- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Thuglife
senior tag
-
axwel18
senior tag
Szerintem meg a wharfedale crystal szettel járnál a legjobban. A missionek a centere háttere gyengébb és az már eltudja rontani a mozi élményt a crystal álló lehet kevesebb hz-et tud de attól még tisztábban és szebben szol. de ez az én véleményem én a crystal szettet venném.
-
Patice
nagyúr
A 4 ohmos hangfalakkal tényleg jobban melegedhet a Pioneer erősítő, nem szeretik őket. Ezt ha jól emlékszem BBéci írta.
Ezek alapján akkor Mission MV-8 szett, igaz, hogy drágább, de ha az erősítő felől nézzük, akkor a szett 8 ohmos impedanciája jobban fog tetszeni a Pionak.
-
Festina86
tag
Ahol hallottam ott nem volt mélynyomó, csak az 5.0 szett, úgyhogy nem tudom milyen lehet. Általában zene hallgatásra viszont nem ajánlják a mélynyomó használatát, csak a két front szóljon. Szerintem számodra ez a hangfal nem hozná meg a várt előre lépést, inkább gyűjtögess még.
-
bajnokpityu
félisten
nézd,ilyen távolságra analóg hangot nagyon nehéz átvinni.eleve óriási hendikeppel indul az au2.az au2ZSn nem olyan rosszak a DAC chipek,de azért nem is jók.a sima au2 viszont sztem rossz.
sávszélesség nagyobb lesz,ha az erősitő állítja elő az analóg hangot,de hogy konkrétan hogyan szól egy 421es pio,nem tudom. 7070es kenwoodom volt ilyen kategóriában,ott kb 1:1 volt,mindkettőnek számos hibája volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez ZS!
Ilyenből volt Nekem 2 is. Annó vettem egyet megint, mert jó volt előtte is.
Az elsőt azért adtam el, mert az alaplapi recsegőn is volt coax, és túl sok különbség nem volt a kettő között, utána győzött az, hogy tudtam, hogy jó, vaterkán találtam egyet olcsón, így megvettem, aztán meg Xp alatt még nem volt vele annyi gond, de 7 alatt szívtam vele eleget, ezért eladtam azt is. Azóta meg alaplapit használok optikai kimeneten, most meg filózok, hogy kéne szerezni egy Gigabyte spdif bracket-et, dehát 5 font-ról indul az ára, és megy egészen 15-ig.
Hát, Én úgy mondom, hogy érdemes lenne kipróbálni. Szerintem szebb a hangja coax-on használva, mint analógon. Bár ugye a kábelt is átalakítózni kell, hacsak nem csinálnak direktben jack-rca spdif kábelt.
-
-
-
-
Tamoo
nagyúr
"Lehet halott ötlet, de azért megkérdezem.
Adott most a pioneer s-11 szett. Ha ennek a két frontját átkötném mondjuk inkább surround-nak előre pedig vennék valami belépő kategóriás álló hangfalpárt (center maradna ez a pio) az hülyeség lenne? Zenéhez jobb lenne valami fadobozos hangfal, de filmezéshez nem tudom milyen lenne így együtt... Szerintetek?"Esetleg ha egy pár Proson Event6 menne frontnak?
-
Patice
nagyúr
"A surround hangsugárzók elhelyezésénél korábban csak a hallgatás helye melletti, mögötti nem lokalizálható hangokból álló körülölelő hangtér előállítása volt a cél. Manapság viszont a filmek alkotói olyan hangot produkálnak, ami már megköveteli, hogy a surround hangsugárzók pontosan lokalizálható hangokat is vissza tudjanak adni. [...] A hangok lokalizálhatósága érdekében a surround hangsugárzók sugárzási tengelyének is a központi hallgatási pozícióra kell irányulnia, és a frontsugárzókhoz hasonlóan, ha lehet nagyjából az ülő ember fülével azonos magasságban (kb. 1,2 m) kell elhelyezni azokat. Mivel irányhallásunk az oldalról és hátulról érkező hangok helyét kevésbé pontosan tudja meghatározni, ezért a surround hangsugárzók az ideális fülmagasságnál magasabban is elhelyezhetőek. A front és a surround hangsugárzók közti magasságbeli eltérés a központi hallgatási pozícióból nézve ne legyen nagyobb 15 foknál, mert ellenkező esetben a front és hátsó hangkép valamint a surround hangtér koherenciája megbomlik."
Forrás: www.hazi-mozi.hu
Azaz, fülmagasságba, vagy a fölé ajánlott rakni a surround-okat. Ha 50 cm-rel alatta lesznek, akkor szétesik a hangkép. Fülmagasságtól feljebb nem tudod tenni? Mondjuk egy állítható konzollal, hogy feléd (a hallgatási pozícióba) nézzenek a hangszórók?
-
Patice
nagyúr
Esetleg ez:
vagy ha még belefér ez a keretbe (aktív mély):
Az elhelyezésnél én is csak azt tudom tanácsolni, hogy figyelj a magasságokra.
Ha falra akarod szerelni a kis dobozokat, akkor szerintem olyan konzolt is vegyél hozzá, amivel be tudod állítani úgy őket, hogy feléd nézzenek.
-
Thuglife
senior tag
A frontokat fülmagasságban, a háttérsugárzókat meg 60-90 cm-rel fülmagasság felett helyezd el. Ja és max kicsit előrébb húzódtok az ágyon
A Geniusokat hagyd a fenébe! Az erősítő nem rossz belépő kategóriásnak, max idővel állványos hangdobozokra cseréled a "szappantartókat"
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- PlayStation 4
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest