- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl@tty
tag
válasz
psl2003 #53146 üzenetére
Ilyesmiről én is olvastam, mielőtt itt is megkérdeztem a dolgot, de az úgy emlékszem másik gyártó volt és egy szintén régebbi típus. Viszont elég kevés értékelhető találat volt a témában, így inkább rákérdeztem, hátha valaki hallotta már. Minden esetre megnyugtató, hogy nagy eséllyel legalább ez 'normális' jelenség.
A fékezéses ötlet se lenne rossz, de szerintem meg lehetne azt oldani halkan is, ha már másoknál megy...Nomeg mivel fémes hang, gondolom 2 fém felület ér össze, ami nyilván idővel kopáshoz vezet. Na ezt nem kívánom megvárni, akármelyik részén is van az eszköznek...
Viszont köszönöm a beszámolót. -
Bl@tty
tag
válasz
psl2003 #53141 üzenetére
Neked is köszönöm a választ, de valószínűleg nem fogok erre időt szánni. Még élhetek a 14 napos elállással (fogok is), nem kockáztatom meg, hogy hosszú távon esetleg baj legyen belőle, még ha a teszt nem is jelezne problémát. A WD saját tesztje (Data Lifeguard Diagnostics) egyébként nem mutatott hibát.
Már csak egy értelmes alternatívát kell találnom, ami nem kerül másfélszer ennyibe...
Bár, ár/érték arányban a WD My Book Ess. 8TB eléggé vonz és azzal le lenne a gond egy időre, csak hát 2 év gari...
Még egyszer köszönök minden választ. -
Bl@tty
tag
válasz
Cs1csó #53134 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én nem tartom normálisnak ezt a hangot leálláskor, ezért is kérdeztem (a 'homok' szemcsék hangját meg még inkább), így valóban el fogok állni a vásárlástól.
Dokkolóban használnám egyébként, képek/filmek/zenék tárolására és lejátszására TV-n, tehát nem hinném, hogy nagy terhelés lenne. Eddig Toshiba P300-akat használtam (elégedetten), de annak a 4TB változata már SMR-es, így gondoltam teszek ezzel egy próbát... Hát nem jött be.
Még egyszer köszönöm a tanácsot és az ajánlást is. -
Bl@tty
tag
válasz
Bl@tty #53126 üzenetére
ERRE még mindig szeretnék kapni legalább egy egyszerű megerősítő, vagy cáfoló választ. "Léccíí"
A WD Purple sűrűn emlegetett és ajánlott típus, csak van már valakinek (akár más méretben) használatban...Átnéztem a fórumot keresővel, sem itt, sem másutt az interneten nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre.
Mindössze annyit szeretnék olvasni, hogy "nálam nincs ilyen hang egyáltalán" vagy "nekem is csinálja, normális dolog".Felvettem hangot is róla: ITT hallható a végén... (telefonos minőség...) A kattogások az elején és a közepén a dokk és az egér hangjai, nem a lemezé.
Ha bárki szerint nem normális, már küldöm is vissza...
-
Bl@tty
tag
Sziasztok!
Ma kézhez kaptam egy hétvégén rendelt WD40PURZ lemezt. Mivel elég hideg volt, bő 10 órát hagytam a szobában 'akklimatizálódni', szóval nem vettem egyből használatba. Dokkolóba helyeztem, bekapcsoltam és a szokásos módon a lemezkezelőben 'inicializáltam' egyetlen partícióval.Működés közben nem hallok semmi furcsát, de mikor leállítottam, valami relatíve hangos nyekergő hangot hallatott, mintha fékezte volna a lemezeket. Akárhányszor újra próbáltam, mindig hallani lehet. Normális hang ez? Remélem nem a fejek csiszolták a lemezeket...
Mondjuk nekem a felpörgéskor hallható hang is hangosabb, mint az eddigi Toshiba P300 lemezeimnél, de azzal talán nincs gond szerintem.
A másik gyanús dolog, hogy ha kiveszem a dokkolóból, és a kezemben lassan forgatom a lemezekkel azonos síkban (lemezek függőlegesen állnak), akkor mintha homok szóródna a belsejében, leginkább az elektronika alatt, a fejmotor környékén. Erre van magyarázat?
Ez az első WD lemezem, így tanácstalan vagyok. Küldjem vissza, vagy ez normális az ilyen célú (surveillance, 24/7) lemezeknél? HD Sentinel semmi furcsaságot nem ír róla...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Escape from Tarkov
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged