- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49469 üzenetére
Működik az.
Amikor valami nem általános akkor mindig vannak egyenlőbbek. -
z0d1@Ku$
senior tag
-
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49466 üzenetére
Én értem amit mondasz, csak nem pont ugyanazt gondoljuk erről. Az is más, amikor valami csak nagyon alacsony hőmérsékleten szállítható, mert egyébként mondjuk kémiai úton lebomlik. Az egy nehezebben szállítható dolog.
Ez a termék viszont jól szállítható. Ehhez ragaszkodom, mert az. Ne vegyenek vásárlóként hülyére, mert ez szállítható.
Tehát, ha a gyakorlatban mégsem az, akkor visszacsatolok a gyártásra és azt mondom, hogy lehetett volna azt is mondani, hogy mondjuk 3TB a maximum méret 3,5”-on és fölötte 5,25” a méret.Lehet, hogy ha szétszeded akkor az 5,25-ön belül ugyanazt a 3,5-ös HDD találod csak körbe veszi egy elektromosan nem vezető, de jól hővezető valami olaj alapú zselés párna és a HDD meg ott vízágyazik középen és elvan a lötyiben vagy akármi, találják ki. Nem érdekel. Vásárlóként közöm semmi. Úgy értem ezt meg lehet csinálni szállíthatóra és meg is kellene, de ha már megvan és szartak rá akkor basszus csomagolják habszivaccsal onnan a gyárkaputól. Minimum.
Csak minden pénz. Nincs, aki beletolja.
Egyébként, ha egy 5.25-ös 10TB-os HDD-nek a hibarátája 0,03% lenne szállítás után nem hiszem el, hogy ne vinnék, mint a cukrot csak amiatt mert nagyobb. Dehogynem.
Tudod mit? Lenne hozzá carrier is egyből. Nem akkora katasztrófa az. -
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49449 üzenetére
Tehát akkor sajnos abban egyetértünk, hogy ez a hang hibát tükröz.
Táp nem valószínű, de tudod mit? Kicserélem. Van itt pár, bár egyik sem túl kívánatos, mind kifutott gépekben van, amik már kiszolgáltak. Van itt kérlek szépen Vikings MPT-350-ből vagy 20db (idáig egy sem ment tönkre, röhögőgörcs amúgy 350W-os, aztán van még HKC USP3430 ez 430W 2009-es gyártások csodás lakkfekete, aztán ACBEL Pc6001 Lenovo brandből ez 280W, Dell h275am 240W, FSP ATX-350PNF illetve bocs, FSP az mégsincs, mert mind (!!!) beszart 4 év alatt 25-ből 25db amin nem röhögtem, a hátam leszakadt amikor kivittem a selejtes dobozt.)
Melyiket szeressem?
Egyébként otthon egyszer volt csak használva a SATA csati a táp kábelén, nem laza, nem vacak. 430W-os HKC tápról beszélünk, a gép tünetmentes a WD vinyó nélkül. Proci i3 (55W TDP) egy GF710-el, ami 25W TDP erre jön rá az alaplap meg 3db HDD, szóval a táp ideálisan van terhelve, sőt kvázi túl van méretezve, a hatásfokgörbe még felmenő ágban. A másik két HDD nem kattog, ami benne van, csak a WD. A többi mondjuk nem is WD. Toshiba és Fujitsu gyártmány, utóbbi notebook HDD.
Bocs, hogy nincs kitöltve adatlap, de több, mint 200db gépem van, most melyiket írjam be? -
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49446 üzenetére
Egyébként rossz tápot ki tudom szúrni szoftverrel? Elindítok egy AIDA-t nyilván nem látom az érzékelőn, ha túlfesz tüske van rajta. Most mit tudok tenni? Veszek egy márkás tápot, a gép le nem fagy és ennyi. Örülök. Mi mást tudok tenni? Kezdjek el elkókat cserélni a tápban?
Ha ez volt a kérdésed akkor nem egy 20 éves Codegent használok, de hogy most azzal a táppal lehet e baj amit használok hát mit tudom én. Nem fagy le, nem indul újra, miért lenne gond a táppal? Ennyi erővel mindenki cserélhetne tápot is, amikor elmegy egy HDD a gépben, mert hát mi van ha attól...sőt komplett gépet is cserélhet és akkor nincs "mi van ha".Abban remélem egyetértünk, hogy egy WD mérnök készíthetne egy youtube videót ominózus hangok címmel, ha már zacsiznak és emiatt a mechanikai hibák khm nem olyan ritkák.
-
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49446 üzenetére
Létezik olyan mechanikai hiba, ami nem látszik meg egyik SMART attribútumon sem?
Most megint kattogott az új 6TB-os purple HDD-m. Picit jobban meg tudtam hallgatni. Olyan hang, mintha a fej menne benne faltól falig kétszer, aztán kis szünet és újra.tak-tak-tak-tak-------tak-tak-tak-tak------tak-tak-tak-tak
ez valami mechanikai hiba nem? Létezik, hogy ez normális? Magasabb frekvenciás surlódó hang (még) nincs benne csak kopog szünet és újra. Párszor elismétli, aztán abbahagyja és egyetlen smart attribútum sem emelkedik most akkor mentsem? Nyomtam öntesztet is, oké.
Úgy kezd el kopogni, hogy senki nem hívja őt meg, csak pörög magában és megint pár perccel bekapcsolás után. Energiagazdálkodás kikapcsolva, szóval leállítani sem akarja őt semmi.
Egy vagyon volt és nincs mire másolni róla, mert amit lementettem 3TB-os HDD-t közben az végleg betojt. Az egy közismerten rossz széria lett azóta, csak amikor vettem még nem volt közismert...
Azért vagyok nyugtalan, mert nyugtalanít ez a kopogás ugyan az enyém nem ennyit üt de maga a kopogás pont ilyen most vegyek még egyet? A guta üt meg értesz, hogy mi a fene ez a kopogás.Tök jó lenne tudni, hogy ez újabban normális, vagy ha ilyen hangot ad bármilyen ritmikával akkor az biztosan döglődő lemez.
Szóval ha már újonnan így jut el hozzám, legalább valami kapaszkodót adnának a usernek, hogy öregem mentsél ha ilyet hallasz, mert ez a samrton nem látszik. Szóval most itt hallgatom tök hülyén vajon el fog e szállni 6TB adat? Hogy ötvenezer az mellékes nyilván, magyarok vagyunk, mi az nekünk. Nyugodt vagyok.
Táp másik, mert a WD nem abban a gépemben van. A gép, amiben a 3TB-os Barracuda meghalt 650W-os Chieftec táppal szerelt és volt benne egy másik 3TB-os Toshiba és egy 2TB-os Samsung lemez is és azokkal nincs gond. A 2TB-os ráadásul jóval idősebb, még Sata2-es, már régen a gépben volt, amikor a Barracuda mellé került és túlélte őt.
-
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49444 üzenetére
Igen, ezen a képen látszik "hogyan jön ki kis helyen a gyárból” és ezzel el is érkeztünk a probléma valós forrásához, ami nem más, mint az, hogy a gyár „fenekére” épített kész termék raktár túl pici és skótok bérelni a hibás termékeknek külön.
Ha bármi gond van a gyártósoron a hibás termékek (mivel azokat nem szállítja el tőlük senki, mert nem kell senkinek felszaporodnak) elveszik a helyet pillanatok alatt, mert a kihozatalt magasan tartják.
De ha nincs hely sem állhat le a gyártósor, mert az rengeteg pénzébe kerülne a gyártónak.A gond azzal van, hogy a gyárak eladják a gyártási hibás termékeket a késztermékraktárból egy „átmatricázással”. Amint a „rework” matricát kicserélik „OK”-ra máris eltűnnek a raklapok a raktárból és megoldották a logisztikai problémát helyben ingyen, mivel legkevesebb egy hónap, mire visszaérkezik a végfelhasználó által visszavitt hibás merevlemez és ők addigra már helyet csinálnak azoknak a raklapoknak.
Mi meg szívunk. De így legalább rá lehet fogni a szállítókra, hogy miattuk vacak a termék.
-
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49437 üzenetére
Ilyen műanyagból van itt nekem pár darab bent. Régen legalább egy ilyenben volt a zacsi a HDD-vel. Ez se sokat ér, de azért mégis, legalább valami. Jobb híján ebben vittem haza a 6TB-os WD-t. Azt már nem gondolom, hogy a párnás notebook táskámban és ebben a műanyagban érte bármi sokk, de tény, hogy hozzám egy szál zacsiban jött. Aki hozta szintén figyelt, de hogy hozzá hogyan került azt már ki mondja meg...
-
bot1978
senior tag
válasz
liksoft #49437 üzenetére
Én úgy tudom kikapcsolt állapotban nem annyira érzékeny egy HDD, de teljesen igazad van.
Szerintem, ha egy gyártó annyi pénzt akar egy hardverért kapni, ami egy komplett belépő szintű számítógép ára akkor az a minimum (gyártson bármit), hogy tisztességesen becsomagolja.Egy dedikált VGA-t sem esd zacskóban b*cák oda a vásárlónak, hanem dobozba teszik. Még egy 10k alatti VGA kártyát is. Ehhez képest horror drága HDD-k indulnak el egy fél mm vastag falú zacskóban, amiben van egy nedvszívó párna.
...és ezt a fogyvédelem hagyja. Legalább egy levegővel fújt zacskóba tennék ezt bele. Egy filléres utángyártott festékkazettát beletesznek egy bubis zacsiba könyörgöm egy HDD-t meg nem?Érthetetlen valahol tényleg.
-
stigma
addikt
válasz
liksoft #49423 üzenetére
Hi, itt már nem az usb-s átalakítóban + házban volt a merevlemez hanem csak simán, mint 3,5-wa asztali lenne.
Simán bedugtam, addig a DVD író sata csatlakozóit lehúztam és áttudtam.
Easeus Partition MAgic-ben is találtam recovery funkciót de semmit nem mutatott.Amikor lemezkezelőt megnyitottam szeretett volna inicializálni , de a mégsére nyomtam.
Hogy miért lett alapértelmezett azt nem tudom sajnos. -
King Unique
titán
válasz
liksoft #49414 üzenetére
A "WD Essential 2TB-os" nem pontos típus, sőt ennyi erővel lehet az My Passport és My Book is. Arra csak az utána leírtakból lehetett következtetni, hogy az utóbbi lehet, de abból is többféle van, azért volt linkelve ez. De ha a tüneteket nézzük, akkor valószínűleg olyan lehet, aminél titkosítás van. Az igaz, hogy végül is meg lehetett fejteni így is. De ugyanakkor a probléma minél pontosabb és bővebb leírása sem mellékes szempont.
-
stigma
addikt
-
darkpower
aktív tag
válasz
liksoft #49361 üzenetére
Köszi, lehet megmentetted a vinyóm egy időre
Nem volt könnyű, de sikerült kikapcsolnom ezt az APM-t, a jelek szerint pont időben, megjelent az első áthelyezendő szektor a hdd-n, pedig egész eddig 100%-os állapotban volt
Pár nap win10 gyorsan elkezdte amortizálniKicsit off topic téma, de ha egyszer veszek egy új hdd-t, akkor azoknál is lehet ilyen APM-kattogás problémám?
WD esetén sokszor láttam hasonlókra panaszt ahogy olvasgattam. -
darkpower
aktív tag
válasz
liksoft #49356 üzenetére
Köszi, ez valóban segít, amig a progi fut. Azóta annyi infót sikerült összeszednem, hogy ez másoknak is jelentkezik windows 10 esetén, valami driver bug, de nem igazán van egyszerű megoldás rá
De jól sejtem, hogy amellett,h ez zavaró, egyáltalán nem tesz jót a meghajtónak sem, igaz? -
eventus
veterán
válasz
liksoft #49166 üzenetére
Iobit driver booster talást új drivert hozzá, az felment. Kicsivel jobb most.
2013. augusztusban lett vásárolva, tipus WDC WD20EARX-00PASB0
Szintén ekkor vett 1 TB testvére torrent vinyó, ami szinte non stop megy, semmi baja
Ha ő most behalt nekem, akkor mely márkát tudsz javasolni. Hosszú távú adattárolás, semmi terhelés lenne a cél. Köszönöm -
bucihost
senior tag
válasz
liksoft #48594 üzenetére
Egy 2010-es HDD-ről van szó.
- Miért gyűjtötte be?
Passz. Megfagyott a win, kékhalál és lett 40 szektorhiba
- Az a hibaforrás orvosolva lett?
Mivel nem tudni mi volt a hiba forrása, így passz. Másik HDD-vel nincs gond.Fontos adatok nem igen lennének rajta, rendszer HDD-nek lenne használva amíg nem tudok újat venni. Most egy 5400 as HDD-n van a rendszer ami igen csak lassúcska
-
Memora
senior tag
válasz
liksoft #48578 üzenetére
Köszi a részletes választ, akkor egyenlőre mégsem kapom szét, hanem jegelem legalább addig, amíg be nem szerzek egy külső dokkoló alkalmatosságot (és egy üres HDD-t, ha esetleg sikerülne lementeni róla valamit), hátha másképp viselkedik akkor, ha már egy elindult PC-re dugom rá (a Windows nem ezen volt egyébként).
Sajnos az esetleges felpörgést sem hallom így, mert a gépben van még 3 zúgó vinyó...
A leírtak alapján az idióta vírusirtó talán teljesen tönkre is tette azzal, hogy óra hosszat folyamatosan olvasni próbálta az olvashatatlan adatokat. Bár utána furcsa mód tökéletesen működött még a gép kikapcsolásáig. Épp ezért nem is mentettem le róla semmit, sajnos...Az említett Youtube videókról nekem az a véleményem, hogy a szememnek azért csak hiszek, amikor látom ahogy szétszedi az elromlott vinyót, megigazgatja a fejet, összerakja, visszateszi a gépbe, és az elindul. Persze lehet, hogy nem mindig működik ez az otthoni javítás, de nekem nem érné meg az adatmentés ára, úgyhogy csak ez az opcióm van...
"Ha a fejet odébb húzod, a gél sérül"
Akkor az egyik youtuber valószínűleg ezért tekerte óvatosan a lemezt is a fejjel együtt...Vannak fent egyébként professzionális mentési videók is, nekem csak annyi különbség tűnt fel (laikusként), hogy valami furcsa pamutkesztyűben nyúl a vinyóhoz, ill. valamiféle fésűszerű alkalmatosságot dug a lemezek közé, mielőtt a fejet leszereli.
-
Memora
senior tag
válasz
liksoft #48572 üzenetére
A modell: Samsung HD20UI 2TB
A lötyögés alatt nem azt értettem, hogy ide-oda gurul valami a házban, hanem hogy kissé oda-vissza lötyög, ha jobbra-balra bedöntöm, gondoltam esetleg a fej nem parkolt le (a leszakadás valószínűleg kizárható, nem ejtettem le a vinyót, vagy ilyesmi). A fej leparkoltatása -Youtube videók alapján- óvatosan akár manuálisan is megoldható.
"Előbb mentünk, utána javítunk."
Ez nem opció, mivel nem indul a lemez (adatmentő cég sem opció, mivel nem 10+ év családi fotó vagy milliókat érő munka volt rajta).
Az érdekelne, hogy az előző hozzászólásomban említett dolog milyen hibát okozhatott a HDD-ben, amitől a PC is lefagy az indulóképernyőn, még a BIOS sem indul... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
liksoft #48462 üzenetére
Ha hamarabb szól valaki, hogy ez chkdisk egy gyilkos, akkor hamarabb lövöm le. Most ez az eredmény: [link] -> Eddig 100%-os volt a C meghajtó, most lett rajta egy hibás szektor. Előzmény: Cancel-re nyomtam a chkdisk-et, az be is zárult, de azt a HDD-t amit ellenőrzött továbbra sem engedte megnyitni (Access Denied), ezért újraindítottam a gépet (az Explorer közben az összes memóriát felzabálta). Mire beboot-olt és elindult a HDD Sentinel már ezt írta ki.
Ráadásul nem is az a drive, amine a checkdisk (elvileg) futott, mert az az i meghajtó volt, ami továbbra is 100%-os.
Mit lehet ezzel kezdeni?
-
zalman90
őstag
válasz
liksoft #48386 üzenetére
Közben megcsináltam, sebességbeli különbséget nem vettem észre. Halál alatt azt érted h. se kép se hang a HDD felől?
Mert ha igaz amit a sentinel mutat, talán nem kell annyira aggódnom. Ez egy nas-ként működő gép, amibe bele dobáltam az itthon talált felesleges vinyókat, és nem akartam partíció tengert
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
liksoft #46467 üzenetére
Mondjuk pont most mozgattam meg rajta 800gb filmet,külső házban,dokkolóban és hotswap-be,így elképzelhető hogy valamit hibásan írt fel,mert ki be húzgáltam+a hotswap is feladta a harcot..Egy formatálas megoldhatja ezt a problémát,vagy ennek ennyi,esetleg tesztelhetem,kimutathatom a hibát valami tesztelő progival?
Köszönöm a választ! -
Mika1227
őstag
válasz
liksoft #46329 üzenetére
Úgy van kialakítva csak mivel 4 vinyó is van a gépbe ezért nem áramlik jól a levegő! Lehet azt a 80-as vinyót kiveszem a helyéről és szelősebb lesz. Csak úgy be lehet tenni a gépbe nem a helyére. Gondolok itt arra, hogy antisztatikus szivacsra raknám pl.?
SP4C3: Akkor 60-ig mehet!?
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #46331 üzenetére
Azoknak a vinyóknak már teljességgel mindegy így is úgyis ketyegő bombák. De ezt tudod te is. Ritka patkány megoldás volt hogy mikor egyre több széria lett ezekből rossz, a smart riasztási értékével kezdtek játszani (meghamisították a kapott értékeket)legtöbb felhasználó igy csak azt tapasztalja hogy tegnap még jó volt most meg már olvasni se lehet és elveszett a partíció.
-
válasz
liksoft #46114 üzenetére
Igen, lehet kicsit félre érthető, de a lényeg "Átraktam a HDD-t másik slotba és ott gond nélkül megy a HDD... ki érti ezt?" így (itt) van.
Tehát a HDD-t a Dokkoló másik slotjába rakva ment, már gond nélkül.
Rz a "lemez használata előtt formázni kell a meghajtót, formázza?" jelenség / üzenet mitől van ? (talán nem megfelelő csatlakozás volt ?)UI.:
Közben átraktam (amelyikbe volt ez a jelenség) és most jó... hmm..L
-
törölt tag
válasz
liksoft #45458 üzenetére
Molekuláris szinten? Ez mióta követelmény ilyen eszközöknél/csatlakozók tisztitásánál/PCB-nél vagy BÁRMINÉL
Az isopropyl jó. Ennek is egyik "hatóanyaga" (legalábbis a 60-nak; a többit nem néztem)
(#45457) SP4C3: A WD40 egy rakás sz@r, tudnék mesélni... khm.. nem egy ligában induknak, vagy nemis tudom, hogy fogalmazzak
-
SP4C3
veterán
válasz
liksoft #45289 üzenetére
Pont, mint amikor 2 master vagy 2 slave lemez van 1 csatornán/kábelen.
Én az UEFI firmware-re gondoltam, hogy sérülhetett, mivel a main settings sem jött be neki, de ha ott jelenítené meg a háttértárolókról az adatokat, akkor okozhatta fos kábel, egyébként szerintem meg hamár UEFI-s alaplap, akkor azon nemigen van P-ATA hdd csati.
-
-
törölt tag
válasz
liksoft #45099 üzenetére
Tegnap este előkerestem egy dual slot1 alaplapomat, amin van integrálva egy Adaptec SCSI vezérlő is. Nem tudom milyen okból, de az a saját formázásával nekiállt a lemeznek. Kb. egy óra szöszölés után végzett vele és most megjelenik a 2GB kapacitás az info tábláján. Tovább még nem léptem vele, de bizakodó vagyok.
Azért nyitva tartom a szemem és ha látok ilyen meghajtót ...
-
törölt tag
válasz
liksoft #45094 üzenetére
Egy öreg Amiga gépben volt, ahova csak 50pin-es megfelelő. Sajnos a device ami kezelte speciális formátumot használ, nem RDB és nem MBR félét, mert nem PC, hanem egy 1990-es gyártású gép. Low Level Format közben kikapcsolásra került a gép és azóta ilyen.
Ebben a vezérlőben volt használva: [link] -
törölt tag
-
-
rostiron
őstag
válasz
liksoft #44941 üzenetére
Köszi.
A sata kábelt már cseréltem, az nem hozott változást. A tápom elvileg ok ( xfx ts 550 ) multiméterrel mérve is rendben van . Akár hogy leterhelem a gépet ( furmark, aida teszt, prime95 ) akár egyszerre futtatva is tápügyileg rendben van.
Mit lehet még megpróbálni ?Milyen szoftverrel lehet a hdd-t terhelni ?
-
spyduck
nagyúr
válasz
liksoft #44789 üzenetére
Németországba. Neki azonnal kellett és nem akart milliókat fizetni. Elmondtam az előnyöket és hátrányokat.
Nem haragudtam én senkire, ügyfél siettet, ennyit tudok tenni. Aki kereskedelemben dolgozik az tudja, hogy a "most azonnal csinálja meg" mit jelent. EztKöszönöm a válaszokat!
szerk: egyébként én az adatmentést mindig klónozással szoktam kezdeni, ennél még azt sem tudtam megcsinálni...
-
spyduck
nagyúr
válasz
liksoft #44787 üzenetére
Nem válaszolt senki nekem, meg 2 órán belül kell róla a cucc. Neten sem volt semmi. A getdata back pedig csak akkor fér hozzá ha leformázom. Már folyamatban van a visszaállítás így igazából mind1. Formázás után tudomásos szerint ha nincs utólag adat ráírva akkor az egészet vissza lehet nyerni.
szerk: képeket akarok róla lementeni, nem rendszerfájlokat.
szerk2: Van olyan ingyenes program ami mindenre jó? Ha nincs ingyenes, akkor melyiket ajánlod egyébként?
-
junior11
veterán
válasz
liksoft #44731 üzenetére
Lehetséges, köszi.
Amúgy ma bevittem a My Book-ból kivett 2TB-os WD Green-t, az ismerősöm megnézte, ugyanúgy hibás volt nála is, úgyhogy kuka sajnos. Szektorhibás. Kihúzott egy nagy fiókot, az tele volt hibás WD lemezekkel, Green, Blue, Red... Azt mondta, ő már az utóbbi időben nem nagyon ajánlja a WD-t, rengeteg hibás darabbal találkozik, ellentétben (számomra meglepetésre) a Seagate-tel. Külső HDD-k esetében is Seagate/Samsung/Maxtor-t ajánlja, sok Elements/Passport ultra hibás. Minél újabb gyártású, annál sz@rabb minden...
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #44638 üzenetére
Igen, utaltam is rá, hogy csak óvatosan a használatával. Minden ilyen komolyabb művelet előtt nyilván célszerű az adatmentés, viszont eléggé időigényes. A parancssoros megoldás is benne volt a linkben és lehet valóban eredményesebb. Bár nálam eddig a grafikus sem okozott problémát külső merevlemeznél, de ez csak saját példa. Mindenesetre köszönöm a kiegészítést!
(#44639) csadi0011: a screenshotok alapján valami nagyon el lehetett csesződve rajta...hogy a fájlkezelő 0 bájtosnak mutatja, olyat inkább USB-chip & firmware + OS inkompatibilitásnál láttam. De nálad mint kiderült, nem ez volt a gond.
A CHKDSK futása alatt azért ennél több dolgot ír ki, pont a bemásolt rész felett azt is, hogy volt-e probléma. Bár szektorhibát nem jelez. Illetve utólag az eseménynaplóban (Windows-naplók—►
Alkalmazás) is megtekinthető a log. A simachkdsk E:
az hamar lefut, de az csak read-only. A fix + recover—►
chkdsk /f /r E:
viszont sokáig eltart, akár órákig is.A ".Trash-1000" és "found.000" szerintem a Linux miatt van, mert ha azon is használom, akkor mutat Windows alatt nálam is ilyeneket. Amúgy le szoktad mindkét - Windows | Linux - rendszeren normálisan választani? Mert ennek hiánya is szokott érdekes problémákat okozni. Illetve Linux alatt terminálból még az udisks2 is használható erre a célra. Ha pl.
sdc1
a külső meghajtó, akkor az alábbiakat kell bepötyögni.udisksctl unmount -b /dev/sdc1
udisksctl power-off -b /dev/sdcSőt, gyorsbillentyűt is lehet hozzárendelni és egyszerre akár több meghajtóra is megadni a parancsot. Így leválasztani pedig baromi kényelmes.
Lehet nem ártott volna előtte egy teljes adatmentés, de ha minden fájl megvan és olvasható, akkor ok. Örülök, hogy végül sikerült megoldani.
-
kokov
tag
válasz
liksoft #44340 üzenetére
Sajnos nincs meg konkrétan miért veszi el a feszt a motortól néha. Inicializálás, önteszt stb.
Praktikusan valami olyasmire gondoltam, ami olyan hibát generál, ami miatt a már fent lévő gyári program egyáltalán nem fut tovább, mert valami olyan válaszra vár, ami sosem jön meg.
Esetleg a leszerelt fej számára kiépített érintkezőket rövidre zárni, vagy valahogy valami nagy bajt csinálni.De igazából a célra megteszi így is, ezért nem léptem eddig semmit. Csak néha bosszant, ha pont élezés közben lelassul.
A másik megoldásom a kikopott, zajos golyós ventimből kivenni a nyákot ahogy van, mert azzal szerintem indulna ez a motor is, de két fájásom is van az elmélettel.
Az egyik, hogy az egy 12cm-es PC venti. Tehát ragasztott, ezért a nyákfúró tokmányába való mini flexel kellene szétvágni a nyákért, hogy ne sérüljön meg a kapcsolás.
Ez már túl sokáig tart, ennyit nem küzdök érte.
Pláne hogy a másik szomorú tény, hogy halovány lövésem sincs mennyi lehet ennek a HDD motornak az áramfelvétele, de a venti csak 0,3A és a két motor már eleve nem ugyanaz, de az erősen ködös háttérismereteim birtokában nem zárom ki, hogy megforgatná az a nyák és ha az áramfelvételt elviselné a kapcsolás, akkor még jó is lenne.Csak az egész nem kell olyan gyakran. Amennyit élezek egy évben… túl munkás ennek utána járni, szóval inkább így marad.
-
laca71
aktív tag
-
laca71
aktív tag
válasz
liksoft #43551 üzenetére
Szia !
Lenne egy érdekes kérdés...
A Hdd-n bármit próbáltam a Sentinel lelassult és belefagyott 10-20 perc után a felülettesztbe..
Folyamatosan nőtt a hibás szektorok száma..
Mivel semmit nem veszthettem ezért kikapcsolva enyhén fejjel lefele odacsapkodtam az asztalhoz a vinyót
Ez a hdd nem volt évekig használva.., létezik hogy beállt a motor vagy valami.. ?
Mert utánna már 4 órája megy a felületteszt...hiba nélkül.. -
-
xyvz2
tag
válasz
liksoft #44094 üzenetére
Rendes vagy hogy válaszoltál, kösz szépen
. Baromira idegesít hogy 1 napos a winyó, csak beraktam formáztam aztán a kondició 67%....de semmi - de semmi más hibát nem ír ki.... kb 1526 programot futtattam, egész nap meg - egész éjjel futottak a tesztpogik... és semmi hiba csak mind azt írja hogy: end-to end error 33...
és a kondíció 67%
-
válasz
liksoft #43900 üzenetére
Szia!
Itt kezdődik a téma. [link]
Sajnos nem sok időm van ezzel foglalkozni, de amint tudtam megcsináltam az eddig javasoltakat.
Az érintkezőket megpucolgattam mindenhol, levettem a nyákot is és ott is megtakarítgattam, ahogy javasolták a kollégák itt a topicban.A letöltős gépemben AMD chipset van 6Gbti/s SATA csatikkal, ez egy kb 2 hónapos alaplap, ebben kezdett el kattogni úgy, hogy kb 2 hónapja megy a gépben gond nélkül. A nagy gépemben nvidia chipset van itt csak 3Gbit/s amit tud a SATA.
Letöltöttem a firmware-t, de még az update-ig nem jutottam el, ugyanis még nem sikerült olyan boot lemezt fabrikálnom, amivel alá tudok a nagy gépemnek bootolni és le tudom futtatni a firmware exe programját. Innen leszedtem a firmware-t [link]
-
Carasc0
őstag
válasz
liksoft #43905 üzenetére
Vagyis baj van a lemezzel? Nem biztonságos? Valami részletek jók lennének. Mi a baja, mit nézzek meg esetleg...Kicsit megijesztettél..
Egyébként, valóban a képről olvasva, ebből a HDD-ből 2db van. Sztem megcserélem az adatokat, mert a másikon nincs olyan értékes adat, mint a szegény szektorhibáson.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #43756 üzenetére
Nem kell teljesen komolyan venni amit irtam, de szerintem nem tul bölcs dolog valakit arra ösztökélni, hogy vegyen egy ujat amikor a réginek semmi baja, csak a gépet kéne tudni ellenőrizni, a sentinel jó lenne ha csak tényleg merevlemez problémák okozhatnának merevlemez hibákat. Igy sztem először az alaplapi chippek lemezkezelőit kéne tudni ellenőrizni 1 lépésben a 2. lépés a hdd/ssd/odd....de lehet erre drágábbak lennének a licencek...
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #43747 üzenetére
Jo de az sem állapot, hogy hibás hibaüzenetet küld. Akkor irja azt, hogy ismeretlen az állapot.
Az legalább adhat némi kiindulási pontot, hogy valami fizikai sérülés van a betápon, vagy az adat kábelen.Nem ehelyett a windows energia gazdálkodása miatt össze vissza kapcsolgatja, megpróbál be nem fejezett adatokat küldeni, és crash. Pedig csak azt a nyamvatt sata kábelt kellett volna kicserélni.(volt olyan adat kábel ami vadi ujan ugy került a kezembe ami szar volt már eleve, én bontottam ki.)
Szóval szerintem nem tűnik nagy elvárásnak, hogy egy igen fontos szervíztechnikai menüpont ami hiányzik belekerüljön.
-
mgTerminator
veterán
válasz
liksoft #43748 üzenetére
A HD Sentinel szerint a max hő teljes élettartam alatt 40 fok volt, de általában 30-35 körül mozog. Egyébként notiról beszélünk, akkor sem gond ha nem parkol?
Korábbi hozzászólásodra válaszoltam:
A szundi alatt az alvó állapotra gondolsz amikor villog a power? Egyébként ki van már kapcsolva minden. Konkrétan mire gondolsz, mit kellene kikapcsolni?
-
mgTerminator
veterán
válasz
liksoft #43712 üzenetére
Mióta megvan a noti (2015. november) azóta csinálja, nem számít hogy rendszer van e rajta vagy sem. Jelenleg SSD-n van a rendszer, a HDD-n meg Torrent, játékok. Adat ugyan az mind a kettőn (tükörmentés). Most próbáltam ki a HD Sentineles megoldást, miután kikapcsol a kijelző ugyan úgy leállítja a Seagate vinyót is (ami amúgy soha nem kapcsol ki) majd kb 1-2 másodperc után kapcsolja is vissza és így tovább.
-
HagaNRG
őstag
válasz
liksoft #43639 üzenetére
"Így igaz. Megkérdezni sem lehet?
Ha meg nincs meg az eredeti gazdája, nem lehet, hogy nem véletlenül van letitkosítva? A személyes adatok védelme is szóba kerül már ilyen esetben!"Nem, sajnos nincs lehetőségem megkérdezni, mert egyszerre 25 db leselejtezett céges laptopot vásároltam múlt évben és ezek közül került most ki egyetlen ilyen jelszóvédett HDD-s gép. (amire önmagában nincs is szükségem, mert hibás, de kizárólag a HDD az kellett volna)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- DJI topic
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 16GB I 240SSD I mDP I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest