- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Már a régi rendszerrel is ezt csinálta. Talán azóta van, mióta multhéten lecseréltem az alaplapot procit és a win7 nehezen birta lenyelni. De letöröltem egy két alkalmazást és azután elindult. Viszont figyelmes lettem erre a jelenségre, ami reinstall után is megmaradt. Konfigom az adatlapon, ha kellene.
-
tuser
aktív tag
Ennek mindegy mit mondok, akkor sem kapcsol be a SMART, legfeljebb gondolkodik egy kicsit és ennyi.
Ettől függetlenül detto 100 -as, badmentes.
A kérdés igazából az hogy hogy lehetne orvosolni ... FW fissítés/újraírás ?
Nem olvastam végig a topikot ... kb. merre felé lehet ?
-
dns100
csendes tag
Két különböző konfig a két vinyó, a zárlat csak azért gyanús mert mindkettő
samsung és hasonló korúak.A wd-t cserélték garanciába ez a mostani néhány napos volta tápra nem igazán gyanakszom .Ahogy irtam a változás csak a vinyó volt
másik samsungal rendesen müködött.Az ötletet meg köszi utána nézek! -
dns100
csendes tag
A tipp helyes:gigabyte a ga sorozat am 2-es lap
Felhasználói adatok mentése lett volna a cél.
Első probánál tette tönkre a wd-t.32 Mb-os RAW meghajtóként látta.
Próbálkoztam mindenféle szoftveres megoldással,még ugyanolyan külsö elektronikát is megpróbáltam rá tenni persze sikertelenül. Ekkor idiglenesen kapott egy uj op rendszert
egy samsung 80-as atára.Müködött rendesen az uj wd-t is hibátlanul kezelte.
A második próba: a konfig változatlan csak a samsung 250 es sata vinyó lett bekötve.Eredmény: wd (sata) ismét kuka, megint 32 Mb RAW meghajtó.....
A kérdésem van-e valamilyen diagnosztikai programm ami esetleg lehetővé teszi a
sata vézérlö tesztelését? Esetleg a vinyó tesztelését zárlatra vagy egyéb hibára, gondolok itt gyári paraméterektől eltérő feszültségekre? A vinyo azért gyanús mert nemrégen
egy hasonló samsung csak 320-as zárlatos keseritette az életem
Ez nem gigabyte lapban volt de csinált rendes grimbuszt.
a konfig:gigabyte ga -ma52s 5600+ amd athlon 2Gb kingstone ddr2 800 mhz ram
no name 400-as táp radeon x1600xt vga ez egy több mint 3 éves gép leginkább netezésre
Sorry az első hsz-étr -
djculture
félisten
Samsung eleve nem gyárt már vinyót, hwsw-n egyik srácnak azt is megirták a hdd gariközpontjuk költözik a seagate höz decemberben
"Samsung Electronics had made a contract with Seagate on M&A of HDD division into Seagate on Apr.19.2011,and the relevant process is under way. The M&A will be finished by December 2011. " -
Gááboor
tag
Hmm. csökkentettben még letudom menteni a dolgokat, de jaj, mert lefuttattam a hd sentinelt.
Néhány adat: teljesítmény-100%
kondíció -10%
becsült hátralévő élettartam - 15 nap
összindítások, leállások 6136 -Kicsit soknak tűnik, bár sokszor tettem késszenléti vagy hibernált állapotba.
681 szektor hibás
17 gyengeszektorHitachi HTS543225L9A300 -250GB - valamivel több mint 2 éves
Most néztem a részletes önellenőrzést, ---Sikertelen olvasó egység hiba miatt.
Atyám... most rohanhatok hdd -t venni? Komolyan kérdem.
-
knbs
senior tag
Koszonom urak, nekiallok holnap olvasgatni.
HTPC-rol van szo egy 520 wattos seasonic 80-as tappal. Nvidia 440-es egyszeru passziv kartya van benne szoval az nem zabalja az nem tartozik a combos kartyak koze.
meglatom mi lesz ma meg ki huzom a kabeleket megnezem utanna mi tortenik. Lehet koze sata kabelhez is? Mert abbol csak egy regebbit talaltam, vagy csak a tapkabelhez van koze a hibamnak?
-
knbs
senior tag
Koszonom a gyors valaszt Imco!
Megneztem Sentinelben is, itt is hasonlot kapok, itt viszont okosan irja is,hogy nezzek ra a kabelekre. Itt eleg ha lekapom a tap es adatkabelt megnezem oket aztan visszadugom es ujra check? Ha igy marad az mennyire problema, jobb ha kicserlem a vinyot vagy el lehet meg ha hasznalni igy is egy darabig? Nem lenne rajta fontos adat csak filmek, aokert nem kar annyira. Amugy a tappal nem hiszem hogy gond lenne vadi uj Seasonic taprol van szo, mashol sem tapasztalok problemat ezen a teren.
-
Ayg0
senior tag
off: a fórum azért van, hogy segítséget lehessen kérni. ha nem tudsz (/nem akarsz), a te dolgod, de akkor ne flegmázz itt unaloműzés gyanánt. biztosíthatlak, hogy ha van ötletem hogyan keressek valamit, akkor nem traktálok senkit se feleslegesen. most nem volt, megfogalmaztam mire van szükségem és két ember is akadt akinek nem esett le az aranygyűrű az újjáról, hogy NORMÁLISAN válaszoljon... erről ennyit!
-
KurtCobain
őstag
+(#21368) mr_ricsi
A helyzetemmel pontosan tisztában vagyok, nem kiokítást, nem lebaszást kértem, hanem esetleges segítséget, ötletet. Úgy gondolom, hogy egy szakmai fórumra nem azért ír egy ember, hogy lebasszák, hanem hogy segítsenek neki, vagy azt mondják, hogy bocs, de nem tudok segíteni.
Nem hiszem, hogy itt mindenki a farzsebből elő tudna rántani egy 1,5T-s vagy 2T-s vinyót. Ha tudnék, akkor nem írtam volna ide.
A szakmai háttérrel, hozzáértéssel köszönöm szépen, nincs gond. Csak úgy hiszi az ember, hogy mindig van nála okosabb, tapasztaltabb. -
GrooveHero
addikt
Na nekem aza gondom, hogy a tallózásnál, ahol meg kell adni az elérési utat...kiválasztom az E meghajtót, mert erről lenne szó.
Aztán kiírja, hogy elérési út nem található, vagy vmi hasonlót.
Demindjárt megnézem újra.
amúgy a vinyó 3 hónapos, és sztem semmi baja, cask megbuzult most.
Ha formáznám, menne ez tovább minden szó nélkül
De nekem kell az a 800 giga adat.
Én is úgy számolom, hogy nem végzek vele, max olyan szerda magasságáig kb. -
GrooveHero
addikt
Lehet vmi hasonló lesz, igen.
A helyzet viszont az, hogy a GDB nem segít. Próbáltam, kérdi melyik mappából akarom visszaállítani.
Kiválasztom a vinyót, és kiírja, hogy az elérési út nem létezik.
Most csinálom egy másik progival, de iszonyat lassú.
Kb 5 órája tolom és 5% van meg, szóval kb 1 óra 1%.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy 800 giga adatról van szó.
Azon gondolkodok, hogy van e vmi hatékonyabb progi.Mármint ami kicsit gyorsabban dolgozik -
spawn82
tag
Az adatlap módosítás megtörtént.
A HD Sentinel van fenn, és a letöltő prog írja, hogy menne gyorsabban is, csak túl van terhelve a vinyó. Ha valaki ért hozzá tudja miről beszélek. A progiknak utána fogok járni. Egyet már kipróbáltam, de az közölte, hogy amíg vannak particiók, addig nem tud mit kezdeni velem. Ez a prog a hd tune pro volt. -
HoReSz1975
őstag
Saját HDD, eddig jó volt, de vettem 2db 2TB -at és mentem át az adatokat. Beraktam rackbe és reboot után egy fekete képernyőn valami fájlvizsgálatot csinált a rendszer és nem látja rajta az adatokat.
Mindjárt telepítem a Hard Disk Sentinel Pro 3.70 Build 4981, aztán megnézem, de a WIN lemezkezelőben írja, hogy a kondició 100% hibátlan, nincs 1 éves, szerintem a win 7 sz@rakodhat vlmit
-
-
gurabli
őstag
Igen, már olvastam a Sentinel oldalán, írja, is, hogy csak akkor jogosult cserére, ha lemegy 0%-ra, de akkor már a legtöbb vinyó nem használható.
Nem az adatlapomon lévő konfigban van, hanem egy HTPC-ben, amiben szintén egy minőségi (Antec 80) táp van, nem lenne szabad, hogy az miatt legyen. Csak is minőségi tápokat használok.
Valószínű, hogy egyszerűen kifogtam egy gyengébb darabot, elég sokan panaszkodtak az EARS-ra a Milyen HDD-t topicban, persze ez azért is lehet, mert sokat is eladnak belőle.
Hamarosan átkerül egy itx mini-szerverbe, de nem megoldható a RAID1, annyira nem fontos adatok vannak rajta.
De megpróbálom becseréltetni, mert ez így nem állapotÉs persze figyelem, hogy csökken -e az érték Sentinelben. Most futtatok egy teljes vizsgálatot Sentinelből (Surface Scan), majd meglátom ott az eredményt.
-
rumkola
nagyúr
felméri, ugyanis van csak ellenőrzés opcio benne, és olyan vinyón is végig lehet menni vele, amin gyakorlatilag más ellenőrző cucu el sem indul
sztem a legkomolyabb hdd-s cucc, persze tény hogy az emberek 99%-nak elég a sentinelaz meg, hogy tényleg megjavítja a vinyót, számomra elsőre hihetetlen volt, de tényleg működik...
-
-
savi3
csendes tag
Igen, ez már gyanús volt nekem is rögtön!
Nagyon köszi a felajánlást, lehet, h élek vele, és pesti vagyok...
Amúgy találtam egy-két guru ismerőst, ránéznek...
Egyébként a GetDataBack nevű programmal érdemes még nekem is próbálkoznom, vagy az is haladó szintű?köszi mégegyszer
-
savi3
csendes tag
A köszi a választ!
Most kipróbáltam, hogy kivettem az egésze HD-t, és egy e-sata rack-re raktam, ugye külső táppal. A helyzet változatlan: a rendszer látja a D: meghajtót, csak nem látja az adatokat. Akkor most az a kérdés, hogy hova forduljak, milyen szakemberhez? Olvastam ezt, az Apostol nevű cég olcsónak tűnik, de ennek nyílván van valami hátránya... Ez a hiba így első ránézésre milyen kategóriába tartozik (logikai, fizikai, elektronikai vagy mittudomén)?? Tudom, lassan az adatmentés topicba kéne átraknom a post-ot...
-
pynyo
csendes tag
Liksoft neked tökéletesen igazad van.Csak az a bökkenő hogy a páromért nem fizettem egy vasat sem és nem visz el 6 évet az életemből.Az autómat se 2 évre vettem elméletileg a hard dikemet se.Mivel hogy ez volt a legfiatalabb vinyó a gépembe gondoltam meg bízhatok benne legalább 4-5 évig.De látom óriási hiba volt!
-
Crossfit007
senior tag
Visszavettem a VGA-t, de ugyanaz a probléma.
És az az érdekes amióta pont vinyóváltás és monitorváltás történt és ugye újra rendszer felrakása, azóta csinálja ezt.
Akkor azt mondod táp simán csinálhatja ezt? :S
Mert ha visszarakom videokarit alapra akkor is csinálja, tehát a fogyasztással nem lehet gond, mert nyerek vele úgy jó 120-130W-ot kb. :S
Azt tudom, hogy új monitornak külön külső tápja van, mivel LED monitor, és ezáltal ugye nem is melegszik így. -
evko
aktív tag
Vannak itt kedves ph-s kollégák, akik ilyeneket adnak "ajándékba"... Sajnos. És persze állítólag tökéletes. Régen nem találkoztam ennyi csalóval, mint manapság...
Nah, 3%-ig volt hibás, azóta pörög folyamatosan hiba nélkül.. Esetleg el lehetne ezt a 3%-ot tüntetni? Elpartícionálni örökre??? Vagy valami?
-
Fényhozó
tag
Akkor esetleg kifejthetnéd privátban a véleményed a dologról. Egy szóval sem írtam hogy warezolok. Csak azt írtam, mindent megvenni egy vagyonba kerülne.
Esetleg lehet a melegedéstől is ez a dolog? Mert ezt nekem idén nyáron kezdte, és most azóta csinálja, mióta ilyen cudar idő van. Van hogy a vinyóim felmelegszenek 50 fokig is.
A Sentinelben már piros színnel virít a hőmérséklet jelző. -
Pont ez az. Van 1db 1TB-os, van 1db 1,5TB-os, de mind a 2-t sajnálnám rendszernek, így egy 500mb-osat kapna. Egyébként elég siralmasak a sebességek:
Sorrendben: C,D (ez a kettő a 160-as), alul: 1TB mellette a 1,5TB
Eléggé lassú a rendszer, SSD nem tudom mikor lesz, karácsony az első célidőpont.
Remélem egy 500-as is produkál hasonlót mint a terrások.
Rendszert már egybehagynám márcsak a 8giga ram miatt is (lapozófájl had menjen fullon...), és így már erre raknám a játékokat meg minden progit. -
liksoft
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Na most. Leszeparáltam az elejéről 2GB-ot, és a 8GB-ra telepítettem föl. Előtte már fel volt osztva 10-28 arányban (40GB-os vinyó).
Most is előjöttek a kiabálások, csak hogy bevetettem azt a lehetőséget, hogy két XP lemezt váltogattam. Az egyikről ezt, a másikról azt nem tudta másolni. Fel tudtam másolni file kihagyás nélkül, és már tökéletesen fut a rendszer. Úgy néz ki az olvasóval voltak gondok.
a gyengébb részeket nem tudta olvasni szerintem. Így a 2db telepítővel sikerült a téma.
Persze nincs kizárva az sem, hogy pont ott voltak a hibák a merevlemezen.....
De ez már túl sok hiba együtt állása lenne, ami eléggé elképzelhetetlen.... -
tzsolesz
nagyúr
Még az is lehet, ha nem lesz a vinyó, hogy kipróbálom, nem hangzik rosszul. Egyéként merevlemezről is mehetne akkor a zene, nem?
(#19735) liksoft
Hirtelen el is képzeltem magam a szituban. Jut eszembe volt is már rá példa, mondjuk nem szurkabottal, hanem ököllel, de az már egy másik történet, és egyébként is................félliter barack után már mindenki elnézte, persze a roncs P2-es nem vette jó néven.
Istenem, nem akarta az igazat, a haverok meg már ott voltak.
Bár segíteni nem segített ez a fajta "megoldás".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Suzuki topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest