- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
siege5
aktív tag
Pont ezért kérdezek, mert számomra sem minden tiszta, így leírtam azt mire jutottam eddig.
Elvileg ARC képes a felirat is erről tanúskodik és a leírás is róla.
http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-42LA620S-smart-3d-tv/technical-specifications
Képek a TV-ről:
Kép a lejátszóról:
http://www.lg.com/hu/hazimozi-rendszer/lg-HX806PE-blu-ray-hazimozi-rendszer
És végül a Digi-ről:
Ezeken szerintem már látható lesz az összes csatlakozás.
A digire az előfizetett adások miatt van szükségem egyébként.
A pcről való lejátszással pedig a dvd lejátszón keresztül nem férek hozzá 100%ban, a tv-n keresztül minden normális, ezért írtam ha megoldódik a tv vs lejátszó problémája, akkor a tv-n keresztül a filmek lejátszása is megoldódik. -
gorbep
senior tag
de ha igazán jó minőséget akarsz elérni, akkor ajánlom feltelepíteni a JPLAY 5.1-et, as ASIO supportjával minden lejátszó program tudja használni, ami ASIO-t tud kezelni: Foobar, MusicBee.....
Bajnokpityu: Igen a KS nálam is jobb szokott lenni, de nem minden eszköznek van KernelStreaming support-ja, mert sajna a KS-t nem fejlesztik már egy pár éve....
Pl Realtek alaplapi SPDIF (HDaudio-nak sincs....)
Az ASIO vs. WASAPI amikén én hallgattam, kb. döntetlen....
Az XDA-1 nek volt, az XDA-2 nek nem találom a listában a KS interface-ét.... és a JPLAY-em meg fejre állt tőle.....
-
spiky03
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
de hát hogyan írsz valami olyasmiről tesztet,amit saját elmondásod szerint is kevésbé preferáltál egy médiajátszó mellett?
az alap pio bdp 450 kinai fw nélkül valóban nem nagy dolog egy a400 mellett,viszont a módosított fw-el hogy már hálózaton játszik mindent,már több is mint a popcorn.
amit Robi is említett, hogy sacd-t is játszik alapból és iso-ból,BR lemezeket alapból és iso-ból és még a többiek.
a400
bdp450van egy kis árkülönbség a pio javára és abban van bd meghajtó is.
-
robi-k
őstag
A pio előnyeit nem is tesztelted végig (pl. az SACD.ISO lejátszás), a lényeg a hálózatkezelés, ahhoz pedig sajnos nincs otthoni hálózatod.
Amúgy egy cseppet sem bánom, hogy a Dune BD prime 3.0 lejátszót lecseréltem a Pioneer BDP-450-re, hisz a Dune nem tudta sem au SACD-t, sem a DVD-Audio-t. És a képe is jobb a 450-nek a Prime 3.0-hoz képest, ez sem utolsó szempont.
És bár a hálózatkezelés a pio-n elmarad a Dune-hez képest, de már nem sokkal. A következő FW-ben már lesz flac+cue és egy yadis-ra hasonló katalogizáló is -
janos666
nagyúr
A Chorus 726s a gyártó, és a kis Audyssey miki szerint is kb. 40Hz-ig tud lemenni, így abból szerintem még nem lehet nagy baj (*de egyelőre még "tesztelés alatt"), ha Stereo Direct módban 40Hz-re állított crossover frekivel bekapcsolva hagyom a sub-ot, mert nagyjából csak olyankor fog bármi jelentényken dolgot csinálni, ha a frontok már kb. semmit sem kezdenének azzal a hanggal, csak elveszne.
Élő hangszeres felvételben nem igen lesz <=40Hz, de elektronikus zenében nyudogtan lehet bármi. És jó, tudom, itt a többség még elvi feltevés formájában sem képes/hajlandó értelmezni az egymás mellé pakolt elektronikus és zene szavakat, de én ezt használom arra a digitális effektezésre, ami nem a titnidiszkós, ViVa TV-s, Rádió1-es tucc-tucc-swap-swap---hujujujuj (ezeket szívből gyűlölöm már csak azért is, mert nagyban segítik a műfaj környékéről is idegenekben az elektronikus zene skatuja szerű negatív diszkriminációját), hanem a maga nemében szépen, a maga módján már művészien komponált digitális effektezés (ami alapulhat többek közt élő hangszeren és énekhangon is, de túl is léphet rajta). Nem sok ilyen létezik (főleg 10 évnél régebbről, illetve az utóbbi 1-2 évben nem igazán születik ilyen), de párat én önkényesen ilyennek nyilvánítok. És ilyet nem fogsz TV-ben, rádióban hallani, csak úgy találod meg a CD-ket, ha tudod mit keresel (bár néha egy-két számot talán kiragadnak egy időre és készül "radio edit").
-
Goose-T
veterán
Sanci38: Továbbra is csak a digitális kábelekről beszélek, az analóg kábelek közti különbség tudományosan alátámasztható tény, azzal nem is vitázok. (Kivéve a tápkábel.)
Egyébként hihetetlen, hogy annyi, de annyi dokumentált ABX teszt van az interneten, amelyekben sokadjára is bebizonyítják, hogy nincs különbség a digitális kábelek között, mégis vannak olyan emberek, akik ezek ellenére továbbra is hisznek benne. Tessék olvasgatni:
* HDMI teszt, a legolcsóbbat találták a legjobbnak a "hozzáértők" vakteszten
* Jitter teszt, ABX teszten 30-50%-os találati arány, tehát ennyi erővel találomra is választhattak volna
* Másik HDMI teszt, itt meg sem tudták különböztetni őket
* Tápkábelek vaktesztje, 49%-os találati aránnyal (pénzfeldobás)Itt pedig a bőséges gyűjtemény, ahonnan vettem, van még több is.
Amit mérési eredményekkel be tudtok bizonyítani, azt elhiszem. A többi csak hit. Aki pedig már rengeteg pénzt beleölt ebbe, annál természetes, hogy foggal-körömmel védi az igazát, erre is van pszichológiai magyarázat.
-
krx21
nagyúr
Persze a párosítás fontos nagyon, én simán bevállaltam a Sony-t mellé... Nekem tetszik, de ezt úgy mondom persze, hogy egyéb erősítővel nem teszteltem, csak a régi Yamaha-ával...
Sokan itt azt írták, hogy az a Wharfedale obsidian 600 szett a hasonló árú Jamo-kat veri...
Én elégedett vagyok vele az áráért, ha cserélem majd 1-2 év múlva a Dali felé kacsingatok (max. 400e) annak lágyabb finomabb hangja van. Remélem jó lesz majd az is a Sony-hoz...
Egyébként ha a Sony 1040-ben lenne kicsit komolyabb bass management, egy rossz szót se szólnék rá...A következő lépésem a kábelcsere lesz: most 2x1,5mm-es réz van amit 2x2,5mm-es ezüstözött rézre szeretnék cserélni... Az ezüstözés a magas hangok megőrzése miatt lenne nekem fontos...
Tudsz ilyen kábelt ajánlani? (max 2.500 Ft/méterig, de inkább olcsóbb) -
MaUser
addikt
Egyrészt nem célozgat, szembe mond. Vagy ezt nem tanították a szüleid?
Másrészt, honna tudod hogy ki hány és milyen rendszert hallott? Ez alapján olvasd vissza, amit írtál és te is fontold meg.
(Full memory based Sony master rendszer megfelel? Ott nem volt difi és érdekes módon azt mastering-re használják v. az már nem "audiofil"
)
Harmadrészt, akkor te gondolom - bár minden addigi tapasztalatodnak, józan eszednek ellentmond - nem furcsán nézel a telefonon gerincműtőkre, hanem szeretteidnek is javaslod, hogy próbálják ki nyugodtan..
Negyedrészt, az itt digit kábelek különbsége miatt felszólalók 90%-a kereskedő. Pár hifi show és személyes fülelés finoman szólva is lehangoló tapasztalata után, engedtessék meg a negatív előítélet.
Ha ezeket összeadod, remélem látod, miért volt baromi nehéz elhinni, hogy difi van két digit kábel között. Peace.
-
MaUser
addikt
Ha a digitális koaxok és USB-k között Te is hallottad a különbséget, akkor miért lenne bármiben más egy HDMI viselkedése?
Hangra inkább már nem szólok (
) de egy tippre a képre: mert hdmi estén tmds-sel kódolod és dekódolod a jelet, így a hiba látványosan jelenik meg, ha elcsúszás/hiba van, másrészt a hdmi specifikáció rögzíti az elérendő ideális eye diagrammot, amit a rendszernek tudnia kell.
bajnokpityu: Az csak simán szarul szólt.
Jobban mellbevágott a digit kábeleknél a mélynél az a ~6db kiemelés mélynél.
-
aleister
veterán
Valami irányelv, hogy milyen szempontok alapján válasszak?
A topic összefoglalóban csak annyit olvastam erről, hogy figyelembe kell venni a szóba méretét, a már meglévő hangszórók mély tartományának az intenzitását.karakterisztikáját, stb. Ez ugyan logikus, de fogalmam sincs, hogy milyen specifikációkat jelent ez számszerűsítve.
Az én tudásom egyetlen egy szempontra terjedne ki, nevezetesen, hogy olyan színű legyen, mint az 5.0 többi tagja. Ilyen.
-
aleister
veterán
Köszönöm a gyors választ!
Akkor Jamo S 606 HCS 3 + Jamo SUB210 lesz.
Esetleg az erősítő választásban tudnál/tudnátok picit segíteni még? Ami a Pio-ban szimpatikus az a THX besorolás és a leheletnyivel tán magasabb kategória. A Yamahakról viszont több helyen azt olvastam, hogy szebben szólnak, továbbá fekete.
Van a kettő készülékben olyan fícsőr, ami esetleg a másik fölé emeli valamiben? Esetleg hátrány?
Bocsi, de nekem a specifikációk nem sokat mondanak ezen a területen.
-
krx21
nagyúr
Mondjuk én elhiszem, hogy van különbség, vagyis inkább a szeretném tudni, hogy miért?
Én is tanultam villamosságtant felsőoktatási intézményben és én a tanulmányaim alapján és józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy egy hálózatban az áram és feszültség minősége a hálózat összességétől és azon elhelyezkedő fogyasztóktól függ... Tehát hiába teszek egy kiváló minőségű kábelt egy fogyasztó elé, az összképben a konnektor előtti hálózat minősége is számít stb... Mint ahogy egy szennyezett vízhálózat utolsó 1 méterén hiába teszek be tiszta csövet, a végeredmény attól még szennyezett víz lesz...
Hacsak nem szűröm meg... A feszültség esetében a szűrő szerepét a tápegység látja el ez tudjuk...Tehát nem ellenkezni szeretnék, csak még nem tudtam magyarázatot kapni, hogy akkor miért, egyszerűen kíváncsi vagyok...
-
cekkk
veterán
Béci minden olyan cikket nem tartok hitelesnek ahol.
1. az oldalon tesztelt termékek a hirdetőktől származik. Ez nálam nem fér össze a függetlennel.
2. Ahol azt írják, hogy ezzel a kábellel ez élek élesebbek de egy fotót már nem tud róla közölni. Lásd projektor.hu teszteket ahol mégis tudják ezeket a kis nüanszokat fotózni.
3. minden féle állítás kijelentés nulla alátámasztással.A HDMI KÉPről beszéltem nem a hangról.
Viszont nem akarok vitát gerjeszteni a hdmi kábelről.
-
cekkk
veterán
Bár nem értem, hogy ha engem idézel akkor miért nem engem szólítasz meg.
Úgy látom nagyon fájdalmas pont ez neked.Tudod ha akarom simán mondhatom, hogy nincs különbség, de be ismertem hogy van. De úgy látszik neked még mindig arra van időd, hogy ezer éves hsz-t keressél elő.
A kérdésem az lenne, hogy amikor Peak belinkelt egy HDMI tesztet ahol bebizonyították, hogy nincs a KÉPük közt különbség akkor bár ki felemlegethette volna a te hszeditet, hogy vak aki nem látja stb. Itt kellene neked is megkövezned magad, hogy miket állítottál. De persze az nem lehet, mert te nem mondhatsz butaságot, te nem állíthatsz valótlant. Tudjuk.
Viszont hiába vagy idősebb nálam mégis a sértettségeden egyszerűen nem tudsz túllépni. Ha okosabb és komolyabb lennél nálam akkor nem ezeket hoznád fel, hogy ki mit mondott, de te inkább flamelsz, mert sajnos a sértett EGÓD ez kívánja tőled.Részemről lezárom ezt. Ha akarsz írj privit és ne itt szemeteljünk, mert ez már nem ide tartozik. Ha akartad volna ezt is privibe küldöd, de ugye neked kellett az önigazolás
Megkaptad. Remélem ma este nyugodtan fekszel le aludni és egy régi sértettséged köddé válik.
-
-
BBéci
legenda
Tovább folytatva az előzőt, ami az egyetemi tanárokra is vonatkozik. Íme egy részlet egy két évvel ezelőtti hozzászólásból:
"Ma voltam bent a műszaki karonmert épül majd egy új szár és a Schneider Tac rendszerével lesz automatizálva egy része, és egy csoportárammal együtt csináljuk,na mondom ha már ott vagyunk felhozom ez a tápkábel mizériát, mert olyan tanárok is ott voltak akik országosan és világ szinten is elismertek, és nem a két szép szemükért taníthatnak, és röhögtek egy jót ezen, elmagyarázták (nem tudom vissza adni, és nem is akarom) , és végkövetkeztetésben le lett vonva, hogy mivel az emberek nem értenek hozzá , így meg lehet őket ezzel etetni. Így döntsd el magad. A jobb hangfal kábel természetesen ajánlott, azzal nem is volt gondom soha.De tápkábel nem javasolt!"
Kizártnak tartom, hogy az említett egyetemi tanárok kipróbáltak volna akár egyetlen hifis célra készített tápkábelt, de lehet, hogy tévedek és hetekig ABX-eztek.
-
krx21
nagyúr
Íme itt van:STR-DN1040
Így van... A sub vágása hiányzik nekem...
-
spiky03
veterán
Én nem is mondtam, hogy az erősítő hibája. Gondoltam a lejátszó lesz a bűnös, hogy ott van valami bibi.
Csak az volt a fura, hogy ha a PCM-re állítottam a HDMI hangkimenetet a lejátszón, akkor meg van hang, csak Bitstream-nél nincs.Nah de majd ma délután megnézem, hogy pendrive-ról mit csinál a HD hangos mkv-al, mert tegnap este már nem csináltam meg. De gondolom ugyan ezt.
@(#50140) Cecil
És neked az mkv-ban HD hang volt, vagy csak sima DTS?
Lehet, hogy nekem is vennem kellene egy médialejátszót is?20 ezer környékén vannak már elfogadhatóak? A lénygeg, hogy tudja a 24p-t, 3D-t, ISO-t meg a DLNA-n lejátszást.
Mert akkor kérek majd születésnapomra egyet, vagy karácsonyra mert az előbb lesz. -
-
törölt tag
Pre outon megszólaltatja, de a vonalin nem. Lehet nem jól fogalmaztam az előbb vagy a #49686 hsz-ban: a pre outon (amiröl képet is közzétettem) MINDEN kimegy ami a hangszórókra indul, de a vonali csatlakozón (Tape out felirat) csak az analógon bekötött hangok mennek ki.
-
ProdyG
őstag
mivel egyszerre 6ohm-os és 8ohm-os dobozok is a rendszerre lesznek kötve, így nekem nem volt magától értetődő a dolog. de akkor ha jól értem, ha az erősítő kisebbre van véve, mint a dobozok, akkor nincs baj (tudom, hogy szar a megfogalmazás de értitek...).
a lényeg, hogy akkor 6ohm-ra állítom az erősítőt. köszi!Amúgy az erősítőm és az RX6 közé milyen kábelt ajánlottok? Milyen árkategórájút kb.? Nem akarom, hogy az legyen a leggyengébb láncszem...
Esetleg AVX-en van most valami, amit ajánlani tudtok az eladóak közül?
köszi -
kicsi kecske
tag
Na csak sikerült meggyőznöd.. közbe még találtam 1-2 dolgot ami kiábrándított a vezeték nélküli hátsó hangfalakból..
A nagyobb brandeknél kapható vezeték nélküli hátsó hangfalakhoz 99%ban tartozik egy hátsó "jelfogó" erősítő.. tehát gyakorlatilag hátulra is be kell tenni egy "nagy" dobozt és azzal kell összekötni a hangfalakat, tehát csak annyi az előnye, hogy gyakorlatilag a tv alól a fő erősítőtől nem megy közvetlen kábel a hátsó hangfalakba..
Olyan ami meg teljesen wifis az kb 2 db létezik meg 1et prototype van indiában de az kb csillagos ég és eléggé laggos a hátsó 2 hangfala..Tehát marad a bekábelezés.
Visszatérve a 2 kérdésedre, bocsánat ha kicsit pontatlanul fogalmazok.. BR nálam a Blu-Ray lejátszót jelentette..
3D hangzást pedig pl a Samsung oldalán található HT rendszereknél említik, ami elvileg még valódibb hangzást hoz elő a 3D filmek megjelenítése közben.. kérdés, hogy most ez csak marketing vagy tényleg van valami technikai újítás is a háttérben.Tehát akkor marad 2 választásom, vagy veszek egy kábeles settet ilyen Onkyo-t vagy hasonlót amit ajánlotok, vagy veszek egy erősítőt és ahhoz 5+1et.
Kérdés, hogy melyik éri meg jobban az árát.
Igazad van RMSből nem érdemes táplálkozni, ezt már az autó hifimnél is eljátszottam kamasz korombanTehát ha esetleg tudtok ajánlani főleg filmnézéshez valami szettet az nagyon jól jönne.
Jöhet külön külön is, és lehet ilyen egybe szett mint az Onkyo.. bár azt én nem is ismertem egészen eddig.. de ez az én szegénységi bizonyítványomElőre is köszi!
-
Z_A_P
addikt
"...15-20 percnyi, valódi mozihangerővel fűszerezett filmnézés után, egy csendesebb jelenet alkalmával zúgásra lettünk figyelmesek, ami bizony az erősítőből érkezett...."
Ez szamomra eleg kiabranditoan hangzik. Gyűlölöm a ventik hangját... elhalkul a film, epp vm izgalmas resz jön,amikor is a legjobb atelni a jelenetet...hat a bugo venti kiutne ebből :\
-
bajnokpityu
félisten
Nálam csak a 88as Siltech hangfalkábel volt, az újonnan olyan 400eFt, és a középkategóriájának alsó tagja. Az azért nem olyan vékonyka, kb másfél centi volt az átmérője. Tuti nem Nordost volt?
Jópár Siltech táp és IC kábel járt már nálam, eléggé kedvelem a márkát, kíváncsi vagyok.
-
bajnokpityu
félisten
Nagyon könnyen tuningolható a kontaset aluházas elosztói. Olyan,mintha arra teremtették volna. A tápösvényem végébe ilyet forrasztottam. Nyilván nem egy abszolút értékben szuper darab, de csak igy tudtam anno kiszállni egy rossz bizniszből.
Melyik siltech, mert 100tól 2milláig van egy pár féle tápkábele?
-
xtremetuning
addikt
"Kis túlzással, minden film, amit nem dipólokkal néztem/hallgattam végig, elvesztegetett idő volt, annyival jobban tetszik a mostani hang." - és engem még hülyének nézett a haverom, mert amikor kiderült, hogy (össze)jön az új vetítőm, akkor semmit sem néztem már a régin, mondván megvárom az újat....(fél évig no mozi
).
-
Poplacsek
senior tag
Csak mozira teljesen igaz. Ezért is írtam, hogy RX2 helyett inkább RX1 a homogenítás miatt, de háttérnek még azok se tudják kiadni magukból ami bennük rejlik. Multichannel zenék, vagy koncert bluray-ek esetében azért több minden jön a hátterekből, mint filmeknél. Ilyen esetben lehet, hogy jobb az RX1, de nem teszteltem még együtt a kettőt (RX1 vs. RXFX). Én is RXFX vs. RX1-en agyaltam annak idején, de az RXFX-et sehogy se tudtam volna jól elhelyezni, ezért maradt az RX1 állvánnyal. Az biztos, hogy a dipól sokkal szélesebb teret csinál.
-
Sefter
veterán
Amit én hallottam omega egy motion 990 szettel yamaha rxv 350-es erősítővel az nekem nem tetszett.. Puffogós volt inkább mint elfogadható...
Azt is hallottam egyébként, hogy a "prémium magnat" = Heco (nem tudom mennyire igaz), még a Lurdyban lévő toshiba shopban mondták anno. A Hecot viszont kedveltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged