Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Igen, már olvastam a Sentinel oldalán, írja, is, hogy csak akkor jogosult cserére, ha lemegy 0%-ra, de akkor már a legtöbb vinyó nem használható.
Nem az adatlapomon lévő konfigban van, hanem egy HTPC-ben, amiben szintén egy minőségi (Antec 80) táp van, nem lenne szabad, hogy az miatt legyen. Csak is minőségi tápokat használok.
Valószínű, hogy egyszerűen kifogtam egy gyengébb darabot, elég sokan panaszkodtak az EARS-ra a Milyen HDD-t topicban, persze ez azért is lehet, mert sokat is eladnak belőle.
Hamarosan átkerül egy itx mini-szerverbe, de nem megoldható a RAID1, annyira nem fontos adatok vannak rajta.
De megpróbálom becseréltetni, mert ez így nem állapotÉs persze figyelem, hogy csökken -e az érték Sentinelben. Most futtatok egy teljes vizsgálatot Sentinelből (Surface Scan), majd meglátom ott az eredményt.
-
gurabli
őstag
Köszönöm a segítséget!
Felraktam a Sentinelt. Hát, a Health leugrott 86%-ra, 24 weak sector van a vinyón, ami állítólag áthelyezhető? A szöveg szerint ez alapján még nem jogosult garanciális cserére?
Mit jelent ez az érték, kezdhetek aggódni? Valóban nem tudom érvényesíteni a garanciát?
Ez egy 1 éves 1.5TB WD EARS és fontos, hogy megbízhatóan működjön.
Mi tévő legyek? -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Van egy 1,5TB EARS WD vinyóm, kb egy éves, van még rá garancia. A gond a következő: HTPC-ben fut, a rendszer is ezen van.
Észrevettem, hogy ha a Media Portalon belül kapcsolom le a gépet (hibernálásnál nem csinál ilyet), akkor ötből négyszer "szétesik" a rendszer. Normálisan kikapcsol a gép, de amikor újra indítom, akkor mindenféle hiba jelentkezik, chkdsk elindul, talál is egy rakat hibát a C rendszeren, töröl és átnevez fájlokat. A Win elindul utána, de tetű lassú, eltűnnek dolgok, szétesik a rendszerIlyenkor leformázom a C particiót, scnadisk, stb, minden ok. És visszaállítom az egész partíciót backup-ból, egy működő változatra, ami után működik is tökéletesen a vinyó. Na most az a kérdés, hogy a MediPortalon belül történő kikpacsolás vágja hanyatt a rendszert vagy a HDD kezd döglődni? A D partíción semmi gond nincs, ott az adatok vannak és még semmi nem is sérült.
Milyen programokkal tudom letesztelni a HDD-t, ami megmutatja, hogy milyen állapotban van és mire számíthatok, van e rajta bad sector vagy egy formázás elrejtette a bad sectorokat?
HD Sentinellel nekiesek, az kimutatja a valós (rejtett) hibákat is?
A D particíóról nem tudom most lementeni az adatokat, olyan kellene, amitől nem vesznek az adatok.
Thankx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest