- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
liksoft #26140 üzenetére
Rendben... 1.5TB bukó. A Backup mappát átmásoltam reggel, de a bookmarkokat tartalmazó fájl tartalma halandzsa. Sok hasznos/fontos link volt lementve, olyanok is, amiknek nem tudom a címét. Ezzel lehet valamit kezdeni? És mi a garancia, hogy a többi lementett adat hibátlan, ha már egy 94kB-os fájl se jó?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
liksoft #26126 üzenetére
A felét nem értem annak, amit mondasz, de megpróbálom maximalizálni az infóáramlást.
Az ominózus (lap garban) gépben 2 vinyó volt. Egy 250GB-os Hitachi rendszernek, és ez a 2TB-os cumó. Tudtommal titkosítás nem volt rajta, de nem igazán értek ehhez. Hálózattal szenvedtem folyton. Ha a két gép közül az egyik bent volt, a másik nem volt képes csatlakozni az Otthoni csoporthoz. Állogattam én ott mindent, amit tudtam, de nem volt hatása. Hálózat titkosítása be volt nyomva, de gondolom az az adatkommunikációra vonatkozik, nem a vinyókra. Saját tulajdonba vétel-t, mint olyat nem tudom, hogy mi. A rendszervinyó minden telepítés előtt formázva van, és első beüzemelés előtt a z archív vinyók is voltak. Reggel még a Batman-t néztem a vinyóról, délben elvittem a lapot a boltba, most rádugom a másik gépre és nem megy. A vinyóhoz nem nyúltam szerelés közben, csak a méteres SATA-kábelt kellett kihúznom, majd most bedugni az átalakítóba. Stb-t se tudom, hogy mit takar. Köznapi szinten állok a témával...
Visszahoztam a vinyót, és itt újfent 1863,02GB-os RAW partíciót lát. Állapota "kifogástalan".
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
liksoft #26124 üzenetére
AMD SB850. Hogy hova volt dugva, azt nem tudom. Általában már HW-esen abban a sorrendben kötöm be a vinyókat, ahogy majd látni szeretném, aztán még BIOS-ba is megfésülöm őket, ha valami nem stimmel. RAID nem volt bekapcsolva.
Fater gépében is azt mondja, hogy RAW a fájlrendszer és formázzam, ám ott a méretét csak 232,88GB-nak mutatja, ami echte a régi rendszervinyóm mérete (250GB Hitachi), holott USB-n keresztül én az eredeti 180xGB-ot láttam itt.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy vinyót lehúztam a gépről (azon van a backup) és egy SATA->USB adapteren keresztül rádugtam a másikra. A másik gép meg azt mondja, hogy a meghajtót formázni kell használat előtt.
Ilyenkor mi van?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
djculture #21599 üzenetére
Lehet, hogy javítható?
sz: Van itthon egy másik vinyóm, ami használhatatlan. Felpörög, a fej bemegy közére, majd leáll (ilyenkor a fej leparkol), de alig esik a fordulat, már megint pörgeti fel és megy a fej középre. Ezt ismétli párszor, aztán végleg leállítja magát. Kicsit olyan, mintha az indítási szekvencia "elakadna" valamelyik fázisnál, és azt a fázist próbálná megismételni.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
A vinyókban (elektronikában) van hővédelem?
Kösz.
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv.
Lassan egy hónapja, hogy megadta magát a Raptor-X. Filmet néztünk anyámmal, mikor egyszercsak hang fennakad, kép bennragad, a vinyó meg lassan, ritmikusan röfög. Azóta is ezt csinálja, azzal a különbséggel, hogy egy darabig tölti a rendszert, és aztán kezdi el. Ha elkezdi, utána nincs több adatmozgás, csak röfög, míg ki nem kapcsolom.
Nem tudom mi lehet a baja, már nem is nagyon akarom, hogy működjön, csak pár GB személyes dolgot akarok leszedni róla, semmi többet, aztán vitrin.Ha esetleg tudtok segíteni, ne habosszatok. Kontaktpontokat megtakarítottam, most egy SATA-USB átalakítón keresztül próbálkozok, az bírja a menet közbeni huzigálást.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy van e olyan program, amivel adott vinyó teljes tartalmát (bitről-bitre) át lehet másolni egy másik vinyóra. Nálam ugyanis a rendszer egy PATA vinyón van, ami PATA/SATA átalakítón keresztül csatlakozik az alaplap SATA portjára. Technikai okokból a vinyót le kell cserélnem, a tartalmát (Win XP, miegymás, teljes rendszer) át kéne másolnom egy SATA vinyóra. A kérdés az, hogy mivel tegyem, ha nem akarom a rendszert újratelepíteni.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videó stream letöltése
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- The First Berserker: Khazan
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest