Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandita

csendes tag

válasz Jegesmaci81 #142610 üzenetére

Koszonom mindeninek a valaszokat. Sajnos a kabelek nem nagyon mozognak, de valahogy majd megprobalom kiszenvedni oket es behuzni a helyukre a melyladanak megfelelot.
    Attol tartok hogy a villanyszerelo nem volt kepben, amikor a kabeleket huztak es mivel ez volt az elso 5.1-es rendszerem, igy en sem voltam tisztaban vele, hogy a melylada masfele kabelt igenyel. (Egyebkent egy Dali Zensor szettrol van szo, ugyhogy nem akarnam a hangminoseget valamilyen tyukbellel tonkretenni). :(

• bandita

csendes tag

válasz BBéci #142595 üzenetére

Koszi a valaszt. Egy aktiv melyladarol van szo. Eddig egy korrekt kabellel volt osszekotve, mivel az erosito kozeleben volt.
    Most atkerult a szoba egy tavoli sarkaba ahol a falba behuzott kabelt (is) kell hasznalnom. A kabel ket vegere persze kellett gyartanom egy-egy RCA veget. Ezt egy gyari kabel kettevagasaval es forrasztassal oldottam meg. Elotte ezzel a gyari kabellel is jo volt a hang.
    Visszakerdezek: ha aktiv a melylada akkor pedig hangszorokabel nem hasznalhato hozza? Mindenkeppen szubkabel kell? (Magyarul a villanyszerelo altal behuzott kabel felejtos)

• bandita

csendes tag

Sziasztok,

Az alabbi problemaval kuzdok:
    Adott egy regota jol mukodo 5.1-es hazimozi rendszer. A melylada a napokban atkerult egy sarokba, ahova evekkel ezelott huzattam kabelt a falban. Ezt a kabelt hasznalva (egyszeru, keteres hangszorokabel) eros zugas hallatszik a melyladaban.
    Jol gondolom, hogy arnyekolt (mono?) kabelt kellett volna huzni a villanyszereloknek a falban, olyat amit eddig is hasznaltam? A keteres hangszorokabel szedi ossze a zajt?
    Ha igy van akkor van valami lehetosegem a zaj csillapitasara a kabel ujrahuzasan kivul?

koszi
    bandita

• bandita

csendes tag

válasz BBéci #40251 üzenetére

Szia!

Koszonom a valaszt, sot gyorsan elolvastam a bevezetot is (eddig elkerulte a figyelmemet). Ujonnan, de szerencsere joval olcsobban vettem az erositot mivel kulfoldon elek (kifuto darab, miutan bemutattak a 775-ost), de igy sem jo hir, hogy nem optimalis arra amire szanom.
    Hasznalt keszuleket a hozza nem ertesem miatt nem szerettem volna venni, azt hiszem ott meg kevesebb eselyem lett volna megtalalni a megfelelo modellt. Szamitott a 2 HDMI kimenet is (tv+projektor) illetve az androidos taviranyitas, a meromikrofonos kalibralas is. Mindegy, ez a dontes mar megszuletett. Ha jol ertem, akkor a hangszorok kozul a DALI es a Canton a leginkabb ajanlott arra a felhasznalasra, amire szanom oket es a melylada vetelet sem fogom meguszni.
    Mivel eddig semmilyen komolyabb audio rendszerem nem volt (holott nem vagyok mar tizeneves), ezert biztosan ertekelni fogom akarmelyik kerul is megvetelre. Anyagiakban pedig valahol meg kell huzni a hatart, mindig van olyan termek ami jobban/szebben/hangosabban szol. En valojaban az ELEG jot keresem, de a hianyzo tapasztalatok/ismeretek ezt jelentosen megnehezitik.
    Meg valami: altalaban igyekszem olyan termeket venni, ami elorelathatolag hosszu tavon kepes kielegiteni az igenyeimet es igy hosszu ideig hasznalom az egyes termekeket (mindegy hogy autorol, telefonrol, vagy adott esetben hangrendszerrol van-e szo). Ebben az esetben pedig nem feltetlenul hatrany, ha ujonnan vasarol az ember. Bar - ismet csak - fogalmam sincs, hogy egy hangszoro oregszik-e. Mennyi az elettartama egy hangszoronak? Es min mulik a hossza?

Utoszo: egy baratom igazi audiofil, termeszetesen nagyon jol kiismeri magat (bar o csak sztereoban utazik). O is a hasznalt termekeket javasolta, de az altala ajanlott hangszorok (egy par) kerult annyiba (hasznaltan) mint amit en az egesz szettre szanok.

• bandita

csendes tag

Sziasztok!

Koltozes utan, mivel vegre van elegendo helyem nekilattam egyik regi almom megvalositasanak: osszerakni egy jo minosegu hazimozi rendszert. A projektor es a receiver mar megvetelre kerult (yamaha rx-v773), de azt hiszem a neheze most jon. A hifi piachoz egyaltalan nem ertek, nem kovettem az elmult evek torteneseit, fogalmam sincs melyek a jo markak, melyek a tularazottak es melyek birnak jo ar-teljesitmeny viszonnyal. Az elmult nehany hetben megprobaltam utanaolvasni a dolgoknak, de ugy latom ez joval komplexebb tema mint a projektor kivalasztasa volt. :(
    Ezert is kerek segitseget, tippeket toletek. Szeretnek osszerakni egy 5.1-es (vagy 5.0-as) rendszert ami megfelel a kovetkezo kriteriumoknak:
    - 50-50%-ban zenehallgatas es fillmnezes
    - a zene fokent akusztikus (jazz, filmzenek, klasszikus)
    - nem lenne baj, ha halkan is szepen szolna (ez nem tudom mennyire trivialis)
    - nem tudom, hogy feltetlenul szuksegem van-e melyladara? (arra gondoltam, hogy a zenehallgatas fontossaga miatt ugyis nagyobb, minosegibb frontot kell vennem, ami - talan - kivalthatja a melyladat is?)
    - ikerhazban lakunk, tehat azert nemikepp tekintettel kell lennem a szomszedra is (tehat nem teljes hangeron fogom hallgatni)
    - nappali kb.35 m2, ennek az egyik fele lenne "korberakva" hangszorokkal

Az arban 300-500 ezer forintig tudok elmenni, de nem tudom, hogy a felso hatar kozeleben tenyleg tobbet kapok-e mint mondjuk az aljan.
    Osszeraktam nehany szettet (illetve talaltam oket a neten), kivancsi lennek a velemenyetekre ezekrol (megerik-e az arukat, vagy inkabb felejtos), illetve ha tudnatok alternativat ajanlani azt is megkoszonnem (a szetteknel csak az arakat neztem, sajnos masbol nem tudtam kiindulni):
    - KEF C5 vagy C7, C3, C6CLR, C4 szett
    - Tannoy Mercury V4, VR, VC szett
    - Canton GLE 476, 436, 456, sub 8.2 szett
    - JAMO S608 HCS3 5.0 szett + SUB 210
    - Wharfedale Diamond 10.6, 10 SR, 10 CM, 10 MX szett
    - DALI Zensor 7, Zensor 1, Zensor vokal szett (kell ehhez sub? a zensor sub eleg huzos arban van)
    - illetve lattam egy Mordaunt Short THX szettet akciosan

bandita

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés