-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mp54
senior tag
Ha nem érkeznének hozzám sorban a tesztkészülékek, biztosan lecsapnék arra az Arcamra, mert brutálisan jó a hangja. Korábban azt írtam róla, 1 M forintig - hangzásban - nincs házimozis ellenfele.
Egy ilyen Arcam 350-et milyen 5.1 dobozszett tudna rendesen kiszolgálni? (a zene fontos!).
Én úgy sejtem, az ember egy jobbfajta AVR-t, HASZNÁLTAN, még csak kifizet, de mire megvan a hozzá passzoló 5.1 és kábelek, rámegy a gatyája is... -
törölt tag
A DVD-ről koax digitálison keresztűl megy át a jel az erősitőre. Ott bármit-bárhová állítok alig mozgatja meg a mélynyomót. A DVD-n van 5.1 analóg kimenet, azaz sub is, amivel pedig jól müködik. A házimozierősítőkön szépen kihal minden analóg (RCA) bemenet, ezért kérdeztem erre megoldást. Böszmeség mi...?
-
Dorian
félisten
Abból a Kácsás kábelből olyan 10ezer körül lehet egy pár feldugózva. Ezek meg 16-20 között. Sokszorosan megéri az árkülönbség. Szerintem 150 ezer Ft-ot hangfalkábelre költeni a mi rendszereinkbe ostobaság. A legeslegjobb, az ideális hajszolása logikátlan dolog, mert aránytalanul drága. Én sosem akartam semmiből a legjobbat, hanem a számomra már megfelelőt a legalacsonyabb áron. Ez a józan, optimális megoldás.
-
Mankó
veterán
A szunetmentesek egyertelmuen rontjak a hangzast, addig tiszta, de az egyszeru tulfeszvedos elosztok is? Egy somogyi modellrol van szo, egy tanithato es 3 slave dugaljjal. A szoba masik feleben levo subhoz pont jo lenne, hogy amikor lekapcsolom az erositot, akkor leveszi az aramot a subrol is. Igy nem kellene kulon kapcsolgatnom azt is.
Persze ha ti nem ajanljatok, akkor elobb meghallgatas es megfontolas targyava teszem a dolgot. -
t-bali3
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
az nyilvánvaló,de szinte mindig le szoktad beszélni az embereket a biwire-ről. általában nekem is az a tapasztalatom,de most pl pont nem... utópiákban a legnagyobbaknál elérhető, de néha még az is csak felárral.
nagyon nehéz megcsinálni egységes hangot biamppal...
van, akinek sikerült, nekem kudarc volt. részleteiben baromi nagy előrelépés, de egységet nem tudtam összehozni vele. Azt mondják dupla azonos végfok+kábelezéssel érdemes indítani. Ahol hallottam jó biwire megoldást, ott is dupláztak mindent.
XT: timbrét össze is tudtam fogni, meg szét is tudtam szedni. szerintem egyébként javarészt a jumper helyett értelmes drótot hallottam, nem a biwirét. de ebben nem lehetek már biztos.
-
bajnokpityu
félisten
két előző dobozomnál kipróbáltam, szinte semmi difit nem hallottam. viszont pár napja a focallal is kipróbáltam a bikábelt, és elcsodálkoztam.. Nem mondom,hogy óriási a különbség (az a 10x árdifferencia szokott lenni), de ennél a kábelnél megérte volna a bikábel 50%os felárát. (Music Timbre) természetesebb, simább lett tőle, miközben tisztult a magas, stb... Sajnos nem saját drót volt, és néhány szempontból ez sem volt tökéletes, de azért vigyorogtam előtte rendesen...
Eddigi dobozaim szintén elhanyagolható mértékben mutattak bármi a jumperből, a mostani viszont nagyon érzékeny a 23cmes közdarabra.
Szóval nem kell elvetni, van,ahol számit, és van, ahol nem.
-
bankjob
tag
A témával kapcsolatosan igazat adok és nem is okoskodok és ezzel egyet is értek, mert ahány ember annyi vélemény. Számítottam erre, hogy minőséget nem fogok kapni ennyiért, de ezek a cuccok piacon vannak. A sallangok nem lettek volna akkor nem lett volna ennyire felkapva ez a téma sem.
A többi nem oda illő hozzászóló meg mennyen a levesbe gyökérnek.
Én úgy gondolom és úgy látom, hogy ez nem az a fórum ahol a másikba belerúgunk.
Az én részemről nincs senkivel semmi bajom, de amiket le írtam azt le írtam.
Pontot raktam a végére.
-
gyurczy
őstag
BBéci: Én is így okoskodtam. Orkan a minimum, de a front pár karcolja a millát, és sehol a center és a hátterek.
bajnokpityu: Nyilván ki kell fogni, illetve használt volt a preferált. Sztem 248 2000€ alatt/körül fellelhető, center/háttér 600-600€. Kis kivárással, szerencsével összejöhet 3000€ körül, azaz beférhet milla alá. A 247 valóban soványka ekkora térbe. kon6=Ikon6?
-
-
Hooper
őstag
Megpróbálom majd működésre bírni, bár nem tudom hogy fog sikerülni, ahogy néztem szét van húzkodva..és nem is értek hozzá. Az ingatlant meg közvetítő intézi.
Norbi 72 - lehet meleg a pite,de a tulaj külföldre költözött, és nehézkes lett volna ezeket magával vinnie..
ahogy a nappaliban lévő 4 személyes jakuzzit se vitte el -
Ribi
nagyúr
Csak ilyenkor nem tudom, hogy mit magyarázok be és mit nem.
Ilyenkor nyilván ha bekötöm a jó drágát akkor hirtelen kicsit több a mély meg kicsit tisztább az egész. Nincs teszt zeném amit tudom hogy szól. Meg pont ezen a héten teszteltem megint a másik erősítőt. Nem vagyok ájudijómágus ez van. -
-
Patice
nagyúr
Közben utánanéztem, hogy milyen hülyeséget írtam.
Sorry. Elnézést mindenkitől a félrevezetésért.
De azért egy alig 9 centis hangszórótól én nem várnék csodát, se 80 Hz-et még a lineárishoz közel. Ez inkább egy 5 colos körüli (12,5-13 centis) hangszóróval reálisabb érték.
Bár lehetséges a kis hangszóróval is a 80 Hz, csak akkor olyan a reflex doboz hangolása, hogy cserébe meredeken zuhan utána.
-
gyurczy
őstag
A két doboz nagyon hasonló a ribbon miatt, de elég sokat dob az Orkan-on a nyomókamrás kialakítás, nekem jobban tetszett. A Wotannál volt hiányérzetem, alul vérszegény volt az Orkan-hoz képest.
A Ricom magas is jó cucc szerintem, jó atmoszférát tudott teremteni, volt benne zene. Tetszett.
-
hétalvó
addikt
en meg csak azt szeretnem finoman mondani, hogy nem jo egy kalap ala venni a 3d kivetitoket a 2d-sekkel.
jobb kepuk van a simaknak, tudom mert akitol vettem a 3200-at 8100-re partolt at, hogy 2d-ben ne legyen visszalepes neki. a lumenekkel nem lehet mit csinalni, 3d-hez sok kell, azzal viszont romlik a 2d, kozeput, igazsag nincs, kell 1kivetito 2d-re, 1 pedig 3d-re. st60at pedig eleg nehez lesz hozni kepben kivetitoben.
nem egy vilagbajnok a 3200-as, de nagyon kellemes darab, rengeteg arany a kovetkezo lepcso -
Mankó
veterán
Összeállítással kapcsolatban, milyen hangfal kábeleket vegyek, mennyit érdemes rá költeni, érdemes-e táp kábelt cserélni, milyenre, milyenekre állítsam a levágásokat stb. kérdéseim lesznek.
Ne feledd nekem ez az első erősítőm, csak most már van mit kötni rá, ami talán elfogadhatóbb, mint a JBL 178 lett volna!
Tuti nem tanácstalan leszek sok dologgal, beállítással kapcsolatban! -
gyurczy
őstag
BBéci Igen, a Wotan-ra, és valóban, Aurum név alatt futnak ezek a jószágok. Ami meglepett, hogy a Quadral M40 ricom magasai is kifejezetten kellemesek, és nagyon hasonló az Aurum és a Quadral karaktere (oké, mégis csak egy cég a kettő).
Kittosz Élőben még durvább, és a sub is eléggé stricin néz ki.
-
Qtya123
őstag
Sajnos nem megoldható, hogy előrébb üljek.
Köszi a segítséget, akkor jól sejtettem, hogy nem életképes így az 5.1Már csak annyi kérdésem lenne akkor, hogy 2.0 vagy 2.1 megoldásból van valami ajánlott, jó hangrendszer?
Optikát erősítővel érdemes megoldani egy ilyenhez, vagy ehhez elég egy jobb fajta D/A konverter? -
hétalvó
addikt
korabban mast irtam, de akkor ugy is gondoltam, a hama es a furu kozott nincs akkora kulonbseg, mint varnam, a kacsat be se kotottem csak a vegen, addig meg csak ment az en nem tudom, nem latom nem ertem gondolatsor. silver line bekerult es egybol eszreveheto lett a kulonbseg. a furuert nem adnek penzt!
a 3200-ast nem ismerni
amerikaban 8350 es igen csak best buy volt. tudtommal 3ds epsonbol 8100-tol indul amivel erdemes foglalkozni.
-
hétalvó
addikt
majdnem vettem egy quadral-t én is
az epson-om egy 3200-as és született ma eredmény kábelekben. a régi hama már fakó és kissé homályos, a furu telt, de nem elég éles és precíz, melegebb érzést ad, egyenlőre a silver line mindenkinél a befutó, éles tiszta képet ad kicsit fényes, de itt pont beválik. 3 barátommal közösen hoztuk ki ezt az eredményt, egyöntetű volt.
még lehet hozok pár nagyobb aq-et, de egyenlőre a kácsa marad itthon alapnak. carbon fölé nem megyek!
-
hétalvó
addikt
igen mindegyik 10m-es. nagy kulonbsegeket nem latok.
a furu is csak mintha kellemesebb lenne, puhabb kicsit melyebb, de ezek csak erzesek. szinek kontraszt nalam nem valtozik.
konnyen ab-zek, mert az lx-en ket hdmi ki es az epson-on 2 hdmi be.
ennel azert sokkal tobbet varnek ennyi penzert.
akkor bbeci is a silverre szavaztal... -
Rebell
senior tag
Nekem van egy olyan gondolatom, hogy csak azokkal a H/K -val van baj amiket kis országunkba hoztak.? (lehet, hogy Refurbished darabok)
Mire alapozok: Munkatársamnál több éve szolgálja a 155-ös a B&W603 szettet. (Németből lett behozva)
Növéreméknél, Németben a 355-ös megjelenés óta szolgálja ki a Cantonokat.Nálam a 165-ös is nagyon jól szolgált, és nem azért adtam el, mert baja volt, hanem szimplán kiváncsi voltam, hogy mit tud az Onkyo! de nem bántam meg a cserét!
És sztem a Design a legjobb a H/K-nál.
-
Integra
titán
nézd, én vettem magamnak 300ezerért h/k-t és hibátlan, pedig már sok éves. öregemnek azt mondom hogy 300k és kifordul a világból, neki olcsóbb, egyszerűbb kellett. ez lett.
ez van, ezzel főzök. majd ha rendben vannak a dolgaim, kap egy anthem 710-et, az jó lesz élete végéig mindenre. jelenleg ezt a vackot kell megjavítanom
tamoo:
ez így van, tudom én, hogy olcsó húsnak híg a leve... de nem magamnak kellett. ebből kell most kihoznom a legjobbat. a 15 éves made in japan jvc stereo erősítőm, mai napig tökéletes.. ez meg olcsó szar, made in china, spórolt alkatrészekkel. csodák nincsenek.
és nem az a pár ezer ft zavar, amiért majd megjavítja az ember (nagyon ügyes amúgy), hanem, hogy autóznom kell, meg időbe kerül. -
bajnokpityu
félisten
Direkte nincs benne sem expander,sem kompresszor a legelfogadottabb lame kodolásban.
Viszont gondold végig mi történik. az mp3 leszedálja a fölösleges(nek vélt)információt. tehát a csönd csöndesebb lesz. zenében megjelenő hangos-halk arány kicsit nőni fog.Többször javasolták már,hogy ABzd ki a 320as mp3at,meg a flacot. magad is hallhatod mi történik.
Toobee:az a join. ilyet nem találsz 320as mp3ban.
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Hehe...persze, rengeteg van mindegyikből. Szeretek gyári cédéket birtokolni (lehet lapozgatni benn a kis könyvecskét, dalszövegeket olvasni etc...) és az évek/évtizedek során jó párat be is szereztem.
A dvd-kel ugyanez a helyzet. A hazai dvd korszak hajnalán, vagyis a 2000-es évek elején és a rákövetkező jó pár évben nagyon rá voltam kattanva a dvd gyűjtésre. Még nem születtek meg a gyerekeim, szórtam ilyenekre a pénzt és valami brutális kollekcióm jött össze az évek során, amik már évek óta csak porosodnak, mivel pár éve ráálltam a blu ray lemezekre.
De előtte is szerettem az otthoni mozizást, igaz akkoriban még dvd híján sztereó vhs player, Onkyo pro-logic reciever és valami relatíve olcsó Jamo hangsugárzókon élveztem a filmeket, de így utólag visszagondolva, jó volt az is, annak idején.
Még előbb egy ilyennel és egy házi készítésű erősítővel hódoltam az egyik kedvenc időtöltésemnek, a zenehallgatásnak (még mindig megvannak).
Huuh...jól elkalandoztam, sorry. Mindezzel csak azt akartam mondani, hogy én is régóta imádom a zenét és a mai napig az életem fontos része, de néha én már megelégszem azzal, hogy rádugom a telefonom az erősítőre/blu ray playerre/tévére és hallgatok egy kis mp3-at. És nem érzem, hogy annyira sz@r lenne. Persze nem hallgatok nagyzenekari műveket. Kikapcsolódásra, amire végül is a zene való, arra tökéletesen megfelel.
Nyilván nem vagyunk egyformák, ezért tiszteletben tartom a te véleményedet a dologról, csak furcsa, hogy pl. nem hallgatod meg a dalt, ami tetszik neked, mert mondjuk az mp3-ban van csak meg.
Persze nem teljesen ismeretlen ez a dolog számomra, mivel annak idején a sztereó magazin és társaiban sok furcsa dolgot olvastam.
Tényleg, most jut eszembe, hogy van vagy fél tonna sztereó, házimozi magazin meg ilyenek az egyik szekrényben. A 90-es évek végétől kezdve minden ilyen audió/videó/házimozi témájú magazinnak előfizetője voltam és a mai napig őrzöm őket....a feleségem minden nagytakarításkor ki akarja b@szni őket.
Atyavilág...ez volt "minden OFF-ok anyja"....sorry. -
Ed Parker
nagyúr
ezzel csak azért nem értek egyet,mert vannak olyan anyagok,amit sajnos nem tudtam megszerezni veszteségmentes formátumban,akkor ha mp3-ban van ne is hallgassam?
pl régi Patti La Belle albumok,de vannak pl deep magic dance albumok vagy studio 33.nyilván törekedni kell a jobb minőségre,de ha nincs,azzal kell főzni ami van.
-
saltrock
tag
Értem. Köszönöm. Amit adodaniel írt, az valóban így van? Tehát, függ az állvány mérete attól, hogy hova kerül a polcsugárzó?
Első körben a BX1-ek kapnának állványt, jelenleg ezek vannak frontként használva. Nemsokára jön majd a BX2, s akkor már azok lesznek a front helyén, BX1 pedig surround.@ adodaniel: igen a Hub Audio-t nézegettem, nagyon tetszenek az ő munkái, illetve eddig mindenki dícsérte, ahogy olvastam.
-
saltrock
tag
Értem. Köszönöm. Amit adodaniel írt, az valóban így van? Tehát, függ az állvány mérete attól, hogy hova kerül a polcsugárzó?
Első körben a BX1-ek kapnának állványt, jelenleg ezek vannak frontként használva. Nemsokára jön majd a BX2, s akkor már azok lesznek a front helyén, BX1 pedig surround.@ adodaniel: igen a Hub Audio-t nézegettem, nagyon tetszenek az ő munkái, illetve eddig mindenki dícsérte, ahogy olvastam.
-
Dorian
félisten
Sokan meg az eredeti kábelezéssel használják a hangfalaikat, aminél kétlem, hogy rosszabb a Gotham, szóval attól még nyugodtan lehet kábelt cserélni.
Ki kéne vennem a kedvencekből ezt a topikot, már megint azon kapta magam, hogy 3808-ra cserén jár az agyam. Rosszat tesz a pénztárcámnak...
-
Mankó
veterán
2 szettbol az egyikrol lecsusztam sajnos, a masikat meg hajtom. Aztan lehet meg kell elegednem egy ideig majd a jbl-el is. :'(
b.daniel: optikaival kosd ossze a tv-t az erositovel ha van mind2-n, azzal menni fog.
Sanci.38: koszonom, mar kinezoben van a masik szett, de lehet meg kell elegednem egy ideig a jbl 178-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged