Új hozzászólás Aktív témák
-
darkpower
aktív tag
válasz
King Unique #49374 üzenetére
Feltételezem az újabb hdd-k esetén, amiket már úgy terveztek,hogy bírják a parkoltatást, nem gond az ilyen annyira, mint egy régebbi Samsung hdd esetén. Valóban nem mai darab, de egész eddig csendesen és hibátlanul működött. Win7 esetén az APM eleve tiltva volt, most a WIN10 viszont bekapcsolta, nem hiszem, hogy ez teljesen normális, ha a hardver nem bírja/kezeli rendesen az ilyet. Mindenesetre most fixen kikapcsoltam, azóta jó a helyzet.
Nyílván nem lepődök meg, ha ennyi év után lassan cserélnem kell, azért is kérdeztem, hogy mi a helyzet az újabb verziókkal, mennyire kell figyelni vásárláskor a hasonló problémák elkerüléséhez -
darkpower
aktív tag
válasz
liksoft #49361 üzenetére
Köszi, lehet megmentetted a vinyóm egy időre
Nem volt könnyű, de sikerült kikapcsolnom ezt az APM-t, a jelek szerint pont időben, megjelent az első áthelyezendő szektor a hdd-n, pedig egész eddig 100%-os állapotban volt
Pár nap win10 gyorsan elkezdte amortizálniKicsit off topic téma, de ha egyszer veszek egy új hdd-t, akkor azoknál is lehet ilyen APM-kattogás problémám?
WD esetén sokszor láttam hasonlókra panaszt ahogy olvasgattam. -
darkpower
aktív tag
válasz
liksoft #49356 üzenetére
Köszi, ez valóban segít, amig a progi fut. Azóta annyi infót sikerült összeszednem, hogy ez másoknak is jelentkezik windows 10 esetén, valami driver bug, de nem igazán van egyszerű megoldás rá
De jól sejtem, hogy amellett,h ez zavaró, egyáltalán nem tesz jót a meghajtónak sem, igaz? -
darkpower
aktív tag
Sziasztok,
Erre senkinek nincs ötlete?
Azóta kipróbáltam egy másik alaplappal, azzal is csinálja, szóval a windows 10-re gyanakszom, illetve amikor visszaraktam a régi, windows 7-es rendszerbe a hdd-t akkor megszűnt a jelenség.
Köszi -
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 2TB-s vinyóm, ami az új rendszeremben (alaplap csere+ új windows) elkezdett kattogó hangot adni. Olyan, mintha "lekapcsolná" a rendszer a meghajtót, és amikor mégis kell, akkor kattan egyet. A windows energia menedzsmentjében már kikapcsoltam a hdd lekapcsolását, de nyilván nem változott semmi.
Bárkinek van ötlete, hogy mit tehetnék még? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 1 Tb-os NVME-k
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest