Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
m1sk4r
aktív tag
Sziasztok!
Adott ez a winchester: Seagate Barracuda 7200.7 160 GB (Model: ST3160021A)
Az vele a problémám, hogy a gép 33,4 GB-osnak ismeri fel (már két gépben is kipróbáltam). Az az érdekes, hogy két héttel ezelőtt még tökéletesen ment 160 GB-on, azóta hozzá sem volt nyúlva, ott lapult a fiókban. Tegnap ment bele egy gépbe és a Win telepítésekor figyeltem föl rá, hogy csak 33~34 gigásnak ismeri fel (a gépek BIOS-a szintén). Néztem különféle szoftverekkel, azok dettó. Ez mitől lehet?Üdv.: Robi.
-
liksoft
nagyúr
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ezer meg egyszer el lett már mondva, hogy a gyártó cégek reklámpolitikája miatt 10-es számrendszerben adják meg a kapacitást, míg az OS 2-ben számolja. A különbség itt van!
Partícionáláshoz meg minden OS tartalmaz programot. Tessék azt használni. Az arányokat meg TE határozod meg. Honnan tudjuk, Neked mi a jó?

-
Tomate
veterán
Ma este meglesz az 500gb-is seagate HDD-m. Teljesen új. 3 partíciót szeretnék rá csinálni. Mivel csináljam és, hogyan, hogy az a legjobb legyen. Meg ne legyen olyan, hogy van egy 500gb-os winyóm és a windows csak 482gb-ot lát belőle.

-
massacrex
csendes tag
Sziasztok! 320as Samsung HDD-m van teljesen uj uj PC. Vista ultimate. a HDDt 3particiora osztottam fel es az egyik pillanatrol a masikra eltunt a 3bol 1particio masik ketto megmaradt.kivettem a hdd-t attettem masik pc-be es ott megvolt mind a 3partico. reinstalaltam a vistat.... particio valasztasnal ottvolt mnd a 3. reinstall utan imset csak 2.
kossz -
massacrex
csendes tag
sadasdasdasdasd
-
qdak
addikt
-
liksoft
nagyúr
válasz
Macilaci457
üzenetére
Szia!
Garanciális cserére akkor érett, ha a küszöböt átlépi. A 3 napos cserére vagy vételtől elállásra nem kell magyarázat. Itt gond az "eredeti állapotban" visszaadása. Viszont ha egy SMART listát viszel, szerintem illene visszavenni.
Azért megkérdem: tápellátás, hűtés korrekt?
(A SMART induló érték lehet 100 is! Nem minden drive-nál egyforma.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A lényeget akkor nem ítra a wiki. A 3.3V nem dísznek van ott, a digitális logikák jó része ezt használja, ezért van ott. Egy táp árához viszonyítva az az egy szál plusz derót meg nem jelent költséget...
Az, hogy az adott gyártó használja-e, az teljesen lényegtelen, nem rájuk van bízva, csak kaptak egy segítséget. -
Muton
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
thx. közben már megtaláltam a wikin is a választ, azaz h sata tápszabvány, elvileg ezzel működne minden satás cucc, csak mivel sok satás cucc tápja nem tud ilyet ezért nem is gyártanak ezt igénylő eszközt. ez rendben van, de akkor minek van a szabványban. ennyi erővel kötelező lehetne egy 10000 V-os szál is, és jól nem használná azt sem senki
-
Macilaci457
őstag
Hello!
Tegnap vettem egy új hdd-t, és HDTune smart infóknál kiemeli a reallocated sector count-ot.

Netes tesztben ugyan erről a winyóról ennek az értéknek 255-nek kellene lennie, nem 99-nek. Az összes többi érték stimmel a tesztben szereplő winyóéval. forrás--> [link]A winyó 1 napja került a gépbe, szóval keddig él a 3 napos csere. csak nem tudom ez mennyire zűr, és hogy ha az, kicserélik-e, illetve milyen ürüggyel.
-
Muton
addikt
hello!
a sata tápcsatlakozóimon van egy 3,3 V-os narancs kábel. az miért van rajta, amikor nem kötelező? jobb ettől valami a vinyónak? -
Hali!
Érdeklődnék, hogy mennyire baj ha az egyik vinyóm a hard disk sentinel szerint 53 hibás szektort jelez? 80 gigás és a kondíció 42 % teljesítmény 100 %
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
liksoft
üzenetére
Lementeni letudom, nem az a gáz, hová küldjem? Kellene valami email cím, mert nem akarom az info@hdsentinel címre küldeni...
Egyébként most felraktam az aktuális verziót, ez már kiírja konkrétan, hogy kukába a vinyóval, valamint leértékelte a másik vinyót 2%-al, így már folyton villognak a piros x-ek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
liksoft
üzenetére
Most megnéztem a smart értékeket, mindegyik OKI, egyet kivéve,m ami "184 Vendor specific" vagyis gyártó specifikus, küszöb érték 99, a legnagyobb, jelenlegi és legnagyobb értéke 98, és progi szerint meghibásodás várható.
Alaplap is rinyál bekapcsoláskor a rossz smart értékek miatt.Küldenék riportot, de valahol be kellene állítani valami smtp szerver dolgot...
-
mr.bullet
tag
válasz
mr.bullet
üzenetére
Basszus! Véletlen félreírtam, sajnsos nem tudom innen kitörölni, pedig próbáltam. Mindig ez van. ODD-HDD. Nekem az optikai meghajtómmal van baj. Bocsánatot kérek. Akkor keresek másik topicot. Most láttam, hogy ez nem is olyan topic.
(de azért, ha esetleg tudtok valamit, még visszanézek. elnézést mégegyszer) -
mr.bullet
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ti mennyire értetek hardveresen a HDD-hez, de azért megírom.
Kb. 4 napja lehetett, hogy vadonatújan vettem egy LG-GH20NS15-ös (4.500 Ft) meghajtót. A lényeg az, hogy amikor hazahoztam, megnézegettem, és amikor forgattam, kicsit zötyögött-lötyögött bent valami...
Az ismerőseim azt mondták, hogy szerintük (nekik is csak mondtam, nem mutattam meg) a mágnessel van ott probléma, de azt modták, hogy lehet, nem is az, mert az kell egy kicsit, hogy lazább legyen.Szóval nem tudom, hogy normális-e, de olyasmi hangot ad ki, mintha egy rugó lötyögne benne. Nem nagyon erősen, de inkább megkérdezem, tisztában legyek vele. (még nincsen beszerelve)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
liksoft
üzenetére
Valami probléma biztos van, a működési idő nem 8 nap, hanem kb. 3 hét. Ma ment olyan 12 órát a gép (a kérdéses vinyó a rendszervinyó), aztán egyszer csak belassult, és csak a memóriában bentlévő dolgok működtek, vártam kicsit, nyomtam restartot, és a bootoláskor alaplap kiírta, hogy gond van az SMART értékekkel, szóval valszeg nem a program hülyéskedik...
Kíváncsian várom, hogy mi fog történni...
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Azt, hogy valamilyen másik paraméter (szektorallokáción és felpörgésen kívül) átlépte a gyári hibahatárt. Mivel vannak a gyártó számára egyedi nem dokumentált lehetőségek, így felkészülni sem lehet rá. A legjobb, ha a program írójának a beállítások / riport részről küldesz egy riportot. Biztos segít, és lehet, hogy Te segítesz ezzel a program finomhangolásában, mert olyant mutatsz, ami még nem volt. Vagy a szokásos driver szarakodás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na most ezt hogyan kell érteni? Vinyó állapota hibátlan, de a kondíció és az élettartam 0. [link] Nincs 1 hónapos a vinyó...
-
fjani
tag
Sziasztok.Van egy samsung 250 gb Ide wincsim,és az a problémám vele hogy csak úgy tudom használni ha masterre van jumperelve.Ha slave módban van el sem indul az xp.Alaplap :Gigabyte p35 ds3-r, de a haverom gépében is ezt produkálja(Abit nf7).Az ide kábelen masterként egy 120-a samsung van az op. rendszerrel.A múltor leformáztam de a hiba továbbra is fennáll,régebben jó volt kb 2-3 hete csinálja ezt, a hd sentinel szerint hibátlan.Mit tanácsoltok?
-
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan problémám lenne! Hogy felkötöttem egy vinyót a gépre, Biosban látja is a gép meg xp alatt is látja az eszközkezelő! De a sajátgépben nem látom a vinyó tartalamát meg kötetcímét sem! Ez miért lehet?? Probáltam slave-en meg masteren is semmi változás!! Mi lehet az oka???

-
Rick4
félisten
hdsentinel, everest és a gyári samu progi is cirkuszolt az első kettővel, gyártóspecifikus 184-es hibakód........ most telepítek, eddig az általad ajánlott módon az estool ment kompletten végig (még egyszer köszönet érte
) de ment memtest, mersenne ismét, húzva, finomhangolva is, cpuburn, + ami mehetett, minden hibátlan. -
Rick4
félisten
köszi, örök hála....már ment minden, ubcd, hiren's 9.1 amit csak találtam, de ez a piszok nem akart menni, holott a samsung ezt hozza a weboldalon...megpróbálom ezzel a megoldással.
egyébként perpill a gépel túl vagyok egy egyéjszakás memtest kalandon, természetesen hibátlan, mersenne teszt hibátlan, de most a vinya is jónak tűnik, a hutil v2.10 szerint eddig minden oké, a read surface scan megy lassan 2 órája, eddig nincs gond..
azon viszont csodálkozom, hogy a géppel clenne gond, mert eddig egy WD36GB raptor volt benne, annak semmi baja, egy WD4000 RE2 is volt, annak sincs, az ráadásul lassan 2 éves, és 100-100% a hdsentinel szerint. pedig a gép húzva is, kínozva is volt...

-
Bull Boss
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
visszavittem valami reallocated sevtor volt rajta, ráfizettem 3k-t és kaptam egy 320as 16mb caches WD-t remélem ezzel nem lesz gondom éppen formázzs.. Viszont volna egy kérdésem ! van mellette még egy 80as vinyó is, mobil rackben. Mikor elinditottam az xp telepitőt a 80ast irta C nek az új WD-t meg D nek. nyilván az új vinyót szeretném rendszer HDD nek, (a későbbiekben backupnak lesz egy detto ilyen WD) Én azt csináltam, hogy lehúztam a 80ast és igy csak a WD-t látja nyilván C meghajtónak. most formáz.. majd meglátom mi lesz. Végülis ha majd visszadugom a 80ast, akkor rendesen C és D meghajtóm lesz ahogy én elgondolom? vagy nem jó ?

-
Gabis
őstag
Hello
remélem tudtok segíteni a barátnőm winyója szórakozik, kattan egy nagyot és lefagy az op. rendszer
ez winyó vagy táp hibára utal véleményetek szerint
előre is köszi a válaszokat
-
liksoft
nagyúr
válasz
Bull Boss
üzenetére
A Sentinel által jelzett szektorok tartalék területre lettek átirányítva. Vagyis ha egy program a felületet olvassa, akkor ezeknél a hibás szektoroknál nem az eredetit, hanem a helyettesítettet olvassa a drive. Így nem tűnik hibásnak. A használhatóság szempontjából nem is az, hiszen a használatban lévő felület hibátlan. A drive állapota viszont már nem tökéletes, hiszen a gyári állapothoz képest romlott. Ezért határozza meg a gyár, hogy hány szektorhiba után válik garanciálissá az eszköz. Esetleg a felhasználó még ezt nem is érzi (sajnos inkább az ellenkezője szokott bekövetkezni).
Vagyis a Sentinel hamarabb szól, hogy valami nem tökéletes, mielőtt még adatvesztés történne. (A drive "hirtelen halála" ellen sajnos ez a program sem véd. Viszont ez a ritkább meghibásodás.)
-
liksoft
nagyúr
A mai winyók közül nem tudok olyant mondani biztonsággal mely 3-5 év múlva is üzemképes lesz. Ez a nyomott árak miatt van, hiszen nincs lehetősége a gyártónak az árharcban olyan terméket készíteni, mely az "örökkévalóságnak" készül. (Nem is éri meg, hiszen akkor ki venne újat?) Ennek ellenére egy hónap alatt három winyó már gyanús. Vagy kifogtál egy kuka szériát, vagy a gépedben van valami gond. Túlmelegedés, tápellátási gond, winyót is érintő tuning,..... Érdemes lenne megkeresni.......

-
Rick4
félisten
részben vinyóprobléma, részben máshol van a kutya elásva, arra mondjatok valamit, hogy ha a samsung.hu-ról letöltöm a vinyóm mellől kiválasztott es tools nevű progit, és ki szeretném írni iso-ként cdre, akkor miért nem fogom tudni utána elindítani a cuccot? Egy IBM notin gond nélkül elindul és dolgozik a progi, a saját gépemben pedig out off memory szöveggel nem hajlandó elindulni. DVDíró csere, kábelcsere, memóriacsere megvolt, semmi változás, vinyók nálkül is ugyanaz. Hol lehet a megoldás? ez aug 6 óta a 3. samsung 640-es vinyóm, eddig mindegyikre 0% kondíciót írt ki a hdsentinel, de mostmár kezdek másra gyanakodni...
-
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Nagy segitséget szeretnék kérni. Tegnap vásároltam egy Maxtor 250GB os SATA II es merevlemezt. És gondoltam ma felteszem a HD sentinel nevű programot, ami a következő képet adta elém [link]
" A lemez felületén található 196 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése. "
Ez most mit jelent pontosan? Hibás a merevlemez? Ilyen indokkal visszavihetem 72 órás cserében? gyors választ szeretnék köszi

-
Petyeka
csendes tag
Hali!
Van egy 80 gb-os winyóm és egyik napról a másikra meghibásodott. Nem csináltam vele semmit, csak újra akartam rakni a windowst egy virus miatt. Amikor a formázáshoz ért, 51%-nál megált. Mi a fene történhetett? 300w-os tápom van + mellette volt még egy 250 gb-os winyó.
Akinek van ötlete vagy megoldása írjon! -
Bluegene
addikt
szia az mennyire gond ha a winchester nem rendesen hanem fejjel lefelé áll?
(blogomban írás)Samsung 160GB sata
-
liksoft
nagyúr
válasz
Narancs
üzenetére
Szia!
Ez a kép teljesen rendben van. Az OS a swap miatt a drive elején kihagy egy nagyobb területet, hisz a drive ott a leggyorsabb. Utána helyezi el az installált file-okat, és az adatot. Az NTFS rendszer indításához, és adminisztrációjához szükséges területek láthatóak még szétszórva több helyen, leginkább a drive elején. Ez így jó.
A lassulást, meg inkább az okozhatja, hogy UDMA helyett PIO módban működik. Ennek orvoslása sokszor le lett írva, így a kereső segítségével megtalálod. Több hiba okozhatja, így a környezetet is érdemes végignézni, akár több helyen is.
Sok sikert!
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Ismerősömnek raktam össze egy gépet nemrég, amit két hét után visszahozott, mert elviselhetetlenül lassú lett. Valóban, 5 perc mire betölt az XP, bármit akarok alindítani rengeteget tököl. A gép majdnem ugyanolyan mint az enyém. Vírus nincs, egyedül a a 160as Samsung vinyó gyanús.
KinagyítvaSzerintetek ez normális, hogy egy két hetes rendszer ennyire töredezett legyen? És miért hagy ki ennyi fehér sávokat, miért nem teszi egybe? Nem értem az egészet...Lehet haloklik a vinyó? HD Sentinel szerint 100%-os a kondiciója.
-
liksoft
nagyúr
Figyu! Egyáltalán Náluk van még a winyód? Mondtad, hogy az adataid kellenek? Ha nem rágtad beléjük, akkor újat CSAK a régi CSERÉJÉVEL adnak. Vagyis a winyód a fényképeiddel már a tajvani szétszereldében lehet.
Ma csak menthető, vagy nem menthető winyót kapsz a piacon. Vegyél aszerint, hogy melyik szimpatikusabb. Ha 100%-ban vigyázol a tápellátásra, hűtésre, beszerelésre (statikus feszültség), használatra (rugdosni tilos), nem tuningolod, akkor közel azonosak a gyártmányok. Vannak jobb és rosszabb típusok, és azokon belül fordított minőségű szériák is! Amikor megveszed, nem tudod melyikbe nyúlsz bele!
Egyébként milyen javítás? Melyik cég vállalja a garanciális és garanciázható winyók javítását? (Ha az adatmentés céljából, az más. Azért viszont illik profit felkeresni.)
-
DEJVID
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Egyre jobban kedvelem a samsungot. 2232bw-m két hónap után megadta magát. a szervizben azt mondták egy hét a javitás. két hét után méltóztattak megmondani h nem javítható és szoltak a samsungnak h intézzen egy új darabot. vártam a telefontjukat. egy hónap után felhívtam őket és mondták h már rég átvehetném az újat...
gondolom semmi adatot nem fognak tudni átmenteni ugye? végülis csak játékos karrierem egésze, rengeteg kép és poénos írás, saját gamplay videók vannak/voltak rajta. a zenékért nem nagy kár, mert szinte mind megvan eredetiben cd-n.
a helyesírásért pedig elnézést. szoktam rá ügyelni de most kurva ideges vagyok

ja és a vincsi asszem januári.
-
liksoft
nagyúr
Akkor mégegyszer!
Vannak olyan USB-s ATA/SATA eszközök, melyeken keresztül a SMART IDE parancsok NEM verhetőek át, mert a gyártójuk ezek használatát nem engedélyezi! Vagyis, ha olyan chip van a külső házban amelyik nem engedélyezi a SMART lekérdezését, akkor SEHOGYAN!
Ha nem találod a listában az általad használt eszközt, akkor a program írójával lenne célszerű felvenni a kapcsolatot. Ha az eszköz képes a SMART kiolvasására, akkor abban a pillanatban ha felvetted a kapcsolatot ÉS dokumentáció is van az eszközhöz, a következő verzióban MEG FOG JELENNI! Ahogy a program íróját ismerem.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok! Elég nagy gondom van. Van két satás vinyóm. egy 250es amin rajta van a két windows+adatok, illetve egy 500as amin csak adatok vannak. Ma reggel nem akart bottolni a gép. Újraindításkor láttam, hogy nem látja az 500ast. Miután kihúztam, simán bebootolt a gép.
Most ilyenkor mi van? Kérlek segítsetek. Előre is köszi 
-
Imy
veterán
USB-s rackban van egy 2.5-ös vinyom, ebben az esetben a SMART értékeket ki lehet olvasni, s hogyan?Köszi!
-
Tomika1981
tag
Sziasztok.
Van egy 300GB-os HDD-m amit 32bites XP alatt használtam. Kizárólag biztonsági mentések vannak rajta. Ma feltelepítettem egy 64Bites Vista-t ami tökéletesen működik csak éppen nem látom a 300GB-os HDD tartalmát. A Lemezkezelőben látom a merevlemezt és mellette hogy Dinamikus illetve hogy Offline. Hogyan tudom online-ra állítani? A Vista természetesen egy másik HDD-n van. A segítséget előre is köszönöm. -
liksoft
nagyúr
válasz
becuszabi
üzenetére
USB-s eszözök tápellátása kritikus. Minden esetben 2 USB portról KELL a tápot biztosítani. Sőt, ezek hátlapi (forrasztott) csatik legyenek!
Elképzelhető, hogy a boot során, de az is lehet, hogy az utolsó használatkor hibás írás (írások, lehet nagyon sok szektor is) történt.
Ha az adatok kellenek róla, az egyetlen amit tehetsz, hogy asztali gépbe teszed, és a Get Data Back progival mented ami menthető.
-
becuszabi
aktív tag
Sziasztok. Elhamarkodottan feltettem a kérdést egy másik topikban, de aztán rájöttem, hogy más lehet a probléma és hátha volt már valakinek ilyen tapasztalata.
A következő a gond: 2,5"(80GB, Samsung) hdd van usb-s mobil rack-ben. Az egyik gépről másoltam rá adatokat, aztán szabályosan kikapcsoltam a gépet. A következő bekapcsolásnál (mivel a gép úgy van beállítva) megpróbált boot-olni a usb-s hdd-ről, természetesen sikertelenül. Kb. fél órát úgy maradt, aztán jött egy áramszünet.
Azóta a usb-s hdd-t felismeri a gép, a típusát is, méretét is, a win lemezkezelője szerint minden oké, de az intézőben semmi adatot nem látni rajta (a tulajdonságoknál 0 byte-os, 100%-ig teleírt lemeznek mutatja magát). Lehetséges, hogy a boot-nál valami ráíródott a lemezre és ezért nem tudja értelmezni annak tartalmát az op. rendszer? Több gépben is kipróbáltam (W2K, XP), de mindegyiknél ugyanaz.mod: ja, és persze mit lehet tenni?
-
Dyno
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
Értem köszönöm, nem alakitozom mert egy ágon van 3Sata csati és 2 van rá dugva a 2vinyóra még mindig marad egy szabadon, mindenesetre akkor mindenen átfutok amit ajánlottál de szerintem viszem vissza gariztatni, úgyis az egyik samut leakartam cserélni csak az a 200-as lett volna az égvilágon semmi baja nincs csak hangos.Mindenesetre hálás köszönet minden segítségért.

-
liksoft
nagyúr
A drive hibáin kívüli lehetséges hibaforrásokat leírtam (a drive hőmérője nem szokott pontos lenni). Ha egyik sem, akkor a drive az. Akkor érett garanciára, ha valamelyik SMART paraméter átlépi a gyártó által meghatározott küszöbértéket.
Próbáld meg mindkét winyót külön tápágra tenni, és legyenek ott egyedüliek. Ha használsz táptoldót (átalakítót), a hibát ne keresd, mert ott megtaláltad.
Mivel a drive dinamikus eszköz, így dinamikájában kell nézni. Korrekt tápellátás mellett az összes adatának lementése után a gyári tesztprogrammal több menetben végezz teljes felületi írás és olvasástesztet. A SMART állapota vagy folyamatosan változik, és ilyenkor a drive hibás, vagy stabilizálódik, ami azt mondja a környezetben volt a hiba.
A Sentinel által jelzett értékek mögötti információt meg megtalálod a program help-jében! Érdemes elolvasni a honlap információival együtt. Sok választ fogsz onnan kapni.
-
qwertly
addikt
Sziasztok mint itt panaszkodtam tegnap,hogy gond van a winyóval most újra raktam a rendszert a vista került rá
.Most a gondom,hogy a második winyó is egy samsung 500GB itt van egy olyan partició amely a filmek vannak a lemez kezelöben látom és ki is irja,hogy elsödleges aktiv de a saját gépben már nem látom miért ez nagyon fontos lenne mert ezen vannak a rajzfilmjeim
. -
Dyno
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
Tuning nincsen, akkor a 200-as rezonál ahogy gondoltam viszont valami tipp?Vihetem gondolom vissza bár teljesítménynek 100%-ot ír.30-38°C között szokott lenni a hőmérséklete.Tápom meg nem a legjobb de azért még is csak egy ajánlott típus, meg ugyanazon a kábelen vannak a 200-as samuval annak meg mindenre 100%-ot ír a Sentinel.A 160gigás decemberben lesz 2éves a 200-as pedig úgyan akkor 1évét tőlti.
Valami ötlet??Mitől lehet ez vagy valami?
Köszönöm előre is. -
Dyno
veterán
Sziasztok van egy HD160JJ Samu vinyóm, mindig rezonál a gépem eddig a HD200HJ vinyóra gyanakodtam de megnétem HD sentinellel a vinyót és 27%-osra irta a 160-ast és 62darab hibás sectort....létezik hogy ez miatt indul néha rejtélyesen újra a gép?És hogy mégsem a 200-as rezonál hanem a 160-as?Ja gari még van rá majdnem 1,5 év mit tudok kezdeni a vinyóval?

-
qwertly
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
Egy ilyen tesztet miképpen futtassak le és van rá free progi vagy csak fizetősek?Vagy ha átmásolok kb 300GB az nem elég neki?Vagy van olyan progi amely átnyálazza a winyót és kiirja hol a hiba mely részen erről pedig egy diagramba megmutatja.Az utóbbi időben többször előfordult ismeretlen fagyások akkor program hibák és nagyon lassan töltődik be az xp pedig nemrég lett újra telepítve sok program csak kb 30másodpec múlva indul ell hibába takarodóm a gépett akkor ezek arra a hibára vezetőtök vissza?
-
qwertly
addikt
Nem is gondoltam winyó hibára mert csak 1 éves de lefuttattam egy tesztet ezt írta ki.Ez azt jeleni,hogy minél hamarabb szedjel le mindent?[link]

-
qwertly
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
Lefuttatam és C meghajtón cserét rossz szektorcsoportokat,ezt a D is megcsináltam ott is talált hibát azt kijavította.Így már a C meghajtó mérete 1GB nőtt
de még mindig nem éri ell az indulás előtti állapotot amikor 20GB volt.Most már szerinted belekezdhetek az átméretezésbe?és hová lett az "elveszett" GB.Az,hogy sok töredezés mentesítő programokat próbáltam ki az tönkretehette az partíciókat? -
-
Narancs
őstag
Sziaztok!
Egy barátomnak a következő gondja van vinyójával:Az a hibajelenség, hogy partition magic-kel akarja formázni, 4-es hibát kap a közepén, és nem látja aztán a vindóz a meghajtót, csak a pm.
Valami tipp?
Eddig minden okés volt a vinyóval, megpróbálta leformázni PM-mel, azóta ilyen. Csak zenék voltak rajta...Előre is kösz a helpet!
-
qwertly
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
Köszi a választ,sajnos a chkdsk nem futott teljesen mert ezt a hiba üzenetet írta ki Hiba történt.A CHKDSK nem tudja folytatni írás védett módban. Amikor az xp telepiettem akkor a partíciók teljesen más betűjelet kaptak mint ami előtte volt én a lemezkezelőben vissza neveztem őket a szokásosra DE amikor a powersuite 2008 akartam a partíciókat át méretezni teljesen más betükel voltak a particiók megjelölve.Mielőtt elkeztem ezt átméretezést előtte természetesen töredezés mentesítettem a winyót.Amikor az xp telepiettem akor még a C meghajtó 20GB volt most mlért csak 13,6GB

Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Blue 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD40EZRZ) 100/100
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Csak kiment a fejemből...
)

(de azért, ha esetleg tudtok valamit, még visszanézek. elnézést mégegyszer)

Volt ez 6-7 éve. 
Hd sentinel szerint már 200 hibás szektor... gondolom ez csak romlani fog. Valami más progit tudtok ?