- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsi kecske
tag
válasz
kicsi kecske #158834 üzenetére
Nem nagyon jött még válasz, ezért próbálkozom így hátha ezzel kapcsolatban van tapasztalat.
Power Dynamics CSP8 beépíthető, 2 utas álmennyezeti hangszóró 40/140w (20 cm)
Ezzel kapcsolatban bárkinek bármi infoja/tapasztalata?
Mennyire jó/megbízható a PD márka? Régebben néztem ki ezt a típust, lehet berendelek most 1 párt és ha nem tetszik a hangja visszaküldöm 14 napon belül.. csak meg akarom magam kímélni a felesleges rendelgetéstől
pozitívum, hogy 3 év garit adnak rá..
Köszi előre is! -
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Mennyezeti hangszórókat keresek multiroom audio rendszerhez. Passzív hangszórók 50W körüli erőlködőhöz.
Milyen márkákat esetleg konkrét típusúakat ajánlanátok?
Jó lenne ha beleférne 50/60k per pár árba.
Szoba méretek amugy:
12nm
12nm
12nm
40nm ide dupla párt tennék.Reménykedem hogy BF alatt vhol ki lehet fogni ezeket jóárasítva.
-
kicsi kecske
tag
válasz
Quetz #157663 üzenetére
Jogos, rosszul fogalmaztam. Nem multiroom hangszórók kellenek, hanem mennyezetbe építhető hangszórók multiroom rendzserbe. Szobánként 2 nappaliba talan 4 hangfalra gondoltam. Utána néztem ennek a 2 márkának és valóban nemnaz a kategória amit keresek. 100e/ hangfal számomra sok. Főleg h kb 1 oldalon találtam csak ra ajánlatot. Vagy NZ order.. De az meg horror.
-
kicsi kecske
tag
válasz
BBéci #157661 üzenetére
Köszi!
Ezen a vonalon el tudok indulni.
OFF: Árukeresőn nézegettem én is már, de a hangszórók nagy többsége ami multiroom az 100Vos rendszerhez lett kitalálva, az nekem meg nem jó.
Egyébként power dynamicsnál találtam olyan hangszórót ami beépíthető, jó az érzékenysége is és nem is vészes az ára. Nyilván ezeket előtte azért meg is kéne hallgatnom, mielőtt randomra bevásárolok. -
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off a topic, de nem nagyon találtam nem lezárt hasonló topicot. Smart home topicban sem találtam megfelelő választ.
Szóval a kérdésem, hogy milyen mennyezeti/beépíthető hangszórókat ajánlanátok multiroom rendszerhez?
A cél, 6db RPI + D class erősítő (Hifiberry). Erősítőnként 2 hangfal, mennyezetbe(gipszkarton) építve.
A kérdésem az, hogy ha nem szeretnék fürdőbe/kinti teraszra időjárás álló hangszórókat akkor beltérbe mit tudnátok ajánlani?
A hangszóró sima kábellel lenne összekötve az erősítőre+RPIre. Minden pi+amp 18v 4.5A táppal lenne meghajtva. Az erőlködő 50W RMS-t tud elvileg stereoban.Szoba méretek:
1es és 2es szoba egybe légtér: 40nm (itt lenne 4 hangfal összesen és 2-2 RPI + AMP)
3:12
4:12
5:15Árban jó lenne ha ilyen alacsony/közép kategóriában maradnánk. Nem szeretnék 500ezret költeni a 10 hangszóróra.
-
kicsi kecske
tag
Na csak sikerült meggyőznöd.. közbe még találtam 1-2 dolgot ami kiábrándított a vezeték nélküli hátsó hangfalakból..
A nagyobb brandeknél kapható vezeték nélküli hátsó hangfalakhoz 99%ban tartozik egy hátsó "jelfogó" erősítő.. tehát gyakorlatilag hátulra is be kell tenni egy "nagy" dobozt és azzal kell összekötni a hangfalakat, tehát csak annyi az előnye, hogy gyakorlatilag a tv alól a fő erősítőtől nem megy közvetlen kábel a hátsó hangfalakba..
Olyan ami meg teljesen wifis az kb 2 db létezik meg 1et prototype van indiában de az kb csillagos ég és eléggé laggos a hátsó 2 hangfala..Tehát marad a bekábelezés.
Visszatérve a 2 kérdésedre, bocsánat ha kicsit pontatlanul fogalmazok.. BR nálam a Blu-Ray lejátszót jelentette..
3D hangzást pedig pl a Samsung oldalán található HT rendszereknél említik, ami elvileg még valódibb hangzást hoz elő a 3D filmek megjelenítése közben.. kérdés, hogy most ez csak marketing vagy tényleg van valami technikai újítás is a háttérben.Tehát akkor marad 2 választásom, vagy veszek egy kábeles settet ilyen Onkyo-t vagy hasonlót amit ajánlotok, vagy veszek egy erősítőt és ahhoz 5+1et.
Kérdés, hogy melyik éri meg jobban az árát.
Igazad van RMSből nem érdemes táplálkozni, ezt már az autó hifimnél is eljátszottam kamasz korombanTehát ha esetleg tudtok ajánlani főleg filmnézéshez valami szettet az nagyon jól jönne.
Jöhet külön külön is, és lehet ilyen egybe szett mint az Onkyo.. bár azt én nem is ismertem egészen eddig.. de ez az én szegénységi bizonyítványomElőre is köszi!
-
kicsi kecske
tag
válasz
Patice #49348 üzenetére
Nem akarok spammelni ezért ebben reagálok az előtted lévő hszre is!
Igen valóban post után olvastam el az összefoglalót! Bocsi érte!
Tehát akkor így kicsit már felvilágosodva újra megpróbálkozom vele!
5.1 házimozi kéne, erősítő + 5 hangfal + mélynyomó. Össz RMS 500-1000 körül kéne, egy nagyjából 20nmes szobában lennének elhelyezve.
Rászánni 100e-150e Ft között szeretnék, tudom nem mindig az olcsóbb a jobb, de azért elszállni sem szeretnék az árral..
A wireless hangfalakat tekintve azzal tisztában is voltam, hogy 220 nyilván kell neki. Ez meg is van oldva, minden sarokban van 220, direkt húztam be őket anno.
A probléma már csak annyi, hogy a parketta szegélyek fel vannak ragasztva, nem szívesen bontanám meg a szép rendet..
Ragaszkodnék a wifis hangfalakhoz, de ezeknél ott vagyok gondban, hogy nem igazán találok ilyeneket..3D hangban azért értettem, hogy kezeli a rendszer a BR vagy tvről jövő 3D hangot, tehát 1.4es HDMI csatlakozás legyen rajta!
Az elsődleges médiatípus a letöltött BR filmek és 1080p-s filmek/sorozatok lennének. Tehát MKV és társai.
Ezeket kezeli a tv hiba nélkül, ha nem akkor van rajta sw frissítés funkció. Tehát ha lehet a media boxot kihagynám, bár az már tényleg elenyésző beruházás lenne. Viszont igazatok van, hogy ezeket az allshare és dlna stb funkciókat csak azzal tudnám megvalósítani!A jövőben tervezem egy Xbox vásárlását, tehát az sem lenne rossz dolog, ha maradnak annak is hely az erősítőn.. bár ahogy láttam a normálisabbakon már 2-3 HDMI csatlakozási lehetőség van. Bár ott lehet, hogy Xbox->TV->erősítő megoldás is működne, ennek még utána kell járnom..
Végül szóba jöhetnek a használt cuccok is, csak tudja azokat amire szükségem lenne!
Ha nézem ezeket az Onkyo egybe szetteket, akkor az alsó-közép kategóriások ilyen 150-200 körül mozognak tehát ezzel árban is lennék, de ott ugye nem wifis a hangfal szett :S
Lehet, hogy használtan olcsóbban megúsznám egy wifis hangfal képes erősítővel ami mellé keresnék wifis hangfalakat de az már megint nagyon keszekusza lenne
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off lesz a kérdésem, ha így van akkor előre is elnézést..
Új TV vásárlása miatt ideje lenne beújítani mellé egy fain házimozit is.
Nézelődtem, keresgéltem, forumokat olvasgattam stb.. de egyszerűen annyira nem áll össze a kép, hogy kéne egy kis észosztás a szakiktól!Mivel már kb 1,5 hónapja leparkettáztam és nem húztam ki rca kábeleket a parketta alatt, ezért mindenképp wireless hangfalakat szeretnék vásárolni. Hallottam, hogy a nem rádió hanem wifihez hasonló technológiás hangfalak már nem akadnak össze a mobilsávval és szinte elenyésző hibafaktor van a működésükben,
Ilyenre pályázom.
Tehát adott az 5.1 rendszer.. legyen wifis.. kérdés, hogy mit jelent a házimozi szetteknél a wifi ready és a built in wifi?!
Másik szempont, hogy legyen ALLSHARE/DLNA ilyesmi benne, mert szerintem ezek már a mai világban elég korszerűnek hatnak és hasznát is tudnám venni..
HDMI csatlakozási lehetőség legyen, mert akkor könnyedén a TVvel össze tudom kötni és nem kell csúnya SCARTokat húzkodni és talán azon jobb is a minősége a jelátvitelnek..És most jön a fekete leves..
Nem tudom mennyire hülye a felvetés, de ha létezik olyan szett, amiben nincs benne blue-ray lejátszó és tudja ezeket a funkciókat, akkor az fantasztikus lenne.
Elvégre sztem a blue-ray tulajok 90%-a sosem tesz a lejátszóba BR lemezt.. olcsóbb, jobb megoldás a download majd egy 2,5"os hdd-n rádugni a tvre és mehet is a móka..Kérdés, hogy létezik e ilyen összeállítás BR lejátszó nélkül, vagy ezekhez azért adnak mindenhez BR lejátszót, mert azon keresztül lehet csak megoldani ezeket az Allshare/DLNA/3D hangzás/wifi's hangfal kombót..
Esetleg ha valaki tudna ajánlani pár típust, esetleg márkát amit érdemes nézegetni azt is megköszönném.. a tv az 100%, hogy Samsung Smart 3D LED lesz szal ahhoz kéne valami hozzáillő, párosítható, kompatibilis szett!
Előre is köszi a türelmes és megértő válaszokat!
Üdv,
Kardi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged