- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomyyyyy
tag
válasz
tipcsibacsi #33541 üzenetére
Nem írtam, hogy baj lenne, csak Játékos szavaiból tűnt úgy, hogy nem tartja jónak. Elviekben moziszobák falait is szerelt vázra rögzített lapokkal oldják meg és a vázközöket kitömik hangszigetelő vagy hasonló anyaggal, ha jól tudom. Ehhez annyira nem értek, ez már kőkemény akusztika szakma!
Nem akarok hülyeséget írni. -
Thomyyyyy
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok.
Szeretném lecserélni a hangfal kábeleimet. Van egy Harman 360 + JBL Northridge 5.0 szettem. Milyen kábeleket ajánlanátok a frontokhoz és a többihez? Ezekhez a dolgokhoz nem igazán értek, ezért kérem a tanácsotokat!Köszönöm!
Tamás
-
Thomyyyyy
tag
válasz
Játékos #33021 üzenetére
Hello!
Nekem is SCS-178 volt korábban és Northridge 5.0-ra cseréltem a mélyet meghagyva! Sokkal jobb a cucc, az E80 ráadásul első reflexes, egyébként nekem is sarokban van, igaz, nekem nem gipszkarton mellett vannak! Teljesen elégedett vagyok velük! Csak ajánlani tudom! Közben kapott a rendszer egy Harman AVR 360-at is!
Nekem annyira bejött az SCS, hogy maradtam márkán belül.Tudom ez a hsz lehet nem segít neked, csak gondoltam megosztom veled!
-
Thomyyyyy
tag
Köszönöm a válaszokat!
jöhet még -
Thomyyyyy
tag
Hello
Na hát előrébb még nem kerültem,szóval az ohm dologra mit tudtok mondani?
Illetve az 5*90 W (avr 165) az szerintetek elegendő akkor is ha később nagyobb teljesítményű hangrendszerre cserélem a mostanit?
Az AVR 360 az már nálam kiesett, nem tudok annyi pénzt költeni rá és talán nem is akarok, talán majd az ezt követő fejlesztéskor...
A Pioneer VSX-921K-t is néztem, ez jóval nagyobb teljesítményű elvileg, de attól is tartok, hogy túl erős lesz az erősítő, a hangfalaim max 100 w-os erősítőhöz ajánlottak és tartok tőle, hogy megfőzném a mostani dobozokat, mit gondoltok erről? Ha nem tekerem fel a hangot akkor megóvható a cucc vagy ne kísérletezzek vele?
Illetve mit gondoltok a pioneer-ről? Most olyannal hajtom, ezért gondolkozok márkán belül is... -
Thomyyyyy
tag
Sziasztok!
Házimozi erősítőt szeretnék cserélni!
A használat az 70-30% film - zene (diszkó, tuc-tuc)
Jelenleg egy Pioneer VSX-417-em van 5*100 W. Vettem nemrég egy médialejátszót és főleg a truehd DTS HD MA dekóderek és hdmi csatlakozási lehetőség miatt szeretném lecserélni az erősítőt illetve szeretnék előrébb lépni egy kicsit a technikában, esetleg megalapozva egy későbbi hangrendszerfejlesztést is.A Harman/Kardon AVR 165-öt néztem ki, ez tudja az említett dekódereket, HDMI is van bőven és 5*90W-ot írnak hozzá.
Na most kérdezném, hogy véleményetek szerint mekkora előrelépés lenne számomra ha a Harmant választanám, ugyanis nagyon borsos az ára (tul.képpen a költségvetésem határán van)? az 5*90W az 5*90W a Harmannál míg ha jól tudom a Pioneer nem minden esetben adja a 100at, szóval éreznék e hangerőkülönbséget, halkabb lenne e a harman, vagy ez hülyeség?
JBL hangrendszerem van hozzá, de csak egy szett, A JBL SCS 178-as. Elvileg a JBL harmannal jobban muzsikálna, mivel egy a gyártó ha jól tudom....Harman corporation.Továbbá Ohm kérdések is felmerülnek, a jbl 4 ohm-os hangszórókkal rendelkezik, míg a harman asszem 8 ohmos. Csak azt nem tudom, ha egy a gyártó, akkor miért nem 4, vagy 6ohmos az erősítőjük? Ha nem cserélek hangrendszert és veszek egy Harman erősítőt, lehet e belőle baja a rendszernek?
Jelenleg a Pioneer az 6 ohm-on megy a hangrendszerrel, már vagy 3 éve így hajtom, még nem volt bajom belőle.
Tudom, hogy együtt lenne a legjobb cserélni az egész rendszert, de annyi pénzem nincsen és lépésekben szeretnék fejleszteni, idővel vennék nagyobb hangfalakat is és ahhoz jó lenne a harman AVR 165 is!Szóval sokmindent írtam és kérdeztem, légyszíves segítsetek nekem! Mit gondoltok erről az egészről?
Köszi!Tomi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged