- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Ha kipróbálod 5.0-ban, nem eladni akarod majd, hanem venni egy hozzájuk illő szubládát."
A centerrel és a szubbal nem lenne problémám, a hátsó hangsugárzókat viszont nem tudom normálisan elhelyezni. Egyébként nem véletlenül bontottam szét a nem bögreszett minőségű 5.1-es rendszeremet évekkel ezelőtt, egyszerűen nem jött be. Persze nem olyan szintű volt, mint ez a Dali lenne, ebben igazad van, de nem szólt az rosszul. A hátsó hangfalaim egyébként azok a Jamo Studio 130-ak voltak, ami a szétbontás után évekig szolgáltak frontként. A centerem viszont tényleg szűk keresztmetszet volt, sokkal jobban tetszett a hang, amikor a két front vette át szerepét! Megvan még egyébként. A subládám is megvan, kb 1 éve cseréltem benne hangszórót.
Szóval tudatosan álltam rá a sztereóra, de soha nem mondom azt, hogy soha.
-
"csak akkor van értelme komolyabb hangdobozokra pénzt kiadni, ha az optimális elhelyezésüket meg tudod oldani."
Lehet, hogy némileg tudok javítani a jelenleg még minősíthetetlen elhelyezésen. Max. 220 centire tudom növelni a hangsugárzók középvonala közötti távolságot, és fiókos szekrény-eltávolító és bútor-átalakító komplex hadművelettel, majd földre is tudom helyezni őket később, amikor lesz időm megcsinálni.
"körben legalább fél méter szabad helyre van szükségük, de 80-100 cm lenne az igazi."
Na, annyi nem lesz.
-
-
cekkk
veterán
A netlomtár nem forgalmazó, csak egy viszonteladó, sőt nem is kellene igazából foglalkoznia a garanciális kérdésekkel, ami 3 napon túl van, ez a importőr feladata. Ők forgalmazók, ő felelősségük, miverl a garanciális javítást sem a kiskereskedő fizeti, hanem az importőr.
Elméletileg az importőrök háztól házik garanciát vállalnak, nekem a HK így volt a Onkyo így van, a Hornál nem tudom, hogy van, talán el kellene olvasnia a kollégának a garancia jegyet. -
SpaceKombajn
aktív tag
Igen, sejtettem, hogy kevés lesz, ezért is írtam oda, nekem Celine Dion a kedvencem, meg is van az összes angol nyelvű CD-je, DVD-je eredetiben, a régebbi dalai a legjobbak szerintem, hogy tetszik neked az új album? Nyugodtan jöhetnek a javaslatok, jó ötletek, semmi gond, ezért is kérdeztem. Használtban mindig benne van a lutri, de ahogyan elnézem vannak itt a fórumon megbízhatóak, akiktől érdemes vásárolni (én is nagyon vigyázok a cuccaimra jelenlegiek is úgy néznek ki mintha újak lennének pedig kb. 13 évesek), bár másik használt cuccok eladási oldalon lehet érdekes történeteket is olvasni.
Nagyon jó lehet neked, hogy ilyen csúcs gépeken hallgathatod a kedvenceidet. -
Brandys
tag
Nekem is elegem lett néhány éve abból, hogy a kereskedők hülyére veszik a jóhiszemű vásárlót. Azóta felkészültem és mindig "nyertem" is, bármilyen vitás ügyem volt.
A "netsufni" magatartása szöges ellentétben van az ide vonatkozó jogszabályokkal, jogszerűtlen, ezért nincs itt semmi gond vásárlói oldalról ... csak érvényesíteni kell a vásárlónak a jogait. Sajnos ez utóbbitól sokan "fáznak" ... pedig nem kéne. -
"ki lehet csalogatni az AVR250-ből az OSD-t csak Liszi nincs a helyzet magaslatán"
Ez fájt......... Ez nagyon fájt..
...............
Feladom! A manual menü-képei alapján gyári alapra tettem mindent, de semmi. Hozok majd valahonnan egy kis tévét, amin van kompozit, hátha azon jó lesz. A MON OUT és a ZONE 2 VIDEO OUT kimeneteken próbáltam, a pana ST50 két bemenetén is, Zone 1 OSD On-ra állítva. A menüt nagyjából kiismertem a manual képei alapján, megoldható lesz OSD nélkül a beállítás, de kevésbé komfortos. Már egy pár beállítást elvégeztem magam is, de Tamoo-ra vár a felelősségteljes, egyszersmind felemelő feladat, hogy elmagyarázza és beállítsa azt, amiről én nem is tudom, hogy micsoda!
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált!
(#60465) Warter : "Miért nem hívod fel az előző tulajdonost, hogy hol az OSD?"
Mert akitől vettem, nem nagyon használta, beszámolta valakinek egy drágább cucc árába.
-
xtremetuning
addikt
-
Tamoo
nagyúr
Ha kézikönyvben nézi az ember a struktúrát, akkor azért szerintem el lehet boldogulni vele. A 250-é nekem elég fapadosnak tűnik. De pl. a Denonomra viszont én is azt mondom, hogy teljesen esélytelen lenne.
De abban teljesen igazad van, csak elő kellene csalogatni valahogy azt az OSD-t. -
"A Philips menüje megjelenik a tévén, ha ugyanoda csatlakoztatod?"
Most kipróbáltam, annak is van MON OUT csatija (erről se tudtam eddig), de annak sem jelenik meg a menüje. Abban nem vagyok biztos egyébként, hogy a Philips FR 976 képes menü-megjelenítésre, de az Arcam menüjének biztosan meg kellene jelennie!
Bosszantó, mert Tamoo kollégával mostanában kellene faszán beállítanunk az erősítőt, és megnehezíti a dolgot, ha nem tudjuk a képernyőn figyelni a beállításokat.(#60449) rgeorge : Köszi, de írtam is az elején, kipróbáltam már scart-rca átalakítóval is.
Most mit csináljak, hozzak ide egy másik tévét?
-
"Komponens bemeneten nem is fog működni. Kompozitba csatlakoztasd!"
Az ST50-en a kompozit, az a lógó kábelek közül a zöld sárga, ha jól tudom. Ebbe volt csatlakoztatva eddig is, és a bemenetet is erre állítottam a tévén, de nem jelenik meg az Arcam menüje.
-
-
törölt tag
Félreértés ne essék, 640 vs TrueHD tudnak lenni nagy különbségek, nem ritkán 6-8mbps a HD sáv, pl Celine D vegasi koncertje, vagy Transfomers 3 is 6mbps körüli, MI4 7mbps, ezeknél pl óriási. Ahogy DTS vs HD MA is (bár itt mindig kisebb lesz, néha szinte semmi), de nem nudli a 640-es DD no
Jó ideje, ha meglátom az NFO-ban a Dolby Digital-t, már lépek is tovább és DTS-t keresek.
Ha DD-t látsz 1080p mkv-ban, 99%-ban annyit jelent, hogy a BD-n TrueHD volt, én nem keresnék ebben az esetben DTS-t. Inkább kiveszem a BD TrueHD sávot és belerakom 1080p mkv-ba. Hang demózásra jó megoldás, a filmet soha többé nem nézem meg, de hang miatt jó ha megvan.
-
törölt tag
Persze, hogy undorító, mert hozzányúltak. Honnan tudod ügyeletes torrentkirály milyen potit tekergetett ide-oda, le-fel?
Hallgass bele a 640-es hangjába, nem fog csalódást okozni. Legutóbb Super8 hangját hallgattam THD vs 640kbps, HTPC-n ez 1 gombnyomás. Médialejátszó is képes rá, de ki kell menned menübe és vissza. Nem tudnék az idei filmtermésből ötöt említeni, melynek jobb hangja van, mint a S8 DD 640-nel, beleértve az összes HD-s idei filmet. A Transformerseknél pl jóval nagyobb a különbség, de ott sem szégyenkezik a 640kbps sáv. Ha nem lenne HD-s cuccom, akkor sem az elcseszett THD>DTS-t hallgatnám, hanem az eredeti 640kbps sávot.
Régebben beszéltünk a kint készült magyar 640-es szinkronokról, melyeken több dinamikát érzel mint az eng MA hangsávon, nem egy ilyen film van. Itt a topikban is említettünk néhányat. Szóval ügyes kezek, azaz fülek között a jó hanghoz elég a 640-es keret.
Szvsz.
-
törölt tag
Mondjuk én azzal sem értek egyet, ahogy fogalmazol: találni olyan DD-t....
Még csak nem is kell elrontott, vacak MA-nak lennie, pl a 300, Batman Begins, The Dark Knight, Merida stb TrueHD DD "magját" nagyobb élvezettel hallgatom, mint a 2013-bam MA hangsávval kiadott filmek 90%-át, és nem túlzok. Persze azon merenghetünk, hogy a The Dark Knight 3000kbps körüli bitrátája mennyivel jobb, mint a 640kbps, de tény, hogy utóbbi (is) besza-behu, és sémiképp nem nudli, szvsz saját TrueHD mellett sem. Nem baj ha ebben eltér a véleményünkezzel pedig egyetértek:
Az a lényeg, hogy ma 2013 végén egy high-end végfokhoz, mint a TAG, szívesebben csatlakoztatok HD képes processzort. Kezdésnek akár Denon AVR-4310 házimozi erősítőt.
-
törölt tag
...de a 640 kbps-es Dolby Digital számomra nudli....
Ezt már néhányszor leírtad és sosem értettem. Rólam nem lehet mondani, hogy ne lennék HD hang buzi, mégis számos 640kbps DD hangú filmet tudnék említeni, mely olyan jól kevert, hogy elpáhol sok 5000kbps körüli rosszul kevert HD MA-t. Többről szól ez, mint a nyers bitrate.
(#59934) robi222
Realtek médialejátszónál hallod, esetleg Onkyo az erősítő?
-
Kobe
veterán
Volt ra pelda, 1 ev 10 honap utan meghalt a potmeter vezerlese. Akkor nem jott rosszul a 2 ev garancia.
Azert egy kocsi, ami leginkabb mozgo alkatreszekbol all, es az effektiv elettartama valahol 20 ev korul van, nagyon nem azonos egy elektronikai berendezessel, aminek az atlag elettartamat az elmult 10 evben kb otodere csokkentettek a gyartok. Az elektronikai kutyuk lassan FMCG kategoriaba esnek, egy kocsi azert meg nem
Hangfalat meg csak csak be mernek vallalni hasznaltba, de erositot semmikepp
Lemmy9: mellelottel. Nem kicsit, hanem nagyon
-
cekkk
veterán
Ezt nem is tudtam, azt hittem a xpa vagy az xrpnek már igen, de megnézve a képeket tényleg nem.
A procinál nem tudnék dönteni, bár lehet abból is a régebbit vinném, ha nem a hd hang a legfontosabb.
(#59888) mandju
M i a véleménye róla?
Nem követem fodesz-tA tag mennyiből jönne ki?
-
Ed Parker
nagyúr
Pofátlan hozzáállás?
Hisz erről szól a kereskedelem.
A használt piacon is pofátlanul alkuszik mindenki.
Mindenhol ez megy, majd kiderül hogy mennyire akarja eladni vagy csak árulja.
Hozzáteszem, itt is kint vannak az árak es utána ki van írva hogy kérj ajánlatot, hogy lehessen mihez viszonyítani, nem hasraütéses alapon. -
Peak
addikt
hozzátenném, hogy pl. informatikában a gyártók már rájöttek, hogy a piacot csak úgy lehet kordábantartani, hogy meghatározott árakat követelnek ki mindenkitől, és majd az értékesítések után fizetnek visszatérítéseket, forgalom függő támogatásokat, hogy az árrés mindenkinek meglegyen.
-
törölt tag
És az Elektrocompagniet az nem francia?
Oldman: elossza de ez nem megy veszteségmentesen tehátkb. 45-50 Watot kell számolni. Ez függ a dobozok impeedanciájától is, mert minélk alacsonyabb az impedancia, annál nagyobb a leadott teljesitmény -és természetesen annál jobban melegszik, és annál hamarabb kezd el torzitani.
-
Persze, tudom, hogy az erősítő DAC-ja dolgozott. Arra voltam kíváncsi, a két eszköz (CD-játszó, Dune HD Max) digitális átvitelében van-e valami különbség, de én semmit nem hallottam.
"CD-játszóból csak akkor veszünk ki digitális jelet, ha valami jóféle külső DAC-kal rendelkezünk."
Na jól van, de te nem tudod ám, hogy nekem milyen "fasza" CD-játszóm van!
"Vagy amikor egyértelműen jobb az erősítőben lévő, mint a CD-játszó sajátja."
Már kipróbáltam. Hogyha a CD-játszóból analógon vittem a jelet az erősítőbe, tehát a CD-játszó DAC-ja dolgozott, akkor halkabb volt a végeredmény, mint amikor digitálisan vittem ki a jelet, és az erősítő DAC-ja dolgozott. Ez nem feltétlen jelent rosszabb minőséget, de halkabb volt, úgyhogy maradtam az erősítő DAC-jánál, az tűnik biztosabbnak.
-
robi222
senior tag
Akkor nehéz a döntés ,hogy a jobb kép vagy hang minőséget válasszam.kár ,hogy nincs rá valami okosság.Ezért gondoltam hátha valamelyik hdmi a ludas benne.
És 2 nagyon eltérő hdmi megy ki és jön be.
Azt viszont nem értem hogy mi lehet a gond ha különböznek a kábelek ,mivel mind a kettő különböző helyre megy. Sőt az erősítőmbe + 3 hdmi van bedugva ezen kívül pl:xbox -
Dorian
félisten
Köszi!
Kíváncsi vagyok, meg egy kicsit értetlen. Már a 2. enyémnél drágább sub jár nálam, ahol pl. ennél a jelenetnél ez a szitu, durva portzajt okoz, mintha az egész sub rezegne. Vagy a lefelé reflexes suboknak ez a rákfenéje? Tettem alá szőnyeget, gránitot, tök mindegy. Akkor halkult, ha kitömtem a reflexnyílást.
Bemértem direkt ehhez a subhoz a rendszert, ilyen hiba sem lehet. Amúgy brutál masszív, nehéz, stabil láda.Vagy ez az effekt túlvezérelt a filmben? De akkor a sajátom (hátrafelé reflexes) miért nem zajong?
Mindenesetre annyi biztos, hogy a Néhai Hades Pro tápkábel jóval megfogottabb, tisztább sub-hangot eredményez egy sima mbcu kábehez képest.
-
hulp01
senior tag
Hm, jó kérdés. Nem igazán tudom megfogalmazni, meg nem is igazán értek hozzá. Én olyanra gondoltam, amivel sztereóban is lehet hallgatni zenét. Pl. elég mélyet tudjon adni zenéhez a mélynyomó bekapcsolása nélkül is. Szóval azért valami normálisabb fizikai mérettel rendelkezzen. Pl. a mostani hangfalnak van egy 17cm-es hangszórója. Ennek a zenei teljesítményével teljesen elégedett voltam. Biztos igazad van, hogy állványon jobb lenne elhelyezni, de a hely adott, szóval ehhez kell alkalmazkodnom.
-
hétalvó
addikt
abban mondjuk van valami, hogy nem illene egy stereo vegfokhoz hasonlitani... a tere akkor is osszehullik meg a chariot is elrontotta.
csak pont azert vettem, hogy ne kelljen vegfokot hasznalnom, de nem sikerult, ezert egy kisse csalodott vagyok.
kabeleket, hangfalat csereltem es sehogy se birtam egyutt elni a hangjaval a pioneer-nek zenen a rotel utana protesadio tesztben is elo-vegfok paroson kotottek ki az avianok-k. igazabol mar keresem az uj front hangfalaimat, de nem nagyon talalok helyettuk semmit amiert ki is adnek penzt. 500k az elkoltheto keret egy parra hasznaltan, de egyenlore semmi.
hallgattam egy ms performance 6-ot, nekem tul kemeny, egy contour 3.4-et tul steril, tannoy precision 6.4 2 percet birtam, focal 807 nem rossz de nem sokat
egy focal 1027be-re palyaztam, de portugaliaban van, b&w illene a rotelhez itthon abbol is semmi diamond az alomkategoria.
-
Warter
addikt
Én két dolog miatt igazat adok neki a center cserével kapcsolatban. Egyrészt az az Eltax center egy kalap f@s, másik meg, hogy centert sokkal nehezebb találni mint frontot. Szerintem később ha meg lesz a pénze feldob egy keresek hirdetést és viszonylag hamar fog kapni rá válaszokat.
-
t-bali3
senior tag
Én egyelőre a 2808-806v trióval nem vagyok teljesen elégedett. Elférne egy kis plussz erő
Ha minden jól megy lehet be tudok szerezni most egy CC800V-t (ha már spiky leakasztotta a régi CC700at), kíváncsi leszek azzal hogy bír.A Denon védelmére legyen mondva, hogy egy normális állvány + hangfalkábel még mindig hibádzik.
-
Szia!
Igazából pontosítanék a kérdésen, milyen erősítővel tanácsolt hajtani, illetve DAC? Jelenleg a Denon AVR-4310 áll rendelkezésemre és a sztereó rendszeremet később tervezem kiépíteni, először a házimozimat fejezném be... ha jól látom a fejhallgató erősítő is egy százas lesz, ami már elfogadható, tehát ez egy kicsit odébb lesz beszerezve, de nem elfelejtve és lemondva. Előre is köszi!
Üdv,
Vik -
kp59
aktív tag
Valójában nem értek a mobiltelefonokhoz sem (de ezt itt ne áruld el senkinek
)
A te szerénységed viszont bámulatra méltó
Csodállak is érte de azt hiszem ebből a topikból elég is volt ennyi. A korábban eddig itt feltett két kérdésem egyikére sem kaptam választ. Amit itt találtam az a királyi udvartartás ahol mindenkinek csak bólogatnia szabad de ha valaki szerencsétlen tudatlan ide téved és nem azt ismételgeti amit a nagyságok mondnak akkor az hamar közellenséggé válik. További jó szórakozást nektek. -
kp59
aktív tag
Bizonyára értesz a témához ezt nem is vontam kétségbe de engedtessék meg nekem hogy csak tudjam hogy amit én hallok az tetszik-e nekem vagy sem
. Remélem nem gondolod hogy csak az a jó választás amikor az ember mások (legyenek akár szakértők) véleményét véve figyelembe vásárolnak valamit. Szeretem meghallgatni mások véleményét mert hallhatok okos tanácsokat de számomra fontos hogy ne mások döntsenek helyettem. A saját elvárásaimnak megfelelő döntést én hozzam meg és ne azért válasszak például mást terméket mert valaki azt mondja hogy csak az az igaz amit Ő mond. Tudom most azért kevertem meg a vizet mert hozzászólásaimmal szembe mentem az itt elfogadott iránnyal. Bocsánat érte
én kis naiv azt hittem hogy a különvéleményem nem kelt majd ilyen ellenérzést egyesekben. Igaz számíthattam volna rá hogy úszni kell az árral itt is ha nem akarok támadások kereszttüzébe kerülni. Még egyszer bocsánat
és további jó fórumozást nektek.
-
kp59
aktív tag
"....különösen sztereó zenével, annyira karcsú, hogy tényleg butaság megvenni."
Bocsi de ez azért elég erősre sikerült. Tedd hozzá hogy szerinted mert ez a te véleményed.
Nem kötözködés képpen de szerintem meg nem így van. Mentségemre szolgáljon az hogy én nem rendelkezem "félisteni hallással" de azért nekem is van valamelyest elkorcsosult hallásom annak pedig tetszik ez a hangzásvilág nagyon.
-
kp59
aktív tag
Nem a pontozásában hanem a teszt összefoglaló leírásában:
"Der VSX-528 hat einen ausgezeichneten Sound, der gerade in dieser Preisklasse nicht üblich ist. Wer für sein 5.1-Lautsprechersystem einen leistungsstarken und gut ausgestatteten AV-Receiver sucht, der wird mit diesem Modell sicherlich nicht enttäuscht werden."Kiindulópontnak nekem ennyi elég volt és most hogy megvan a készülék és pár napja már használom azt kell mondjam nem csalódtam a hangminőségében és örülök hogy megvettem
.
-
kp59
aktív tag
Aki már járt pórul használt termékkel az biztos nem így gondolkozik mint te. A garancia igenis fontos ha nem akarunk feleslegesen kockáztatni. Mondom mindezt úgy hogy sem gazdag sem sznob nem vagyok.
Ami pedig a rangsort illeti ha elolvasod kicsit jobban írnak ott a hangról is véleményt de persze ha neked ez nem elég igényes rangsor az a te dolgod.Mindenkinek van véleménye és ez így jó.
-
krx21
nagyúr
Az az érdekes, hogy ez a tendencia az egylégterű lakás, pont az USA-ból jön, ahol eleve nagyobbak a lakások, mint itt Magyarországon inkább a tér nagyobbítás miatt szeretik...
Vannak dolgok, amit el kell választani... Például aki teheti nem tesz WC-t a fürdőbe...(#58293) bajnokpityu: Ugyanakkor a nagyobb légtér, mindig jobb érzés, igen... Ezért kellene minden lakásnak, legalább 80nm-esnek lennie...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Denon AVR 1100RD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged