárom, hogy a gép kikapcsoljon.
Az EaseUS már 4 órája megy és még csak 35%-nál jár. -
oncsi
őstag
válasz
King Unique #44267 üzenetére
Igen. Ezen a wicsin "csak" adatok vannak. Most elinditotam az Easeus Data Recovery-t hátha. Biztató, hogy 8 óra futást saccolt, de már most is majdnem minden könyvtárat lát.
De addigra fel kell szabaditanom kb 700GB-ot. -
holozis_HUN
addikt
válasz
King Unique #44263 üzenetére
1. Nem tudtam, hogy van ilyen topik
2. Nem mindenki olvassa azt a topikot (én sem, de mostantól a kedvencekben van, hasznos lehet)
-
lsebestyen
addikt
válasz
King Unique #44256 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
elfelejtette
veterán
válasz
King Unique #44236 üzenetére
Ja igen, a bios azt írja a vinyóra, hogy 0GB.
-
elfelejtette
veterán
válasz
King Unique #44236 üzenetére
Bár az az érdekes, hogy múltkor volt nálam egy sata3-as ssd, ezzel a kábellel pöccre indult.
-
elfelejtette
veterán
válasz
King Unique #44234 üzenetére
Na ez nekem kimaradt. És vajon a sata2-es alaplapi csatlakozóba jó lesz? Fizikálisan oké, de bekötés tekintetében is?
-
Rambi
tag
válasz
King Unique #44217 üzenetére
diskpart módszerrel töröltem, az új kötetet kipróbáltam MBR/GPT-be is, NTFS, meg exfatba is formáztam, de egyikkel sem ismerik fel a TV-k.
HDD ház: N-Drive EH-25NC3 (SSD-vel felismeri a tv...)
HDD: 500GB 5400rpm 8MB Travelstar Z5K500
Egyik TV: LG 27MT46D-PZA TV-k a gyári külső merevlemezeket gond nélkül felismerik, próbáltam samsunggal, WD-vel....
Esetleg van még valami ötlet, amit megpróbálhatok?
-
tamasgal
senior tag
válasz
King Unique #44163 üzenetére
Mi a valószínűsége, hogy ennél be fog kavarni a hardveres titkosítás? Hol lehet ennek utána nézni?
-
tamasgal
senior tag
válasz
King Unique #44161 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Öröm és boldogság!
-
válasz
King Unique #44158 üzenetére
-
choco01
addikt
válasz
King Unique #44146 üzenetére
Vigyázok rá, most megint ugyan azt csinálja
A progikat megnéztem az hasznos lesz, köszönöm!
És a másik amit észrevettem: régen akár 80 megával is tudtam írni most nem megy 33 fölé, a régebbi 2.0-s vinyóm megy 44-el most, ez meg csak 29-33...szerintem nem pörög rendesen
-
choco01
addikt
válasz
King Unique #44143 üzenetére
Nagyon vigyázok a HDD-kre a lapit se viszem csak kikapcsolva.
2-3 éves a laptopom annak az UDB 3.0 portján azon belül is azon ami kifejezetten töltésre is ajánlott port.
És pontosan asztalinál hátra szoktam mindent, mert ugye az van a lapon, az elsők már kábellel.
Az érdekes hogy este vagy 10x próbáltam mindig így sivítva indult, ma meg egyszer csak 10 óra pihi után jól, most is másoltam róla 30 gigát és ment stabilan 30 megával.
Ja és gyakran ezt dobja, pedig mindent bezárok, és akár folyamatot kilövök ami használhatja..
-
Directors
senior tag
válasz
King Unique #44126 üzenetére
Sikerült. Letöröltem róla mindent.
Köszönöm szépen. -
Woodslave
félisten
válasz
King Unique #44064 üzenetére
1-2 pont működött faxán. A harmadikat most fogom
-
StLui
veterán
válasz
King Unique #43957 üzenetére
MiniTool ingyenes sajnos szintén nem engedi a dynamic-ot basic-re konvertálni. Az meg most nem segít, hogy mivel kellett volna és mit csinálni, a helyzet adott
Ezek szerint ezt csak fizetős progik tudják átalakítani, akkor tényleg csak az a kérdés maradhat-e így vagy nagyon necces ez a felállás?
Smktrooper És az miért baj, hogy hibamentesen le lehet választani?
-
StLui
veterán
válasz
King Unique #43954 üzenetére
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #43944 üzenetére
Köszi szépen, hát meglátjuk, továbbra mi lesz vele...
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #43942 üzenetére
Szia, köszi. Éppen mentem le az adatokat, a WD elements portable még kevesebbet futott, ami a garancia után szintén beadta a kulcsot, egy 8 éves WD pedig hibátlanul megy az asztali gépben már lassan 15ezer órával...
Amúgy használhatom továbbra is normálisan a lemezt vagy ajánlott vmit csinálni vele? Milyen gyakran elég figyelni a HD Sentinellel?
-
koltai.csaba
csendes tag
válasz
King Unique #43927 üzenetére
Köszi a választ, holnap a HDS-sel és a HDTune-nal ránézek,remélem van még remény :-/
A tv-s tanácsot átadom a tulajnak illetve jó tudni,h erre is figyelni kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest