- Mobil flották
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
csizzah
aktív tag
Pont azt akartam javasolni hogy O_L_I-t kértdezd meg ebben az ügyben mert neki van valami hasonló gépe de ezek szerint jól emlékeztem.
@O_L_I,
CA-ból a 640r V2 lesz "HD-t kezelő", előreláthatólag júniusban lesz elérhető nálunk csak kicsit húzós áron, idézem avx-ről,
"talán júniusra már rendelhető ha jól emlékszem, az ára kb 300 - 320 ezer körül várható" -
csizzah
aktív tag
A minap láttam AVX-en hogy valaki ~165k környékén(ha jól látom kb ebben az árkatban gondolkozol) árul CA640r erősítőt bontatlan origi csomagban garanciával, nos ha nem kell feltétlenül Dolby/DTS HD akármi, akkor én a helyedben tuti azt venném meg, de igazából csak hangosan gondolkozok
.
-
Winzsolt
aktív tag
hátsó hangfalak igen... de csak azért mert van náluk nagyobb. A rubicon r63s ugytudom kb 7 literes kis doboz, de állítom, hogy akkora szobát bőven be tud hangosítani, Nagyon szép hangja van, még mélye is sok van! hallgasd meg szerintem!
Ez a jbl szett elég gyenge szerintem, főleg az előbbiekhez képest. -
Thuglife
senior tag
Azt azért írhattad volna h az erősítő nincs meg... Úgy tetted fel a kérdést , hogy velodyne-hoz és H/K 255 höz mit ajánlotok... Menj el hallgasd meg az erősítőket, a kinézett hangszettel! 10m2es szobába bőven sok még egy Denon 1509 is, mondjuk egy Rubicon vagy Heco szettel..
Lehet h a JBL SCS178-al járnál a legjobban, mondjuk egy olcsóbb H/K erőlködővel! -
Winzsolt
aktív tag
A jbl cine pack-al biztos nem jársz rosszul. Biztos, hogy nem véletlen szerepel sokszor(mindig?) h/k erősítővel. Én megpróbálnám még a Dalit, mert a C8 nekem egy személyes "álmom". Nekem tetszett a hangja, de ha h/k-hoz csak JBL tarsulhat, ahogy itt írodott, akkor mind1...
Bár nekem heco victa 500 van. Az áráért jó vétel, de ahogy látom itt nagyobb a keret.
Amúgy MM-ben jbl e60 ára 60k -
bazsi1000
tag
hello
szrintem ehhez az erősítőhöz és mélyládához leginkább a jbl cine pack áll legközelebb főleg filmen vinne mindent
de a dali is nagyon jó lenne de szerintem az kicsit lágyabb a jbl dinamikusabb.A heco is jó de uyge olcsóbb mint a jbl de kicsit gyengébb is.
én a jbl-t(cine pack) venném. -
Ninoka
tag
Az kb 5-ször annyiba kerül. És te csak az első 3 szettet kérdezted. Vagy esetleg van 400 ezer Ft-od hngfalra? Mert akkor azt ajánlom
Egyébként azért is ajánlottam a HECO-t mert azt sokan dícsérik, és talán egy tizessel érdmes megtoldani és azt venni, nem pedig a Magnatot. Bár én még egyiket sem hallottam személyesen. Egyébként nekem a centerem meg a háttérsugárzóim Magnatok, de még a régi sima Monitor széria, és nekem ez is megfelel. Amúgy meg a 12 nm-es szobába nem vennék túl nagy hangfalakat.
-
ProdyG
őstag
én azért vettem vardust, mert utolsó kiállított darabok voltak a MM-ban, és nagyon olcsón adták a szettet. ha rendes áron lettek volna, lehet, hogy mást vettem volna, meg akkor jobban körbejártam volna a témát.
így egyértelmű volt nekem a választás, de egyébként én nagy különbséget nem hallottam a hangfalak közt, amiket hallgattam egy picit. tényleg sokmindenen múlik a hangzás. ha te sem vagy nagyon tapasztalt, szerintem egyikben sem fogsz csalódni, én amiket hallgattam, mindtől beszartamés szerintem te is be fogsz
-
Ninoka
tag
A DALI-t felejtsd el, ezek kézzel gyártott egyedi hangfalak, és a legolcsóbb szériából a Concept-ből is annyiba kerül a két front, mint az általad kinézett szettek 5 hangfallal. Bár a Toshiba Shopban régebben volt akciósan szettben. Esetleg érdemes lenne megkérdezni őket a dologról.
-
törölt tag
Ha a digitális kimenetetet használod, jó lesz az alaplapi kártya is, analógon még a Z-5500-amnál is érezni, hogy gyengén szól.
Mindet valószínű nem fogod tudni meghallgatni egy helyen, menj el több olyan helyre, ahol nagy a választék. Biztos előkerült pár hifi bolt itt a fórumban, én csak a tegnap linkeltet ismerem közelebbről.
Egyébként otthon úgyis máshogyan fog szólni, mint a boltban.Más lesz a környezet, a tér, más kábelek, más beállítás, más forrás...
-
Zoulfly
tag
Még nem írtad hogy,pl zenét miről fogsz hallgatni?
cd,dvd lejátszó,pc?Sokat számít!
Én pl. pc ről hallgatok 99% ban zenét.Sokat számít egy jó hangkártya megléte.Másrészt jobban járnál ha bemennél egy konkrét üzletbe és meghallgatnál pár szettet.
Annyi variáció íródott hogy nehéz dönteni. -
törölt tag
-
törölt tag
A Dali Concept hangszórókat is dicsérik, azt írják róluk, hogy főleg zenére nagyon jók, de nyilván nem ugyanaz, mint az Ikon széria.
Azt nem tudom, hogy a Dali Concept, vagy valamelyik korábban kinézett szettel járnál-e jobban. Én is csak nézegetek egyelőre, hallgatni sajnos egyiket sem hallgattam.szerk.:
A linkeden azt írják, hogy nem rendelhető. Az általam linkelt üzletben (Lurdy Ház fszt.) a múltkor volt Dali Concept szett. A netes árlistában nem találok szett árat, de egy telefont lehet, megérne. Maguk az eladók segítőkészek, korrektek, s úgy vettem észre, értik is a témát. Ráadásul itt megkapod a hivatalos 5 év Dali garanciát is, AVPlanetnél ez úgy vélem felejtős.
-
törölt tag
Dali a gyártója, s nem tudom kapható-e szettben, de visszaolvasva ez nem az a kategória, amelyben gondolkozol.
szerk.: Látom, ezt Ninoka is írta.
-
Ninoka
tag
Én ha most vennék hangfalat (bár lenne rá pénzem, de most nem veszek), csakis DALI IKON 6-ot vennék (esetleg IKON 7). Igaz, az már nem egy kategória az általad említettekkel. A múltkor hallottam szólni egy pár ikon 6-ot sztereóban sub nélkül, hát le kellett ülnöm. Szerintem eszméletlen szépen szólt!
Bár ez neked nem segítség.
A helyedben talán a Heco-t választanám. -
bazsi1000
tag
Hát én azt mondom hogy ha egy ilyen inőségi erősítőt és ládát veszel akkor a többi is legyen minőségi.szerintem ehhez két eszközhöz egy rubicon rp 16 menne jól vagy polkaudio.de szerintem hallgasd meg amit megveszel na csak úgy hogy ez azt mondta meg az azt mondta.
hackeee: nem tudom milyen a zaldek de arról mindenki jókat ír de ezek a vardus dobozok elég gyengék a wharfitól.mondom a diamond már jó én meghallgattam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Secretive
aktív tag
jaj, ne már, nekem az első mindenképp szimpibb nem csak vizuálisan.....elolvastam a kritikákat alatta, hát mit mondjak.....az egész hóbelebanc házmozi, hifi, hi-end egy bazinagy szubjektív fül és tércsapda......nagyon nehéz okosat és mindenre szabhatót mondani,mert egy-egy hasonló teszteredményt és tesztkörülményeket mindenki más egy másabb környezetben (pl. a lakás, szoba teljesen egyedi akusztikájában), nás zenékkel és összeállításban már másként hall és ítél meg.
emiatt sokszor (ha nem mindig) bármilyen vétel dupla vagy semmi.....
az hogy ehhez az erősítőhöz ez a hangfalmárka,ahhoz meg az az erősítőmárka számomra vicces, mindegy melyik a gyengébb láncszem, azt kell jobbra cserélni, hogy minden jó legyen....csak egy hangfal vagy erősítőmárkát ajánlani valamihez butaság, konkrét típusok már jobban illeszthetőek, hisz egy-egy márkán belül is lényeges akusztikai eltérések is lehetnek,melyek beolyásolják az összképet.
nekem egyedileg gyártott hangfalaim vannak (azaz elmondhatom, hogy ilyen senkinek nincs a világon
), de nem ez a lényeg, a helyiség akusztikája súlyosabb meglepetéseket okozhat bármelyik jónak mondott vagy drágán vett hangfalnak.....
-
törölt tag
A Velodyne-ról akárhol is olvastam, mindenütt csak elismerően nyilatkoztak. Én már kezdem azt gyanítani, hogy nem véletlenül.
Jómagam egyre inkább a Dali Concept 2 dobozaival szemezgetek (ebből lenne 6 db + center), emellé pedig a Concept Sub-ot venném. Bár nem hangfal topic, de valaki estleg tudna tapasztalatokkal szolgálni a mélynyomót illetően? A hangfalakról olvsatam annyit, hogy azt gondoljam, számomra talán a legjobbak lesznek. A meghallgatás még sajnos hátravan.
-
bazsi1000
tag
Hát az erősítőhöz amit írtál tényleg jobb hangfalak illenek mint pl a polkaudio.
ennél az alacsony árkategórás wharfinál szerintem árban is vannak jobbak(Heco,Jamo,Quadral).de ha minden áron wharfit akarsz akkor inkább nyúlj egy kicsit mélyebbre a pénztárcádban pl diomomd szettek -
hackeeeee
Jómunkásember
Az már sztem csak beállítás kérdése...
Nekem a 2 frontban van 1-1 25cm-es mély, és 2db mélyközép. És nem nyomják el a egymást, sem a magasat. Mondjuk tény, hogy ez ládával más.
Sztem ezzel nem lenne baj, csak jól be kell állítani az erősítőt, és a ládát. Pl, ha erősítőben be van kapcsolva a sub, és nem úgy van beállítva, hogy a frontokra is mennyen mély, akkor a frontokból csak a magas jön, és a közép, HA jól tudom. És akkor csak a láda dübörög, de lehet úgy is, hogy a frontok is dübörögjenek, de ezt mint írtam, beállítás kérdése
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát igen...
A Wharfi-nak vannak 6ohm-os szettjei.
Pl.:
Wharfedale Vardus. [link]
Asszem ilyenje van is itt valakinek.Vagy még a Wharfedale Diamond [link]
Vagy még a feljebb írt Wharfedale Zaldek szett is 6ohm-os
Meg biztos van még sok más. De én a Zaldek cucc után, bátran merek Wharfi-t ajánlani, (akié volt, most is Wharfi hangfalai vannak, Diamond 9.2 asszem, egy Denon Stereo erősítővel) meg mondjuk Nekem is az lenne, ha lett volna annyi pénzem...
Sokak megvannak elégedve a JAMO-val is, nekem az ingyen se kéne...
Valaki majd még ajánl valamit
-
hackeeeee
Jómunkásember
Teljesen pontosan nem tudok róla nyilatkozni, mivel nem az enyém volt. Én csak hallottam szólni
Normálisan beállítva, természetesen nem torzított, amikor sok volt már neki, akkor igen, de ez is csak beállítás, és persze fül kérdése.
Ajánlatos olyan helyet keresni, ahol vannak kipakolva kütyük, és tudja hallgatni az ember, és akkor lehet viszonyítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, sztem az általam leírt leírásban erősebb.... Jóhogy jobban meghajtaná, komolyabb erősítő
Mint írtam, a saját sub-jával, ami a hangfalcsaládhoz tartozik. Hát nem tudom, a JBL ládáját még nem hallottam szólni, így nem tudok viszonyítani.
Ez volt a rendszer, máig bánom, hogy nem került hozzám
Az AVR-1909 az 6ohm-on 120W-ot ad le, az AVR-1306 pedig 75W-ot
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha főként zenét hallgatsz, akkor elég vad... Kb egy 2,5*5méteres szobában elég durván szólt
Havernak úgy volt, hogy Zaldek 2000 volt a 2 front, Zaldek 300 a 2 háttér, és még + a Zaldek Center, Sub... Zenében nagyon szépen szólt sztem... Filmekben úgyszintén, és ezt is a Denon AVR-1306 hajtotta. Csak ugye a Zaldek hangfalai 6 ohm-osak, és a Denon-on 6ohm-on nagyobb a kimeneti teljesítmény, mint 8 ohm-on. Bár ez gondolom minden erősítőnél így van. Átvettem volna havertól, a hangfalakat is, csak nem volt annyi lém, így csak az erősítő jött.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Denon AVR-1306 hajtja
Nekem, ebbe a szobába amiben van, bőven elég. A szoba mérete kb ~2,5m*3,5m, nagyjából. Én kellemeset csalódtam a SAL-ban.
De akinek nagyok az elvárásai, azoknak nem ajánlom, nekem bőven elég. De ez helyett majdnem Wharfedale Zaldek szettem lett
A Denon-ra is mehet a Balboa, mert ugye az 8ohm-os szett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sajna nem túl sok. Én csak láttam JBL szettet, vagyis hallottam is, Médiában, de az más kategóriás cucc volt. De sztem a 2 front azért bikásabbnak tűnik... Mert ugye az 1-nél, ott akkorák a frontok, mint a hátterek, bár ha kis szobába kell, az is elég lehet. Bár nekem kis szobába van bepakolva a SAL Silversound 2610-es szett, szal ez nézőpont kérdése
Hát, nekem jobbnak tűnik, de azt mondom, hogy ha van valahol lehetőséged, akkor hallgasd meg mind2-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem ilyen kategóriás erősítőhöz a 2. szett jobban dukál, mint az első. De más pénzével nem dobálózunk
Szóval a te döntésed, attól is függ, hogy mekkora helyet kell beszólaltatni.
Erősítőből, én azt mondom, hogy Denon, de más meg sztem tuti, hogy azt fogja mondani, hogy Harman/Kardon.
Nekem AVR-1306-os Denon-om van, igaz nem ez a kategória, de nagyon meg vagyok elégedve vele....
-
Dassler
őstag
Szia, Én személy szerint a H/K-ra szavazok. Főleg, ha mozizol. A szoba elég kicsi, így mind2 erősítő bőven sok, a mélyládáról nem is beszélve, de legalább nem kell csutkán hallgatni
denon se rossz, főleg, ha többször zenélnél is, bár mostanság elég sok probléma a cuccaikkal a megelőző évekhez képest, amennyire itt-ott olvasgatom, hallom. PErsze ez nem releváns, csak korábban nem merült fel ennyiszer a márka, mint probléma forrás.
Ha zenét is hallgatnál, akkor sztereo miatt előre jobb lehet torony hangfalakat venni, ha nem szempont a sztereo, akkor elég a polcsugárzó is. Ha hely szűkében vagy, akkor is jók a polcsugárzók. Márkában (H/K-hoz) JBL esetleg Polk vagy ha csak mozi, akkor Klipsch se rossz. Persze nem tudom, hogy pontosan mire kell, meg mik a lehetőségeid, mert mások játszanak alsóbb ill. felsőbb árszegmensben ár/minőség-et figyelembe véve.
Na most ezek az én ízlésem és tapasztalataim szerinti dolgok, ami nem kell, hogy neked - vagy akárkinek - tetszen, szóval azért ha van lehetőséged, hallgatózz.
Aktív témák
Hirdetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest