Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #55286 üzenetére
Van egy TP-Link aktív hubom amire rá van kötve a dokkoló és egy sata adapteres noti vinyó. Ezek között nem lehet közvetlenül másolni mert ütközik hubon belül a 2 eszköz.(nem értem hogyan fordulhat ez elő...)
Lehet ez is a hub miatt volt...
Gyenge szektort nem csak HDD hiba okozhat ugye. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #55283 üzenetére
Korábban kb 6,5óránál szakadt meg. Ezek szerint okés lett.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #55279 üzenetére
Igen a felületírást nem igazán csinálnám meg mert sok idő visszaállítani a tartalmat.
De egy felületolvasást vagy részletes öntesztet simán indítok.
Melyik legyen inkább? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55279 üzenetére
Hát ezt én is így látom, vegyék, ez csak egy dolog
Sentinel olvasás-írás-olvasás tesztje nem desktruktív (kivéve áramszünet stb).. Persze marha sok idő.
Szóval van egy maku Purple-je, akkor hát mindenki örül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55277 üzenetére
Attól én még nem ajánlom
Na és milyen tanácsot adnál a kedves kollégának, most mi legyen ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55275 üzenetére
Úgy látszik, sosem tanulok. Én vétkem, én vétkem, én büdösnagy vétkem.
Akkor azt mondod, fasza a Purple ? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55273 üzenetére
Mármint mire érted ?
Végigszívtam a létrát, mire beálltam a Seagate NAS szériára, szívtam szóló és raid-be tett vinyókkal is, összevissza konfigoltam, úgy éreztem már magam mint valami idióta + közben a pénz faktor, önteni bele amikor eldöntöd, hogy szóló helyett raid, de raid1 pazarló, akkor legyen 3-diszkes raid5, aztán legyen 4, volt itt minden.Én nem keresek HDD-t, azaz múlt héten gondolkodtam rajta, hogy kellene valami polcra, de 20 terások még drágák, letettem róla, megoldottam máshogy a 4K adv. format konverziókat.
Szerk.: ja értem, dátumokat nézed ?
Tettem ott egy kanyart, az nem azt jelenti, hogy "járok"
Szept 28 a legrégebbi (pár napja ugye), előtte lévő 21 április, azelőtt 20 január ..
Azért ezt nem mondanám rendszernek, kb. meg sem volt, hogy én oda is írtam, így már igen, persze.
A "törzshelyem" a hifi műszaki szemmel és újabban a Sony fotós.
Ha keresnél.. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55269 üzenetére
Nem járok oda, mert minek.
SAS Exos.. -
wrongduke
aktív tag
válasz
King Unique #55236 üzenetére
Értem. Köszönöm a segítséget!
-
wrongduke
aktív tag
válasz
King Unique #55234 üzenetére
Köszönöm az infót!
Nem tudtam, hogy ilyen van, egy az egyben az én esetem is ilyen.Még annyit szeretnék kérdezni, hogy USB 3.0 külső házban használva van értelme az SSD-nek? Egy HDD sebessége nekem bőven elég, csak ugye nem 3 byte/év tempóban.
-
Tomika86
senior tag
válasz
King Unique #55226 üzenetére
Megpróbáltam másik gépben is, nem lett jó.
Másoltam rá adatokat, majd visszatérve a géphez hallottam hogy kattog és nem elérhető a meghajtó. BIOS sem látja.
Ha elektronika hiba lenne akkor vennék egy ugyanilyet és valahogy elmenteném az adatokat. De erről nem tudok, hogy tudnék meggyőződni, csak próbával?Csináltam videót:
[link]Köszönöm!
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #55212 üzenetére
Dehogy nem. Arról beszéltem, értsd a lemezterület alatt a foglaltat értettem, abban a programban, a képen amit beraktál, hol a fájlméret a nagyobb mint a foglalt, hol fordítva. Erről az eltérésről beszéltem, mert amik rendben voltak nálam azoknál általában ugyanannyi volt mindkét oszlopban.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #55208 üzenetére
És miből adódnak az eltérések, nálam jellemzően a lemezterület kevesebb mint a fájlméret, de a példádban fordítva is van. És sok van aminél megegyezik a 2 méret. Tegnap töröltem sok olyan dolgot, ami eltért, mert sokszor tartalmaztak nem teljesen letöltött fájlokat, de ez minden esetben ezt jelenti? Mert vannak olyanok amiken ránézésre nem látni, hogy baja van, a fájlnévből, de azok hibásak lehetnek?
-
UserX
addikt
válasz
King Unique #55202 üzenetére
Szia!
Az ARCH-os gép sem látta...Most rádugtam az én Win11-es gépemre USB 3-on és működött! Valószínűleg egy sima kábelcsere megoldja...
Még egyszer kösz!
-
UserX
addikt
válasz
King Unique #55202 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Igen a kép természetesen USB 2-vel készült, írtam, hogy ott nincs gond!!!
Megnézem majd az Eszköz-, illetve lemezkezelőt is, USB 3 esetén. Telepítve van az EUSEUS, talán az is megér egy misét...Sőt még Acrinis True Image for WD is van...
Alap, hogy hátoldali USB 3-as porton is teszteltem, de ugyanúgy semmi!
Másik USB kábelem nincs...
Majd jövök az 'eredményekkel'!
Még egyszer köszönöm! -
xXxian
senior tag
válasz
King Unique #55193 üzenetére
-
pBandi
tag
válasz
King Unique #55198 üzenetére
Igen, az eredeti környezetben tényleg jól látszik a régi HDD. Már megy a mentés, és a tanácsolt parancssoros mószszerrel mindenkit a végső helyén helyezek üzembe.
Köszönöm a tanácsokat! -
xXxian
senior tag
válasz
King Unique #55191 üzenetére
Szia! Azt, hogy két meghajtónak látta a rendszer, nem tudom részletezni. Két betujel jelent meg, a tartalom nem volt elérhető. Most már egy meghajtónak látja a rendszer, de továbbra sem jeleníti meg a tartalmát. Fontos lenne megoldani, családi fotók voltak vagy vannak rajta. Van megoldás? Olyan, ami nem kürt Zrt
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #55187 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
3.x -be dugva felpörög, világít folyamatosan a led, és ennyi.
Se Windows, se Mac, Se linux nem észleli semmilyen formában.
Mintha egy fadarabot dugtam volna az usb -be.
2.0 -nál viszont minden rendszeren tökéletes. Ír, olvas, úgy ahogy kell.Nem garos.
A szét szedés értelme a takarítás volt.
1- ha pösz ment volna az usb foglalatba
2 . Korrodált ground pl szakadt alatta
3 vagy a korrodálás valójában égésNem volt pösz, csak felületi korrodálás, semmi jele hogy elfüstölt volna bármi. Azok a részek szépek ahol valóban vannak elektronikai alkatrészek. Képen is látszik.
-
dudu98
tag
válasz
King Unique #55182 üzenetére
Rendben, kiírom másik topicba. Köszönöm a segítséget!
Kétlépcsős azonosítást miért nem támogatja a logout oldala? Nem engedi még úgy sem, ha a prohardverről irányítom át. -
mileston3
csendes tag
válasz
King Unique #55175 üzenetére
Vettem, köszi.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #55171 üzenetére
Ok, most már muszáj voltam újra bekapcsolni, szóval ezt mutatja a lemezkezelő:
És ezt a HDD sentinel:
A lemez felpörög, de utána rögtön le is áll, nem kezdi "szörcsögve" olvasni az adatokat. Egyszer régebben már töröltem le véletlenül egy nagyobb mapparendszert, azt anno sikerült jól visszaállítani, de sajnos már nem emlékszek, melyik program működött megfelelően.
Még annyi, hogy valószínűleg van legalább 1 pending sector is régebb óta a HDD-n, mert volt hogy 99%, volt hogy 100% volt a kondíciója. -
Hooper
őstag
válasz
King Unique #55150 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint ezt másik típussal se tudom "kivédeni"...
Antivirus progi nem fut. -
BullZeye
veterán
válasz
King Unique #55147 üzenetére
Rendesen szívrohamot hozzák az emberre, ha nem menne 2 teszt egyszerre jobban aggódtam volna.
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #55133 üzenetére
Köszönöm!
Ismét hasznos tanács tőled!
Isten tartsa meg jó szokásod! -
törölt tag
válasz
King Unique #55113 üzenetére
Köszi az infót!
Igazán megspórólhattad volna,hogy leereszkedsz hozzám,(a nagy öreg mindent tudó titan TAG-es fene gyerek)csak szimplán nem kellett volna hozzászólnod a post-hoz.
Vagy anyi is elég lett volna a kioktatás és feltételezések helyett,ha beírod ,erre itt nem kapsz választ. Lényegretörő és egyértelmű lett volna.Neked ezt ajánlom https://pszichologuskereso.hu/ látom szereted kiosztani a népet.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
King Unique #55078 üzenetére
Köszönöm. Gondolkozom, hogy kockáztassak-e?
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
King Unique #55075 üzenetére
Ha lenne egy üres 3TB-os HDD-m, akkor le tudnám menteni az adatokat a GetDataBack programmal, de nincs ilyenem, csak ezért venni meg nem fogok. Akkor inkább lementem apránként, viszont az lenne a legjobb, ha helyre tudnám állitani a "Lost" particiót adatvesztés nélkül.
-
R3nts
senior tag
válasz
King Unique #55069 üzenetére
-
R3nts
senior tag
válasz
King Unique #55065 üzenetére
Szép napot! Azt megkérdezhetem, hogy egy szintén SMR technpológiás Seagate Basic 1 TB HDD-t, Win10, USB 3.0 csatolófelületen, miért ír minden diagnosztikai szoftver "SCSI" meghajtónak? Az SMR techológiából kifolyólag, ezek SCSI HDD-k?
-
pruzsi
őstag
válasz
King Unique #55065 üzenetére
Hát,van rajta 78ezer fájl 400gb szabad hellyel.
-
válasz
King Unique #55029 üzenetére
Szia. Általad írt módon hdd visszaállítva. Van lehetőség valamilyen programmal visszaállítani a fájlokat?
-
PedroPascal
őstag
válasz
King Unique #55055 üzenetére
Köszönöm!
Annyit nem ér ami rajta van, hogy adatmentő cégeknek százezreket perkáljak. Az áramkimaradás miatt ment tönkre, mint korábban írtam. Típus azonos lemezek panelét cserélném ha megér ez egy nekifutást. Erre irányult a kérdésem nem arra, hogy vegyek másikat meg hogy ez adatmentés. Egy panel csere ilyen esetben nem egy hardcore hadművelet, már ha van értelme és van esély rá, hogy a panel sérült nem pedig a belseje. -
[Prolixus]
addikt
válasz
King Unique #55038 üzenetére
Igen, bocsánat, scak a hozzászólások alapján az a topic jobban pörög, tettem ott is egy próbát.
Amúgy emlékeim szerint a lemezkezelőben amikor kötetet próbáltam létrehozni rajta, csak feldobta a formázást, választás nem nagyon volt hoyg gyors vagy lassú...de ha volt is, biztos hogy a default opciót hagytam, szóval gyorsnak kellett lennie, mégis több mint fél óra után próbáltam kilőni.
Mindenesetre a formázás leállítása nem sikerült, a lemezkezelő be is dobta az unalmast és "program nem válaszol" hibaüzenet jött. Létrehozott elvileg egy kötetet de persze hazsnálhatatlan volt. Úgyhogy töröltem.
Majd holnap szerencsét próbálok hoy ezek után a NAS mit fog szólnia drive-ra...wish me luck.
-
válasz
Megoldódott
"tárolóhyeknél" köszönöm szépen! Kellemes ünnepet mindenkinek !
-
válasz
Köszönöm! Holnap megnézem ezt is.
3 gépben próbáltam már. Előtte működtek.
Ebből 1 db hdd és 1 db pár napos ssd.
Ha telepíteni szeretnék pl win 10 et, nem hozza fel ott sem mint lehetséges hdd ket. -
skoos
őstag
válasz
King Unique #55005 üzenetére
Synology azt mondja "NOT INSTALLED". És sárgán villog. HDD pörög, de láthatóan nem találja magát. Van értelme adapterrel gépre dugnom? Vagy ez kuka úgy ahogy van?
-
skoos
őstag
válasz
King Unique #55005 üzenetére
Köszi a segítséget! Megpróbálom a rendes adaptert, hátha. De igen, nagy jövőt én sem jósolok. A NASban csak kattogott, ha betettem
-
gab967
csendes tag
válasz
King Unique #54973 üzenetére
köszönöm! nem tudom hogy a külsőm tudja e kezelni az elmondottakat. aPC-m sajnos őskövület még reménytelenebb a helyzet....
Esetleg tudnál ajánlani olyan külsőt ami kezeli? -
pruzsi
őstag
válasz
King Unique #54968 üzenetére
Sajnos a windows nem tudta leformázni akárhányszor próbáltam is újraidítás, akár a fájlkezelőben vagy a felügyeleti eszközöknél stb.
Letöltöttem a MiniTool Partition Wizard és 1 perc alatt kés is lett -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #54962 üzenetére
Bocs figyelmetlen voltam.De gondolom így is selejtezni való ez a hdd nem?
-
temppro
tag
válasz
King Unique #54957 üzenetére
Ez jogos
, erre időközben gondoltam én is
Kipróbálom délután SSD-ről a HGST-re. -
temppro
tag
válasz
King Unique #54955 üzenetére
Szia,
köszönöm az infókat.
Csak adattárolásra használom, a windowsnak külön ssd-je van.
Két partíció van rajta egy 400Gb és egy 500Gb. A másolást próbáltam az 500as partícióról a 400-asra és próbáltam partíción belül az 500-asról az 500-as ra. Sajnos egyik esetben sem ment 55MB/s fölé, inkább 40 MB + .
Most munkában vagyok, délután kíváncsiságból elvégzem a szintetikus teszteket.
A vinyó nálam van már 3 éve (használtan vettem) és csak kb 3-4 hónapja tűnt fel hogy belassult. A tegnap próbáltam utánajárni, hogy miért lassult be de nem jöttem rá -
temppro
tag
válasz
King Unique #54953 üzenetére
Szia,
A sentinel szerint 100/100-as, es kb 50/%-70%a foglalt a particioknak. A particiok 0%ban torefezettek, azt megneztem en is. Hazamegyek utananezek ennek a cmr/smr dolognak.
-
Migee
tag
válasz
King Unique #54910 üzenetére
Igazából valóban Raw lett belőle a lemezkezelőben.
A Minitool NTFS-t ír, mikor rámegyek, h Check File System, de nem tudja meghatározni (determine), és így javítani sem tudom. Azt hozzá kell tenni, hogy 64KCluster Size volt beállítva neki a nagy fileméretek végett. Most újraformáztam 4K Clusterral.
Sajnos így sem értem, mitől lett Raw.
Normál formázás NTFS remélem elég neki. -
rdmftw
tag
válasz
King Unique #54910 üzenetére
igen, feljebb adtak egy tippet és miközben elkezdtem utánanézni a neten egyszercsak betöltött a fájlkezelő/disk manager/diskpart is és mindegyikben láttam a lemezt de RAW-ként.
esélytelenek nyugalvával nyomtam a /cleanre majd próbáltam inicializálni/formázni és el sem hiszem de sikerült. azóta megszünt a pittyegő hang is és tisztán hallani hogy a fej jár ide-oda amikor irok/olvasok.
most épp futtatok egy /r-t.mondjuk arra kiváncsi vagyok hogy mitől lett raw. elvileg kikapcsolt állapotban parkol a fej. létezik hogy kiugrott a helyéről az esés után?
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #54909 üzenetére
ÁEzért veszek én külön HDD t és házat, nincs ilyen gond. 5 perc összeépíteni.
-
toncsi64
friss újonc
válasz
King Unique #54889 üzenetére
Köszönöm !
Átolvasom párszor és talán sikerül értelmeznem is -
hakki
csendes tag
válasz
King Unique #54886 üzenetére
Köszönöm! Igen, nemrég vettem észre, hogy nem teljesen erről szól.
-
kisi
aktív tag
válasz
King Unique #54871 üzenetére
Köszönöm, a nem látható partíción lévő adatokra lenne szükség, így próbálkozok az ajánlott topicban.
-
válasz
King Unique #54851 üzenetére
Kezeli hogyne (emulálva 512re),de a hddre van írva olyasmi hogy csökkentett mérettel, gondolom veszítek vele helyet meg ugye teljesítményt hiszen a hddnek kell fordítgatni 4k cluster méretről 512re majd vissza 4k natívra.
Találtam ugyan toolt win alá sg3_tool amivel lehet formázni sas parancsal 4kra de ugyan úgy egy nap mire megcsinálná. Lehet rászánok időt.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #54851 üzenetére
A formázásánál az alapértelmezett lemezfoglalási egység (default cluster size) meg amúgy fájlrendszer és kötetméret függvénye, ami Windowsoknál NTFS fájlrendszer esetén 16 TB-ig 4 KB, 16-32 TB között 8 KB, stb.
-
athomi
veterán
válasz
King Unique #54840 üzenetére
Köszönöm, működik!
-
athomi
veterán
válasz
King Unique #54838 üzenetére
Nem tudok meghajtóbetűjelet adni neki.
[kép] -
zsoltcube
újonc
válasz
King Unique #54828 üzenetére
Igen én is erre gyanakodtam, de közben rájöttem, hogy a gépemben lévő Seagate merevlemez is SMR technológiát használ elvileg (ST2000DM006-2DM164) A Seagate oldalán a barracuda vinyók 1TB fölött mind SMR-esek, de ezzel még soha nem volt semmi gond, bár igaz 3,5-ös. Plusz ha nézek teszteket ahol az SMR vagy CMR technológiát hasonlítják össze, akkor írásnál az SMR pl 120mb/s, míg a CMR 150mb/s mondjuk, így nekem ez kb a tizede, mint kellene.
-
Flintastic
újonc
válasz
King Unique #54823 üzenetére
Lemaradt, hogy természetesen hálózatról adtam neki áramot. Jól körüljártam a témát, mielőtt adaptert választottam.
-
Olaszif
csendes tag
válasz
King Unique #54818 üzenetére
Köszönöm szépen a linkeket. Az MHDD Windows vagy Linux?
-
Olaszif
csendes tag
válasz
King Unique #54813 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszodat.
Igen, USB- csatlakoztatom. Több külső házban is volt, olyanban is ami 6TB-ig kezel. A LLF programot eresztettem rá. Ez a kép nem reális, mert belepiszkáltam a fej, cilinder, sector adatokba. Nem mentettem, mindjárt teszek fel egy reálisat. -
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique #54802 üzenetére
Hát ez érdekes, estére megszűnt a hiba.
Leszedtem ezt a WD Dashboardot és lefuttattam egy "S.M.A.R.T. Diagnostic Extended Test" -et.
HDS pedig 100% -os kondíciót és teljesítményt mutat, SMART értékek is megjavultak, eltűnt a Seek Error Rate -t jelző hiba.
-
sspam60
újonc
válasz
King Unique #54809 üzenetére
Ez történt, amit a linkelt példában írtál. Nem sikerült leválasztani, gép kikapcs, bekapcs.
Köszönöm a diagnózist, megpróbálom helyrerakni a lemez tartalmát a belinkelt infók alapján. -
sspam60
újonc
válasz
King Unique #54804 üzenetére
Megj: abba a dokkolóba tettem amiben formáztam annó a merevlemezt.
-
sspam60
újonc
válasz
King Unique #54804 üzenetére
Megnyitottam. Innen hogyan tovább?
Nem nagyon tudok vele mit csinálni.
[kép] -
Askformore
senior tag
válasz
King Unique #54805 üzenetére
Áh, király vagy, meg is van, nagyon köszi!!!
-
válasz
King Unique #54777 üzenetére
Win11, de mégsem tudta, igaz nem 4k hanem 4160 formátumban volt. Gparted live és sgformat 512-re megoldotta, bár utánanézek mert lehet win alá is van ilyen tool.
kezdetben 4160 volt a blokkméret (nem tudom miert ez az érték) a képen 1.2tb toshiba van de mind 4160-as volt
most sg format után 512/4096, ez egy 2.4gb-os 2019-es modern sas egy 10+éves dell h310 vezerlőn aminek gyári! H200 fw raktam fel.
és már win is képes kezelni
-
XboxPlayer
tag
válasz
King Unique #54771 üzenetére
HDS ben 100/100
Azért is fordultam ide hátha találkozott már ilyesmivel valaki.. Nézegettem feladatkezelőben is.. De nem igazán fut rajta semmi csak így random elugrál 40.000-60.000 ms közé.. és nem csak egyszer hanem egymás után többször is magas érték jön. Mivel nem az enyém csak pasztázni, javítani van nálam így nem ismerem annyira.. Soha nem találkoztam még ilyennel hdd nél
-
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #54772 üzenetére
Nem jelenik meg a lemezekezelőben sem . Kipróbálta egy nálam jobban hozzáértő és ő se tudta elérni. Lehet a kábele rossz de ez ilyen különleges dupla micro usb feleség és nincs ilyen itthon hogy kipróbáljam. Pörög a hdd (szerintem teljes fordulaton ) de a kis led nem villog rajta. Az eladó azt mondta visszavásárolja úgyhogy már nem bajlódok vele.
Rengetegszer vettem itt használtan hdd-t és sosem volt probléma. Évekig használtam őket! Remélhetőleg itt sem direkt történt ez (szerintem nem) és tényleg vissza vásárolja a hdd-t . Egyszer ilyennek is kell történnie. Köszönöm a tippeket! -
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique #54765 üzenetére
Köszi ismét a részletes választ.
Az az érdekes, hogy eddig nem igazán tapasztaltam ezeket az agresszív kattogásokat és valószínűleg tényleg a parkolással lehet kapcsolatban.
Most eléggé elgondolkoztam azon is, hogy upgradelek esetleg RPI4 -re
Persze ettől még a parkolással kapcsolatos dolog ugyanúgy fennállhat, de legalább USB3.0 -n lenne kapcsolódva a HDD. -
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique #54763 üzenetére
Köszi a részletes választ.
Kihámoztam most RPI alól és ráeresztettem a HDS -t.
(Amúgy most nem volt semmilyen kattogás használat közben, laptopba dugtam rá USB 3.0 SATA III adapterrel.)
Kondíció, teljesítmény: 100%
Spin Up Time, Ultra ATA CRC Error Countnál vannak gyanús bejegyzések, illetve a Load/Unload Cycle Count is elég magas. Ez utóbbi okozhat problémát?
Lefuttattam egy felület tesztet is, nem talált sérült szektort.Amúgy a HDD tápellátását a házán keresztül egy telefontöltő (2A) biztosítja.
-
F.Attila88
csendes tag
válasz
King Unique #54760 üzenetére
Köszi! Jogos a felvetés!
Elnézést!
-
Texas07
csendes tag
válasz
King Unique #54728 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, kicsit megkésve reagálok rá.
Eszközkezelőben nem jelzett hibát.
A gépházban a tárolóhelyeknél megjelent a HDD, a leírtak megoldották a kérdést nálam.
A Purple-ről linkelt leírást szintén köszönöm, ezek tudatában nem bántam meg, hogy lilát vásároltam. -
hasman
tag
válasz
King Unique #54724 üzenetére
Nagyon köszi a korrekt választ! sorry az off részért!
A pontosabb leírás kattogásra: kb olyan, mintha keresné a szektort de nem találja, ezért mozog a fej és az miatt nyekereg meg kattog.
Másik kábel próba megvolt, a probléma nem szűnt meg.
Az otthoni szétszedést elvetettem már az elején, ha valami fontos akkor azt nem mókoljuk.... Talán még egy másik gépben (irodában) rápróbálok, de lehet ezt is hanyagolom, hogy ne kockáztassam hogy még jobban tönkremegy....
Még 1x köszönöm az infókat és a privát üzeneteket is! -
jeni
félisten
válasz
King Unique #54719 üzenetére
sata - usb adapterrel ellenőriztem utána,ezt megelőzően egyik notis SSD/HDD-vel sem volt gond vele,simán mentek.
ezt eddig úgy tudtam a 3.5 HDD-k esetén szükségesek a külső táp hozzá.
ha a Clean után az all már nem kellett volna akkor úgy csináltam volna.
a külső merevlemezes 2,5 HDD mellé sem adnak hozzá plusz USB csati kábelt vagyis kettős usb kábelt vagy külső táp adaptert.
ilyet csak a CD/DVD hordozható lapos vékony íróknál láttam. -
jeni
félisten
válasz
King Unique #54717 üzenetére
be se kapcsolt onnantól tovább,másnap is próbáltam de egyszerűen kuka lett.
semmi LED már nem villant fel rajta.
nem tudtam a 2TB MBR kötetet felszabadítani. más gondolaton nem volt arra,hogy ,hogy miként tudtam volna 4TB teljes mérete vissza állítani.
kezelőből sem tudtam és a Minitool partition sem tudta feloldani nekem.
ebben nem volt tapasztalatom,így próbáltam valahogy megoldani.
a noti 1Tb sehol sem jelenik meg eszközként egy másik sata kábelessel is próbáltam. -
jeni
félisten
válasz
King Unique #54713 üzenetére
Sajnos a külső AXAGON ADSA-ST DUAL HDD dokkolóm bemondta az unalmast!
Szerintem a nagyon melegedő 4TB "3,5" vinyóm alatt megfőzte magát.
Semmi ventilátor nincs beépítve az Axagon-ban és hiába volt szabadon a polcon nyitottan még se tudott hűvösen maradni.
Pedig arra gondoltam ez Axagon mindent bírnia kellene hiszen másolósra lett tervezve eleve a két HDD közt.
Bánom,hogy a másikban meg működés alatt benne hagytam a noti 1Tb vinyót, tartottam tőle,nem mertem leállítani Clean all használat közben a dokkolót,mivel az egyik HDD-s oldalon írva,volt,hogy végig kell mennie a folyamatnak.
Lehet egy ilyen dokkoló nem alkalmas fent jelzett funkcióra ,legalábbis hosszabb 1-2 órás működés alatt csak kisebb adatátvitelekre?
Gondolom erre a kimúlt Seagete "2,5 "1TB vinyómra nem nyújthatók be kárigényt,hogy maga a dokkoló nyírta ki. -
norbmeator
csendes tag
válasz
King Unique #54707 üzenetére
-
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54694 üzenetére
Értem én, de tárolóeszköz vásárlás előtt akkor tájékozódjon az ember, hogy milyen a szektorméret?
A cinizmusom annak szólt, hogy ilyetén elég szánalmas, hogy pl. az ismerősi körben mindenki vesz egy ilyen-olyan dokkolót (amik más-más szektormérettel dolgoznak), majd egy vinyót ide-oda hurcolva, a dokkolókat rendeltetésszerűen használva minden egyes csatlakoztatáskor szétbarmolódik a fájlrendszer.
Kábel-, eszközhibát nálam a már leírtak alapján kizárnám.
Egyébként ha egy xy dokkolóban formázott/használt vinyót egy másik SATA-USB adapterrel inicializálni akar a rendszer, a vinyót visszatéve az xy dokkolóba, elvileg újra láthatónak kellene lenniük az adatoknak? -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54690 üzenetére
Köszi a fáradozásodat.
Tehát ha én pl. az egyik vinyómat átviszem apóshoz és rádugom az ő márkás SATA-USB átalakítójára, akkor szétcseszheti a partíciót? Tök jó, hogy vannak szabványok...
Ha "csak" ez az inicializálás a gond, az adatok a vinyón vannak, akkor van e mód a partíciót gyorsan, vesződség nélkül visszaállítani?
Mod: igazából az utolsó kérdés inkább saját tapasztalatra vonatkozna. A neten olvasni mindenfélét a témáról. -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54688 üzenetére
Ez nekem új.
A logikai-fizikai szektorméretet nem a HDD határozza meg?
Különböző lehet két különböző csatlakozófelület esetén?
Egyébként 512e, amit most látok egy beépített dokkolón keresztül..A vinyók rendben vannak, a gép csatolói irrelevánsak, mivel notin és asztali pc-n is fennáll a probléma.
Több kábel és több adapter / dokkoló esetén is előfordult már. -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54686 üzenetére
Köszi a választ (itt is, ott is).
-4TB-os HDN724040ALE640, HDN726040ALE614, HMS5C4040BLE640 HGST SATA vinyók. USB-s dokkolóban is, SATA-USB adapterrel is, de ha jól rémlik, régebben előfordult WD és Hitachi USB3-as külső házban is. Nincs örök metódus, mikor mi van kéznél. Ugyanez van, ha notihoz, asztali géphez csatlakoztatom.
-lásd előző pont.
-utoljára pár hónapja fordult ez elő, utána GPT inicializálást választottam. SATA-n soha nincsenek csatlakoztatva.
Egyébként nem mindig jön elő ez a probléma, "csak" kb. évente. Már kicsit idegesítő...
-
válasz
King Unique #54678 üzenetére
Jaja, nekem is nagy kő esett le a szívemről. Így megúsztam 3400 ft-ból.
Viszont a jövőre nézve el kell gondolkodnom egy új külső HDD vásárlásán és az adatok átmentésén, mert csak 10 év feletti korú szerkezetről beszélünk. És bármikor feladhatja a harcot.Nem tudom az mennyit számít, hogy igazából 'normál' HDD-ként van használva, tárolásra. Nem másolgatok jobbra-balra mindent meg nem hurcolászom.
-
válasz
King Unique #54672 üzenetére
A tápadapter volt a hibás. Igaz, a boltban nem működött amikor csak az új adapter volt bedugva. Itthon viszont az USB-t is bedugva életre kelt a HDD.
Köszi a segítséget!
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54675 üzenetére
Az enyémen van fizikai kapcsoló, mégsem kapcsol be usb kábel nélkül, hiába van bedugva a táp.
-
stellaz
veterán
válasz
Nekem az usb kábel nélkül nem tápról sem kapcsolt be a külső ház. Én is azt hittem, hogy tönkre ment, amíg fel nem világosítottak, hogy az usb kábelt is be kell dugni.
-
válasz
Köszi! Ezeket szépen végigpróbálom.
-
válasz
King Unique #54666 üzenetére
Közben rájöttem a turpisságra. Eredetileg egy 500GB-s merevlemez mellett volt, és lehetséges, hogy az előző tulaj összefűzte raid-be, vagy valami hasonlóba. Az 500-as már rég nem volt a gépben, de fura mód a kapacitást megtartotta. Most már sikerült helyreállítai a kapacitását.
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54659 üzenetére
A külső ház volt a hibás, kaptam másikat.
Köszi
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54661 üzenetére
Ez nem jött be, van két Y kábel is, az egy 2,5-es lemezhez, a másik pedig külső dvd íróhoz, de nem működik vele. Az energia megvan, de adatkapcsolat nincs.
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54659 üzenetére
köszi, megpróbálom majd egy másik kábellel, de ez pont olyan dupla A végű, ami szerintem nincs itthon másik.
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54656 üzenetére
Na most még egyszer lefutattam a HDS-t. Az az érdekes helyzet jött ki, hogy a tavaly vásárolt ssd-m 72%-os, a laptop eredeti 1 terrás vinyója 98%-os, míg ez a 2 terrás, amivel kűzdök 100%-os, de csak 98%-os a teljesítménye. Ráadásul csak 112 napos működés és 272 indítás-leállás van benne.
Amúgy ingyen kaptam őket, elvileg csak nagyobbra lettek cserélve a NAS hálózatban, valami 8 darab van a srácnak és csak adott belőle kettőt, hogy vigyem, aztán használjam.
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54654 üzenetére
Tegnap már lefutott egy reggelig tartó formázás, de hiba lett a vége. A gyorsformázás meg azonnal hibát dobott mind a két vinyónál (kód szerint írófej probléma). Ennek ellenére az egyiket felismeri a win, olyan mintha rendben lenne a formázás is, csak másolni nem lehet rá fájlokat, mert hibát dob.
Használtan kaptam a két hdd-t, de elvileg működőképes állapotban.Egyébként most ez a parancs fut: format fs=ntfs label=myData quick
Ez elvileg gyorsformázás, nem?
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54652 üzenetére
Köszi, elkezdtem csinálni a parancssoros megoldást (a winesen már túl vagyok), most 20 perc alatt még mindig 0%-on áll a formázás, pedig pörög a vinyó.
Nah mindegy, ha reggelig nem lesz vele valami inkább beszerzek egy gyárilag egybe szerelt külső hdd-t, én már nem akarok azzal vacakolni, hogy szétszedem a másik gépet, berakom, ha ott jó ezt a házat visszaviszem, stb, stb
-
Nigér
őstag
válasz
King Unique #54647 üzenetére
Üdv!
Gyárilag készre szerelt Toshiba hdd.
Köszönöm a részletes választ, a hsz-ed alapján fél perc volt megcsinálni.
Ezer köszönet!!! -
sum-blink
aktív tag
válasz
King Unique #54644 üzenetére
Oké, köszönöm a válaszokat.
-
törölt tag
válasz
King Unique #54636 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor nyugdíjazom a HDD-t.
-
Gabesz87
veterán
válasz
King Unique #54627 üzenetére
Értem, köszönöm. Tegnap este elindítottam HDS-ben a részletes ön-tesztet. Nos, 9 óra 12 perce megy, hajnalban valamikor ránéztem, azóta azt írja, hogy kb. 1 perc van hátra, de sehová sem mozdul
GOndolom ez már nem fog végigmenni. Próbálkozom köv. lépésként a Felület olvasás teszttel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces videók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Synology NAS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged