- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gááboor
tag
válasz
liksoft #21642 üzenetére
Még annyit, hogy... ez a haldokló hitachi hdd különösebb terhelés nélkül 52 celsius fokon megy a ventilátor nem pörög különösen. Nem magas ez egy kicsit még akkor is ha csal a hd sentinel esetleg egy kicsit?
teljese élettartam alatt 60 C
valaha mért max 52 C
átlag 52 Ca sentinel szerint
Attól azért tartok, hogy az új vincsivel lesz valami ha valami más is rossz a gépben csak nem tudom most, hogy mi.
-
Gááboor
tag
válasz
liksoft #21642 üzenetére
..ilyen olyan hiba, ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat / tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése vagy cseréje ha lehetséges.
Kb. ennyit mond .
Tegnap a részletes önellenőrzés megakadt és az.... önellenőrzés sikertelen az olvasó egység hibája miatt. mondta..
Nem halt meg még hdd -m szomorú. 6 nap még. kb.Azért remélem ha veszek másikat az működni fog rendesen.
-
Gááboor
tag
válasz
djculture #21628 üzenetére
Köszi.
A WD-re van ahol SATA van ahol SATA 2 -t írnak. Nekem SATA II csatolóm van. Azért gondolom érdemes SATA II -set venni.
Egyébként ez a tönkre ment Hitachi 5400 ford. 8MB. Egy gyorsabb nagyobb pufferes hdd -nél érezhetően gyorsabban dolgozik? Azért kérdezem , hogy ezt tartsam e szem előtt vagy a méretet. --.. Az árhoz viszonyítva, amit erre tudok költeni.--- Ugyanis a 250 gb viszonylag kevésnek bizonyult már az utóbbi időben.Más- a hdsentinel Hitachinak írta ki a hdd-t , de a gyártó Samsung. Pedig a Samsungokkal semmi bajom nincsen -toronyban, meg külsőként-, de azok nem Hitachik.
-
Gááboor
tag
-
Gááboor
tag
Hmm. csökkentettben még letudom menteni a dolgokat, de jaj, mert lefuttattam a hd sentinelt.
Néhány adat: teljesítmény-100%
kondíció -10%
becsült hátralévő élettartam - 15 nap
összindítások, leállások 6136 -Kicsit soknak tűnik, bár sokszor tettem késszenléti vagy hibernált állapotba.
681 szektor hibás
17 gyengeszektorHitachi HTS543225L9A300 -250GB - valamivel több mint 2 éves
Most néztem a részletes önellenőrzést, ---Sikertelen olvasó egység hiba miatt.
Atyám... most rohanhatok hdd -t venni? Komolyan kérdem.
-
Gááboor
tag
Sziasztok
Nem tudom ,hogy jó helyre írok e , de leírnám a problémámat és a segítségeteket kérem.
Van egy hp pavilion dv5 1199eh laptopom. Azt a jelenséget tapasztatalom egy ideje, hogy az egész rendszer le fagy nem reagál semmire váratlanul, akár több órányi munka után.. Megfigyeltem, hogy a merevlemez olyan mintha kikapcsolna, az állapot vissza jelző pedig röviden villog.
Ez rosszabbodott ma, mert épphogy fel áll a rendszer a jelenség egyből elő jön.
Csökkentett módban is hasonló, de ott tudom a gépet használni nem fagy le.
Bootolás előtt lefuttattam valami rendszer ellenőrzést, a gyors hdd ellenőrzését még megcsinálta, de hosszabb ellenőrzésnél, közvetlenül utána már elakadt.
Ilyen esetekben csak a főkapcsolóval tudom kikapcsolni.
Az aksi már régen halott nem is bootolbe arról.
Nem igazán értek ehhez, lehet , hogy a Vista nem jól kezeli, vagy hardwares a probléma? -
Gááboor
tag
válasz
EyElEs?! #5818 üzenetére
Ha esetleg kapnál vákaszt azért ne habozz , oszd meg velem is mert lényegében nekem is ez a problémám, és ez idáig sem sikerült meg oldanom.
A további fejlemények: Vissza ratam egy korábbi hdd-t , amin volt xp- és csatlakoztattam a sata-s- vinyot is átalakítóval ide csatolóra. Gond nélkül települt xp felismerte, formázás , minden rendben ,majd egy xp- t is feltelepítettem rá, induláskor pedig kérte , hogy válasszak melyik op. rendszert akarom indítani. zsíír.., de mikor kivettem a régi vinyót akkor már nem bútolt be az újról, ugyan az a probleéma mint fentebb írtam, vár 1 percet kb. majd primary master disk fail- üzenet, telepítéskor pedig ugyan csak nem találja.
Ez miért van?
-
Gááboor
tag
Értem de akkor mi a következő lépés?
Egyébként indulásnál mindíg kiírja, hogy primary master hdd fail,és csak utána enged egy f1- el lemezről bootolni.
A biosban esetleg valamit mahinálni....?A samsungnak van valami diagnosztikai dos - os progija de nem tudom mit kellene vele csinálni, az lefut.
auto. érzékeli az alaplapot...
set max udma mod
lba mod
aam mod
smart enabledilyesmi. Ha kilépek, akkor kiírja , hogy samsung utility és C: drága kurzor villog..... Bár nem hinném , hogy erre szükség van.
-
Gááboor
tag
válasz
liksoft #5804 üzenetére
Azt nem tudom mit kellene leszednem.. a open ak79d-400vd az alaplap.
A samsungnál : http://www.samsung.com/hu/support/download/supportDown.do?model_nm=HD200HJ&mType=SW&vType=L&disp_nm=HD200HJ
A telepítőnél nyomtam egy f6-ot de nem talált megfelelő drivert. Kér flopyról valamit ha van de mit?
-
Gááboor
tag
Szóval , a fentiekhez csatolva. Cd-ről bootolás után kiírja, hogy nem talált telepített hdd-t és tegyem fel az eszközhöz tartozó drivert. Nos én nem kaptam semmit...
sp2-es xp telepítő. -
Gááboor
tag
Sziasztok
Van egy samsung hdd-m sata, amit egy kizárólag ide csatolós alaplapra kötöttem átalalítóval.
A boootoláskor fel is ismeri a a hdd-t, de utána ki írja ,hogy prymari master hdd fail. Majd nyomok egy f1-et boot cd de semmi, majd - disk boot failure , isert system disk. (Itt milyen lemezre gondol?) Itt meg áll a tudomány... ja meg media test failure check cabel.
A bios is látja természetesen a hdd-t, bár a boot sorrendnél csak C: nek jelzi nem tudom ez baj -e.Ja és első bootnak a cd van meg adva mivel szeretnék telepíteni. Remélem jól kötöttem össze a dolgokat de minden működik.... Lehet a biosban kellene valamit mahinálni.
Szóval a fenti a problémám.Légyszi segítsetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest