- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
balisz #84671 üzenetére
"elméletileg az Audyssey 0db-re kalibrálja a rendszert"
Ez az, hogy nem.
Az Audyssey a szoba adottságaihoz kalibrál, vagy legalábbis próbálja a legjobbat kihozni belőle. Mint ahogy írtam már régebben is, kevés embernek van tökéletes (mozira szánt) szobája, kivétel persze a direkt erre a célra szánt dedikált moziszoba. Általában az Audyssey után kell manuálisan beállítani egy-két dolgot, ami magától "nem megy" neki. (Pl.: vágási frekvencia, ha téves a hangdobozok távolsága, ha nagyon levette mínuszba a hangdobozt stb.). Amire Te gondolsz, az a referencia hangerő (75 dB). Én manuálisan szoktam beállítani, hogy mindegyik hangdoboz 75 dB-n szóljon.
"Akik kalibrált rendszeren néznek filmeket, hogy milyen hangerő beállításokat használnak?"
Nálam most úgy van a rendszer beállítva, hogy semmit sem kell átállítani, ha mozizok vagy ha koncert BD-t nézek. Viszont múltkor, amikor megnéztem a Godzillát, akkor visszább kellett venni a mélyből, mivel iszonyatosan sok, indokolatlan és erőszakos mélytartománnyal nyomták tele a filmet...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
balisz #83820 üzenetére
" Először filmel próbáltam ki aztán pedig zenével és
meglepetésemre zenével is jobban tetszett az Audyssey mód mint a Direct.
Ez normális, nem szól bele túlságosan a hangba?"De nagyon is beleszól. Zenét directbe kéne hallgatni, de ha ugy gyengébb, az az erősítő képessége miatt van.
-
Csabroncka
addikt
válasz
balisz #83194 üzenetére
Ez nagyjából az a kategória, hogy 5+1 vagy 7+1 csatornás a házimozid. Az átlag mozisokat és sokszor az elvakultakat is bőven kielégít 6 hangfal!
Egyrészt drága, másrészt zsúfolt lesz a szoba ráadásul forrás sincs annyi rá./ráadásul egy jól beállított 5.1-en nem dob akkorát, mint amennyibe a +hangfalpár és a kábelezés kerül/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged