Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bl@tty

tag

Sziasztok!
    Ma kézhez kaptam egy hétvégén rendelt WD40PURZ lemezt. Mivel elég hideg volt, bő 10 órát hagytam a szobában 'akklimatizálódni', szóval nem vettem egyből használatba. Dokkolóba helyeztem, bekapcsoltam és a szokásos módon a lemezkezelőben 'inicializáltam' egyetlen partícióval.

Működés közben nem hallok semmi furcsát, de mikor leállítottam, valami relatíve hangos nyekergő hangot hallatott, mintha fékezte volna a lemezeket. Akárhányszor újra próbáltam, mindig hallani lehet. Normális hang ez? Remélem nem a fejek csiszolták a lemezeket... :U

Mondjuk nekem a felpörgéskor hallható hang is hangosabb, mint az eddigi Toshiba P300 lemezeimnél, de azzal talán nincs gond szerintem.

A másik gyanús dolog, hogy ha kiveszem a dokkolóból, és a kezemben lassan forgatom a lemezekkel azonos síkban (lemezek függőlegesen állnak), akkor mintha homok szóródna a belsejében, leginkább az elektronika alatt, a fejmotor környékén. Erre van magyarázat?

Ez az első WD lemezem, így tanácstalan vagyok. Küldjem vissza, vagy ez normális az ilyen célú (surveillance, 24/7) lemezeknél? HD Sentinel semmi furcsaságot nem ír róla...

Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák