-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
válasz
Oldfighter #42144 üzenetére
fenti képen ott van ami szerintem erre vonatkozna..
mondjuk ez a "Ha nálad nem működne a Google:" dolgot nem értem..? mit akarsz ezzel mondani..?
a pdf dok ami van hozzá a "hdmi passthrough" kifejezésre nem talál semmit..!
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Oldfighter #42012 üzenetére
Azt elhiszem, hogy van különbség a hangfalkábelek között, de az már nekem túlzás amit itt írtatok. Főleg, hogy a centerhez vegyenek olyan hosszú vezetéket, mint a frontokhoz. Miért?
Az is egy szabály, hogy törekedni kell a legrövidebb jelútra a forrástól a lesugárzásig, megjelenítésig.
Ha valaki laikusan hallgat az itt leírtakra, és a maradék vezetéket szépen karikába rendezve rejti el, biztos többet árt vele, mintha megfelelően méretre vágná.
Kizártnak tartom, hogy átlagos rendszerben ( 500e Ft alatti 5.1 hangfal AVR-rel ) valaki is megmondaná, hogy a FL hangfal 3m-rel hosszabb vezetékkel van bekötve mint a FR. A hátsókról meg a centerről nem is beszélve.
Akinek oldalt van minden cucca a közelebbi hangfalakhoz is ugyanannyi kábelt vesz? -
axwel18
senior tag
válasz
Oldfighter #42010 üzenetére
Lehet hogy várok még egy hónapot és akkor kb 200E Ft-ig felviszem a határt.
Sanci38:
Köszi. És ha mondjuk 200E Ft a határ akkor a Polk TSI 400 ? -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #42004 üzenetére
2003 novembere óta nem járok moziba, aminek az oka a vetítő és a vászon felszerelése. Évekik folyamatosan volt nálam tesztelésen vetítő, de az utóbbi években 80 %-ban tévén nézem a filmeket, mégsem megyek moziba.
Az előző hozzászólásom amiatt is született, mert itt van nálam egy 42 colos Pana ST60 és rémesen kicsinek, egérmozinak tűnt az 55-os Samu LCD után. Gyorsan vissza is csomagoltam a dobozába. -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #41998 üzenetére
"mostanság meg jön a kölcsönzőkbe a Shcwarcis film "
Kb. két hete kölcsönözhető BD remux is.(#41999) spiky03
Kíváncsi vagyok, ha legalább 55 colos tévéd és komoly hangrendszered lenne otthon, akkor is ennyit járnál-e moziba? -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #41982 üzenetére
Hát igen, erős év ez a mostani filmek téren, amit moziban kell nézni.
Júniusban is három filmre kellene menni, meg júliusban is. : D
A Tűzgyűrűt én is várom, az tuti látványos lesz! Remélem azért a történet is jó lesz.
Nah meg Man of steel is jónak ígérkezik. -
törölt tag
válasz
Én a Riddicket várom ezerrel.
-
Dorian
félisten
válasz
Akkor ez nem az én évadom lesz.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Oldfighter #41948 üzenetére
Szerintem nem lett egy nagy durranás a Halálos Iramban 6, nem nyerte el teljesen a tetszésem. Voltak benne vontatott és fura jelenetek, a történet se volt precízen kidolgozva. Nem szeretném itt részletezni mikre gondolok, mert a többiek még nem látták. Az 5-öt tartom a széria legjobban sikerült darabjának, meg is néztem ráhangolódás céljából még a mozi előtt tegnap délelőtt, lehet nem kellett volna. Az utolsó jelenet alapján viszont a 7. rész jónak ígérkezik.
Nem ért meglepetésként, de megint sikerült leszűrnöm azt a konklúziót, hogy itthon jobban szól (Mammut 1-es terem). A mélyekkel nem voltam 100%-ig kibékülve.Jövőhéten az új Star Trekre vagyok nagyon kíváncsi. Az első része az egyik kedvenc filmem.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #41960 üzenetére
Jah akkor bocsi.
Mert azt olvastam, hogy utána itt is van valami kis plusz, mint az előző résznél, de nem gondoltam, hogy nem kell olyan sokat várni most rá.
Így legalább nem kell végig ülni a sok felíratot a plusz jelentért.Igaz lehet, hogy tudom, hogy mi lesz ott, mert olvastam infókat a filmről, meg a további részekről is, de majd kiderül, hogy jól gondoltam-e.
Majd megírom jövő héten csütörtökön a véleményemet. De ha olyan mint az öt, akkor csak jókat fogok róla írni.
A 4.részre nem emlékszem, hogy milyenek voltak már benne a hangok, meg azt talán még DVD-n néztük meg magyarul. De pl az első rész meg van eredeti DVD-n két verzióban is.
A "Felspécizett változat", meg egy olyan amin van angol DTS, nah az is szólt ám rendesen.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #41948 üzenetére
Thx az infót.
Már várom a szerdát.
Tegnep megvolt az 5.rész itthon, igaz angolul néztem jók voltak benne a hangok azért az én kis rendszeremen is.Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz majd egy jobb sub-bal, mert volt benne szerepe bőven.
Nem a stáblista utáni jelentre gondoltál? Mert a stáblista előtt a film van.
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Oldfighter #41894 üzenetére
Találtam most még egy LX60-at is. Ahogy nézem a speckókat (LX60 és LX70), szinte azonos a két modell, eltérést csak a kimenő teljesítményben (10W) találtam, illetve a 60-asnak kevesebb van pár csatlakozóból, ami engem éppen nem zavar. Azt nem is értem minek nyóccáz HDMI bemenet, én csak egy lejátszót meg néha napján laptopot kötnék rá.
Fontos különbség viszont, hogy a 60-asnak nincs ethernet portja sem, ennél fogva persze DLNA-t sem tud, meg semmi hálózati tartalomkezelést. Jól látom? Végülis erről is le tudok mondani, és ilyen áron elég jó ajánlatnak tűnik. Mit gondoltok? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #41894 üzenetére
Valóban. Nem keverem, félreolvastam.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #41861 üzenetére
A müncheni HIGH END kiállításokat az utóbbi években olyan helyszínen rendezik, ahol még a szállodai szobákhoz képest is vacak az akusztika. De a világ szinte valamennyi hasonló eseményét szállodákban rendezik, egyszerűen nincs annál jobb helyszín. Ha tudsz jobbat, szólj, és jövőre oda megyünk!
-
Leo66
csendes tag
válasz
Oldfighter #41858 üzenetére
Háááát látni nem láttam még az igaz, de így kaptam az ajánlatot.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #41847 üzenetére
A neve Audio & Vision SHOW 2013.
Ebből egyértelműen kiderül, hogy az AV-Online szervezi. [link]Igyekszünk minden téren a lehető legjobbat, legtöbbet nyújtani!
(#41857) Leo66
Ezerből kettő elromlott 5-6 év után, micsoda tragédia. Minden bizonnyal valami apró hiba lehet.
Nem teszteltem azt a Denont, most a Cambridge Audio 751R van soron. -
Leo66
csendes tag
válasz
Oldfighter #41849 üzenetére
Végül is nem a kijelző a lényeg, hanem a hangzás. Kérdés melyik jobb zenére és mozira? 60005, 6006 vagy Denon 3312?
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #41849 üzenetére
Én lehet megbarátkoznék egy kis kijelzövel is... amugy is letompítottam hogy ne zavarjon be.. nem ürhajóban akarok filmet nézni
Béci: köszi!
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #41782 üzenetére
Jó filmezést majd akkor neked is.Mi jövő hét szerdán megyünk majd, akkor van óccó nap.
Majd pár mondatban írd le, ha te holnap nézed a hatodikat, hogy milyen az öthöz képest.
Nekem az első és az ötödik tetszik a legjobban. -
Patice
nagyúr
válasz
Oldfighter #41599 üzenetére
És szerinted a sztereó erősítőknél milyen jelet kap egy mélyláda. Ezek a ládák erre is fel vannak készítve, hogy maguknak kelljen megvágniuk a jelet.
A "Line Out" tudtommal a teljes frekvenciasávot kiadja magából, és nem egy szub jel, nem egy szűrt/vágott jel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #41599 üzenetére
5.1-es tartalom esetén nem a szub csatornát fogja kapni. De nem is tudjuk mihez szeretné használni.
-
Patice
nagyúr
válasz
Oldfighter #41597 üzenetére
De. Csak a legtöbb (jobb) mélyládán van ilyen sztereó bemenet, amin megkapja a láda a teljes frekvenciatartományt és saját maga szűri meg a jelet beállítástól, ízléstől függően.
-
MasterMark
titán
válasz
Oldfighter #41593 üzenetére
Szerintem igen.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #41586 üzenetére
Általában nem is az a legfőbb baj, hogy nem megy elég mélyre, hanem hogy lassú és és nem lehet a frontokhoz illeszteni. Na de ez nem mindenki fülét zavarja. Főleg azét nem, aki még nem hallott jót.
-
ocsi19
senior tag
válasz
Oldfighter #41468 üzenetére
20nm-es a szoba, de szerintem ejtem a témát, mert látom, hogy kevés lesz a pénz.
-
soldi3r
veterán
válasz
Oldfighter #41414 üzenetére
... Denon, Marantz vagy valami egzotikusabb gyártó régebbi, olcsó erősítőjét, mely kielégíti a zenei igényeket ...
ez a 2 az elsoszamu ajanlott marka? onkyo, yamaha kevesbbe preferalt?
lecsusztam a 3801-rol, nem ertem oda a heten, hogy elhozzam, ugyhogy ismet keresgelek
denon 3803-ast es 2805-ost talaltam a kornyeken
illetve onkyobol egy 505-ost (es egy 605-ost, de ez dragabb mint a tobbi)hangfalbol a wharfedale jo lehet ezekhez a tipusokhoz?
2 par megbecsult allapotut talaltam:
emerald em93
laser 90
(illetve van egy monitor mfm-7, csak kicsit messzebb es kicsit dragabb)vagy inkabb keresgessek meg tovabb?
-
gabenn4241
tag
válasz
Oldfighter #41402 üzenetére
Köszi a választ! A szoba 24nm 6x4m. Az egyik 6m fal mentén középen egy franciaágy az ágy két oldalán a falon a két sorruond! Vele szemben a tv, alatta a center, kb 1 méternyire a tv két oldalán a frontok. A sub a tv től balra a sarokban! A mennyezet a tv felőli oldalon csapott, mivel tetőréri szoba! A mostani rendszer filmezéshez nagyon király, de zenéhez túl mű túl színezett és valahogy nem alkot egységet! Ezért gondoltam hogyeladom az egészet, van otthon egy régi, de fasza sztereo erősítőm veszek hozzá használtan egy pár jamo s708at és felhagyok az 5.1el!?? Azt hogy mennyit szánjak rá magam sem tudom még! Valahogy okosan megoldanám én csak tudnám hogy mit kelene venni vagy cserélni a rendszerből hogy összeálljon a dolog!??
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #41316 üzenetére
Elvileg olyannal amit Tamoo árul.
De következő hónapban még megtudjuk kérdezni, amikor megyünk a következő szállítmányért.A nagy Elac-ot azt még régebben hallgattuk a Korner Audio-nál, amikor még az volt a nevük.
Az RX6-ot meg a Hifi Barlangban. -
Chrys_
addikt
válasz
Oldfighter #41168 üzenetére
A kanapé a szoba közepén van, én is gondoltam már kétirányú oldalsó hangfalakra. Van Polk Audio-nak ilyen doboza, ami passzol a fentebb említettekhez?
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #41133 üzenetére
+1.
Chrys_: bocsi ez felett átsiklottam... Dali Ikon-t hozzátenném,zenénél jobb, vagy a KEF Q szettjét:ami zúzos rock kivételével megfelelő lehet (nem ismerem a külföldi árakat). -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #41014 üzenetére
Ennyije van, de megbeszélte, hogy vsz lefoglalózza a többit is, így meglesz majd neki a szett.
Reméljük sikerrel jár és szerencséje lesz. -
Dave567
addikt
válasz
Oldfighter #41001 üzenetére
Üdvözlet ismét!!
Lenne még egy fontos kérdésem, már kaptam mondjuk rá választ, de azért érdekelne a többi fórumozó véleménye is.
Lenne 1 pár JBL Lx 800-as hangfal, avr 255-höz mi a véleményetek róla? -
törölt tag
válasz
Oldfighter #40997 üzenetére
Ez pl vállalható..de ebben minden belépő.... és ha csak az új felel meg.. én mondjuk legelőször használtat vettem utána ujat..
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #40997 üzenetére
Bögreszettet azért sem, mert 25 négyzetméterre olyan kevesek, mint a lepkefing.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #40973 üzenetére
Én is vakon dugdosom, mégsae nézett ki egyik erősitő se igy..
Sztem inkább az elenkezője igaz:sokszor volt ide-oda vive... ettől ugyan még jó lehet... de alku tárgya kell legyen és az LX jobb vétel sztem.. -
gyurczy
őstag
válasz
Oldfighter #40973 üzenetére
Oké, de ennyiszer? Ha egyszer összerakod és sosem veszed ki az erősítőt a helyéről, akkor a HDMI kábelt minek huzigálod ki, meg dugdosod vissza?
-
Pan21
csendes tag
válasz
Oldfighter #40899 üzenetére
igazából mindkettő fontos zene is meg film is, de talán a film fontosabb.
a hangfalaim nem tudom mennyire mondható komolynak, de sikerült beszereznem egy JBL ES90 ES25C ES30 hangfalszettet és ehhez szeretnék venni egy jó kis erősítőt... -
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #40902 üzenetére
Ez így van. Én is agyaltam már sokat, hogy a Denont lecseréljem "filmesebb" erősítőre, mert zenét nem azzal hallgatok, koncertfilmet pedig igen ritkán. Igazából teljesen elégedett vagyok most is, csak a kíváncsiság. Így árán felül nem cserélnék.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #40899 üzenetére
Azért ez sem annyira egyértelmű, mert a filmekben nagyon sok zenei aláfestés, -betét van, főleg azoknál, ahol nemcsak a csimbumm-üsdvágd a mondanivaló.
-
válasz
Oldfighter #40622 üzenetére
hiányoztak a 7.62-es MG42ből repülő golyók, ezek csak műanyag kupakokat szórtak széjjel... 4DX szerintem szánalom, nincs rá igazi szükség.
-
Marci79
senior tag
válasz
Oldfighter #40567 üzenetére
Sajnos nincs módom meghallgatni a Jamo-t. Nem helybéli az eladó. A Magnat-ot hallottam már. Nem pont ezt a szettet, hanem ezt a tipust.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Oldfighter #40582 üzenetére
Sub-ot még nem vettem, egyelőre el vagyok nélküle, élvezem az Aviano-k szép mélyhangját (MV8 után kész felüdülés). Nemrég elkelt egy Aviano sub AVX-en, dió színben 60ezer Ft-ért de akkor későn kaptam a fejemhez.
Illetve van még egy most is eladó, de az 75e és fekete sajnos.
(Amúgy netdepo-nál a már említett ezüstözött Qed kábellel voltak bekötve a hangdobozok)Bajnokpityu, Dorian köszönöm a segítséget, majd nézelődök AVX-en hátha találok használtan... Azt láttam, hogy T3 gyakran előfordul.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Oldfighter #40540 üzenetére
Ha az Aviano mellett döntesz (én mellette döntöttem), akkor mindenképp vmi bika erősítőt keress hozzá. Ha jól meghajtják, akkor csodákra képes. Én nem érzem kevésnek hozzá a Denon AVR.3806-osom erejét. Rézkábeleket válassz hozzá, mert fém hangsugárzói vannak és ezüstözött kábellel lehet nagyon erős lenne a magas hangja.
Amúgy netdeponál a Zensor 7-et hallgattam meg mellette, aminek nagyobb a tere, és hajszálnyival szebbek a magas hangjai de nem ért volna meg nekem 100e Ft-tal többet. Így jutottam erre a döntésre, de egyelőre nem bántam meg. -
Z_A_P
addikt
válasz
Oldfighter #40550 üzenetére
Hmmm, ezt pl a harmadik manual-bol szedem, az Ikon-ebol, ahogy ugyanazt javasoljak. Itt van reszletesebb leiras is:
DALI IKON is a prime exponent of one of the many virtues that have made DALI famous worldwide – Wide Dispersion. Wide Dispersion means that the area in front of the loudspeakers where a full stereo image is achieved is a great deal wider than with other loudspeakers.This ensures substantially better sound across a larger area within your listening room. To take full advantage of DALI IKON’s Wide Dispersion,the loudspeakers should face straight ahead and not be angled in towards the listening position unless the two loudspeakers are placed very far apart. The IKON tweeter module is especially developed for this loudspeaker. Its unique design ensures that Wide Dispersion is more than just a name – you can tell the difference.
Akkor ez ugy tunik "Dali sajatossag"
-
tomic
addikt
válasz
Oldfighter #40543 üzenetére
Akkor nem bántom. Marad a Denon. Köszi.
Annyit szeretnék még kérdezni Pio-ban melyek vannak ezen a szinten? -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #40538 üzenetére
Nekem nem msotanában lesz ez a csere, hanem csak hónapok múlva, nah meg ugye előtte a kis Yamahát is el kellene adnom, hogy abból is jöjjön be egy kis pénzmag.Azért szerintem már azzal az 500x, 600x-es erősítóvel is elleszünk egy ideig.
Meg ezek azért már egy nagyobb szobát is kiszolgálnak majd, ha úgy alakulna.
Te milyen hangfalakat tervezel venni hozzá majd?
Haver most keresi a neki megfelelőt a kis malachoz (1403), eddig egy Tannoy V1 tetszik neki.
De még szeretne meghallgatni az erősítővel egy Dali Zensor 1-et meg egy ELAC BS 57.2-t -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #40536 üzenetére
Pontosan, szerintem a kisebb verzió elég lesz nekem, ide a panelba.
Amúgy a Netdepo-nál is az eladó csávó azt mondta, hogy a hangminőségben nincs már különbség a "nagyobb számú" erősítőknél, csak a szolgáltatásokban.
Úghogy szépen gyűjtögetek, aztán majd veszek egy 500x, vagy 600x-et ha lesz ilyen jó áron.Amúgy én is hosszútávra tervezek már majd ezzel az erősítővel és majd a minőségibb hangfalakkal, ha össze áll a minőségibb mozi itthon.
Persze ehhez pénz kell majd, meg idő, nah meg majd jó nagyadag szerencse, hogy legyen akkor jó vétel ha meglesz már rá a pénz. -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #40521 üzenetére
Jaja, én is így tervezek.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mekkora különbség lehet az 5xxx és a 6xxx széria között, hogy megéri-e azt a többletet, vagy tényleg elég a kisebb is. De szerintem nekem elég lenne egy 5005-ös is, mert ugye a nagyobb számozás csak szolgáltatásokban ad hozzá többet, hangminőségben már nem. Nekem meg az internet rádió meg airplay, meg ilyen cuccok nem igazán érdekelnek. Ami érdekel, hogy jó legyen mozin, tudja a HD hangokat, meg átengedje a 3D-s videókat, hamár van olyan lejátszóm meg tv-m. -
Rebell
senior tag
válasz
Oldfighter #40525 üzenetére
X2000 , vajon meddig fogja tartani az árát? Pariban lenne a Wharfi-val. szokásos Netdepo 10-en X százalék kedvezménnyel, már ki lennék békülve.
-
nuke7
veterán
válasz
hopp... én a tizedére sem tervezek
-
zolaas
senior tag
válasz
15 évre? Ugyanmár....
-
Rebell
senior tag
válasz
[link] , ha úgy van ahogy mondod, akkor még kivárok én is,
ha ez a kis malac még árból fogyna, akkor elgondolkodnék rajta. Mikorra várhatók az új Marantz-ok?
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #40488 üzenetére
Thx ezt az infót is.
Igen olvastam róluk, hogy most jönnek ki az újak.
De szerintem gyűjtögetek még és veszek majd egy nagyobb malacot.5005, 6005-öst
Azokkal azért már jó ideig ellenék. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #40503 üzenetére
ugy látom sokmindenben egyetértünk...
-
Pan21
csendes tag
válasz
Oldfighter #40491 üzenetére
kipróbáltam másik dobozzal is de ott is sistereg
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #40477 üzenetére
Köszi az infót.
De a jelenlegi Yamahámtól azért csak jobb hangminőségben az a Pioneer, ha jól gondolom?
Mert erre jutottam, hogy lehetséges, hogy elég lesz nekem is egy olyan vas, mint havernek a 1403-as kis Maranzt, mert én azzal is amíg ott volt nálam teljesen jól elmozizgattam.
Már csak akkor az kellene, hogy jó áron eltudjam adni a Yamahamáat, és megtudjam venni pl azt a Piot, mert azért az árért szerintem teljesen jó vétel.
Vagy rosszul gondolom?Nekem az a lényeg, hogy mozin jól szerepeljen, a zene rész az teljesen másodalgos, mert nem szoktam elülni az erősítő elé és úgy zenét hallgatni, csak bekapcsolom a rádiót vagy valami zenét és közben meg gépezek, vagy akármit csinálok.
Azzal a Pio-val ugranék szintet?
-
Toobee
veterán
válasz
Oldfighter #40313 üzenetére
Terveztem ide egy csuklós keretet, amibe 4-4 db szivacs megy majd. Azokkal lesz "eltüntetve" a sarok.
Ha kiütném a falat, az maga lenne a gyönyör. Úgyis az én szobám van itt. Azzal nyernék 2,5 m-t szélességben.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Oldfighter #40095 üzenetére
A hirdetes alapjan hibatlan, 75e lenne. Fogalmam sincs mennyi volt ujkoraban.
Itt van par, de a Concept mar kifutott modell, nem tudom milyen arak ezek -
Z_A_P
addikt
válasz
Oldfighter #40089 üzenetére
felesleges egy alapvetően túlárazott Dali mélyládára kicserélned ( hacsak használtan nem jutsz hozzá jó áron).
Hmm, mi a jo ar?@Sefter, neked hatulra menne a 2? Az nem semmi
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz
Oldfighter #40079 üzenetére
Jól látod, egy orion dvd lejátszóhoz lett véve, ami mára már letérdelt. Maradt egy sony dvp ns 300, ami csak sztereo-t tud. Nincs is használatban, mert csak pendriveról filmezünk. Az említett sony meg olyan régi, hogy csak gyári dvd-t tud lejátszani, igaz azt komoly minőségben. Tudsz esetleg olyan boxról, amire ráköthető a hangfalszett? Vagy 3,5 jacket átalakítani úgy, hogy legalább a subwoofer szóljön+ 2 kicsi sztereoban?
-
csari
csendes tag
válasz
Oldfighter #40061 üzenetére
A nappali egyik végében van a tv, majdnem középen a kanapé, és mögötte a konyha. A legegyszerűbb és legkevésbé zavaró az lenne ha a konyhaszekrény tetejére kerülnének a hátsó hangszórók..
A 1912-es nekem így is óriási minőségi előrelépés, de mivel még a háttereket nem vettem meg még ki se próbáltam igazából. (ha lebeszéltek erről a megoldásról, akkor valami kisebb hátteret, -bose-t, vagy sony pascalt- választok). -
tomic
addikt
válasz
Oldfighter #40057 üzenetére
Denon 1911. De szkart csati nincs az erősítőmön.
-
Peak
addikt
válasz
Oldfighter #40035 üzenetére
hallottam valami olyan pletykát, hogy az EUban berágtak a plazmákra a fogyasztás miatt és hogy nyomják a LEDes TVket, "merazkevesetfogyaszt".
Pedig mozira tényleg az a legjobb. Pláne ha bejönnek a 48fpses múvik. Azon az összes LCD el fog vérezni. -
fefe65
csendes tag
válasz
Oldfighter #40031 üzenetére
Köszönöm, én is e felé hajlok. Nincs gyakorlatom HM erősítő ügyben, a denonokat pedig abszolút nem ismerem. A boltban ajánlották mint alternatíva.
-
cselt
senior tag
válasz
Oldfighter #39995 üzenetére
A prosonokhoz még egy kérdés: az nem gond, hogy a hangfalak 4 ohmosak, de az erősítom meg 8?
-
cselt
senior tag
válasz
Oldfighter #39987 üzenetére
Akkor azt mondod inkább egy ilyen új szett? Lehet ez lesz, mert használtakat már nézegetek egy ideje, de nem igazán találok olyat ami tetszik is, jó is, és árban is megfelel.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Oldfighter #39986 üzenetére
Nem konkrétan hiúz, hanem hiúz macska.
Nem tudom, hogy írják helyesen, de azt hiszem Maicone.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #39389 üzenetére
Szerintem észlelni fogod a különbséget... Más kérdés hogy döntesz...
-
Sefter
veterán
válasz
Oldfighter #39382 üzenetére
"...azt vettem észre, hogy minőségben szinte nincs különbség a középkategória modelljei között..."
Pedig ez, szerintem, az 5xxx és a 6xxx között kihallható...(feljebb nem ismerem a Marantz-ot) -
spiky03
veterán
válasz
Nem, még nem.
Csak neki gyűjtöttem az infókat.Drukkolok, hogy összejöjjön az erősítőd.
-
BBéci
legenda
válasz
Biztos vagyok abban, hogy a Marantz (és az összes valamirevaló gyártó) mérnökei patikamérlegen adagolnak egy kis pluszt a magasabb osztályú erősítők hangminőségéhez.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #39380 üzenetére
Az, hogy nem az enyém a kis malac.
Haver vette meg Sefter kollégától, csak nálam van mert havernek még nincs mit rákötnie.A váltást meg a kis Yamaha nem HD képes, meg ugye csak valamikor fentebb kell lépni.
De azon a szinten szeretnék is majd megállni, természetesen minőségi hangfalakkal. -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #39378 üzenetére
Thx.
Akkor jól gondoltam én is.Hát majd nekem is kiderül, hogy melyiket veszem, ha lesz rávaló, nah meg előtte majd el kell adnom a mostanit is.
-
takky-92
csendes tag
válasz
Oldfighter #39329 üzenetére
úúha...
kisebb méretű szatellit ( vagy hogy is kell írni..
) lennének a jók bútorozás végett..
első körbe gondoltam egy H/K AVR 70 + HKTS5-re utána egy H/K AVR 158 + HKTS 9-re ....
a rászánt pénz összeg nem túl nagy egy H/K-hoz tudom, csak "valamivel" jobb hangzást szeretnék filmhez, játékhoz + TV adásokhoz a mostani Philips HTS3154-hez viszonyítva...
ám köszi a választ
-
Zull
senior tag
válasz
Oldfighter #37673 üzenetére
CAV DP-880, méréseim alapján a 35hz még megszólal, de nincs kellő ereje. 50-50%ban van zenére/mozira használva a rendszer, és klasszikus zenén meg még jazz-en nem hiányolom a mélyeket, de hallagtok emellett még rockot meg elektronikust is, ott pedig már érezni a hiányát (plusz ugye ott a mozi is)
32nm-es a szoba.
-
Digital
addikt
válasz
Oldfighter #37258 üzenetére
Találtam még jó áron egy Yamaha RX-V730-at, és egy Denon AVR-1907-et.
Egy barátomnak a fent említett Yamaha erősítője van, de vajon milyen lehet hozzá képest a Denon hangja? -
Ispy
nagyúr
válasz
Oldfighter #37193 üzenetére
Akkor félreértettél.
Én csak akkor használom a hangszórókat, ha egyedül vagyok és úgy nézek filmeket. Napközbe csak a gyerekek szoktak mesét nézni, este meg én szoktam fülessel (Sennheiser).
Azért gondoltam ezt a megoldást, mert ha lecserélem a mostani WD TV-t egy Dune B1-re, akkor ugye a bögreszettes lejátszóra már nem lesz szükségem, hiszen ott a BD lejátszó, amire később az optikai csatin rá lehet kötni erősítőt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Oldfighter #37178 üzenetére
Nincsen értelme. 1-2 éven belül biztosan nem fogok ilyenre beruházni és ugye erősítő, hangfalszett stb. nem olyan összeg, ahol mondjuk 20k-nak nagyon lenne súlya.
Viszont el akarom adni a pana bögreszettet, mert BD lejátszós médiapléjert akarok venni, a hangfalak meg most sincsenek rendesen szétrakva, ahogy kéne, kábelezni meg most nem fogok. Így egy helyen van most az összes hangfal, ami ugye nem jó.
Viszont a tv-nek a hangszórói iszonyat gázak, ennél azért szerintem egy aktív 2.1-es szettel is jobb hangzást lehet elérni (még akkor is, ha ezt itt senki sem fogja ajánlani).
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #37175 üzenetére
Ha lesz még nálam, vágok le magamnak kipróbálni, de ehhez nem akarok már hozzányúlni. Szóval nem tudom mikor írok tapasztalatot/véleményt. De valaki majd megteszi itt helyettem!
-
Ispy
nagyúr
válasz
Oldfighter #37174 üzenetére
Ok, értem, köszi. Akkor ideglenesen veszek valami kis vackot, aztán majd, ha szükséges lesz (meg lesz értelme), akkor lecserélem.
(#37173) BBéci
Inkább le sem írom miket nézegettem, mert banolnak a topikból
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #37156 üzenetére
Így van. Én raktam rá banándugót. Egyébként a szálak is meg vannak számozva, ha valaki bi-amp-hoz variál.
Frontoknál jelenleg nem ilyet használok, de tervben van hogy ki kellene próbálni. Addig viszont nem írnék tapasztalatot/véleményt, de próbáltak már itt többen is ilyen kábelt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Oldfighter #37159 üzenetére
Ok, ezt értem, akkor inkább úgy kérdezem, hogy van valami ajánlott márka, amelyből érdemes ilyen megoldásokat választani, vagy ezen a szinten felejtős a dolog, mert nincsen köztük különbség.
Jelenleg nem tudok sokat költeni erre, és most tényleg feleslegesnek érzem a komolyabb szetteket. Szerintem olyan 20-30k tudnék költeni rá, ezért gondoltam a 2 hangszórós megoldásra.
-
Patice
nagyúr
válasz
Ha magad csinálod meg, akkor igen, ez a legegyszerűbb megoldás.
Van gyári, bikábeles kábel is, erősítő oldalon egy, hangfal oldalon két csatlakozóval.
Vannak olyan banándugók, amikkel lehet közösíteni a madzagokat.
A kettős kábelezés előnyeiről is lehet vitázni, hogy érdemes-e. Meg talán rendszerfüggő is. Van ahol hasznos, van ahol semmilyen érezhető előnye nincs. Ízlés dolga is a kapott hang.
-
BBéci
legenda
válasz
A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a szálak összesodrása, de ajánlott banándugót vagy villát szereltetni rájuk.
(#37155) Sanci38
A 25-30 centi kissé hosszú lenne, a lehető legrövidebbre kell törekedni. Miért RCA? -
Thuglife
senior tag
válasz
Én is épp ezen gondolkodtam.
Szemezek a Sinus-szal.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #37150 üzenetére
Igen, az kúszik!
-
Sefter
veterán
válasz
Oldfighter #37048 üzenetére
értem, de ha ugyan ott akciósan +20k-ért 2 kategóriával jobbat kapsz...
-
Sefter
veterán
válasz
Oldfighter #37048 üzenetére
210-ért..? akkor már inkább 650r 230-ért...
-
access_denied
senior tag
válasz
Oldfighter #36712 üzenetére
Köszönöm a választ. Azért maga a doboz talán tartósabb, mint a gumimembrán.
Úgy tudom, hogy úgy 20 év a membránok életkora. A hangfalaim kihasználtsága finoman szólva nincsenek a közelében sem annak, amennyit tudnának. Nem válnék meg tőlük, de az is biztos, hogy membránt se találnék hozzájuk.
-
Peetta14
tag
válasz
Oldfighter #36539 üzenetére
Szia,
köszi a választ.
Sztereo erősítőre is rá tudnám kötni a TV-t, hogy a media playeren lejátszott filmek hangját leossza a hangfalakra? Illetve javíts ki, kérlek, de mintha a HM erősítők szélesebb szolgáltatásokat nyújtanának (USB, Ethernet bemenet, net rádió). Vagy vannak azért multimédiás erőlködők ezek között is? Tudsz segíteni egy-két márka/típus betájolásában? Mit hoznál ki 150k körül a használt piacon (erősítő, front hangfalak)?
Köszönöm -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #36419 üzenetére
Thx.
Továbbítom neki.
-
cselt
senior tag
válasz
Oldfighter #36435 üzenetére
Mondjuk egy 70C1-es centerrel?
-
cselt
senior tag
válasz
Oldfighter #36432 üzenetére
Esetleg Mission 703, 700-as surroundokkal? Vagy ez rosszabb mint az M31-es szett?
-
cselt
senior tag
válasz
Oldfighter #36418 üzenetére
Köszi szépen, árban mondjuk olyan 100-110 ezerig még el tudnék menni.
A Prosonnál a Stadium CS-5 5.0-ás szettre gondolsz?
Az a Mission nem tűnik rossznak, csak nekem helyileg sajna elég messze van :S -
Parson
addikt
válasz
Oldfighter #35932 üzenetére
Hello,
ez a +60 centi mennyire fontos? nálam az ülőgarnitura mögött közvetlenül a fal van, és én arra tenném fel a hangfalkonzolokat, amik beforgatják a hangfalat olyan szögbe amilyenbe akarom
- vizszintesen sikon 0+/-90 fokban, függöleges sikon kb 0-30 fokban (a vizszinteshez képest lefelé). -
TVMaci
tag
válasz
Oldfighter #35932 üzenetére
Földön lenne. Akkor ezek szerint a magasságot még növelni kellesz.
-
TVMaci
tag
válasz
Oldfighter #35873 üzenetére
Maga a 4.75m is keskenynek minősül ebben az esetben?
-
TVMaci
tag
válasz
Oldfighter #35873 üzenetére
Sajnos az ablak alatt a gázkonvektor van.
-
gabor0012
tag
válasz
Oldfighter #35082 üzenetére
mit kezdenének vele? egyébként 1500 ft ot költöttem rá 1 éve mert bugott mint az állat.
-
i@lex
őstag
válasz
Oldfighter #35084 üzenetére
Abban viszont tökéletesen biztos vagyok, hogy rengeteg emberre rossz hatással (is) van ez a topic.
Nagyon sokan elégedettek lennének, ha itt sokan nem fél millió forinttól vennének számításba egy-egy szettet. Ezzel is megfertőzve azokat, akik ha hallanának egy olcsóbb szettet, ugyanúgy boldogok lennének azzal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest