- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hulp01
senior tag
Ma szeretnék kábelt rendelni és az lenne a kérdésem, hogy van-e valami minimális hossz a hangfalkábelnél? Konkrétan a centerről lenne szó. Oda hosszra az 1m-es kábel is bőven elegendő lenne.
-
hulp01
senior tag
3,5*3,5m-es szobába szerintem kicsit túlzás lenne a projektor. Az 50-es ST60 Panasonic plazmát néztem, mert ennél többet semmiképpen nem szeretnék költeni rá, sőt már ez is nagyon necces. Eredetileg 47-es LG lcd-ről indult a dolog és már ez is 100e plusz ehhez képest. Az av-online-on olvastam tesztet a 42-es Panasonic tv-ről, gondolom az 50-es nem sokban különbözik attól. A legnagyobb gondom az, hogy a szép képhez meg kell venni egy sor olyan vackot is, amire nekem semmi szükségem. Gondolok itt a smart dolgokra meg a beépített lejátszókra stb. Még a 3d is necces, hogy kell-e egyáltalán.
-
hulp01
senior tag
Köszi, már nagyon várom, hogy végre beüzemelhessem. Na, meg ugye jön a következő dilemma, a TV hozzá.
-
hulp01
senior tag
Múltkor kértem már tőletek tanácsot, aminek az eredménye egy Dali Lektor 6 5.0-ás szett lett, amihez majd egy Denon X2000-es erősítő lesz. Most már "csak" a kábelezés a kérdés. Audioquest Type4-et néztem ki a frontokhoz és a centerhez és Audioquest X2-t a két surroundhoz. Ez így kezdetnek megfelelő?
-
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58887 üzenetére
Esetleg ez az összeállítás? (bár ez így már nagyon necces összegre)
Denon AVR-X2000
Dali Lektor 3 front
Dali Lektor 2 surround
Dali Lektor LCR centerMeg valami olcsóbb sub. Nem kell nagy teljesítményű, mert kicsi a szoba.
Na, most nézem, hogy az árat darabra adták meg a honlapon, szóval így már felejtős.
-
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58882 üzenetére
Sajnos rögeszmém, hogy használt cuccot nem veszek. Ahogy néztem, a Lektort, amit ajánlottál, ott a max. frekvenciaátvitelre 27kHz-et írnak, amiket én néztem, ott 40kHz. Ez a különbség hol jelentkezik inkább? Zenében, vagy filmekben? Mert gondolom a Lektor nagyon szépen szól.
-
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58878 üzenetére
Ez már kicsit húzós lenne. Amit írtam, az első hozzászólásomban, az a Studio 530-cal együtt összesen 360k lenne. Ennél feljebb azért nem feltétlenül mennék. (Osztrák honlapról néztem az árakat, ami itthon azért húzósabb lenne). Elsősorban házimozira kéne, és másodlagosan zenére. Nem hallgatok jazzt, meg komolyzenét. Inkább rockot és metált (abból mondjuk inkább a "dallamosabbat", Nightwish, Epica, Sabaton, Dark Moor, Metallica S&M).
Ja, és a polc az nem könyvespolc, hanem egy 60cm magas szekrény (IKEA-s Basta váz) teteje lenne. Már ha ez számít valamit. Gondolom azért nem mindegy, hogy mennyire stabil. -
hulp01
senior tag
Hm, jó kérdés. Nem igazán tudom megfogalmazni, meg nem is igazán értek hozzá. Én olyanra gondoltam, amivel sztereóban is lehet hallgatni zenét. Pl. elég mélyet tudjon adni zenéhez a mélynyomó bekapcsolása nélkül is. Szóval azért valami normálisabb fizikai mérettel rendelkezzen. Pl. a mostani hangfalnak van egy 17cm-es hangszórója. Ennek a zenei teljesítményével teljesen elégedett voltam. Biztos igazad van, hogy állványon jobb lenne elhelyezni, de a hely adott, szóval ehhez kell alkalmazkodnom.
-
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58867 üzenetére
Oldfighter, Sanci, esetleg valami alternatívát tudnátok javasolni? Az álló hangsugárzók sajnos nem jöhetnek szóba helyhiány miatt. Mindenképpen olyan front kellene, amit polcra rakható. De azért mindenképpen olyat szeretnék, ami nem kifejezetten háttérsugárzó. Azért néztem a Studio 530-at, mert az azért elég jónak tűnik a sima sztereó zenehallgatáshoz is. Sajnos ahogy nézegettem a hangsugárzókat, nem nagyon van kifejezetten polcra rakható front hangfal. Azért próbálkoznék először azzal, hogy megtartom a régi Technics-eket.
Ha maradnak a JBL hangszórók, akkor az mondjuk Onkyo TX-NR626-tal jobb párosítás lenne? Sajnos a probléma az, hogy nem nagyon tudom kipróbálni (ami tudom, hogy elég nagy hiba), mert elég messze lakok Pesttől. -
hulp01
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem házimozi összeállítása ügyében. Jelenleg van egy közel 15 éves Technics SC-EH750 típusú 5.0-ás hifim, amiben sajnos megadta magát a külső bemeneteket kezelő IC és javítani már nem lehet, mert nincs hozzá rendelhető alkatrész. A CD/kazetta részét már rég nem használom, csak a rádiót reggeli ébresztőnek. PC-vel volt összekötve, és úgy hallgattam zenét, ami most baromira hiányzik. Viszont a front hangfalak hangjával semmi problémám nincs. Nekem sztereóban, zenehallgatásra is megfelelt. Gondolom annak ellenére, hogy a hifi egy csomagban jött a hangfalakat más erősítőre is rá lehet kötni. A hangfal paraméterei:3 utas, 3 hangszórós
Impadencia 6 Ohm
Terhelhetőség: 160W (zenei)
Hangnyomásszint: 84db/W
Keresztezési frekvencia: 200Hz, 4kHzSzóval ezekhez a hangfalakhoz a következőket raknám a teljes rendszerbe:
Denon AVR-X2000
JBL ES20 (surround)
JBL ES25C (center)
JBL SP150 (sub)Ha esetleg a két front nem használható ebben a rendszerben, vagy később továbblépésként, JBL Studio 530 mint front.
Még annyi, hogy jelenleg a front hangfalakba 4 vezeték megy a hifiből oldalanként, míg ha jól láttam, akkor ennek az erősítőnek csak oldalanként 2 kimenete van. Hogy hozható ez össze?Szóval szeretném az itteni nagy tudású szakik véleményét illetve tanácsát kérni a terveket illetően. A beszerzés csak tél végén, tavasszal lenne esedékes. Ami a helyet illeti, sajnos egy 12nm-es panelszobáról van szó, szóval semmi extra moziszoba vagy ilyesmi. Később talán bluray lejátszó befigyelhet, de alapvetően a PC lenne a médialejátszó egy Radeon HD7850 kártyával, ami elvileg tudja küldeni a HD hangot is az erősítőre.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest