- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb@
csendes tag
Köszönöm!
Ez segített! A TV-n már működik (SPDIF-n keresztül).
A kábellel kapcsolatban igazad van (nem vertek át)
csak azért írtam így, hogy jobban érthető legyen hogyan
kötöttem össze a két eszközt, de rosszul fogalmaztam.
Már csak PC-n kellene kitalálni, hogy mit kell beállítanom.Még egyszer köszönöm!
-
g85j
tag
Igen, azokat is figyeltem, próbáltam a belépő kategóriát és az alsó kategóriát megcélozni, de ott is kb. 160 ezer körül járok.....Az meg nekem sok sajna!
20-21 nm szobában szeretném használni, filmnézéshez. Szóval nem komolyzene hallgatására akarom használni, de azért nem is akarok rossz minőségűt venni.
VAlószínüleg igen, használt cucc lesz belőle....és pont arra kellene valami tipp. -
bandita
csendes tag
Szia!
Koszonom a valaszt, sot gyorsan elolvastam a bevezetot is (eddig elkerulte a figyelmemet). Ujonnan, de szerencsere joval olcsobban vettem az erositot mivel kulfoldon elek (kifuto darab, miutan bemutattak a 775-ost), de igy sem jo hir, hogy nem optimalis arra amire szanom.
Hasznalt keszuleket a hozza nem ertesem miatt nem szerettem volna venni, azt hiszem ott meg kevesebb eselyem lett volna megtalalni a megfelelo modellt. Szamitott a 2 HDMI kimenet is (tv+projektor) illetve az androidos taviranyitas, a meromikrofonos kalibralas is. Mindegy, ez a dontes mar megszuletett. Ha jol ertem, akkor a hangszorok kozul a DALI es a Canton a leginkabb ajanlott arra a felhasznalasra, amire szanom oket es a melylada vetelet sem fogom meguszni.
Mivel eddig semmilyen komolyabb audio rendszerem nem volt (holott nem vagyok mar tizeneves), ezert biztosan ertekelni fogom akarmelyik kerul is megvetelre. Anyagiakban pedig valahol meg kell huzni a hatart, mindig van olyan termek ami jobban/szebben/hangosabban szol. En valojaban az ELEG jot keresem, de a hianyzo tapasztalatok/ismeretek ezt jelentosen megnehezitik.
Meg valami: altalaban igyekszem olyan termeket venni, ami elorelathatolag hosszu tavon kepes kielegiteni az igenyeimet es igy hosszu ideig hasznalom az egyes termekeket (mindegy hogy autorol, telefonrol, vagy adott esetben hangrendszerrol van-e szo). Ebben az esetben pedig nem feltetlenul hatrany, ha ujonnan vasarol az ember. Bar - ismet csak - fogalmam sincs, hogy egy hangszoro oregszik-e. Mennyi az elettartama egy hangszoronak? Es min mulik a hossza?Utoszo: egy baratom igazi audiofil, termeszetesen nagyon jol kiismeri magat (bar o csak sztereoban utazik). O is a hasznalt termekeket javasolta, de az altala ajanlott hangszorok (egy par) kerult annyiba (hasznaltan) mint amit en az egesz szettre szanok.
-
Tuto
aktív tag
Én azt gondoltam itt kultúrált kommunikáció zajlik.
"Nos, ez veretes faszság!"(#40212) Ed Parker
igen hallottam már sőt volt is yst yamaha talán a 205 ös a 2xxas régebbi áló sorozatból, de el kellett sajnos adnom.(#40213) Mikisys
Köszönöm a pozitív hozáállást, és hogy vállaltad is.
A véleményét pedig kulturált formában le lehet írni az embernek.
A nem oda illő lemeket pedig moderálni lehet.
Nem az a baj, ha valakinek eltérő a véleménye, izlése, egyéb, hanem az ahogy azt kinyilvánítja.
Ez kultúra kérdése -
Parson
addikt
Totál egyet kell értsek én is - márcsak a logika elvén is, a jobb minőség a relative rosszabb környezetben is jobban szól a rosszabb minőséghez képest (persze előfordulhat olyannyira elb*szott elrendezés, ami már elhanyagolhatóvá teszi a különbséget), az már csak hab a tortán, ha a amúgy a szoba egyéb részletei is perfektebbül vannak belőve a mozizáshoz. Ez nem is lehet kérdés.
-
Tuto
aktív tag
"nincsen külön hifi/mozi szoba erre a célra az nem fog venni 70eftért subot, szerintem)."
ez tényleg feltételezés, ebben igazad is van, de miért nem írhatnám le?? Írtam is, hogy szerintem.
Nem kell ezzel egyetértened, ha nem így gondolod ennyi...Nem értem mi a bajotok???#40183) TCr
"Van.
Tanulj/tájékozódj még egy keveset a házimozizásról, mielőtt további badarságokat állítanál, a saját érdekedben javaslom ezt.
(A te stílusodra váltottam, mielőtt még bunkónak titulálnál)"A stílussal azért anniyt írnék, hogy nem hiszem bármikor kiotató lettem volna.
-
Tuto
aktív tag
A lefelésugárzó akkor jó, ha olyan helyiségbe rakod ahol az elrendezés (bútorok, stb) belezavarnak a hangzásba. Akinek meg ilyen problémái vannak (mert nincsen külön hifi/mozi szoba erre a célra az nem fog venni 70eftért subot, szerintem).
A jamo kategóriájában (árához képest ) pedig használható -
ProdyG
őstag
köszi, én sem megyek akkor nagyon ebbe bele. Próbáltam de nem igazán éreztem különbséget (az erősítőm és a hangfalak is tudják ezt a dolgot amúgy).
Csak az utóbbi napokban a "diszkrét surround back"-ből az egyik csatorna elkezdett recsegni, és nem áll helyre (az az egy csatorna elromott az erősítőben???).
ilyen kábelem van, ez marad szimplában: [link]
amúgy mindig mondjátok ezt a minimum 2x4mm kábelvastagságot, ez a kábel attól sokkal véknyabb, de mégis jókat olvastam róla. -
nuke7
veterán
Igen, hazimozin tenyleg nincs vele gond - meg nem akkorák az igenyeim
De amikor berakom sztereoba, van egy kis hiány érzetem
Mondjuk azt mondjak a Yamaha sztereorol, h kicsit talán steril a hangja meg h talán hangsúlyos a magas... Nos az pont nem lenne jo nekem a mostani hangfalakhoz szerintem... -
t-bali3
senior tag
Ez az első megoldás, amikor ha ráköti a HM erősítőt, akkor nem tudja használni a NAD előfokát, csak ha visszadugja azt a csoda pöcköt. Ez nem drága, az én HK630-amban is volt 25 ért
A drágább megoldásként arra értettem, aminek van egy külön HM előfokra kiépített bemenete a végerősítőhöz. -
Peak
addikt
Sehol nem irtam, hogy hallgattam volna, a poszt pedig egyértelműen fogalmaz, "nem nyerték el a tetszésemet" a látottak a honlapon található termékleírások és képek alapján, továbbá az interneten található részletes gyártió kézikönyvekben olvasottak alapján.
Úgy vélem, hogy ahhoz, hogy az AVR460 jól hallhatóan, minden kétséget kizáróan megverje valami, mélyebben kell a zsebembe nyúlnom, mint a kiskereskedelmi árréssel megterhelt, áfás, vadiúj 130ks erősítők, amiket kb. néztem.
Ezért pl. a linkelt használt Primare A30.1 már sokkal jobban hasonlit az elképzelésemhez, melyet feljebb már részleteztem.
Illetve a HK990-es, ami a 300k árával még éppen hogy megüti azt a lélektani határt, amelytől még nem kapok azonnali szivrohamot.
A 600kHUFos Arcam és egyéb csodákról pedig álmodni sem merek. -
privacy99
senior tag
6 évig large-on voltak, de ugyanúgy semmi nem volt. a sub csak 1 éves. Egyébként egy szakmai oldalon olvastam, hogyha van sub, akkor a frontokat small-ra kell állítani(ha csak nem 20 centis mélyei vannak meg ilyenek). Az auto surround-ról pedig azt olvastam, hogy egy sima "belenyúl" a jelbe, aztán kicsit "javítja" a minőséget, tehát nem jó semmire, mert a tiszta jel a legjobb. Nem vagyok ebben otthon, de kipróbálom large, +main, auto. surr on-al, hátha javul valamit.
Köszönöm a választ
-
tomic
addikt
Az a baj ,hogy olyan sokat ismerek itt belőlük,hogy nem tudok választani ki is legyen az.
Senkit nem ismerek aki ilyennel foglalkozna sajna.
Az esetleg megoldás ,ha az erősítőt haza viszem és ott be állíttatom?
A kézi könyvét néztem, de sajna mégis itt kötöttem ki a topikban. De majd nekifutok újra. -
tomic
addikt
Egy hozzá értő segítségét én is elfogadnám. Van egy vállalkozó szellemű köztetek itt Németországban?
Gaben360 Valószínűleg leszünk páran. Sajna én is teljesen kezdő vagyok a témában.
Esetleg az első hsz-ben lehetne pár szót ejteni az alap beállításokról szájbarágósan pár mondatban. -
privacy99
senior tag
-
skoos
őstag
Kicsit tesztelgettem ezt a cicergés dolgot.
Definiálom, hogy itt valami analóg jel dolog bizé van. AVR360 az erősítő. ANALOG1-re kötöttem rá a ProJect előerősítőt, egy 6000Ftos, 1méteres aranyozott RCA kábellel. Ami a lemezjátszóból kijön, az a gyári (PIO PL200) 40éves RCA.Ráállok az ANALOG1-re az erősítőn, és bekapcsolatlan lemezjátszóval is alap cicergést hallok, ráadásul hangerőnöveléssel a cicergés is erősödik.
Ha lehúzom az előerősítőről a lemezjátszót, a cicergés megszűnik. A Right és a Left is ugyanezt csinálja. Ha nincs bedugva a lemezjátszó, nincs cicergés és kb a végtelenig feltekerhetem, nem jön sisergés a falakból.Ergó, vagy a lemezjátszó, vagy az előerősítő a zajos fél. Az előerősítőt nem tartom nagyon valószínűnek, mert az az erősítővel összekötve (de lemezjátszó nélkül) nem ad hangot.
-
privacy99
senior tag
Véleményem szerint arra gondolt(amiben egyetértek vele, ha erre), hogy egy hangtechnikával profeszionálisan foglalkozó cég, tehát ha azt mondja egy szettre, hogy az a cégük közreműködésével lett fejlesztve, és megfelel az előírásaiknak, és fasza, akkor az is. Egy ilyen cég nem adná a nevét egy f*shalomhoz.
-
törölt tag
Jeleztem feléjük, jönnek is házhoz, csak este hétig dolgozom, attól félek, valami javított darabot hagynának itt helyette ... mivel sajna nem tudok itt lenni a helyzet lebonyolításánál, eléggé félek ez miatt.
Az aljzatos információt köszönöm, nem is akarom/akartam véglegesre, csak félmegoldásként, amíg realizálódik a szitu, de azt hiszem inkább kihagyom, kibírom azt a pár hetet BR nélkül akkor -
takky-92
csendes tag
köszi a választ.
na igen nálunk (Szlovákia) 450 € körül kapsz újat.. nem nagyon olcsóbb tudom.. na de most van itt egy másik szett is Yamaha YHT 296 (HTR 4063 + NS-40 5.1)olcsóbb kb. egy százassal... ezt is néztem ki legelsőnek... vagy van még egy YHT 196 (de erre nem voksolnék...), ami még olcsóbb... a lényeg durva nem kell (sztem..) egy átlagosnál azért legyen jobb filmekhez meg játékokhoz... jah használtat nem mert nem bízok meg benne..(új is beadhatja a kulcsot, de azt cserélik legalább -egy idegig..-)
[azt hiszem, h a yamahát fogom választani vagy spórolgatok még és utána külön egy RX-V 473 + valami yamahát 5.1 hangfal szettet nézek]
-
Parson
addikt
Azért maradjunk meg a realitások talaján. Zenét minőségi hangzásban csak ott lehet jól hallgatni, ahol 100%-ban rá is tudsz koncentrálni. Ahol pedig elfoglalt is vagy és mondjuk külső zajok is terhelik a figyelmed (pl forgácsoló üzem) oda totál fölösleges egy adott szint feletti hangrendszer. Na most a két szélsőérték között talán érezzük a fokozatos átmenetet. (Ha nem, az baj forrása lehet...) Ez alapján pedig pontosan az az elvakult aki nem tudja helyén kezelni a szinteket, és pl a WC-be is oda nem megfelelő, felesleges, irreeálisan tulzó hangrendszert akar beépiteni. Persze ez mind egyéni izlés dolga is, de azt hiszem a pénzügyi okok miatt sokan inkább az ár/érték arányok alapján döntenek hasonló helyzetben.
-
szasza74
tag
Azért én nem szólnám le. A munkahelyemen ilyennel hallgatok zenét (komolyzene, jazz) és egészen hallgatható hangja van, mint mondtam az árához képest. Persze legalább 1 hétig hajtani kell, hogy szépen szóljon.
Oké nem szól úgy, mint az itthoni hifim, de nem is került 400.000 -be. Filmezni és játszani pedig kimondottan jó, csak hát nem 5.1. -
skoos
őstag
Először is köszönöm BBéci a tippet, a Pro-Ject előerősítő kíválóan megoldotta az anomáliát!
off - off
Zárjójelesen kérdezném (vagy 20 éve nem hallgattam bakelitet), hogy ezen korongok természetes velejárója egy kisebb mértékű alapzaj, vagy ez kiküszöbölhető valahogy? Mérsékelten zavaró, folyamatos cincegés. -
cintula187
addikt
Nőket hagyjuk ki a HM témából!
Pedig hangfalakat készít/tuningol...
És szaklapoknak is írt ő is évekig.Na de visszatérve. Használtak közül elvitték az onkyo 609 et is amit terveztem venni. Ha nem lesz nekem tetsző új akkor a még mindíg MA BX2 -höz melyik passzolna inkább? Pio vagy Denon?
-
-
Slowman
aktív tag
A képminőség javítás az alatt kell érteni, hogy eddig CRT tévén néztem xvid filmeket. Nem vagyok egy nagy pixel kukkoló mind emellett szemüveges is vagyok, de én látok némi különbséget a HD ill. xvid filmek között még ezen a TV-n is
, így nem tudom miért csak 1.3m lenne releváns a javulás. Egyértelmű, hogy akinek 65" TV-je van és több 100k-s hangfalszettje az nem érti, hogy milyen minőségről beszélek. Mint ahogy én sem értem azokat az embereket akik mobillal fényképezgetnek egy nyaralás alkalmával, és feszegetik a témát, hogy melyik telefon csinál jobb képet. De ezt a témát nem itt kell boncolgatni szóval itt le is zárom ezt a dolgot.
Nyilván nem 100k-s rendszert szeretnék vásárolni, csak a TV doboz hangját szeretném jobbra cserélni. - nem tartom nagy ötletnek a TV áránál drágább hangrendszert vásárolni -. Most mondhatnám, hogy 30-40k vagy alatt, de lehet ezért nincs is normális értékelhető hangfal pár sem nem hogy rendszer.(nyilván nem stúdió minőség a cél, hanem otthoni filmezéshez jobb hangzás stb. de ha nem lesz releváns a javulás nincs fölösleges ennyim se
)
Pontosan ezért kérdeztem rá, hogy milyen lehetőségek vannak, mert nekem semmilyen tapasztalatom sincs ebben a témában, ha most itt valaki belinkel egy 200k-s cuccot, hogy ez alatt ne is gondolkozzon senki hangfalba akkor már le is teszek arról, hogy a közeljövőben ilyennel foglalkozzak.
Most lehet hülyeséget kérdezek, de a Dune-n csak egy HDMI van ha jól emlékszem, és azt most befoglalta a TV, nem tudom hogy fogom akkor a TV-t összekötni ha a hangfal lesz a Dune-be? -
solti
senior tag
Hali, sajna nem lehet a WDTV Live-on szájszinkront, pedig sokszor kérték már a WD-től, mert nem igazán egyedi probléma
A "sorcsi"-ért "bocsika"Telefonról írtam, és ott ez volt a legrövidebb... lehet, hogy 30 évesen már gáz leírni
De akkor a lényeg a lényeg, hogy inkább Onkyo-ba ruházzak be, és azt fejlesszem, mert a VSX 422 nem túl jó? A HKTS 5-ről meg sejtem, hogy belépő szint alatt van... -
TVMaci
tag
...és ha a Zensor 1-ket hátraraknám és néznék oldalra dipólt?
Nem tudom ez mennyire kivitelezhető, mert ilyenkor felrémlik az amit pont tőled olvastam, hogy több márkából összerakott rendszer már nem szett, hanem hangfalak egyvelege.
De mégis, a dalijaimhoz milyen dipól illene, illetve illene egyáltalán a fent leírtak ellenére egyáltalán?
-
-
mp54
senior tag
Mappából indítsd el!
Ez azt jelenti, hogy a mappán állva nyomjak: play? (Mert eddig OK-val bementem a mappába és ott a filmfájlra OK)
De az is lehet, hogy a filmfájlt indítva is melléteszi a hangot.
Ezt csináltam eddig, nem tette...TCr: Miért nem a médialejátszós topicban tetted fel a kérdést?)
Kösz!
Oda nem járok, valamint úgy gondoltam, itt is értenek hozzá... -
bajnokpityu
félisten
akartam éppen mondani, hogy a csupasz kábel vég lehet jobb a "nakamicsi" banánoknál,de komolyabb minőségű banánoknál/villáknál biztosan nem. Lehet plusz kontaktpotenciál,de egy villás hangfalcsati olyan nagy felületet ad,amivel a kis henger a hengeren sodort erecskék előnye elvész.
egyébként ahogy a szimmetrikus átvitelnél is kioltódik a kontaktpotenciál hatása, valamennyire hangfalaknál is ki kell oltódjon.
-
Old FatBoy
aktív tag
Akkor én most digitális képkeretnek fogom használni a Sony KDL 52W4730-asom.
Igaz eddig minden körülmény között tökéletesnek tartottam filmnézésre és nagyon sok boldog órát köszönhetek a családdal együtt neki/amióta megvan moziba sem jártunk/de ezek után rá sem tudok majd nézni.
Majd beállítom az anyósom képét rá,így biztos nem sokszor nézek majd feléje.csizo13: 1 pont nállad.
-
Gál István
senior tag
Véleményem szerint az AX10 zenén tudja csak beérni az LX60-at. Volt 5-6 darab AX5öm, azok zenén már elmaradtak tőle, az AX10-es kb egy szint zenehallgatásra. Mozin a HDMI és a HD dekóderek hiánya miatt az AX10 nagy negatív hendikeppel indul, ezt szerintem kár lenne vitatni. Nekem is volt AX10 és szerettem is, de nehéz már modern mozit építeni köré. Az AX10ben nagyobb tápegység van, ez teljesítményben jelentkezik, de én speciel soha nem jutottam el addig ahol bármelyk erősítő ne lett volna elég. Ezért mertem állítani, hogy a legjobb hm erősítő mi nekem volt (elég sok volt ha visszaolvastok).
Igaz én Monitor Audio Gold hangsugárzókon hallgattam, nem Polkon.
-
bajnokpityu
félisten
A gledeneket pl előszeretettel készítik pozdorjából, Tonyoét hallottad is. Magam is furcsálltam, de az is lehet,h hangszóró válogatja, melyiket milyen dobozba kell rakni.
Ettől függetlenül nem értek hozzá, csak akik sok dobozt készítenek ismerősök,ők mesélték ezeket a dolgokat.
-
gyurczy
őstag
Azért ne bántsd annyira a magyar szinkront. Amíg még rendes színészek szinkronizálták a filmeket, addig igenis jó szinkronok születtek. Sőt. A mai szinkronszínészek persze korántsem képviselnek olyan színvonalat. A szubjektivitás része pedig, hogy pl Kálid Artúr hangszálát is kivetetném, annyira nem bírom a hangját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Steam Deck
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drón topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged