- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54694 üzenetére
Értem én, de tárolóeszköz vásárlás előtt akkor tájékozódjon az ember, hogy milyen a szektorméret?
A cinizmusom annak szólt, hogy ilyetén elég szánalmas, hogy pl. az ismerősi körben mindenki vesz egy ilyen-olyan dokkolót (amik más-más szektormérettel dolgoznak), majd egy vinyót ide-oda hurcolva, a dokkolókat rendeltetésszerűen használva minden egyes csatlakoztatáskor szétbarmolódik a fájlrendszer.
Kábel-, eszközhibát nálam a már leírtak alapján kizárnám.
Egyébként ha egy xy dokkolóban formázott/használt vinyót egy másik SATA-USB adapterrel inicializálni akar a rendszer, a vinyót visszatéve az xy dokkolóba, elvileg újra láthatónak kellene lenniük az adatoknak? -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54690 üzenetére
Köszi a fáradozásodat.
Tehát ha én pl. az egyik vinyómat átviszem apóshoz és rádugom az ő márkás SATA-USB átalakítójára, akkor szétcseszheti a partíciót? Tök jó, hogy vannak szabványok...
Ha "csak" ez az inicializálás a gond, az adatok a vinyón vannak, akkor van e mód a partíciót gyorsan, vesződség nélkül visszaállítani?
Mod: igazából az utolsó kérdés inkább saját tapasztalatra vonatkozna. A neten olvasni mindenfélét a témáról. -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54688 üzenetére
Ez nekem új.
A logikai-fizikai szektorméretet nem a HDD határozza meg?
Különböző lehet két különböző csatlakozófelület esetén?
Egyébként 512e, amit most látok egy beépített dokkolón keresztül..A vinyók rendben vannak, a gép csatolói irrelevánsak, mivel notin és asztali pc-n is fennáll a probléma.
Több kábel és több adapter / dokkoló esetén is előfordult már. -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54686 üzenetére
Köszi a választ (itt is, ott is).
-4TB-os HDN724040ALE640, HDN726040ALE614, HMS5C4040BLE640 HGST SATA vinyók. USB-s dokkolóban is, SATA-USB adapterrel is, de ha jól rémlik, régebben előfordult WD és Hitachi USB3-as külső házban is. Nincs örök metódus, mikor mi van kéznél. Ugyanez van, ha notihoz, asztali géphez csatlakoztatom.
-lásd előző pont.
-utoljára pár hónapja fordult ez elő, utána GPT inicializálást választottam. SATA-n soha nincsenek csatlakoztatva.
Egyébként nem mindig jön elő ez a probléma, "csak" kb. évente. Már kicsit idegesítő...
-
kovy79
őstag
Sziasztok!
Adott pár db különböző 4TB-os külső, backup vinyóm, amik évente pár alkalommal vannak rendeltetésük szerint használva.
A gondom az, hogy rendszeresen azzal találkozok, hogy a vinyót rádugva a gépre a képembe tolja a win, hogy inicializálni kell a vinyót. MBR-t, vagy GPT-t óhajtok e. Majd formázás és az összes adat újramásolása...
Van ötletetek, hogy ez miért van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged